8 yaşındaki asi kızım

ben doğumdan sonra bir sinirli oldum

Çocuklar aileyi yansıtıyor..
Kardeş büyük travma...
Siz ne kadar kıskanmıyor deseniz de bu mümkün değil..
Kızınıza sürekli zeki olduğunu söylerseniz ne yazık ki ego yükseliyor aynı şeyi yaşadık..
Psikoloğumuzun önerisiyle onun geliştirebileceği özelliklerini söylüyoruz..
Mesela çok akıllı çok zeki ya da akıllı yerine çok çalışkan gibi..
Ve bir de ne yazık ki ülkemizde başarılı olanlar sevilmiyor nedense..
Ben kızımın bununla yaşamayı öğrenmesi gerektiğini söylüyorum..
Yorumlarda da göreceğiniz gibi bir kişi de yazmış böyle çocukları itici bulduğunu..

merhaba bayanlar benim 8 yaşında çok zeki sınıf birincisi bir kızım var.
2 yıldır bir problemimiz var o da çok sinirli olması ve en ufak bir sert söylemde gözlerinin dolması.
dizi izlerken bile ağlıyabiliyor. eleştiriye hiç acık değil hemen karşı cevap veriyor sinirlenerek ne yapmam lazım nasıl yaklaşmam lazım. 2014 aralık ayında bir kardeşi oldu kardeşini çok seviyor kıskanmıyor (en azından ben öyle görüyorum yada belli etmiyor) tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Çocuğada sürekli çok zeki sınıf birincisi vs gibi şeylerle övüyorsanız mükemmelliyetçi olmaya yönlendirmiş olabilirsiniz. Tüm bunların yanında kardeş gelmesi nedeniyle ilgi alakanız azaldıysa kendini eksik, yetersiz vs hissediyor olabilir. Lütfen çok eleştirmeyin, herşeyde ilk en iyi olmak zorunda değil ve bunun normal olduğunu anlaması gerek bence. Sanırım bazı şeyleri içine atmış. Destek almanız iyi olabilir.:KK66:

Kızınızın okulda arkadaşları yada öğretmenlerinden biri ile sorunu olabilir. Kardeşini kıskanıyor olabilir.ilk önce öğretmeni ile konuşun.okuldaki durumunu öğrenin.sonra evde kendisi ile konuşmaya çalışın. Kardeşi ile ilgili küçük sorumluluklar yükleyin ona.kendisini bir abla olarak hissetsin kardesinide bakıma ihtiyacı olan bir bebek.
Ona sürekli onu çok sevdiginizi hatırlatın. Sınırlı davrandığında dikkatini başka şeylere yöneltin.ise yarıyor gerçekten. Arada bebeği esinize bırakıp anne kız vakit geçirmeye çalışın. Birlijte kekler yapın yada alışverişe çıkın. Sinema filan da olur.
Kız çocukları çok hassas oluyorlar.sorunlarını içlerine atabiliyor çoğu. Belki de bir pedegogtan yardım alabilirsiniz.Allah yardımcınız olsun..

2 yıldır bir problemimiz var o da çok sinirli olması ve en ufak bir sert söylemde gözlerinin dolması.
dizi izlerken bile ağlıyabiliyor. eleştiriye hiç acık değil hemen karşı cevap veriyor sinirlenerek ne yapmam lazım nasıl yaklaşmam lazım. 2014 aralık ayında bir kardeşi oldu kardeşini çok seviyor kıskanmıyor (en azından ben öyle görüyorum yada belli etmiyor) tavsiyelerinize ihtiyacım var.

arkadaşım bakın bu yazacaklarım çok önemli
öncelikle çocuğunuzla bol bol, her fırsatta konuşmanız lazım, tabi ki yeri geldikçe
fakat öncelikli olarak konuşmanız gereken şey sinirlenmemesi değil! sinirlendiği zaman nasıl davranması gerektiği!

çocukların sinirlendikleri şeyler, genellikle anne-babalara gereksiz gelir
buna da sinirlenilir mi denir
sinirlendiği şeyler için çocuğa bunda sinirlenilecek birşey yok diye dayatmak (böyle yapıyorsunuz demiyorum, birçok ebeveyn böyle yapıyor) çocuğu baskılamak, kişiliğine müdahale anlamına gelir ki sizin çocuğunuz artık 8 yaşında

ona anlatmanız gereken, sinirlendiği zaman, sinirli hissettiği zaman nasıl tepki vermesinin daha doğru olacağı
diyelim ki siz ona "odanı çok dağıtmışsın" dediniz (eleştiriye örnek olsun diye yazdım"
bunun karşılığında "evet odamı dağıttım ama böyle daha mutluyum" veya "evet odamı dağıttım ama oynadıktan sonra toplayacağım veya "odamın dağınıklığıyla bir süre ilgilenmeni istemiyorum" gibi kendini ifade ederek konuşması, anlatması gerektiğini vurgulayın

benim kızım da bir dönem ne söylesem ters cümlelerle cevap veriyordu
anlattığı bir şeyi 2. kez sorduğumda dişlerini sıka sıka tekrar ediyordu
önce onunla birkaç kez bu tavrını haketmediğimize dair konuştum, fikrimiz ne olursa olsun saygı çerçevesi içinde halledebileceğimizi
sonra şöye yaptık: o gereksiz bir ters tepki verdiğinde, ben bir durdum ve dedim ki başa sarıyoruz ama bu sefer yumuşak cümlelerle
"ya anne söyledim ya" cümlesini başa sarıp "annecim söylemiştim ya" gibi
bu çok işe yaradı
sonra aynı şeyi kendisi yapmaya başladı, çaba gösterdi
fakat, karşılığında ben de çok dikkatli davrandım ona karşı!

bir de ben kızıma 90/10 kuralını defalarca anlattım, hatırlattım (bilmiyorsanız buradan okuyabilirsiniz https://www.xing.com/communities/posts/90-slash-10-kurali-1006330281)

mesela birşey oldu ağladı, herkes gerildi vs
bak dedim böyle davransaydın, böyle olacaktı
hangisi daha güzel?

böyle böyle, üstesinden geldik biz
şu anda o halinden eser kalmadı
başta da dediğim gibi bol bol konuşmanız, anlatmanız lazım

Kızlar hepiniz çok faydalı şeyler yazmışsınız Ben çalışan bir anneyim bazen yatağa girdiğimde ağlıyorum çocuklara yetmediğimi düşünüyorum nasıl kaliteli zaman geçiririz neler oynarız diye düşünüyorum uygulamaya çalışıyorum hepten uyguluyorum diyemem oyun oynadığımız zaman sanki o çocuk değilde başkası varmış gibi çok sakin çok mutlu. Belki farkında olmadan ilginemiyorumdur. Pedegog dan yardım alıcağız eşimle bununla ilgili çok teşekkür ederim.

Yahu kardeşim 8 yaşında çocuk ne kadar asi olabilir. Çocuk bu ya çocuk adı üstünde. En fazla biraz şımarır. Maalesef günümüzün çocukları tv ile internet ile sosyal medya ile büyüdüğünden daha erken büyüyorlar. Böyle saçma tavırlar sergileyebiliyorlar. Çocukla sürekli iletişim halinde olmak gerekir.

Kızlar hepiniz çok faydalı şeyler yazmışsınız Ben çalışan bir anneyim bazen yatağa girdiğimde ağlıyorum çocuklara yetmediğimi düşünüyorum nasıl kaliteli zaman geçiririz neler oynarız diye düşünüyorum uygulamaya çalışıyorum hepten uyguluyorum diyemem oyun oynadığımız zaman sanki o çocuk değilde başkası varmış gibi çok sakin çok mutlu. Belki farkında olmadan ilginemiyorumdur. Pedegog dan yardım alıcağız eşimle bununla ilgili çok teşekkür ederim.

eğer çocuğunuzu nasıl eğiteceğinize dair bilgi alacaksanız evet pedagog'a gidin
ama çocuğunuzu etkileyen birşey mi var diye gidecekseniz pedagog olmaz
alıntıdır:

Çocuğunuzu pedagoga götürmeden önce pedagog kelimesinin gerçek anlamını bilmeli ve bu mesleğin etik kurallarına uygun çalışan, Türkiye’de yanlış algılanan adıyla gerçek pedagogları, doğru adıyla çocuk psikolojisi uzmanını (çocuk psikoloğu) tercih etmelisiniz. Aksi takdirde işini doğru yapmayan, her alanda uzman olduğunu düşünen sözde çocuk psikolojisi uzmanına giderek, çocuğunuzun ruh sağlığını tehlikeye atmış olursunuz.

“Pedagog” çocuk eğitimcisidir “Çocuk Psikoloğu, Çocuk Psikolojisi Uzmanı” değildir!

Pedagog kelimesi eski yunanca ve latince de: paidagogos’dan gelir. Anlamı ise çocukları, onlara eğitim vermekle görevli öğretmene götürmekle yükümlü kişi. Yani pedagog çocuk eğitimcisidir. Çocuklara eğitim verebilir, ailelere çocuk eğitimi alanında danışmanlık sunabilir ama çocukları tedavi edemez. Çocukların psikolojşik problemlerini tedavi etmek çocuk psikiyatristi ve çocuk psikoloğunun görevidir.

öncelikle 8 yaşındaki bir çocuğa dizi izletmeyin.. en masum dizilerde bile şiddet var üstelik son derece masumane gösteriliyor..
kardeşini kıskanmaması imkansız .. sadece kıskanmaması gerektiğinin farkındadır ancak bu duygusuna engel olamıyordur o yüzden dışa vurmuyordur .. ancak diğer davranışlarının sebebi budur..

8 yaş grubu çocuklar güvene dayanan açık dürüst sıcak ve sevgi dolu bir ilişki isterler. Büyüklerinden bu ilişkileri bulamadıkları takdirde davranış bozukları oluşur. Çocuğunuzun yara almasından kaçının çocuğunuzun ihtiyaçlarına saygı duyarak sevecen insancıl yaklaşımlarla iletişim kurmalısınız.Bil hassa kardeşi varsa İşte o Zaman demokrasi kavramı içinde olaylara yaklaşmalısınız. Çocuğunuz başarılı bir öğrenci diğer çocuklara nazaran arasında farklılıklardan çok benzerlikler vardır. Öğrendiklerini anladıklarında zevk duyarlar. Kötü sonuç aldıklarında başarısız olduklarında hayal kırıklığına uğrarlar. Bağımlı olmaya eğimlidirler. Başarılı oldukları söylendiğinde kendilerini beğenirler. Başarısız oldukları söylendiğinde bu duyguyu kaybederler. 8 yaş çocuklar dinleyerek öğrenmek isterler. Öğretmenine ebeveynlerine çok güvenir onların hata yapmayacaklarına inanırlar. Benliğini bulmaya başlarlar Çocuğunuzda gözlemlediğiniz Davranış bozukluğu çok uyarılmasından kaynaklıdır.8 yaş çocukları olduğu gibi kabul etmek ve sevmek gereklidir.8 yaş grubu çocuklar çok gelişmiş bir hayal gücüne sahiptir. Şakadan çok hoşlanır, ansızın güler hareketli dikkatsiz münakaşacı aynı zamanda arkadaş canlısıdır ve duygusaldır.Eleştirilere hassastır Gücünün üstünde işlere kalkışır. Karşılaştığı problemleri halletme de arzulu ve cesurdur. Gerilim boşaltıcı bazı hareketleri (gözlerini kırpıştırma, parmağım emme, mide ağrıları) görülebilir.Çocuğunuzu anlam için öncelikle çocuğunuzu keşfedin onunla Zaman geçirecek oyunlar piknikler geziler ayarlayın.

arkadaşlarıyla anlaşamıyordur.
ya da sizinle geçirdiği vakit yeterli gelmiyordur.
genelde bu şekilde oluyor.
ruhen doyuma ulaşmayınca çocuklar geriliyor.

Çocuğum yok fakat yeğenim var 8 yaşında.
Ben bu tür şeylerin fazla özgüvenden kaynaklandığını düşünüyorum.
Çocuk bence fazla şımartılmış olabilir.Üstünde bir otorite hissetmiyor olabilir.
Bu tür şeyler de onu sinirli olmaya yönlendiriyor.
O yaşta bir çocuk annesine babasına o kadar sert ve ters cevap verememeli.
Bir saygı eksikliği var belli ki.

Yahu kardeşim 8 yaşında çocuk ne kadar asi olabilir. Çocuk bu ya çocuk adı üstünde. En fazla biraz şımarır. Maalesef günümüzün çocukları tv ile internet ile sosyal medya ile büyüdüğünden daha erken büyüyorlar. Böyle saçma tavırlar sergileyebiliyorlar. Çocukla sürekli iletişim halinde olmak gerekir.

sizin çocuk sakin bir çocuk olabilir benim çocuğum da arada böyle tavırlar sergiliyor olabilir her çocuk bir değil.

8 yaş grubu çocuklar güvene dayanan açık dürüst sıcak ve sevgi dolu bir ilişki isterler. Büyüklerinden bu ilişkileri bulamadıkları takdirde davranış bozukları oluşur. Çocuğunuzun yara almasından kaçının çocuğunuzun ihtiyaçlarına saygı duyarak sevecen insancıl yaklaşımlarla iletişim kurmalısınız.Bil hassa kardeşi varsa İşte o Zaman demokrasi kavramı içinde olaylara yaklaşmalısınız. Çocuğunuz başarılı bir öğrenci diğer çocuklara nazaran arasında farklılıklardan çok benzerlikler vardır. Öğrendiklerini anladıklarında zevk duyarlar. Kötü sonuç aldıklarında başarısız olduklarında hayal kırıklığına uğrarlar. Bağımlı olmaya eğimlidirler. Başarılı oldukları söylendiğinde kendilerini beğenirler. Başarısız oldukları söylendiğinde bu duyguyu kaybederler. 8 yaş çocuklar dinleyerek öğrenmek isterler. Öğretmenine ebeveynlerine çok güvenir onların hata yapmayacaklarına inanırlar. Benliğini bulmaya başlarlar Çocuğunuzda gözlemlediğiniz Davranış bozukluğu çok uyarılmasından kaynaklıdır.8 yaş çocukları olduğu gibi kabul etmek ve sevmek gereklidir.8 yaş grubu çocuklar çok gelişmiş bir hayal gücüne sahiptir. Şakadan çok hoşlanır, ansızın güler hareketli dikkatsiz münakaşacı aynı zamanda arkadaş canlısıdır ve duygusaldır.Eleştirilere hassastır Gücünün üstünde işlere kalkışır. Karşılaştığı problemleri halletme de arzulu ve cesurdur. Gerilim boşaltıcı bazı hareketleri (gözlerini kırpıştırma, parmağım emme, mide ağrıları) görülebilir.Çocuğunuzu anlam için öncelikle çocuğunuzu keşfedin onunla Zaman geçirecek oyunlar piknikler geziler ayarlayın.

çok doğru şeyler yazmışsınız çok teşekkür ederim harfiyen uyacağım.

kardeşini kıskanıyor. büyük çouğun yanında küçük çocuğu gözü önünde sevmeyin. büyük çocukla ilginizi kesmeyin. onu da sevin muhabbet edin ilgilenin. benim annem de öyle yaparmış. ben yokken kardeşimi severmiş, kardeşim takılırken beni severmiş ki kıskanmayayım diye. bide bana hediyeler alırmış. kardeşinle ne güzel anlaşıyosunuz ay benim güzel kızım diye hergün illa bişeyler yaparmış
özetle kardeşini özendirecek hareketler yapmayın

Ben evin tek çocuğuyum 8 yaşında saf saf sessiz sessiz otururdum ne denirse onu yapardım :KK53: şimdiki nesil bi değişik :)
Bence kardeşini kiskanip ilgi çekmeye çalışıyor olabilir .

Ben evin tek çocuğuyum 8 yaşında saf saf sessiz sessiz otururdum ne denirse onu yapardım :KK53: şimdiki nesil bi değişik :)
Bence kardeşini kiskanip ilgi çekmeye çalışıyor olabilir .
ilgi çekmek değil de çocuk bunalıma girmiş.eski günleri özlüyor

Back
X