canım bizim kasımda 6 yıl olucak ve evlenmemize de daha çoookkk var.. 8-9 yılı da aşar bizimki
üni bitince de öyle 1 yıl içinde evlenilmiyo, askerlik var, iş bulma var..
sevgilim mezun olduğu gibi askere gidicek ama kim hemen iş bulabiliyo ki
ben 7-8 senelik ilişkilerin evlilikle sonuçlanmaması gerektiğini düşünüyorum
o kadar yaşanmışlık var , bir imza neyi değiştirecek
işin heyecanı kaçmadan imzalar atılmalı
tecrübem yok , sadece böyle düşünüyorum.
arkadaşım sana gelince geleceği düşünme anı yaşa
çok gençsin , daha üniversite var önünde
belki bir bakmışsın 2 ay sonra ayrıldınız .(Allah göstermesin )
belli olmaz bu işler
ben 5 yıl sewgılı kaldım evlendım cok mutluyum cunku ıkımızde uyum saglıyoruz ama bı arkadasım var dostum hatta 8. yıllarında bitti nıe dersen zaman ve bazı mesafeler yıpratıyor ve yenı ask ıstıyor insanın canın onun sevgılısı öle yaptı erkeklere fazla guvenme yarını garantı deilki 8 yılı garantı olsun ??
Bizim yarın 3. yılımız bitiyor canım. Okullarımız bu sene bitti ve ben kep törenimde bizimkilerle tanıştırdım erkek arkadaşımı eylül sonu ekim gibi ailelerimizi tanıştırmayı planlıyoruz ama ondan sonra askere gidecek 5 ay sonra dönünce ben de kpssye filan giricem anca seneye ağustos gibi nişan ondan 1 yıl sonra da düğün planlıyoruz yani 6. senemize girdikten bir kaç ay sonra evlenebilicez kısmetse.
10 yıldır bırlıktelık yasayan tanıdıgımız var...
aralıkta evleniyorlar..
istedikten sonra mutlaka olur.. ama çok emek çok ozverı cok fazla fedakarlık gerektiriyor ve bunları yaparken de hesapsız kitapsız olmak gerekiyor..
Bizimde kasımda 3 yıl bitecek 12 kasım6 yıl sizin yine az kalmış inş devam eder mutlu olursunuz
inş tatlım
bizim de 3 kasım yıldönümümüz
ilişki sürecine gelince, sen de biliyosun ki sevgililik döneminde yaşanılacak şeyler kısıtlı oluyor. aynı evde yaşamaktan çok çok farklı. gidebileceğin yerler cafeler ve sinemalardan farklı olmuyor. ilişki gittikçe uzuyor ve evlilik için beklemek zorundaysanız da bu ilişkiyi monotonluktan kurtarmak için değişik şeyler yapmaya özen göstermek gerekiyor.
biz mesela bi sözleşme yapmıştık ilişkimizin ilk senesinde.. onda ''seni hep seveceğime, sana hasta olduğunda çorba içireceğime'' vb.. gibi birçok madde yer alıyor. altına söz veriyorum yazıp onu imzalamıştık. ikimizde de birer tane var. mesela bunu her aydönümümüzde okuyoruz.
bi sürü film ve kitap alıyoruz. aynı anda farklı evlerde aynı kitabı okuyup aynı filmi izliyoruz.
her zaman hediyeler tabii ki de olmuyo. ama küçük süprizlere yer veriyoruz. mesela o bana gelirken kolalı jelibon alır, ben ona çokotüp alırım. birlikte yeriz.
güzel bi defter aldık. sevgilim yaşadığımız yerin ilçesinde okuyo. benden uzaktayken oraya neler yaptığını yazıyo, defter bir hafta onda kalıyo, bir hafta bende
ortak şeyler paylaşmaya çalışıyoruz. aynı saatleri, aynı yüzükleri, aynı parfümün rolonun bay ve bayan kokusunu vb. paylaşıyoruz. aynı renklerde giyinmeyi seviyoruz.
''masalımız'' isimli bi masal yazdık. küs olduğumuzda onu okuyoruz.
bunun gibi şeyler uzun ilişkilerde gerekli oluyo canım. bi süre sonra aynı şeyler tekrar edince ister istemez tartışmalar oluyo. biz de yaşadık bu tartışmaları.. ama karşılıklı oturup konuştuk, bunun nedenini düşündük,bulduk ve bu anlattığım şeyleri hayatımıza soktuk.
aynen sizin durumunuzda olan bir arkadaşım var,bir hafta sonra evleniyor.
8-9 yıllık bir ilişki,liseden devam eden ve şimdi sonunda kavuştukları için çok heyecanlılar.
bir arkadaşım da 6 yıllık ilişkisine devam ediyor,maddi şartlardan dolayı 1-2 yıl daha bekleme durumundalar.
erken başlanmış bir ilişkiyse bu beklemeler bence normal ama bekleyenleri içtenlikle kutluyorum.
bu duruma dayanamam diye hiç ciddi ilişkim olmadı küçük yaşlarda.
şu anki ilişkime ancak ciddi diyorum ki o da 3 yıl olmadan evlilikle sonuçlansın istiyorum.
Allah herkesin gönlüne göre versin....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?