Hazır kızım bir iş için dışarı çıkmışken sizlere bakayım dedim
Şükür akşam yemeğimide yedim hatta aklımdayken yediklerimide paylaşayım;
Uyanınca 06:30da bol bol su
Kahvaltı; 08:30da
1 salatalık
10 tane kadar minik peynir toplarından ( mozarella )
1 adet etimek
1 fincan naneli limonlu yeşil çay
ara 11:00de;
1 adet kivi + 1 bardak sıcak su
Öğlen 12:45de
2 kepçe Mercimek çorbası ( 1 çay kaşığı kırmızı biberli )
1 tabak marul salatası ( 1 salatalık ekledim fazladan )
ara 15:00de
1 bardak chialı Ayran
ara 17:00de
1 adet donmuş kayısılı Activya
Akşam 18:30da
4 yk kıymalı patlıycan
1 kase kırmızı lahana salatası ( marul kalmamış evde

)
Bu saatten sonra ancak 1 adet yeşil çay ve bol bol su içeceğim

Cumaya bomba gibi dönüyorum listeye ( bu sefer garanti

)
Tamda benim kızkardeşimi anlatıyorsun

Cevreye kendini çok sakin gibi gösterir ( tabi benim çene daha fazla olduğu için, çılgın bediş tarzında olduğumdan herkes onun nekadar sessiz olduğunu söyleyip durur

hatta ben hep derim dışı seni yakar içi beni diye

)
Genelde sadece bana karşı değil herkese karşı öyledir

Neymiş herkesle muhattap olmazmış, herkes onu kıskanıyormuş falan der durur ( 11 - 12 sene evvel evlendi ve ne bir komşuyla görüşür nede doğru dürüst arkadaşı vardır hatta eskiden eşinin akrabalarıyla sık sık buluşurlardı ama artık onları davet bile etmiyorlar toplandıklarında ki büyük ihtimalle bizimkinin tavırları ve çocukların yaramazlığı başlıca sebep )
Hep bir yarış içindedir ; ben mesela geçenlerde ya küçük kıza deri çeket almayı düşünüyorum dedim

benden önce gidip aldı

Ben kızıma ablasından kalan sakladığım kot çeketini giydirdim ( eşim kesinlikle deri çeket almıyorsun şu saatten sonra dedi yoksa ben fesatlandım aldım olur onun gözünde ) bir baktım geçen hafta gitmiş çocuklarına kot çeket almış birde demezmi oğlanın vardı kızada çok uyguna buldum aldım diye

neymiş kızı artık genç kız modundaymış o istemiş yoksa o almazmış

Geçmişte ben KVyle kötüyken resmen gülümseyerek dinlerdi beni ben ağlayıp dururken ( hesapta beni teselli ediyor ) şimdi tam tersine onu KVsi eskisi gibi tutmuyor benimki kızım kızım diye dolanıyor onu bile fesatlanıyor yok efendim hangi dağda kurt öldü de KVn sana bir şey aldı yada seni aradı der her seferdine

Tabi bu fesatlık eşlere de yansıyor

Annem eşimi çok fazla tutar ; ne yaparsa yapsın eşime danışır yada yapılacak bir şey olunca hemen seninki halleder der bizimkiler tabi bazen onlarda o ortamda olduklarında karı koca rengleri değişir

Bazen kendi atlar benim eşim yapsın diye Annemde yok Eniştenin tanıdıkları çok o daha çabuk halleder diyor bizimki resmen griye dönüyor

Körle yatan şaşı kalkar hesabı eşide ona benzemeye başladı tabi doğal olarak

bizde tam aksine hiç umursamayız kime elimizden ne geliyorsa yaparız hiç art niyet düşünmeden
Yeri geldiğinde ama yüzüne de diyorum len sen Annemlere dua et valla Allah geçinden versin onlara bir şey olsun ilk işim seni evire çevire bir dövmek olacak ondan sonra ister konuş ister konuşma diye

Kız erkek kardeşimle aramız çok iyidi geçen seneye kadar sonra bir şey yüzünden erkek kardeşim bana bağırınca bende yaptığın çok büyük terbiyesizlik özür dilemediğin sürece senle konuşmayacağım demiştim de hatun meğer altan alta gazı veriyormuş

bende diyorum yaw bizim eşşek sinirli falan ama benle küs kalmaya dayanamaz meğer bizim fettan el atmış olaya

onuda bir gün telefonunu elime aldığımda fark ettim ( resim yolladı bana kardeşim dedi bende bir bakayım kuzu büyümüşmü dedim baştan telefonu verdi ama baktı ben whatsuppda yukarı doğru kayıyorum hemen atladı telefonu elimden aldı o benim özelim falan diye

) Dedim demekki beni çekiştiriyordun yoksa niye atlayasın hatta Annem bile pes artık bu ne böyle ayıp yaaa dedi ama tabi sonra yine onların hatırına konuşuyorum

yeterki onlar üzülmesin mecbur katlanıyorum ama asla sırrımı vermiyorum artık
Valla bizimki tam Freddynin kabusu

Hani derler ya Evlat atsan atılmaz satsan satılmaz bizimkide o hesap

Hava atmasına müsaade edersem, onu bozmazsam ( bazen dayanamıyorum

) ve çocuklarına git öte demezsem sıkıntı yok

Bir keresinde kocasıyla bile çocuklar yüzünden kavga ettik sebepte; onun oğlu benim kıza her zamanki gibi yine zarar vermek istediğinde bizimkide kendini kormak adına onun parmağını ısırmış

Anam sanırsın çocuğun parmağı koptu

adam bir veryansın ediyor neymiş nasıl ısırırmış ( Annem baktı diş izi bile yoktu abartıyorsun oğlum dedi onada ters cevap verdi o an zaten benim şalterlede o ara attı

) Her zaman yaptığı gibi zarar verdiyse gelip şikayet etseymiş neden kendini savunuyormuş

Bana bir geldiler

Lenn seninki evlatta benimki değilmi ne demek döversede gelip şikayet etsin

Yeter artık her defasında tedirgin olmak zorundamıyım kabul edin artık sizin çocukların yaramaz hatta terbiyesiz dedim

Bundan sonra ben çocuğumu aman kızım sen yapma diye frenlemiyorum hatta mecbur kalmadığım sürece sizinle aynı ortama da girmiyorum dedim

3 ay damatla bir araya gelmedik ( tabi kızkardeşimle babamın ısrarı üzerine 10 gün sonra barıştık tabi hatun kendini haklı görüyor o konuda da her zamanki gibi )
Artık çözümü bulduk; bir araya geldiğimizde baktık ikizler bizimkine zarar verecek gibi oluyorlar hemen kendi kızımızı yanımıza çağırıyoruz

hem onlar rahatsız olduğumuzu anlıyorlar hemde kuşumda artık alıştı baktı canı yanıyor ben Annemlerin yanına oturuyorum diyor

Freddy'ye göre

yani kızkardeşime göre ben çok katı bir Anneymişim

çocuk dediğin özürce çocukluğunu yaşamalıymış

hiç kural tanımazlar hatta Anne babayı bile tınlamazlar onlara bile vururlar

benimkileri ben yeri geldiğinde bir bakışımla oturturum

sevgimin sınırı yoktur yeri gelir dünyaları istesin veririm ama saygı, örf, adet ve terbiyeyi de kesinlikle bilmeleri için kurallarım vardır

ben hayır dediysem o hayırdır ısrar dahi etmezler ama bakarız dersem o tavırlarınıza bağlı anlamına gelir yani iyi davranırsanız olur yaramazlık yapılırsa olmaz anlamına gelir ve kuzularda bilir onu

Kendimi övmek için demiyorum ama çok şükür kızlarımı herkes çok beğenir hal ve tavır olarak ama onunkilerle ilgili cidden herkes çok haşarı der ( yüzüne kimse terbiyesiz diyemez ben hariç

)
Anam bende varya nerden laf açıldıysa bir başladım Freddynin kabusuna döndüm

Hakkınızı helal edin kafanızı şişirdim
Aleyküm selam canım

Hoş geldin canım

Düğünün güzel geçmesine sevindim

beslenmeye takılma canım bundan sonra çok daha sağlam beslenmeye sarılıcağız birlikte

bak cumaya kaldı 3 gün bomba gibi sallayacağız yine takımları