Zaten herşeyin fazlası zarar. Ölçülü yemek önemli.zukkum
Hurma diyete uygun mudur?
Evet, hurma diyete uygun bir meyvedir. En başta, doğal yoldan tatlı ihtiyacını karşılar ama miktarına özel gösterilmelidir. Eğer, kilo vermek için diyet yapıyorsanız ara öğünlerde hurma yiyebilirsiniz. Örneğin, 3 adet orta boy hurma ve 1 su bardağı tam yağlı sütle ikindi vakti ara öğün yaptığında ortalama 250 kalori alırsınız. Bu sizi uzun süre tok tutar ve tatlı krizlerinin giderilmesine yardımcı olur. (diyetebasliyorum.com)
Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan hurma, hem oluşan tatlı isteğini bastırır hem de içerdiği yüksek oranda lif sayesinde oluşabilecek olan kabızlık riskini azaltır ve içerdiği vitamin ve mineraller açısından sağlık için faydalıdır. Fakat hurma tüketilirken dikkatli olunmalı, şeker içeriği yüksek olduğu için miktar abartılmamalıdır.
Selahattin DÖNMEZ
sdonmez@sdonmez.com
Kuru hurma şişmanlatıyor
Sağlıklı yaşam ve düzenli kilo vermek için ara öğünler oldukça önemlidir. Zayıflamak isteyen çoğu kişi ara öğünlerde bulunması daha kolay olan kuru meyveleri tercih ediyor. Son yıllarda ara öğünlerde en çok tüketilen kuru meyvelerin başında da kuru hurma var. Ancak her besin gibi kuru hurmada da ölçüyü kaçırmamak gerek. Çünkü hurma düşük kalorili ya da düşük şeker içerikli bir besin değildir. Tek bir hurmada 15-40 kalori mevcuttur. Metabolik sendromu ya da diyabet gibi kan şekeri sorunu olanlar hurmayı gelişi güzel tüketmemeli. Günde 3 kuru hurmanın üzerinde yemek hem kilo vermeyi önler hem de kan şekerinin hızla yükselmesini sağlar.
3’ten fazlasını yerken dikkatli olun
Kuru hurmanın kabızlık başta olmak üzere, hazımsızlık, sindirim sistemi problemleri, mide bulantısı, iştahsızlık, zayıflık, kalp problemleri ve kansere karşı koruyucu etkisi var. Bir bardak ılık su ile kahvaltıdan önce iki adet kuru hurma yenildiğinde sindirim sorunu ortadan kalkıyor. Kuru hurma kötü huylu kolesterolü düşürür, karaciğer yağlanmasını önler ve toksik maddelerin atılımını kolaylaştırıyor. Aç karnına tüketilen hurmanın bağırsak parazitlerini öldürdüğü biliniyor. Yapılan araştırmalar glisemik indeksi yüksek olan kuru hurma dahil diğer kuru meyvelerin ara öğünde 1 porsiyondan yani 3 kuru hurma, kuru erik, kuru incir, kuru kayısı üzerinde yenilmesinin insülin direncini arttırabileceğini gösteriyor. Özellikle yumurtalıklarında kistleri olan genç kadınlar üzerinde yapılan kontrol çalışmalarında kuru meyveleri fazla yemenin kilo vermeyi durduğu, uzun bir süre kilo kaybının oluşmadığı ortaya koyuluyor. Bu nedenle sağlıklı içeriği olan kuru hurmayı günde 3 adetten fazla yememeye dikkat etmek gerekiyor.
Zigzag bile denmez canım. Yarım kase çorba içmişken tekrar ince bir dilim ekmek yemen işi bozmuş. Zaten çeyrek tost varmış ...Biz de ince eleyip sık dokuyoruz ...Menüm
Sabah kalkınca bi bardak elma sirkeli su kahvaltı yarım kase çorba bi yumurta 5 zeytin çeyrek tost
bi küçük dilim ekmek maydanoz
Akşam zeytinyağlı pırasa bi dolu tabak yarım avuç haşlanmış et salata bi dilim ekmek
Çay leblebi iki kaşık kadar biraz üzümve iki ceviz le geç vakit bi bardak süt içebilirim su 6 bardak yeşil çay üç bardak spor yok
Bu iki günü Zigzag sayalım inş pazartesi daha ciddi başlıcam kendime biraz ödül verdim ne ödülüyse artık
Regl istiyor ayağını geç bir defa. Bir tane ver bakalım reglini mi kesecekgözün aç senin. Dünyayı yese doymaz ahiretten borç ister bir iştiha var bizde. Bursa'yı dar ederim sana bugün az hurma görmezsem.
Yaşasın kötülük o zamankriz zamanlarında kendini kontrol edebilmeyi başarabilirsen diğer günlerde gözüm kapalı güvenirim sana. Bugünü atlatayim falan yok kandırma kendini.
Allah'ın sopası yok yediğin hurmalar zamanı gelir işte böyle tırmalar seni....uyuma bebişim Hilale rahat yok .
Helal bize...yılbaşı millet tıkınmış durmuşbu da bize yaradı. Bomba gibi geliyoruz hastalarımız iyileşsin malum günler geçsin odemler sökülsün....kim tutar bizi disiplinli bir hafta planlıyorum kızlar su koyuvermeyin birlikte hareket edelim .
Bonusum hoş geldin canım. Pertsiz güzel bir gün diliyorum.Dikkatli ol bu hafta...hem artiyi temizleyip hem aşağılara inebilirsin canım. Bu arada geçmiş olsun yavrucuna
Tesekkürler canım.
gözüm çok korktu şuan çok sağol bu bilgi için ben şuan itibari ile günde 2 ye düşürdüm yok yoookkk o kadar uğraşıyorum olmaaazzzukkum
Hurma diyete uygun mudur?
Evet, hurma diyete uygun bir meyvedir. En başta, doğal yoldan tatlı ihtiyacını karşılar ama miktarına özel gösterilmelidir. Eğer, kilo vermek için diyet yapıyorsanız ara öğünlerde hurma yiyebilirsiniz. Örneğin, 3 adet orta boy hurma ve 1 su bardağı tam yağlı sütle ikindi vakti ara öğün yaptığında ortalama 250 kalori alırsınız. Bu sizi uzun süre tok tutar ve tatlı krizlerinin giderilmesine yardımcı olur. (diyetebasliyorum.com)
Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan hurma, hem oluşan tatlı isteğini bastırır hem de içerdiği yüksek oranda lif sayesinde oluşabilecek olan kabızlık riskini azaltır ve içerdiği vitamin ve mineraller açısından sağlık için faydalıdır. Fakat hurma tüketilirken dikkatli olunmalı, şeker içeriği yüksek olduğu için miktar abartılmamalıdır.
Selahattin DÖNMEZ
sdonmez@sdonmez.com
Kuru hurma şişmanlatıyor
Sağlıklı yaşam ve düzenli kilo vermek için ara öğünler oldukça önemlidir. Zayıflamak isteyen çoğu kişi ara öğünlerde bulunması daha kolay olan kuru meyveleri tercih ediyor. Son yıllarda ara öğünlerde en çok tüketilen kuru meyvelerin başında da kuru hurma var. Ancak her besin gibi kuru hurmada da ölçüyü kaçırmamak gerek. Çünkü hurma düşük kalorili ya da düşük şeker içerikli bir besin değildir. Tek bir hurmada 15-40 kalori mevcuttur. Metabolik sendromu ya da diyabet gibi kan şekeri sorunu olanlar hurmayı gelişi güzel tüketmemeli. Günde 3 kuru hurmanın üzerinde yemek hem kilo vermeyi önler hem de kan şekerinin hızla yükselmesini sağlar.
3’ten fazlasını yerken dikkatli olun
Kuru hurmanın kabızlık başta olmak üzere, hazımsızlık, sindirim sistemi problemleri, mide bulantısı, iştahsızlık, zayıflık, kalp problemleri ve kansere karşı koruyucu etkisi var. Bir bardak ılık su ile kahvaltıdan önce iki adet kuru hurma yenildiğinde sindirim sorunu ortadan kalkıyor. Kuru hurma kötü huylu kolesterolü düşürür, karaciğer yağlanmasını önler ve toksik maddelerin atılımını kolaylaştırıyor. Aç karnına tüketilen hurmanın bağırsak parazitlerini öldürdüğü biliniyor. Yapılan araştırmalar glisemik indeksi yüksek olan kuru hurma dahil diğer kuru meyvelerin ara öğünde 1 porsiyondan yani 3 kuru hurma, kuru erik, kuru incir, kuru kayısı üzerinde yenilmesinin insülin direncini arttırabileceğini gösteriyor. Özellikle yumurtalıklarında kistleri olan genç kadınlar üzerinde yapılan kontrol çalışmalarında kuru meyveleri fazla yemenin kilo vermeyi durduğu, uzun bir süre kilo kaybının oluşmadığı ortaya koyuluyor. Bu nedenle sağlıklı içeriği olan kuru hurmayı günde 3 adetten fazla yememeye dikkat etmek gerekiyor.
Hilalciğim benilk menüleri mi yzmaya başladığım da pilavla ekmekleri yanlış olduğunu bilsem de götürüyodum sağolsun kızlar vazgeçirdi sonra biskuvi ye yapıştum onuda bıraktırdılar en son sabah akşam halk ekmek enfes bi yulaflı kurabiye yapmış ona dadandım onada yüz vermediler Allah razı olsun lar kan temizlendikçe insülin dengelendikçe ihtiyaç azalıcak inş
ay evet çok kalorisi varmışYani hurma bi öğün yerine geçiyo 5 tane çok fazla akşamdan suda beklet ertesi gün tüket şekerini tam hissedeceksin bende öyle oldu 3 taneyi ağır ağır tüket küçük küçük bak neler olucak
Allah iman verdi Hilalcim hurmanın fazlasını elinin tersiyle itti.sabah
1 bitki çayı
öğlen 15.00
1 küçük dilim tiramisu
1 tabak brokoli patates havuç lu Br salata
3 4 yk kadar makarna salatası
3 tane mercimek köftesi
avuç içimden küçük parça poğaça
akşam yok
su 2 lt
kızlar böyle geçti bu gün bir dahaki ay yok bir sonraki ay var inşallah o zamana daha da hafif geçer bugün bende diye koşturma temizlik hazırlık derken sabah ve akşam olmadı akşam yemedim öğlenden sebep bu arada Meryem abla artık abla diyom yaşını yeni farkettim :)
tartı sabah 86.9 gösterdi doğru demekki
yarın çok yoğun geçecek anneme geçicem evi hazırlamak için bu haftaya da yoğun başlıcam salı gelecekler inşallah regl bitsin oruç tutacağım tekrar o beni gerçekten çok frenletti
İyi akşamlar kızlar
Bugünkü menüm
Uyanınca limonlu ılık su + cevizli su +içindeki 1 ceviz
10.30 Kahvaltı:
1 yumurtalı peynirli chialı omlet,3 zeytin ,domates,salatalık,yeşil biber,1 dilim çavdar ekmeği,ıhlamur
14.00
Sade Türk kahvesi,avuç içi kadar bal kabağı(şekersiz pişirdim) üzerine bir çay kaşığı bal ve 1 ceviz
16.00
1 kivi ve 1 muzdan oluşan smoothie ama yarısı bile değil,kızımla birlikte içtik
18.00 Akşam:
1 kase paça çorbası (ben yapmadım,dışardan istedik)
Su:2.5 lt
Spor:yine yok yarından itibaren tekrar başlayacağım inşallah,bugün daha iyiyim ama biraz daha dinlenmeye ihtiyacım vardıoynakbasi34
İyi olmana sevindim. Gün boyu hep issizdi buralar. Ebi, kaptan, maviş geldi gitti bı ara karşılaşamadik . En son Hilal bombaladı her yeri..... paramparça etti beni. Hurma gitti yerine Altın günü gibi mamalar geldi...hurmanın üzerine bu kadar gitmeyeydim iyiymiş...Huhuuu nerelerdesiniz nekadar ıssız buralar,korkuyorum
Sağol canımmmİyi olmana sevindim. Gün boyu hep issizdi buralar. Ebi, kaptan, maviş geldi gitti bı ara karşılaşamadik . En son Hilal bombaladı her yeri..... paramparça etti beni. Hurma gitti yerine Altın günü gibi mamalar geldi...hurmanın üzerine bu kadar gitmeyeydim iyiymiş...bilemediiiiim Meralcim menün pek bi güzel....afiyet olsun.
Sana da afiyet olsun ablacanım menünde güller açıyo maşallahUyumadan menümü paylaşayım.
Sabah 9.30 Bir buçuk yumurta, peynir, zeytin, domates, acı yeşil biber, maydanoz, iki ceviz, iki çatal petek bal
15.00 Bir mango
18.30 Dört kaşık zeytinyağlı pırasa, bir porsiyon kızarmış tavuk ( dışardan söyledik)@Lilimam25
2 litre su, funda, mate, kiraz sapı karışık bitki çayı sayısız
Akşam yemeğinden bir saat önce bugün ilk kez denediğim sandolaz sakızı ardından bir bardak ılık suya bir kaşık elma sirkesi içtim. Bugün diyet yöntemleri bölümünde gezindim de...Daha önce de kısa sürede kilo verip mezun olan 10. Takımdan aylin42 üyenin sırlarinda dikkatimi çekmişti . Faydasını görünce tavsiye edebilirim.
Günü olduğunu unuttum ama olsun. Dün gece arkadaşimdaydim neler yoktu masada bir tek mercimek köftesini yedim. Dolması da Antep usulü yapmıştı tarifi ben vermiştim . Nolur tadına bir bak olmuş mu dedi diye yedim en küçüklerini seçerek. Okul sonrası bir de açtım ki tahmin edemezsin. Yemedim canım ...göz gördü gönül katlandı. Birbirimizi uyarmak zorundayız. Kırılıp gucenecek bir şey yok. Başka şekilde vazgeçemeyiz. Zaman zaman ipin ucunu kaçırdığım da olacak ben de insanım. Uyarmazsaniz bana yazık olmaz mı...Sağol canımmmHilalin menü bendede füze etkisi yaptıda sustum zaten bugün günü vardı sanırım o yüzden neymiş efendim en az 3 ay konu komşu eş dostla irtibatı kesmeliymişiz
Sabitle kurtuldum bu hafta ama önümdeki hafta menülerim gül bahçesine dönmeli ki yüzüm gülsün. Umarım bütün arkadaşlarım hep güzel menü paylaşırlar.Sana da afiyet olsun ablacanım menünde güller açıyo maşallah
Almıştım hemen yazıyorum.
Allah iman verdi Hilalcim hurmanın fazlasını elinin tersiyle itti.Meryem ablanın sevinci öğle menüsüyle bir balon köpüğü gibi bir anda söndü. Füze gönder bir anda öleyim bari şaka mi bu ya.... bir küçük dilim tiramisu mu, poğaça mi, ha bir de makarna salatasi ve mercimekli köfte de var...oh oh...kıtlıktan çıkmış bizim kiz...gözlüğüm olmasa inanamicam ... Yavrum yeme bunları ...yemeden geçtim aklına bile getirme...kahvaltı ve akşam yok ama ciss yemişsin göz göre göre...Allah'ın o kadar nimetleri var... Bebeğim sen oruç tut en iyisi....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?