Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Aminn. Tek cocukla ugrasmak zor iki erkegi dusunemiyorum ben.

Canim ben gecen sene martta basladim 104.6 ile ramazana kadar 96.5 a dustum. Sonra esimin menleketine git yazin gez dolas sonra tayin okul ev derken 100.9 oldum. 2 subatta tekrar basladim. Geven hafta 94.1 geldim.

Ayy nasıl denk geldi kaptancım bende namaza başladım 2 gündür rabbim kabul etsin inşallah bırakmam ( dua edin nolur bırakmayım diye )
Kaptancım sürekli olan akıntı özür sayılıyo her namaz için abdest alman gerekir ama o namaz vakti bitene kadar abdestli sayılırsın
Ben bu aralar sürekli hocaların namaz la ilgili videolarına falan baktım başlamak için yoksa nefsim ve şeytan beni cok alıkoyodu inşallah bırakmam dua ediiin kızlar

Allah daim etsin sevgili rakibem. bizlerede nasip etsin.

Öyle bir yer ki calistigim okul cocuklarin bir kısmı afgan ve ıraklı.
Sıkıntılı ogrencilerin hangisine dokunsam ya anne baba bosanmis cocuk bunlarin birinin yaninda ya da annane babanne ile kaliyor. Ya da baba hapiste. Yada evi terk etmis nerde oldugu bilinmiyor... Bir de hayatin bu yuzu var.

Canım aslında şu anda büyük oğlana kısa sureleri öğretebilirsin ezber şu anda çok daha kolay olur kafada başka bir şey olmacağı için
Eşinede söyle arada götürsün öyle öyle alışacaktır biri birşeymi dedi hemen büyük bir kararlılıkla Efendimizi örnek versin
Ya ben çok kızıyorum camide çocukları kısıtlayanlara Yahu Peygamber Efendimiz ( S.A.V ) bile sırtına çocuklar çıktığı halde hiç namazını bozmadan kılmaya devam edermiş Bizde Almanyada da olsa Kuran Kursuna giderdik 10 - 11 yaşlarındayken ve inan çoğu zaman sadece camide koşmak takla atmak için giderdik Hoca derdi Namaz saatleri haricinde ben gelene kadar serbestsiniz diye aman teşbihleri bile birbirimize atardık Hoca gelince hemen toparlanır derse girerdik
Bizim buradaki camide de biri bir keresinde torununu getirdi çocuk durmadı diye eleştirmişler hoca hemen Efendimizi hatırlatmış anında susmuş adam ama babam bile sinir olmuştu sonra gençler niye camiye gelmiyorlar diye söylenirler dedi
Almanyadaki Caminin ayrı bir bölümü vardı Cemaat para toplayıp bilardo masası almış Camiye gelip bilardo oynasın gençler diye tabi onlar bilardoya diye geliyor ama ezan saati hoca hadi gençler namazlarımızı kılalım sonra bende size eşlik ederim diyormuş Babam eskiden okadar genç gelmezdi diyor keşke burada da yapsalar diyor ama şükür en azından cuma günleride olsa gençler daha fazla oluyor

Mesela en basiti ben kızlara 4 yaşındayken bile hadi yatmadan dua edelim derdim yattım Allah kaldır beni, Nur içinde daldır beni...... diye bir ufak dua varya onu söyletirdim onlarda tekrarlaya tekrarlaya 1 haftada ezberlemişlerdi :) Dua edersen Rabbim sana meleklerini gönderir sabaha kadar seni korurlar diyorum oda hatta bazen kabus görünce hemen diyor dün dua etmeyi unuttum ondan gördüm kesin diye
Tabi artık kısa sureleride okuyor o duadan sonra Bir ara diğer surelerede odaklanmamız lazım da okul zamanı iyice kafası karışmasın diye uğraşmıyorum Hoca kabul ederse zaten Camide öğrenecek

İnşallah bulmuşlardır ama cidden kenar mahallede olsa bu zamanda kimseye güven olmaz görmüyormuyuz haberlerde yok kardeşinin torununa bile göz diken şeref yoksunları varı
Bizimde çıkmaz sokak hatta bayırın sonuna yakınız kapı önümüz düzlük ama dediğim gibi asla yalnız salmam
Hani derler ya sen önce eşşeğini sağlam kazığa bağla sonra Allaha emanet et aynı o hesap bu zamanda

inşalkah bırakmazsın canım bende 1 yıldır kılıyorum alkah kabul ederse 1 ay kılınca bırakamıyosun zaten bi eksiklşk oluyo

Ay ne güzel canım Rabbim daim etsin inşallah........Aminn
Benimde akıntım başladı bugün yarın regl olacağım temizlenince bende Allahın izniyle başlamak istiyorum tekrar

Valla özür sayılıyor da açıkçası ben bazen akıntı değilde başka birşeymi diye şüpheleniyorum idrar kaçırma olabilirmi acaba diyorum çünkü cidden resmen süzüldüğünü hissediyorum devamlı günlük pet kullanmadığımda 3 saat içinde en geç çamaşırım ıslanmış oluyor iyice
Onun içinde hangi doktora gidilir ki kadın doğuma söylemiştim aslında ama bir şey demedi o an ya duymadı yada ona göre bir şey yok
Çamaşır dayanmıyor hatta bazen diyorum yaw sidikli hatunmu oldum ben diye ama idrar kaçırma benim bildiğim özelikle öksürürken baya baya gelince olurmuş oda yok bende

Ay o şeytan yokmu kör olmasın emi ne zaman namaza niyetlensem ( ki ne güzel sabah ezanını her sabah duyuyorum ) hemen kankaya bağlayıp beni alıkoyuyor ama bu sefer kesinlikle kararlıyım
Diyetisyen ve Namaz aynı anda başlayacak hem bedenen hemde ruhen kendimi tamire alıyorum artık

Ayy inşallah kaptancım beraber bırakmadan devam ederiz ne güzel olur

Sen hangi sehirdesin canım

sende ben gibi bi aliyon bi veriyon demekki arkadasim bende oyle.bi keresnde 10 kiloya yakin verdm hepsini geri aldim malesef olsun pes etmek yok canim yola devam tam gazzzz

canim insallah bende baslarim yaaaa ne guzel sen baslamissn insallh birakmassinnnn

Bugunku menüm kahvaltı yok
Öglen 1 yumurta ekmek domates zeytin ve cay
kurstan gelince 1 dilm kek yedim 1elma yedim
eşimişten cok gec geldı o gelmeden bikac corba içtim yeşil çay içtim acım ama gec saatten sonra bişey yemek istemiyorum

Ayy inşallah kaptancım beraber bırakmadan devam ederiz ne güzel olur

Birbirimizi Namaz konusunda da uyaralım o zaman ne dersin
Ne güzel birbirimize vesile oluruz o bahaneyle

canim insallah bende baslarim yaaaa ne guzel sen baslamissn insallh birakmassinnnn

Hadi sende reglden olduktan hemen sonra başla o zaman regl sonrası dememim sebebide en azından 1 ay rahat olucağımız için hem bir sonraki regle kadar alışmış oluruz

Benim eşim hala yok meydanda adam iyice dükkana dadandı :) bir yandan iyi kafası dağılıyor ama diğer yandan da onunla vakit geçirmeyi özlüyoruz kızlarla :) birde hiç bir yere gidemiyoruz ( normalde her haftasonu halalarına giderdik en kötü ihtimalle ama kaç haftadır gidemedik sen git kızlarla diyor ama onunla olunca daha zevkli geliyor kızlara )

evet aynen bizim buranin insanlari hem gencler gelmyo namazlara der ama cocuklari camide istemezler demin buyuk ogluma okuttum.kucuk surelerden dedigin gibi biraz peygamberimizle ilgili internetten masal actim okudum bide dua ettk buyuk dyoki anne ben yarin allaha mektup yazicam dyo bende ac oglum ellerini dedm allah bizi duyar dedim biraz dua ettk sukurrrr uyudular bundan sonra hergece dua ettrp uyutucam insallahhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…