Günaydın gençler..
ay çok geçmiş olsun. lütfen yapmayın böyle şeyler.. bazı insanlar (doktor olsun, siyasetçi, olsun, bilim insanı olsun..) insanların ince noktalarını bilip oraya oyuyorlar. ee biz de zayıflamak istiyoruz bu tür şeyler bizim gibiler için çok çekici ve uyguluyoruz. insan sağlığını canını düşünen yok. aman diyim uzak dur. aşağıya yazacağım bir tecrübemi oku lütfen.
cnm naçizane fikrim şu. ekmeği azalt bence. çünkü seni o acıktırıyor. yerine kuruyemiş ye meyve ye. sana kilo yapmayan bir şey tercih et. bak gör hem acıkmazsın hem de eksiler gelir
çok hafif harika cnm.
ay geçmiş olsun. bu halde bir de detoks yapsan baya hasta ederdi seni.
ben de yaptıklarımı tadıyorum

o kadar da abartmayalım di mi ama
zaten hastanelik olmuşsun aman diyeti napıcan. bak şimdi geçen sene ben panik atağa yakalandım. eridim bittim. normalde hep tombikim. ama inan önemli olan sağlıkmış dedim. karşımda baya tombik bir kız nasıl iştahla yiyor ben bir kase çorbayı içemiyorum. dedim ki halime keşke şükretseymişim hep. keşke onun yerinde olsaydım. Allah yeter ki sağlık versin hepimize evlatlarımıza yakınlarımıza.
aslında hep sağlıklı gıdalar yemişsin çok da durmuyor afiyet olsun.
ya bu detoks falan zor iş. hani insaın düzenini ona ayarlaması çok zor. en güzeli teretemizinden hayatımız auygun beslenmek. sıkma canını
gelgelelim
Elhan
nın durumuna istinaden yazacağım birkaç şey var.
geçen sene 2017 eylül ayında yaşadığım bazı olumsuzluklardan dolayı panik atağı ve hastalık hastalığına yakalandım. normalde sürünmeden hastaneye gitmezdim. boğazımdan kan gelene kadar gitmezdim. ama geçen seneden beri vücudumu inceleyip soluğu doktorda alıyordum. bu çok yıpratıcı ama aşırı.
hemen psikiyatrinin yolunu tuttum. çünkü rahmetli kayınvalidem hastalığı tanısız olduğundan ki -panik atakmış - 20 yıl çekmiş. dr elime bir kağıt tutuşturdu sesli oku dedi. okudum bunlardan 3 tanesi var mı dedi ki bayası vardı bende evet dedim. tamam dedi depresyon +panik atak. ilcaları verdi. 3. hafta etki eder dedi. aslında ilaçlar etki etmedi ben psikolojik olarak ilaçlar etki ediyor sandım. ilaçlar benim duygu düşünce sistemimi birbirine kattı. sağlıklı düşünemiyordum. iştahım falan da açıldı zamanla. çünkü tek lokma yiyemez haldeydim. bir gün işteyken kusmaya başladım. ki ben asla kusamayan bir insanım. eve gittim hayatımın en kötü ishali. böyle bir şey yok. dizlerim tutmuyor artık. hastaneye gittim pankreatit olmuşum karaciğerim normal değerlerin üst sınırının 6 katı! hemen yatırdılar. hoca geldi ilk dediği zayıflama çayı.,değişik bir şeyler mi yedin içtin! bunlar karaciğeri iflas ettirir. kapalı papatya çayı bile! lütfen değişik şeyler yiyip içmeyin. yeşilçay bile kendiniz demleyin. arada karaciğer enzimlerinizi kontrol ettirin.
neyse beni baya incelediler. en son panik ilaçlarımı kestik ve değerlerim, hayatım düzeldi.
o günden sonra ilaç kullanımını bıraktım sayılır. ağrı kesiciyi kafama göre içmedim hiç. nerem ağrıyorsa oranın doktoruna gittim. her şeyin kafam da bittiğini anladım. ottur, çaydır, değişik gıdalardır bıraktım. inanın hayat kalitem arttı. hastalık hastalığımı da kısmen yendim. çok ağır bir şey olsa düşerim biri elbet götürür diye kendimi teskin ettim.
baya yazdım ama hayatım da büyük tecrübe oldu bana. aman dikkat edin sağlık anlık yani.