Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Ramazan ayı boyunca uygulayabileceğini bu diyetle iki hafta içinde 5 – 10 kilo vermeniz mümkün. ıftar menüsü için ilave edebilecekleriniz: 1 adet yağsız pastırma, 5 zeytin, yağsız peynir, çökelek ya da lor, 2 dilim pide.
RAMAZAN DıYETı

Hedef kilo : ıki haftada 5-10 kilo
Hedef kalori : 1300 Kcal

Günlük Menüler

1. Gün
Sahur: Bir porsiyon pilav (az yağlı) Kayısı komposto

ıftar: Pastırmalı veya kıymalı yumurta (3 yumurta ile) 1 kase salata, ½ kilo meyva

2. Gün
Sahur: Az yağlı pilav, kayısı komposto

ıftar: Etli kuru fasulye (1 tabak) 1 tabak bulgur pilavı (az yağlı olacak) diyet güllaç

3. Gün
Sahur: Peynir veya kıymalı az yağlı makarna, 1 bardak ayran

ıftar: 4 adet biber, kabak, domates veya patlıcan dolma, 1 kase yoğurt, ½ kilo meyva

4. Gün
Sahur: 3 dilim börek, çay

ıftar: 8 adet ızgara köfte yarım porsiyon, yağsız pilav, 1 kase cacık, 1 porsiyon diyet muhallebi

5. Gün
Sahur: 3 dilim börek, çay

ıftar: Kıymalı ıspanak, 1 kase yoğurt, ½ kilo meyva

6. Gün
Sahur: Az yağlı pilav, kayısı komposto.

ıftar: ½ tavuk (haşlama ya da ızgara olacak) 1 tabak haşlanmış patates, 1 porsiyon diyet sütlaç

7. Gün
Sahur: Yumurtalı domatesli, biberli, az yağlı, patates salatası

ıftar: 1 tabak lahana sarma, 1 kase yoğurt, ½ kilo meyve

selmacım harikasın ya bayılıyorum sana ne güzel hemn bi diyet bulmuşsun süpersin

Sende harikasın be güzelim. Çilek için iyi oldu mu ne dersin biraz moral olur mu acaba onun için çok üzüldüm. :1hug:
Bulmamı istediğiniz birşeyler varsa elimden geleni yapmaya hazırım .Bensizinle varım ciddiyim:lepi:

Kızlaaaaaaaaaaaaaaaaar sizleri özledim yaaaaaa hadi gelin artık .kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan:sm_cool:

Fırında Diyet Patates
Haziran 30th, 2009
Filed under: Diyet Yemekleri
No Comments

Malzemeler:

3 Adet patates 2 adet domates 1 çay bardağı light kaşar peyniri köri karabiber kırmızı biber tuz

Yemeğin Tarifi:

Isıya dayanıklı bir cam kabın dibini çok az yağlayın.Patatesleri ve domatesleri yuvarlak doğrayıp baharatlarla harmanlayıp cam kaba yerleştirin.Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip 175 derece fırında pişirin.
Bak çilekciğim bugün sana çok üzüldüğümden gözüme uyku girmedi inan,dedim ben birşeyler yapmalıyım. Bu saatte senin için elimden geleni yapmaya çalışıyorum.Sen yeterki gitme.

Bölgesel zayıflamada Uygulanan Diyet Yöntemleri;

1- Göbek Eritmeye Yarayan Diyet; 3hafata boyunca sporla birlikte yürütülen bir diyet programıdır.
Bu diyet göbek ve bel bölgesinde ciddi bir incelme sağlamaktadır.

Diyet Programı

Bu diyet de haftanın tek günleri şunları tüketmelisiniz;

- Sabah kalkığınızda ilk olarak, bir bardak ılık suyun içine yarım tatlı kaşığı bal ve 10 damla limon koyarak bunu içiniz.
Daha sonra 35-40 dakika tempolu yürüyüş yaparak bol miktarda ter atınız. Ayrıca 15- 20 dakika kadar spor yapınız.
Spordan sonra yapacağınız duşta, lif veya keseyle göbek, basen, popo, bel kısmı sert bir şekilde fırçalanmalıdır.
5 dakika kadar da kekik yağı, biberiye yağı,susam yağı ve melisa yağı ile bu bölgelere masaj yapınız.

- Kahvaltıda, bir adet kabuklu yeşil elma ile bir adet sert şeftali yenmelidir.

- Arada 2parmak kalınlığında taze dil peyniri yenilebilir.

- Öğlen, bir porsiyon derisiz ızgara tavuk ile bol rokalı, taze soğanlı yeşil salata yenmelidir.

- Aralarda, saat 3 civarı 3 ya da 4 yulaflı bisküvi,saat 17.30 civarı ise bir adet yeşil elma yenilebilir.

- Akşam, 4 ya da 5 kaşık az yağlı zeytinyağlı fasülye, bir dilim ekmek, mevsim salatası yenmelidir.

- Gece ise, bir bardak şekersiz tarçınlı ılık light süt, 3 ya da 4 fincan rezene çayı, yeşil çay, mısır püskülü,kiraz,kiraz, avakoda yaprağı karışım çayı içilmelidir.

- Bu diyeti uygularken, gazlı ve şekerli içecekler, kızartma, hayvansal katı yağlar, alkol, beyaz un, beyaz şeker, doğum kontrol hapları, aşırı gündüz uykusu, çikolata, yağlı çerezler, cips tüketilmemelidir.

- Bir su bardığına, 1 ya da 2 adet avakoda yaprağı, 1 çay kaşığı yeşil çay, bir tutam kiraz sapı ve mısır püskülü, 1 çay kaşığı rezene tohumu koyularak kaynatılmalıdır.
Daha sonra 3 ya da 4 dakika demlenmeye bırakılmalıdır ve sadece bir dilim limonla içilmelidir. Yemeklerden sonra bu çayı içebilirsiniz.
Bu zayıflama çayını sık miktarda tüketmelisiniz.

Spor Hareketleri

- Mekik Hereketi; Bildiğimiz mekik hareketini sabah ve akşam 50 şer kez yapınız.

- Sopalı Hareket; Bir sopayı ensemizin arkasına koyarak, olduğumuz yerde sabit durup, sopadan aldığımız destekle sağa ve sola hareket etmektir.
Bu hareket, özellikle bel ve karın kısmı kaslarını çalıştırdığı için önemli bir harekettir.

- Bel Kasları ıçin Yapılan Mekik Hareketi; Bir kolumuzu, bükülmüş olan diğer taraftaki dizimize doğru hafif, seri ve sık hareketlerle yakınlaştırmaya çalıştırmalıyız.

1- Zayıflama Çayı

Malzemeler;

- 1 su bardağı su

- 1 ya da 2 adet avakado yaprağı

- 1 çay kaşığı yeşil çay

- 1 çay kaşığı rezene tohumu

- Küçük bir tutam kiraz sapı

- Küçük bir tutam mısır püskülü

Yapılışı;

- Hepsini birlikte kısık ateşte 1 ya da 2 dakika kaynatınız. Karışım fokurdamaya başlayınca ateşin altını kapatınız.

Daha sonra çayı 3 ya da 4 dakika demlemeye bırakınız. Aç ya da tok karnına şekersiz olarak afiyetle içiniz.

2- Zayıflama Çayı

Malzemeler;

- 100 Gram Mate

- 100 Gram Biberiye

- 100 Gram Funda

- 100 Gram Yeşilçay

- 100 Gram Kekik

- 100 Gram Limon

YAPILIŞI;

- Bir litre bekletilmiş ve kaynamış sıcak suyun içerisine 2 tatlı kaşığı yeşil çay ekleyiniz.

Ayrıca sıcak suya 1 tatlı kaşığı biberiye, funda, mate ve kekik ekleyiniz.

Daha sonra karışıma bir dilim limon ekleyiniz.

7 ya da 8 dakika demlendikten sonra ise bu karışımı süzgeçten geçirerek bir şişeye ya da kaba boşaltınız.

Bu çayı her yemekten önce eşit miktarlarda aç karnına içiniz.

Bu 1 litre karışımı her gün yeniden demleyip, taze olarak içmelisiniz.

3- Zayıflama Çayı

Malzemeler;

- 3 yaprak melisa otu

- Yarım çay kaşığı zencefil

- Küçük bir tutam kekik

- Küçük bir tutam biberiye

- 6 adet saplarıyla beraber maydonoz

- 2 yaprak sinameki

- Yarım çay kaşığı funda yaprağı

- 2 adet avakado yaprağı

Yapılışı;

- Bir su bardağı suyun içerisine tüm malzemeleri koyup 2 dakika kaynatınız.

5 dakika kadar demlenmesi için bekletiniz. Daha sonra ince bir dilim limon ekleyip, sıcak ve şeker katmadan günde 3 ya da 4 kez tüketiniz. Bu çayı çok aç ya da çok tok kanına içmeyiniz. Her içiğinizde çayın taze ve demlenmiş olmasına dikkat ediniz.

Diyet Kabak
Haziran 30th, 2009
Filed under: Diyet Yemekleri
No Comments

Malzemeler:

2 Adet kabak 2 adet domates 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 7-8 dal dereotu tuz 1/2 çay bardağı su

Yemeğin Tarifi:

Kabakları soyup verevine doğrayın.Soğanları küp küp doğrayıp pembeleşene kadar kavurun.Domatesleri doğrayıp kavurduğunuz soğanlara ilave edin.Kabaklarıda tencereye ekleyip suyunu ve tuzunu ilave edip kısık ateşte pişirin.Kabağın pişmesine yakın dereotunuda ilave edip ateşten alın.

ıskemle hareketi
Yardımcı araçlar: yok
Başlangıç pozisyonu: Gövde dik, bacaklar omuz genişliğinde açık, eller ensede
Hareketin tarifi: Gövdenin dikliğini bozmadan, dizleri öne doğru bükerek alçalıp yükselme. Esneme (sağ bacak)
Başlangıç pozisyonu: Gövde dik, sağ bacak önde, dizden hafif bükülü, ayak tabanı yerde, parmak ucu ileriyi gösteriyor. Sol bacak arkada gergin, ayak tabanı yerde, parmak ucu ileriyi gösteriyor, eller belde yaklaştırılı
Hareketin tarifi: Gövdenin dikliği bozulmadan ve parmak ucu yerden ayrılmadan ayak tabanı hafifçe yerden kaldırılır, kalça ile birlikte sağ diz ileriye doğru sürülür, aynı anda sol ayak parmak ucu yerden ayrılmadan sol diz bükülerek mümkün olduğunca yere doğru yaklaştırılır ve başlangıç pozisyonuna dönülür.

Kürek hareketi (sağ bacak ile)
Yardımcı araçlar: 1 iskemle
Başlangıç pozisyonu: Gövde dik, bacaklar kapalı, kollar yanda, iskemle yaklaşık bacak boyu kadar sol yanda. Sol bacak, ayak iskemlenin üzerinde kalacak şekilde yana doğru uzatılır. Sağ kol gövdenin yanında, sol kol sol bacağın üzerinde gergin.
Hareketin tarifi: Gövdeyi belden sol yana doğru esnetirken sol kol gergin ileri sürülür. Aynı anda sağ kol dirsekten bükülerek, elin gövdeden teması kesilmeden koltuk altına kadar çekilir. Sağ kol aşağıya doğru indirilirken gövde belden sağ yana - aşağıya doğru bükülür aynı anda sol kol gövde ile teması kesilmeden ve dirsekten bükülmeden koltuk altına kadar çekilir ve ardından başlangıç pozisyonuna dönülür. Hareket boyunca vücudun ön ve arkasında bir duvar var gibi davranılmalıdır.

Triceps çalıştırma
Başlangıç pozisyonu: Popo yerde, dizler bükülü ayak tabanları yerde, kollar omuzdan geride ve gergin, avuç içleri yerde, parmak uçları geriyi gösteriyor.
Hareketin tarifi: Dirsekleri geriye bükerken, karın içeri doğru çekilir, dirsekler gerginleştirilirken, karın dışarı doğru itilir.

Omuz çalıştırma
Yardımcı araçlar: 2 dambul
Başlangıç pozisyonu: Gövde dik, bacaklar omuz genişliğinde açık, kollar dirseklerden bükülü ve gövdeye bitişik, avuç içleri omuz hizasında, karşıyı gösterecek şekilde, dambullar elde.
Hareketin tarifi: Kolları yukarıya doğru gergin olarak uzatma ve tekrar başlangıç pozisyonuna dönme.

Göğüs çalıştırma
Başlangıç pozisyonu: Sırt üstü yerde yatar pozisyonda, bacaklar gergin, kollar göğüs hizasında dirseklerden 90° bükülü, avuç içler birbirine bakar şekilde, dambullar elde.
Hareketin tarifi: Kolları gergin olarak yukarı doğru uzatıp, tekrar başlangıç pozisyonuna dönme.

Gövde kaldırma
Başlangıç pozisyonu: Yüzüstü yatar poziyonda, bacaklar gergin, eller ensede
Hareketin tarifi: Gövdeyi belden hareket ettirerek geriye doğru kaldırıp tekrar başlangıç pozisyonuna dönme

Sıkıştırma
Başlangıç pozisyonu: Sırt üstü yerde yatar pozisyonda, bacaklar kapalı, dizler karına çekili, ellerle dizler tutulur.
Hareketin tarifi: Gövdeyi yukarıya doğru kaldırıp dizlere yaklaştırırken, karını içeriye doğru çekme, gövdeyi yere yatırıken karını serbet bırakma.

Ters kalkma
Başlangıç pozisyonu: Sırt üstü yerde yatar pozisyonda, bacaklar gergin ve topuklar yerden hafif yukarda, kollar gergin ve gövdeye yanında.
Hareketin tarifi: Bacaklar kapalı olarak dizleri göğüse doğru çekme ve diz ayak arasının yere parelelliği bozulmadan başlangıç pozisyonuna dönme

Düz kalkma
Başlangıç pozisyonu: Sırt üstü yerde yatar pozisyonda, bacaklar dizlerden bükülü ve ayak tabanları yerde, kollar dirseklerden, bükülü eller ensede.
Hareketin tarifi: Gövde belden sağ yana bükülerek mekik hareketindeki gibi öne doğru kaldırılır, aynı anda sol diz karın hizasına doğru çekilerek bu hizada sağ dirsek ile temas ettirilir ve başlangıç pozisyonuna dönülür. Aynı hareket sol dirsek sağ dize değicek şekilde tekrarlanır

Biceps çalıştırma
Başlangıç pozisyonu: Gövde dik, bacaklar omuz genişliğinde açık, kollar gergin gövde önünde vücuda bitişik, avuç içleri karşıya bakar şekilde, dambullar elde
Hareketin tarifi: Kolların gövde ile teması kesilmeden dirseklerden bükülerek avuçları yüze bakacak şekilde göğüs hizasına kadar kaldırma ve tekrar başlangıç pozisyonuna dönme.

Kol kaldırma
Başlangıç pozisyonu: Gövde dik, bacaklar omuz genişliğinde açık, kollar gergin gövde önünde vücuda bitişik, avuç içleri birbirine bakar şekilde, dambullar elde
Hareketin tarifi: Kolların gerginliğini bozmadan yanlara doğru, yere parelel oluncaya kadar açma ve tekrar başlangıç pozisyonuna dönme.

KARIN DÜZLEŞTıREN 5 EGZERSıZ

Bel çevresini zayıflatmak yaş ilerledikçe zorlaşır. Genel olarak hiç kilo almasanız bile yağlar, vücudunuzun bu bölümünde birikir. Oturarak bu yağlardan kurtulamazsınız! Önereceğimiz 5 egzersiz bel çevresi ve gövdenizin zayıflaması sağlar. Sağlıklı beslenme ve 60 ila 90 dakika arasında yapılan egzersizin düz bir karın için en iyi yol olduğu biliniyor. Düzenli egzersiz yapamıyorsanız üzülmeyin, gün içinde kısa periyodlarda yapacağınız egzersizlerle de düz bir karına sahip olabilirsiniz.

Düz bir karına sahip olmak için bunları yapın!

1- Yere yüz yukarı şekilde uzanın ve parmaklarınızı başınızın arkasında birleştirin. Dizinizi çenenize doğru getirmeye çalışın ve bu sırada omuzlarınızı, boynunuzun konumu aynı kalarak yerden yukarı doğru kaldırın. Sol bacağınızı düz tutarak yerden 45 derece açıyla kaldırın ve sağa doğru hafifçe dönmeye çalışın. Yatarak bisiklet kullanıyor gibi düşünebilirsiniz. pedal çeviriyor gibi 12-16 kez bacak değiştirerek uygulayın.
2- Sandalyenin üzerine çıkın ve sıkıca tutunun. Dizlerinizi sırayla kıvırarak çenenize doğru kaldırmaya çalışın, b u hareketi 12-16 kez tekrarlayın.
3- Yere yüz yukarı uzanın. Ellerinizi yanlara düz bir şekilde uzatın. Bacaklarınızın ikizini de 90 derece açıyla yukarı doğru kaldırın ve bacak bacak üstüne atar gibi düz olarak bir süre sabit durdurduktan sonra değiştirin. Hareketi 12-16 kez tekrarlayın.
4- Yere yüz yukarı uzanın. Ellerinizi 45 derecelik açıyla kulaklarınızın yanından düz olarak geriye doğru uzatın. Düz olarak uzattığınız bacaklarınızı 45 derece aralık şekilde kıvırın. Omuzlarınızı kendinize doğru kaldırın.
5- Yere yüz aşağı uzanın. Ayak parmaklarınızın ucunda ve el dirseklerinize dayanarak tüm vücudunuzu havaya kaldırmaya çalışın.

Dahası: Favori şarkılarınızla dans edin. Hava almak için yürüyüş yapın. Çocuklarla elim sende oynayın. Bisiklete binme ve merdiven egzersizleri yapın.
Benzer yazılar

ıFTARDA KıLO ALMAMAK ıÇıN NE YEMELıYıZ

ıftar öğününe kadar süren açlık nedeni ile iftarda bir anda sindirim sistemine yüklenmek doğru değildir. Ramazan aylarında tüm aile fertlerinin bir arada olduğu iftar sofralarının tadı ayrıdır. Bütün gün süren açlığın ve sofradaki sohbetlerin verdiği keyifle uzun süre sofrada kalınır. Fakat iftar öğünü için uzun süre sofrada kalmak, ağır yiyecekler ve aşırı miktarda besin tüketmek sağlık için doğru olan davranışlardan değildir.

ıftar öğününe kadar süren açlık nedeni ile iftarda bir anda sindirim sistemine yüklenmek doğru değildir. Bu tür bir beslenme davranışı bulantı, mide ağrısı, kramplar gibi sindirim sistemi sorunlarına yol açabileceği gibi, birden yükselen kan şekeri (hiperglisemi) kendimizi kötü hissetmemize neden olacaktır. Sindirim sistemi sağlığımız ve dengeli bir kan şekeri için yapılması gereken iftar öğününün iki parça halinde tüketilmesidir.

ıftar vakti ile birlikte bir bardak su ile orucun açılması en sağlıklı seçim olacaktır. Bütün gün susuz kalan bedenimiz, su ile kendini daha iyi hissedecektir. Bunun dışında sindirim sistemimiz bir bardak su sayesinde gün boyu süren uykusundan da uyanır. Birçok kişi iftar vakti ile birlikte sigara içer. Son derece sağlıksız olan bu davranış bedeni oldukça olumsuz etkiler, mide bulantısı ve iştahsızlık yarattığı olumsuz etkilerin başında gelir.

ıftar öğününün ilk kısmında iftariyelikler ve 1–2 kepçe çorba uygun besin seçimleri olacaktır. Aç mide, yüksek yağ içeren besinler ile olumsuz etkilenebilir ve bulantılar oluşabilir. Bu nedenle yağlı iftariyelikler yerine hafif olanlar tercih edilmelidir. Sağlıklı iftariyelikler; peynir, zeytin, 1-2 dilim yağsız pastırma veya sucuk, hurma ve salatadır. Öğünün ilk kısmı tamamlandığında ikinci kısmı için kısa bir zaman dilimi bırakılması uygun olacaktır. Bu kısa molayı keyifli Ramazan sohbetleri ile süsleyebilirsiniz.

ıftar öğününün ikinci kısmında ise et yemekleri, sebze yemekleri ve tahıl ürünleri yer almalıdır. Et yemeklerinin yanında zeytinyağlı sebze yemekleri veya etli sebze yemekleri tercih edilebilecek sağlıklı yemeklerdir. Tahıl ürünleri olarak pilavlar, makarnalar ve fırında pişirilmiş börekler tercih edilebilir. Ekmek olarak ise tam tahıl ekmekleri tercih edilmelidir. Mevsim sebzelerinden hazırlanacak salatalar da iftar sofralarında muhakkak yer almalıdır.

ıftar öğünlerinde porsiyon ölçüleri ve besin grupları en çok özen gösterilmesi gereken konudur. Metabolizmasını zorlamak ve kilo almak istemeyenlerin porsiyon ölçüleri konusunda bilinçli olması ve besin gruplarına göre besin tercihi yapması gerekir.

günaydın kaptanım ben dün oruç tutmuştum akşam tartıldım 82.7 kg..geçen hafta 83.4..yani sadece 700 gr vermişim ama kaçaklarım vardı..bugün oruçlu dğeilim dün işyerinde çok çok zorlandım gece yatana kadar da kendine gelemedim...
herkese hayırlı cumalar...

bırakma biziiiiiii..moralini de bozma kilo konuusnda vücudun direniyordur elbette bir gün bırakacak direnmeyi...kendine çok dikkat et öpüyorum canım..

tmm cnm tebrik ederim a.s.
sana da hayrılı cumalar

dağçileği çok çok geçmiş olsun canım moralini bozma..herşeyden önemli olan sağlığın..zaten çok güzel kilo verdin ..tuzsuz yiyerek zayıflayan biçok arkadaşım oldu o nednele moralini bozma kilonu korusan bile yeter canım..kendine dikkat et...bence de ayrılma takımdan ya alıştık sana...özleyip özleyip yemeğe gömülmemizi istemezsin değil mi:)

günaydın kızlarr,
dağçileği geçmiş olsun.Zayıflamayla ilgili olayışına sevindim...bence bu şekilde de kilo verebilirsin o yüzden sıkma hiç canını
hepimize sağlıklı zayıf günleerrrrr opuyorumnanaktan

valla hala tatile çıkmadna önceki kiloma gelemedim sinir oluyorum kendime..resmen düzenim bozuldu..ne tam oruç tutabildim ne tam bir diyet listesine bağlı kaldım arada derede kaldım..baktım dün de işle birlikte çok zor gidiyor...resmen bayılmak üzereydim eve gittiğimde ..iftardan sonra da kendime gelemedim yatana kadar sersem gibiydim..şimdi bile bir dengesizlik var...sanırım orucu bırakcam..hiç de içime sinmiyor..kendimi suçlu hissediyorum..(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…