- 24 Aralık 2013
- 3.031
- 5.604
- 398
Aminn. Tek cocukla ugrasmak zor iki erkegi dusunemiyorum ben.Bi keresinde parkta gozumun onunden kacrdim deli oldum resmen bide cok kucuktuler o zaman bi gozum birinde bi gozum oborinde baska baska uerlere gidiyolar bide cok kotu bi duygu allah anasina babasina bagislasin insallahhh hic kilo verebildinmi pekiiii
Ayy nasıl denk geldi kaptancım bende namaza başladım 2 gündür rabbim kabul etsin inşallah bırakmam ( dua edin nolur bırakmayım diye )Açıkçası herşeyi dört dörtlük yaptığım söylenemez hatta bazı şeyleri bende kızlarla öğreniyorumama benimde hadis kutusu fikri hoşuma gitti Sünnetlerimizi öyle öyle alışkanlık haline getirirler
Büyük kızım şükür kuran okumayı öğrendi 3 sene evvelşimdi her Ramazan oturup birlikte hatim indiriyoruz gerçi geçen sene bitiremedik onu bu sene bitiririz bende ayrı bir hatime başlamıştım onu okurum ki Kadir gecesi inşallah iki hatim bağışlarız inşallah
Küçük kuşumu bu yaz hem yüzmeye hemde kabul ederse hoca camideki Kuran kursuna göndermek istiyorumbüyük kızım ben götürüp getiririm kardeşimi dedi en azından elif - ba yı öğrense bile bu sene kardır Camiye gitmeyi alışkanlık haline getirir ( büyük kızım 3 senedir hiç aralıksız her Ramazan Teraviye bile gidiyor Anası gitmeyi yemiyor o gidiyor hatta bir keresinde kadının biri maşallah kızım ne güzel her gece geliyorsun Annen niye gelmiyor demiş bizimkide Annemin belinde ağrı var demiş ama kadını tanımıyormuş )
Hatta dedim kız ordan biri seni gözüne kestirir bak dikkat et diyehani oğluna yada torununa gülüyor yok daha neler diye ama bu zamanda her akşam teraviye giden yok demiş kadının biri bir keresinde
Aslında bende Namazlarımı uzun zamandır savsaklıyorum
O konuda kendimi çok suçlu hissediyorum ama şu pkodanmıdır nedir af edersiniz ama devamlı akıntım var ve kesinlikle abdest tutmuyordurKüçük kuşuma bazı duaları öğrettim şükür ama eğer bu yaz camide biraz daha fazla öğrenirse kızlarımla birlikte inşallah Cemaat şeklinde namaz kıllarız
Hee ufaklık belki 5 vakit kılamasada her gün bir kerecikde kılsa alışır ergenliğine kadarBüyük kızımda bir ara gizli gizli kiliyormuş sonradan itiraf etti gizli olmasınında sebebi neymiş ya niye başladın niye bıraktın dersekmiş dedim ulen Anan doğruyu mu yapıyor da ben seni yargılayayım sonuçta her koyun kendi bacağından dedim
Ayy nasıl denk geldi kaptancım bende namaza başladım 2 gündür rabbim kabul etsin inşallah bırakmam ( dua edin nolur bırakmayım diye )
Kaptancım sürekli olan akıntı özür sayılıyo her namaz için abdest alman gerekir ama o namaz vakti bitene kadar abdestli sayılırsın
Ben bu aralar sürekli hocaların namaz la ilgili videolarına falan baktım başlamak için yoksa nefsim ve şeytan beni cok alıkoyodu inşallah bırakmam dua ediiin kızlar
D vitamini yazıyor direkKızlar kan tahlili sonuclarim normalmis. Yorgunlugum neden dedim psikolojik ve havalardan olabilir dedi. D vitamini icin neye bakiliyorki acaba tahlilde ne olarak yazıyor ona bakmamis sanki.
Amin inşallah canım benim hatta abdestliyken kalkıp yatsıyıda kılayım inşallahAllah daim etsin sevgili rakibem.bizlerede nasip etsin.
Bende yazmiyordu canim ona bakmamis demekki. Bir firsatini buldugumda yine giderim hastaneye.D vitamini yazıyor direk
canim ne guzel demekki biz yapsak cocuklar daha daha guzelini yapar masallah buyuk kizinada bende bazen oglanlara seccade seryorum yatyolar kalkiyolar bazen babasi cumaya goturuyo buyuyu 5 yasinda kucukte istiyo ama o daha pek anlamiyo bi kere goturmustu durmadan konustu hic.susmadi dyo herkes bize bakiyo dedydi o gunden sonra pek goturmedi ama bende biraz ihmalkarlk edyorum biraz kiziyorum kendime pek ilgilenmiyorum durmadan is guc sadece bi tane dua.ogrettim devami yok bakalim bi okuma yazmayi ogrensinde biraz daha dikkat edicem dini egitimlere hayrlsi
Banu abla kenar bir mahalle. Evin yolu bile yok patika bir yoldan gidiyorlar. Koy gibi herkes birbirini taniyor. Anneye cok gormuyorum ben. Ciddi anlamda yoksul insanlar. Evet haklisin kesinlikle yanliz birakilmamali. Bende birakamam oglumu sanirim. Biraksamda ya balkondan bakarim ya yaninda olurum.
inşalkah bırakmazsın canım bende 1 yıldır kılıyorum alkah kabul ederse 1 ay kılınca bırakamıyosun zaten bi eksiklşk oluyoAyy nasıl denk geldi kaptancım bende namaza başladım 2 gündür rabbim kabul etsin inşallah bırakmam ( dua edin nolur bırakmayım diye )
Kaptancım sürekli olan akıntı özür sayılıyo her namaz için abdest alman gerekir ama o namaz vakti bitene kadar abdestli sayılırsın
Ben bu aralar sürekli hocaların namaz la ilgili videolarına falan baktım başlamak için yoksa nefsim ve şeytan beni cok alıkoyodu inşallah bırakmam dua ediiin kızlar
Ayy nasıl denk geldi kaptancım bende namaza başladım 2 gündür rabbim kabul etsin inşallah bırakmam ( dua edin nolur bırakmayım diye )
Ayy inşallah kaptancım beraber bırakmadan devam ederiz ne güzel olurAy ne güzel canımRabbim daim etsin inşallah........Aminn
Benimde akıntım başladı bugün yarın regl olacağımtemizlenince bende Allahın izniyle başlamak istiyorum tekrar
Valla özür sayılıyor da açıkçası ben bazen akıntı değilde başka birşeymi diye şüpheleniyorumidrar kaçırma olabilirmi acaba diyorum çünkü cidden resmen süzüldüğünü hissediyorum devamlı günlük pet kullanmadığımda 3 saat içinde en geç çamaşırım ıslanmış oluyor iyice
Onun içinde hangi doktora gidilir kikadın doğuma söylemiştim aslında ama bir şey demedi o an ya duymadı yada ona göre bir şey yok
Çamaşır dayanmıyor hatta bazen diyorum yaw sidikli hatunmu oldum ben diyeama idrar kaçırma benim bildiğim özelikle öksürürken baya baya gelince olurmuş oda yok bende
Ay o şeytan yokmu kör olmasın emine zaman namaza niyetlensem ( ki ne güzel sabah ezanını her sabah duyuyorum ) hemen kankaya bağlayıp beni alıkoyuyor ama bu sefer kesinlikle kararlıyım
Diyetisyen ve Namaz aynı anda başlayacakhem bedenen hemde ruhen kendimi tamire alıyorum artık
Sen hangi sehirdesin canımÖyle bir yer ki calistigim okul cocuklarin bir kısmı afgan ve ıraklı.
Sıkıntılı ogrencilerin hangisine dokunsam ya anne baba bosanmis cocuk bunlarin birinin yaninda ya da annane babanne ile kaliyor. Ya da baba hapiste. Yada evi terk etmis nerde oldugu bilinmiyor... Bir de hayatin bu yuzu var.
sende ben gibi bi aliyon bi veriyon demekki arkadasim bende oyle.bi keresnde 10 kiloya yakin verdm hepsini geri aldim malesef olsun pes etmek yok canim yola devam tam gazzzzAminn. Tek cocukla ugrasmak zor iki erkegi dusunemiyorum ben.
Canim ben gecen sene martta basladim 104.6 ile ramazana kadar 96.5 a dustum. Sonra esimin menleketine git yazin gez dolas sonra tayin okul ev derken 100.9 oldum. 2 subatta tekrar basladim. Geven hafta 94.1 geldim.
D vitamini b12 TSH t3 t4 İnsülin direnci demir bunlar zayıflamaya engel düzgün çalışmıyorsa tahlilinde hangileri eksikse tamamla canimBende yazmiyordu canim ona bakmamis demekki. Bir firsatini buldugumda yine giderim hastaneye.
İnşallah canım bırakmak istemiyorum ama ne zaman başlasam haftasına bırakmış pluyoruminşalkah bırakmazsın canım bende 1 yıldır kılıyorum alkah kabul ederse 1 ay kılınca bırakamıyosun zaten bi eksiklşk oluyo
canim insallah bende baslarim yaaaa ne guzel sen baslamissn insallh birakmassinnnnAyy nasıl denk geldi kaptancım bende namaza başladım 2 gündür rabbim kabul etsin inşallah bırakmam ( dua edin nolur bırakmayım diye )
Ayy inşallah kaptancım beraber bırakmadan devam ederiz ne güzel olur
canim insallah bende baslarim yaaaa ne guzel sen baslamissn insallh birakmassinnnn
evet aynen bizim buranin insanlari hem gencler gelmyo namazlara der ama cocuklari camide istemezler demin buyuk ogluma okuttum.kucuk surelerden dedigin gibi biraz peygamberimizle ilgili internetten masal actim okudum bide dua ettk buyuk dyoki anne ben yarin allaha mektup yazicam dyo bende ac oglum ellerini dedm allah bizi duyar dedim biraz dua ettk sukurrrr uyudular bundan sonra hergece dua ettrp uyutucam insallahhhCanım aslında şu anda büyük oğlana kısa sureleri öğretebilirsinezber şu anda çok daha kolay olur kafada başka bir şey olmacağı için
Eşinede söyle arada götürsünöyle öyle alışacaktır biri birşeymi dedi hemen büyük bir kararlılıkla Efendimizi örnek versin
Ya ben çok kızıyorum camide çocukları kısıtlayanlaraYahu Peygamber Efendimiz ( S.A.V ) bile sırtına çocuklar çıktığı halde hiç namazını bozmadan kılmaya devam edermiş Bizde Almanyada da olsa Kuran Kursuna giderdik 10 - 11 yaşlarındayken ve inan çoğu zaman sadece camide koşmak takla atmak için giderdik Hoca derdi Namaz saatleri haricinde ben gelene kadar serbestsiniz diye aman teşbihleri bile birbirimize atardık Hoca gelince hemen toparlanır derse girerdik
Bizim buradaki camide de biri bir keresinde torununu getirdi çocuk durmadı diye eleştirmişler hoca hemen Efendimizi hatırlatmış anında susmuş adam ama babam bile sinir olmuştusonra gençler niye camiye gelmiyorlar diye söylenirler dedi
Almanyadaki Caminin ayrı bir bölümü vardı Cemaat para toplayıp bilardo masası almışCamiye gelip bilardo oynasın gençler diye tabi onlar bilardoya diye geliyor ama ezan saati hoca hadi gençler namazlarımızı kılalım sonra bende size eşlik ederim diyormuş Babam eskiden okadar genç gelmezdi diyor keşke burada da yapsalar diyor ama şükür en azından cuma günleride olsa gençler daha fazla oluyor
Mesela en basiti ben kızlara 4 yaşındayken bile hadi yatmadan dua edelim derdimyattım Allah kaldır beni, Nur içinde daldır beni...... diye bir ufak dua varya onu söyletirdim onlarda tekrarlaya tekrarlaya 1 haftada ezberlemişlerdi :) Dua edersen Rabbim sana meleklerini gönderir sabaha kadar seni korurlar diyorum oda hatta bazen kabus görünce hemen diyor dün dua etmeyi unuttum ondan gördüm kesin diye
Tabi artık kısa sureleride okuyor o duadan sonraBir ara diğer surelerede odaklanmamız lazım da okul zamanı iyice kafası karışmasın diye uğraşmıyorum Hoca kabul ederse zaten Camide öğrenecek
İnşallah bulmuşlardır ama cidden kenar mahallede olsa bu zamanda kimseye güven olmazgörmüyormuyuz haberlerde yok kardeşinin torununa bile göz diken şeref yoksunları varı
Bizimde çıkmaz sokak hatta bayırın sonuna yakınız kapı önümüz düzlük ama dediğim gibi asla yalnız salmam
Hani derler ya sen önce eşşeğini sağlam kazığa bağla sonra Allaha emanet etaynı o hesap bu zamanda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?