- 21 Mart 2011
- 30.279
- 64.505
- 798
Listeyi bi guncellemek lazim :)
Suan durusmadayim isyerine gecince hallederim kaptancim
Hem mezunlar var hem de izinliler hem de yeniler :)
Şoyle guncellemeyi dusunuyorum
Ilk kilo, guncel kilo ve hedef diye :)
Günaydınlar Banu ablaSelamın Aleyküm kızlarrrrrrrrrrrr
Herkese hayırlı sabahlar
Yarın ve öbür gün malum ağır misafirlerim varve ben daha hiç bir şey yapmadım desem yeridir
Neyse bir kendime geleyimde hemen işlere girişeceğimküçük kuzuyu okuldan alana kadar biter nasılsa işlerim
Ev temiz de bir üstten geçeceğim birde şu kaç gündür sallayıp durduğum koltuklarımı sileceğim şimdi
Tüllerimi de yıkayacağım ( Allahtan çamaşır makineleri var yoksa yanmıştık)
Menüleri belirledim öğlende de eksiklerimi alırım havuza gitmeden ki akşam üzere maşallah kıtlık çıkmış gibi marketlerde hiç bir şey bulamıyorum ( kıyma ve tavuk anlamında) Diğer malzemeleri nasılsa havuz dönüşü eşimle alırım ki yarında fazla vakit kaybetmeden aheste aheste işimi yaparım
Menü olarak da şunları düşünüyorum ;
Mercimek çorbası
Fırında Tavuklu bezelye ( patates ve havuçda ekleyeceğim hem miktar artmış olur hemde renk katar)
Tavuk suyuna Pirinç pilavı ( büyük kız ille tavuk suyuna yapsana dedi)
Zeytinyağlı olarak İç bakla yapacağım ( bu akşamdan yaparım onu soğuk daha güzel oluyor )
Ortaya birde İçli köfte ( onuda bu akşam yapıp buzluğa atacağım iftara yakın kızartırım hem gündüz telaş olmaz )
Kırmızı lahana salatası ( az tuz ve bol limonla ovarak yapıyorum turşu tadında yumuşacık oluyor ve rengi çok tatlı bir pembe oluyor)
Tatlı olarak da bu gece eşim güllaç yapacakşükür ben sevmiyorum o yüzden risk yok
Sizce menü nasılYarın Annemler ve kızkardeşim gelecek 10 kişi olacağız Ertesi gün de eşimin sülale gelecek ( KV, görümceler ve eşimin halası ) onlarlada 15 kişi olacağız
Sizce başka ilave yapsam mı yoksa yeterlimidirNe bileyim yoğurtlu biber falan da yapsam mı
Gerçi oruç açılınca pek yenmiyor ama sonra heleki eşimin tarafı özenmemiş demesinler ( gerçi her iki görümcem de iftara davet ettiklerinde bazı yemekler için üzerine basa basa dünki misafirlerden kaldı yabancı değilsiniz siz nasılsa demişlerdionlara çok bile )
Teşekkür ederim canımEşim ayakkabıları görünce kesin bir kulp takar dedim ama oda çok beğendi Büyük kızıma şakasına bir takım senin dedim de ya çok güzel ama senin zaten çok fazla kendine bir şey aldığın yok sen kullan ben düz babet giyemem dedi ( zaten onun ayağına olmazdı hanım 40 giyiyor ben 39 ) ama oda çok beğendi ki normalde kolay kolay bir şey beğenmez
Bu arada menün gayet güzel canımo minik artıya takılma hep dediğim gibi Ramazanda özellikle su yetersiz geliyordur Aynen devam eminim cumaya eksi göreceksin
Ay ben hayal bile edemiyorum o rakamı75 olsam dünyalar benim olacak ama inşallah o günleri de göreceğim
Hira tatlısi
Günaydın kızlar
Bayram hedefime çooook uzaktayımBen de gelebilir miyim sizeeee
Hem icli kofte hem tavuk suyuna pilav hem gullac hem kirmizi lahana salatasi :) Alllahhhhhhh diyorum
Bayram motivasyon fotosu bekliyoruz herkesten hedeflere ulasmaya 15 gun kaldi hadi kizlar tempooo :)
Kaptancim sen bayram hedeflerini kaydettiysen bir yerlere paylasabilir misin tekrar hem herkes bi silkelensin bakalim :)
sana da günaydınGünaydın kızlar
Bayram hedefime çooook uzaktayım
Günaydınlar Banu abla
Dunde bende 10 kisilik iftar hazirladim çok yoruldum
Menüm şöyleydi
Firinda garnitürlu misket köfte
Mercimek çorbası, pirinç pilavı,elde açma patetesli borek, Hira tatlısi,salata, ayran,kola
Öğleden sonra hiç oturamadim gecede geç gittiler
Sanada çok kolay gelsin ablam)
Bayram hedefime çooook uzaktayım
Kaptanım kolay gelsin üstüste iki gün canın çıkacak valla
Evet :) listede ismimi gormeyince uzuldum :)Listemizi oluşturduktan sonra aramıza katılan arkadaşlarımızda 2 haftalık da olsa hedef belirlesinler de onlara da motivasyon olur listede isimlerini görünce
Listede adı olmayanlar kendi hedeflerini güncel kilolarıyla yazsınlar ki sana kolaylık olsun
ben de
iki haftada 3 kilo veremem bence
Evet :) listede ismimi gormeyince uzuldum :)
Hedef 55
Canım netten buldum kız kardesim yapmisti beğenmiştim bende yapayım dedimO nasil biseymis ki :)
Gunaydin canimmm :)
Tam havalar guzellesti oglani atip arabasina yuruyus yapiyorsum ki yagmuar basladi
Evet canım ya cuma listeye girersem daha azimli olurum eminimsana da günaydınhadi bakalım silkelen bir yetmişlerden kurtulalım seninle.
Sende atlatirsin Banu ablaKızlarrrrrrrrrrrrr
Çok şükür koltuklarımı silmeyi de bitirdim ama bende bittim
Resmen kan ter içinde kaldım ve az dinlenip hemen kendimi duşa atacağım yoksa bu şekilde sokağa çıkarsam rezil olurumsaçlarım terden yapıştı resmen
Artık akşam bir tek tülleri makineye atıp içli köftelerle uğraşacağımnasılsa diğer yemekleri öğlende rahat rahat yaparım
Halımı dün yıkamaya vermiştim oda yarın gelecek inşallah bir aksilik olmazsa ( arkadaşın bir tanıdığı yıkamacı ve söz verdi Çarşamba öğlene yetiştireceğinibu sokakta kurutanlardan değil büyük fırınlarda halıları kurutuyorlarmış o yüzden havanın önemi yok )
Misafir faslını atlattıktan sonra da halının üzerine bir çarşaf sereceğim en azından bayrama kadar kirlenmez o şekilde
Gerçi ben gördükçe sinir oluyorum öyle şeylere ama olsun biri gelince alıp atarım hemen yatak odasına çarşafı
Hadi sana geçmiş olsun darısı benimde başıma
Benimde yarın 10 kişi diğer gün 15 kişi olacakEşim hatta ikisinin de menüleri aynı yapacağım için yap gitsin koca tencerede bir kere uğraş diyor gerçi ben taze yaparım ayıp olur sanki artanları ertesi gün ikram edermiş gibi
Annemler çok geç kalkmaz diye düşünüyorum sonuçta ertesi gün yeğenlerinde okulu var birde normalde Annem çok erken yatargerçi ertesi gün görümcelerde aynı şekilde olur ama belli de olmaz herşeye hazırlıyorum kendimi
Otur yamacıma kader arkadaşım
Hiç moral bozmuyoruzen kötü ihtimalle bizde Kurbana yetiştiririz hedefleri bayramlar çuvala mı girdi Ramazanda daha çok sıkıntı oluyor malum ara öğünler su içmesi falan ama hallederiz emin ol yeterki inanalım
Sorma valla şu an ellerim felaket sızlıyorneyseki havuzda kızı izlerken dinlenirim iyice
Anammm daha duş alıp kızın çantasınıda hazırlamam lazım aklımdaykengerçi onlar temiz sadece katlayıp çantaya koyacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?