8 yaşındaki asi kızım

eğer çocuğunuzu nasıl eğiteceğinize dair bilgi alacaksanız evet pedagog'a gidin
ama çocuğunuzu etkileyen birşey mi var diye gidecekseniz pedagog olmaz
alıntıdır:

Çocuğunuzu pedagoga götürmeden önce pedagog kelimesinin gerçek anlamını bilmeli ve bu mesleğin etik kurallarına uygun çalışan, Türkiye’de yanlış algılanan adıyla gerçek pedagogları, doğru adıyla çocuk psikolojisi uzmanını (çocuk psikoloğu) tercih etmelisiniz. Aksi takdirde işini doğru yapmayan, her alanda uzman olduğunu düşünen sözde çocuk psikolojisi uzmanına giderek, çocuğunuzun ruh sağlığını tehlikeye atmış olursunuz.

“Pedagog” çocuk eğitimcisidir “Çocuk Psikoloğu, Çocuk Psikolojisi Uzmanı” değildir!

Pedagog kelimesi eski yunanca ve latince de: paidagogos’dan gelir. Anlamı ise çocukları, onlara eğitim vermekle görevli öğretmene götürmekle yükümlü kişi. Yani pedagog çocuk eğitimcisidir. Çocuklara eğitim verebilir, ailelere çocuk eğitimi alanında danışmanlık sunabilir ama çocukları tedavi edemez. Çocukların psikolojşik problemlerini tedavi etmek çocuk psikiyatristi ve çocuk psikoloğunun görevidir.
Şunu en sonunda birisi doğru anlatmış, aynılarını yazmak üzereydim, ellerinize sağlık !

benimki bazen anne seninle ne güzel gezerdik öyküden önce dedi. geçen ilk defa böyle bir şey duydum mesela alt yapıda kardeş yatıyor demekki

Muhtemelen. 8 yaşında cocuk kaçıncı sınıfa gidiyor? İlkokul 3 mü? Nasil notlar veriliyor kızınız sınıf birincisi. Kizinizin anlama kapasitesinin gelişmiş olduğunu söylemeye çalıştığınızin farkındayım ama sınıf birinciliği 8 yaşında bir çocuğun sırtına çok yük olabilir.

Evde bu başarısını sürekli takdir ediyorsanız. Onun ne kadar akıllı ne kadar başarılı olduğunu sık sık dile getiriyorsaniz. Çocuğunuz ciddi kaygı duyuyor olabilir. Bu da onu asabi yapıyor olabilir.

Çocuğun eve kardesi gelmiş, küçük dolayısıyla ilgi genelde onun üzerinde. Ciddi bir ilgi kaybı yaşamış. Şimdi okul birincisi ailesi onu seviyor. Ama artık başarılı olmaz ise ailesi onu sevmeyecek gibi kaygılar sahip olabilir. Şartlı sevgi var burada. Hele kardeşini kıskanmaz demeniz eğer onun yanında da söylemiş iseniz geçmiş olsun. Eğer kardeşini kıskanırsa kötü bir çocuk. Kıskanıyordur ve sizden kendini gizliyordur artık. Anlasilmasindan da korkuyor olabilir.

Şimdi bunları yapmıyor olabilirsiniz. Genelde insanların yaptıkları ve sizin söylediklerinizi genelliyerek bir yorum yaptım. Ona göre degerlendirirsiniz

Ayy ben anlamadım. Nasıl igneleyecektin? Detay versene

Hiç gerek yok iğnelemeye, başına gelmeyen bilmez.
Yaşıtlarından çok daha zeki olan çocuk ile uğraşmak öyle sanıldığı kadar kolay değil, onların davranışları da çok bilmişlik değil, hayata daha tepkili olur o çocuklar...

Güldüm geçtim, belli ki başına gelmemiş, görmemiş, iğnelesem neresine batacak ki, gerek yok.

Konu sahibi, çocuğu bir kere elinden tutup çocuk psikoloğuna götürmediniz mi bu zamana kadar? Kardeşini kıskanmıyor demişsiniz de bunun imkanı yok, üstelik çocuk bu kıskançlığı daha şiddetli olur.
Açık açık 'Kardeşimden önce gezerdik seninle' demiş, demek ki büyük kızınızı biraz ihmal ediyorsunuz.. Ben erkek kardeşimin doğduğu zamanı hatırlıyorum ablamla kıskanmıştık. Şimdi benim oğlum var annem yine hamile, ilk duyduğumda onu da kıskanmıştım.
MuzurTilki çok güzel açıklamalar yapmış..

8 yaş grubu çocuklar güvene dayanan açık dürüst sıcak ve sevgi dolu bir ilişki isterler. Büyüklerinden bu ilişkileri bulamadıkları takdirde davranış bozukları oluşur. Çocuğunuzun yara almasından kaçının çocuğunuzun ihtiyaçlarına saygı duyarak sevecen insancıl yaklaşımlarla iletişim kurmalısınız.Bil hassa kardeşi varsa İşte o Zaman demokrasi kavramı içinde olaylara yaklaşmalısınız. Çocuğunuz başarılı bir öğrenci diğer çocuklara nazaran arasında farklılıklardan çok benzerlikler vardır. Öğrendiklerini anladıklarında zevk duyarlar. Kötü sonuç aldıklarında başarısız olduklarında hayal kırıklığına uğrarlar. Bağımlı olmaya eğimlidirler. Başarılı oldukları söylendiğinde kendilerini beğenirler. Başarısız oldukları söylendiğinde bu duyguyu kaybederler. 8 yaş çocuklar dinleyerek öğrenmek isterler. Öğretmenine ebeveynlerine çok güvenir onların hata yapmayacaklarına inanırlar. Benliğini bulmaya başlarlar Çocuğunuzda gözlemlediğiniz Davranış bozukluğu çok uyarılmasından kaynaklıdır.8 yaş çocukları olduğu gibi kabul etmek ve sevmek gereklidir.8 yaş grubu çocuklar çok gelişmiş bir hayal gücüne sahiptir. Şakadan çok hoşlanır, ansızın güler hareketli dikkatsiz münakaşacı aynı zamanda arkadaş canlısıdır ve duygusaldır.Eleştirilere hassastır Gücünün üstünde işlere kalkışır. Karşılaştığı problemleri halletme de arzulu ve cesurdur. Gerilim boşaltıcı bazı hareketleri (gözlerini kırpıştırma, parmağım emme, mide ağrıları) görülebilir.Çocuğunuzu anlam için öncelikle çocuğunuzu keşfedin onunla Zaman geçirecek oyunlar piknikler geziler ayarlayın.

Çok bilgilendirici cok guzel bir yazi olmus. :)

Back
X