- 21 Mart 2011
- 30.279
- 64.505
- 798
Teşekkür ederim canim komsularim yabancıYeder post: 49417094 .!.:Allah yardımcın olsun... KEşke elimizden gelen birşey olsa...
Sık sık buraya uğrayıp derteleşebilirsin... Bu gibi durumlar da oğlanı bırakacak komşun yokmu.?
Canım herkes ayrı bir sorun yaşıyor inan sanma ki hayat güllük gülistanlık.. salmamaya çalış söylenenleri duymamaya çalış kendin için ve çocuğun için iyi olman lazım...
Insallah sagol canimöncelikle gecmis olsun ve Allah yardimciniz olsun Insaallah Rabbim en kisa zamanda sikintilarinizi giderir
yanlis anlamanizi istemem ben sadece yardimci olmak istedim belki bir motivasyon olur diye size danistim siz istemiyorsaniz yada motivasyonum düser diyosaniz tabikide kaptanimiz bizim icin dogru karar verir ve uygulamayiz
gercekten yanlis anlaminizi istemem bir kac defeda belirtim benim amacim sadece yardimci olmak ve fikirler sunmak, kabul edip etmemek zaten size kalmis eger kalbinizi kirdiysam gercekten özür dilerim size akil vermek haddime degil, ayriyetten ben kaptanimizdanda cok memnumum sadece onun gercekten vakti olmadigini düsünüp yardimci olmak istedim asla kaptanlikta veya 2. kaptan olcam tarzimda bisey degil ben becerememde zaten sadece su önümüzdeki 2 hafta bosum belki sizin icin biseyler yapabilirim diye düsündüm gercekten bunlari yazarken bütün ictenligim ve iyi niyetimle yazdim yanlis anlayabileceginizi düsünmedim
Benim yasadiklarima benzer seyler yaşamışsın ama benimki benden vazgecti öylesine yaşıyoruzLargeGemini cüğüm canım hiç yanlış anlarmıyız senin asla kötü niyetle yazmadığını herkeste anlamıştır rahat ol
Aslında kaptanlık sadece listeyi taşıma adına konmuş bir titr bencesonuçta bizim amacımız birlikte motive olup kilo vermek değilmi
IrResistibLe_ Canım seninde Allah yardımcın olsun Bol bol dua et Rabbim inşallah sizlerin yardımcısı olur
İnan aynı şeyleri senelerce yaşadımKV eşimi doldurup doldurup gönderirdi hatta evlendikten 6 ay sonra başladı üstelik doğum günümde O gün eşim bana tek taş almış bizde gündüz eşimin Anannesindeydik ( KV hep bizide peşinde sürüklerdi bende hiç ses etmeden giderdim her Allahın günü )
Rahmetli Ananneside toprağı bol olsun bana ha bire bak teyze gelini hamile kaldı sen hala kalamadın diyip dururduhatta daha 3 aylık evliyken adımı kısıra çıkaracaklardı KV ve anası
Artık nasıl dellendiysem ( cahillikte var tabi sonuçta daha 19 yaşındayım o dönem ) yine kısırmısın kız sen dedikleri anda dayanamadım Ananneye senin Torunun beceremiyorsa ben ne yapayım dedim
He ayıp ettim ( başkalarıda vardı o an yanımızda ) ama cidden sabrım taşmıştı
Tabi eve dönünce ben evime çıkıp doğum günü için süslenip hazırlık yaptım KVde yemedi içmedi timsah gözyaşlarıyla eşimi aradı böyle böyle diyeBizimkini tabi başka şeylerlede doldurmuş ( sonradan ortaya çıktı )
Ben mum ışığında doğum günü hayali kurarken biz kedi köpek gibi birbirimizi yedik
Ağladım durdum nefret ediyorum ailenden Annenden diyeHatun meğer fazladan neler eklemiş neler olmayan
Gecenin sonunda makyajı akmış bir ben
Elinde yüzük kutusu '' hadi kes ağlamayı al '' diye yüzüğü uzatan bir adet Öküz
'' Git anana tak o yüzüğü '' diye çemkiren bir ben
He gecenin ilerleyen saatlerinde tabi barıştık ( huyumuz kurusun en fazla yarım saat sürüyor artık ama eskiden bir kaç saat sürüyordu küslüklerimiz) ama hala hep derim şu yüzüğe baktıkça ananın hatrını soruyorum hala içimden diye
Ne zamanki ben eşimi bir nevi kandırmayı öğrendim o oldu kadının doldurmaları işe yaramadı oda baktı boşa kürek çekiyor vazgeçtiHatta ilk zamanlar aman karı ağızlı kılıbık falan neler dediler ( rahmetli babası hatta bir gün kızkardeşinin bebek mevlüdüne gitmedim eşimde zorlada olsa beni götürmedi diye eşime şey budalası olmuşsun çakamadınmı ağzına iki tane demiş eşimde valla Baba ben Banuya çaksam 1 tane emin ol bir daha asla yüzünü göremem üstelik sen Annemi dövdünmü bu güne kadar da benden böyle bir haysiyetsizliği istiyorsun demiş şey budalalığı ise sen öyle nitelendir ama ben karımı seviyorum ve istemediği hiç birşeyi yaptırmam ona demiş )
Zaten bir daha o oldu eşim herşeyi daha dikkatli izlemeye başladı ve haklının ben olduğumu anladı
Tamam canim tesekkur ederimLargeGemini cüğüm canım hiç yanlış anlarmıyız senin asla kötü niyetle yazmadığını herkeste anlamıştır rahat ol
Aslında kaptanlık sadece listeyi taşıma adına konmuş bir titr bencesonuçta bizim amacımız birlikte motive olup kilo vermek değilmi
IrResistibLe_ Canım seninde Allah yardımcın olsun Bol bol dua et Rabbim inşallah sizlerin yardımcısı olur
İnan aynı şeyleri senelerce yaşadımKV eşimi doldurup doldurup gönderirdi hatta evlendikten 6 ay sonra başladı üstelik doğum günümde O gün eşim bana tek taş almış bizde gündüz eşimin Anannesindeydik ( KV hep bizide peşinde sürüklerdi bende hiç ses etmeden giderdim her Allahın günü )
Rahmetli Ananneside toprağı bol olsun bana ha bire bak teyze gelini hamile kaldı sen hala kalamadın diyip dururduhatta daha 3 aylık evliyken adımı kısıra çıkaracaklardı KV ve anası
Artık nasıl dellendiysem ( cahillikte var tabi sonuçta daha 19 yaşındayım o dönem ) yine kısırmısın kız sen dedikleri anda dayanamadım Ananneye senin Torunun beceremiyorsa ben ne yapayım dedim
Tabi eve dönünce ben evime çıkıp doğum günü için süslenip hazırlık yaptım KVde yemedi içmedi timsah gözyaşlarıyla eşimi aradı böyle böyle diyeBizimkini tabi başka şeylerlede doldurmuş ( sonradan ortaya çıktı )
Ben mum ışığında doğum günü hayali kurarken biz kedi köpek gibi birbirimizi yedik
Ağladım durdum nefret ediyorum ailenden Annenden diyeHatun meğer fazladan neler eklemiş neler olmayan
He gecenin ilerleyen saatlerinde tabi barıştık ( huyumuz kurusun en fazla yarım saat sürüyor artık ama eskiden bir kaç saat sürüyordu küslüklerimiz) ama hala hep derim şu yüzüğe baktıkça ananın hatrını soruyorum hala içimden diye
Ne zamanki ben eşimi bir nevi kandırmayı öğrendim o oldu kadının doldurmaları işe yaramadı oda baktı boşa kürek çekiyor vazgeçtiHatta ilk zamanlar aman karı ağızlı kılıbık falan neler dediler ( rahmetli babası hatta bir gün kızkardeşinin bebek mevlüdüne gitmedim eşimde zorlada olsa beni götürmedi diye eşime şey budalası olmuşsun çakamadınmı ağzına iki tane demiş eşimde valla Baba ben Banuya çaksam 1 tane emin ol bir daha asla yüzünü göremem üstelik sen Annemi dövdünmü bu güne kadar da benden böyle bir haysiyetsizliği istiyorsun demiş şey budalalığı ise sen öyle nitelendir ama ben karımı seviyorum ve istemediği hiç birşeyi yaptırmam ona demiş )
Zaten bir daha o oldu eşim herşeyi daha dikkatli izlemeye başladı ve haklının ben olduğumu anladı
orasi öyle ama asla size saygisizlik yaptigimi düsünmenizi istemem. tabiki bende farkindayim herkesin bir hayatinin problemlerinin oldugunu kimse yan gelip yatmiyor sonucta herkesin sorumluluklari var ben sadece belki daha fazla azimli oluruz diye dedimİyi niyet çabanı anladım ve takdir ediyorum... Ben sadece durumumu izah ettim ki fazla beklenti içine girilmesin diye...
Ekip olarak hareket edildiği için sizlerin gerisin de kalırsam diye nedenlerimi saydım...
Ayrıca özür dilenecek bir durum yok... Özgür bir platform herkes fikrini tabii ki beyan edecek...
Insallah canim inşallah biz evlenirken neleri göze almıştık neler atlattık da vazgeçmemiştik şimdi böyle olmak beni üzüyorIrResistibLe_ Aminnn inşallah canım dualarımız sizlerle
Boşuna demiyorlar yuvayı dişi kuş yapar diye
Daha geçenlerde bir sabah programında bir Evlilik danışmanı ( psikoloji mezunu )da aynısını dedihatta çok tatlı taklit yaparak anlattı siz hanımlar çıtır çıtır evin içinde dolanırsanız kesinlikle her dediğinizi yaptırabilirsiniz üzgünüm erkekler ama hanımlara bu sırrı vermek zorundayım diye de şaka yaptı
Sen sabırla yaklaş eminim eşinde çok yakında sendeki pozitivliği görüp sana adım atacaktırhe belki 1 haftada belki 1 ayda yeterki sabırla devam et
Hee birde kendi ailene asla dert yanma
Sen yapılanı barışır unutursun ama ailen unutmazher fırsatta zaten kocan şöylede yapmıştı diyip geçmişi ısıtıp ısıtıp önüne sunarlar sende farkında olmadan gaza gelirsin
Sadece güzel şeyleri anlat hatta onlarında eşine karşı güzel yaklaşmaları için abart 1 kere aradıysa ay sabah beri 3 kere aradı merak etmiş hesabıyada atıyorum birşeymi aldın eşim sağ olsun beğendiğimi söyleyince parasını verdi de
Herşeye pozitiv yaklaşırsan emin ol pozitive dönüyor ve ailen bunu fark ettikçe senide gaza getirmekten vazgeçip aksine damadı savunur olurlar ( Annam inan damat haklı der başka bir şey demezKız yolarım seni bir kerecik de olsa kızım sen haklısın desene diyorum Anneme de nasıl gülüyor dememmmm diye o bile insanın hoşuna gidiyor eşim desen dahada fazla seviniyor ve sırf onlar üzülmesin diye bir dediklerinide iki etmez gerçi geçmişte annem tek kelime etmedi eşime ama bana çok sayardı kocan şöyle kocan böyle iyi hoş ama ailesine karşı böyle yapması bizi deli ediyor diye )
73.5 canimKaç kilosun.?
Teşekkür ederim canim komsularim yabancı
Haklisin birşey beklememek gerekiyor mus
LargeGemini cüğüm canım hiç yanlış anlarmıyız senin asla kötü niyetle yazmadığını herkeste anlamıştır rahat ol
Aslında kaptanlık sadece listeyi taşıma adına konmuş bir titr bencesonuçta bizim amacımız birlikte motive olup kilo vermek değilmi aynen ole
orasi öyle ama asla size saygisizlik yaptigimi düsünmenizi istemem. tabiki bende farkindayim herkesin bir hayatinin problemlerinin oldugunu kimse yan gelip yatmiyor sonucta herkesin sorumluluklari var ben sadece belki daha fazla azimli oluruz diye dedim
okudugum en gercek ve en etkileyici romanlardan biriydi kaptam @oynakbasi34 :))) eger begen butonuna 10 kez tiklansa tiklardim:)IrResistibLe_ canım bak hep derim bir kadın isterse yapamıyacağı iş yok ( gerçi ben bir tek kilo işini yapamadım bu güne kadar ) İnan bir çok arkadaşıma da aynı şeyi tembihledim ve boşanmanın eşiğindeyken şu anda araları gayet güzel hatta ilk günden daha bile iyiyiz diyenler oldu
Aslında erkekleri idare etmek hatta parmağında oynatmak çok basit
İnan bizde 8 sene öncesi ( 8. ve 9.cu sene ) çok çok kötüydük hatta resmen boşanacağım diye yırttım kendimi
İstenmeyen gelin olmaktan, her fırsatta aşağılanmaktan ve sırf eşimin ailesinin dolduruşları yüzünden sadece yatmaya gelen bir kocayla yaşamaktan bıkmıştım ( inan işten direk kahveye giderdi eşim ve 11 gibi gelip yatardı hatta karı koca ilişkisi bile kalmadı denecek kadar azdı
Sonra kendi kendime yaa ben KVnin ekmeğine yağ sürmeyeceğim sonuçta ben bu adamı doğru dürüst tanımadan evlenecek kadar çok sevdim, uğruna ülke değiştirecek kadar hatta kariyerimi hiçe sayacak kadar çok sevdim dedim
O dönem komik gelecek ama Sır kapısı tarzı bir şey izlemiştimKadının biri kayınvalidesinden nefret ediyordu ve bir hocaya gidip onu öldürecek bir şey vermesini istemişti Hocada ona minik bir kutuda bir toz verdi ve '' bak kızım bunu 3 ay boyunca Kayınvalidenin yemeklerine minik bir tutam şeklinde yemeklerine ekle, 3 ayın sonunda o kötü kayınvaliden yok olmuş olacak'' dedi Kadın hatta ya hoca hemen ölsün ben bekleyemem dediğinde de '' yooo o zaman hemen senden şüphelenirler hatta o sürede Kayınvalidene hiç olmadığı kadar iyi davran, sana hakarette etse haklısın Anneciğim cahilliğime ver de asla eşine Annesini kötüleme ki Kayınvaliden öldüğünde kimse senden şüphelenmesin aksine ya kadere bak tamda Annem karımla çok iyi anlaşmaya başlamışken Annemin ömrü tükendi diye düşünsün eşin dedi
Neyse uzatmıyayımKv hakaret ettikçe gelin canın sağ olsun Anneciğim diyip durdu, Kadına hiç iş yaptırmadı hatta hakarete uğradığını eşine anlatırken asla suçlayacak şekilde konuşmadı aksine eşine hep yaa işte kötü niyetle dememiştir sonuçta büyüğümüz o daha iyi bilir falan diye hep güzel konuştu
İlk zamanlar kadın gelinine eziyet etmeye devam etti ama zamanla kayınvalide de yumuşadı gelinde ilaç sandığı şeyi yemeklerine eklerken vicdan azabı duymaya başladı
Sonuç olarak 3 ayın bitmesine 2 gün kala kadın koşa koşa o hocaya gidip ağladı '' ne olur hocam panzehir yokmu Annem ölmesin onu çok seviyorum '' diye dert yandı ve hocaya gülerek ''ben aslında sana zehir vermedim aksine ikinizin içinizdeki zehri yok ettim! İnsanın karakteri değişebilir yeterki doğru şekilde yaklaş'' dedi
'' Eee kayınvalideme verdiğim zehir neydi'' diyincede kadına hoca '' ben sana aslında sadece bir baharat verdim ama o baharat sizin ağzınızın tadını yerine getirdi'' dedi
O kıssadan hisseyi izledikten sonra tamamdır bende son bir şans veriyorum kendimize dedimki o dönem sadece boşanma konusunda anlaşan bir cifttik
Ertesi gün erkenden kalkıp güzelce saçımı düzeltip hatta gözüme kalem çekip eşimi işe uğurladım öperek( o zamanlar domuzluğuna uyuyor numarası yapıyordum hani gitsinde bende kalkıp yine boş boş koltuğuma gömüleyim diye Temizliği bile zoraki yarım yamalak yapardım resmen hayattan bezmiştim )
Adam baya bir şaşırdı hayırdır dedihiçç içimden geldi dedim
O gün bütün gün evi yaladım yuttum tertemiz yaptımakşamlık güzel birde sofra hazırladım süslenip makyajımıda yaptım adam eve gelince hayırdır nereye dedi hiçç içimden geldi dedim hatta kızımıda erkenden yatırdım ( malum adam kahveden geç gelmişti yine )
Normalde geç geldi diye saydıran ben sadece özlemişim dedim ( içimden len senin ananı avradını diye sayıyordum aslında)
Annesiyle konuşmuyordum o dönem ama her gün eşime aynı şekilde yakın davranıp devamlı ya Anneni aradınmıbak ben konuşmasamda sen ihmal etme senin annen sonuçta demeye başladım
Kızı giydirip Babannesine gönderdim bak ihmal etme o senin büyüğün demeye başladım ( önceden ne gidicek o yılanın yanına diye düşünürdüm kızın yanında dile getirmesemde )
Eşime işteyken arada mesaj atardım tek kelime; Özledim diyeTelefonda kahveye geçiceğim dediğinde sen bilirsin ben kızımla otururum derdim ( saydırmazdım bok var kahveciyi bile benden çok görüyorsun diye )
İnan adam ilk hafta başladı ufak ufak daha erken gelmeye
Yemeklerimizi ayrı ayrı yerken artık resmen işten direk eve gelmeye başladı 10 günün sonunda
Cidden ilk günlerde zorla hareket eden kibar ve anlayışlı davranan ben ( dışarda zaten hep öyleydim kimse anlamazdı ) sonra sonra cidden içten gelerek bunları yaptım
Eşim ya bak biz aramızı düzeltmeye başladık Annemlerlede barışsan dediğinde de inan seni sevmesem asla gitmezdim hatrın için giderim ama ne olur sen bir şey dendiğinde müdahale et sonuçta biliyorum kırmak için demiyor ama bazen benimde hashas anıma deng geliyor kırılıyorum dedim
KV tabi dururmu biz görüşmeye başladıktan sonra yine laf sokmaya devam ettiBen hiç yüz ifademi bile bozmadan oturdum cevap bile vermedim eve gidincede oturup eşime ya biliyorum art niyet yok ama çok ağrıma gidiyor, evet büyüğümüz ve inan sırf senin hatrın için ses etmiyorum ama benim Annem sana aynısını yapsa sen gitmek istermiydin derdim en tatlı halimle veeee eşim bu sefer ufak ufak gün geçtikçe ailesine karşıda beni savunmaya başladı
Kızkardeşine yeri geldiğinde hooop haddini bil o benim karım sevmesende saygı göstermek zorundasın bile dedi
O ara KV evime gelip sevmiyorum işte seni boşa benim oğlumu diyip hakaretler bile etmişti bağıra bağıra ve o an Rabbim bana nasıl bir sabır verdiyse hiç sinirlenmeden gayet rahat ; '' Anneciğim ya senin benle ne gibi bir sıkıntın var, ağzımı açıp tek kelime hakaret etmedim aksine hep büyüğümsün diye sessiz kaldım, farkında değilmisin senin oğlun aramızda yıpranıyor, ona günah değilmi, hadi bana acımıyorsun oğluna torununa acı dedim en tatlı halimle
Biz boşanmanın eşiğindeydik ama sırf sana inat oğlunu boşamıyorum dedim
Kadın ağzına geleni saydı saydı gitti hatta apartmandaki komşular bile duymuşbana hayırdır diyenlere bile aman önemli bir şey değil sinirleri bozuk sanırım biraz dedim Eşime telefon açıp gülerek ya Aşkım böyle böyle oldu diye herşeyi anlattım oda güldü sanırım Annem dellenmiş dedi
Kv arkamdan arayıp ağlayarak oğlum dönüşte bana uğra çok kötü şeyler oldu demiştabi kendi söylediklerini söylememiş benimkilerede bin katmış ( eşimede dedim hatta bak komşularda duydu ben bir bahaneyle milleti susturdum ama inanmıyorsan onlara sor diye )
Sen eşime boşa benim oğlumu dedinmi demiş eşim sadeceama belirtmiş kolu komşuda duymuş diye :) tabi o konuda doğru söylemek zorunda kalmış ortaya çıkar yalanı diye ve eşim; '' Anne ben bu kızı deli gibi seviyorum, benim için bukadar fedakarlık yapan halada yapmaya devam eden birini ben senin içinde olsa asla yarı yolda bırakmam'' diyince KV al karını başına çal bir dahada bana gelme diye eşimide kovmuş Eşimde bir kaç gün gitmeyince KP araya girip özür dilemiyorsan bile konuyu kapatın yokmuş gibi davranın artık tartışma istemiyorum demiş
Heee uzun sürdü belki ama ben KVyede yakın davrandıkça inan oda değişti
Evinemi gidiceğiz bir çeşit bir şey yapıp götürdüm
Bir yeremi gidiceğim Anneciğim dönüşte bir şey lazımmı alayım dedim
Eşimle dışardayken ay bunuda Annene alalım dedim ( içimden onada ilk zamanlar saydırıyordum ama eşime tek kötü kelime etmedim )
Çok uzattım farkındayım ama netice olarak ;
Kahveden çıkmayan koca 8 senedir Kahveye adımını atmıyor
6da işten çıkıyorsa 45 dakika sonra evde ( trafik yoksa 30 dakika )
Haftasonu hep keyfince plan yapan adam artık aşkım bu hafta sonu için planın ne diyen bir adam
Ormantik olan Öküzden Romantik bir adam oluştu
Yüzümü hafif asık görünce yada sesimi telefonda az tuhaf duyunca endişelenen aşkım iyimisin diyen bir adam oldu
Hiç dışarda yemek yemek istemeyen adamdan özel günlerde mutlaka dışarda yenecek diyen bir adam oldu
Haftada 1 yada 10 günde bir ailecek yenen yemek sayılmıyor bile
Eskiden beni popişiyle dinleyen adam artık bir gece önce ay çikolata olsa dediğimizde hemen ertesi gün çikolata alan bir adam oldu
Kv desen 7 senedir bana emrivaki yapmaz; önceden 1 ay görmese ne beni nede kızımı aramazken şimdi 4 gün aramazsam kızım iyimisin bir rahatsızlığın yok dimi diyen bir hatun oldu
Önceden çiğnenmiş sakızını bile bana veya kızıma vermeyen hatun şimdi kızlarıma harçlık verir ara ara hatta bana bile verir arabayla beni arada biryerlere götürüyorsun araba su yakmıyor al ister kendine harça ister arabaya der
Kızlarının sözünden çıkmayan hatun artık bana danışır herşeyini hatta bazen itiraf eder geçmişte çok gaza geldim senin söylediklerini dinleseydim çok daha karlı çıkardım senelerimize yazık oldu der hep
Anam Roman gibi uzun oldu ama anlatmadan edemedimyani diyeceğim o ki asla ne kendinden nede evliliğinden vazgeçme İnan 17 biticek yaza ve biz karı koca ayrı duramıyoruz evin içinde bile el ele oturuyoruz yada eşim oyun konsolunun başındayken bile ara ara seslenip öpücük atar en kötü ihtimalle
Annesi bir yere götürürmüsünüz beni dediğinde bile dur Banuya sorayım tamam derse tabiki der
Hatta komik gelecek ama cidden yatarken bile ya el ele uyuruz yada ben dönerim o sarılır hatta nasıl alışkanlık haline geldiyse uykumuzda bile birimiz dönerse diğeri koala gibi yapışır
Davranışlar bence alışkanlık haline geliyor o yüzden sen evde Banu Alkan modunda olursan Kocanda emin ol bir Ediz Hun kıvamına gelir
Pes etmek yooook kadın dediğin istediği elde ederrrrrrrrrrrrrrrrr
uzulme cocuguna bak sen canim ve dua et kadin olarak sorumluluklarini elden gelen en ii sekilde yerine getir ve ozel hisset ve ole hissettrmeye calus canim.Insallah canim inşallah biz evlenirken neleri göze almıştık neler atlattık da vazgeçmemiştik şimdi böyle olmak beni üzüyor
BenBenimle yarismak isteyen dusli bi rakip varsa buyursun:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?