80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Fark Etmeden Kalori Alırsınız!

Bazen salatanın sosuna eklenen bir kaşık mayonez, bazen yemeğe lezzet katsın diye eklenen bir parça tereyağı, aslında kalorinin alındığı ayrıntılardır.

Detayları ihmal etmeye başladığınızda, diyetinizin de faydasını görmezsiniz. Diyet listelerinde yazan kibrit kutusu peynir, ızgara tavuk gibi ana öğünlere uyarken, dikkat noktalarını kaçırırsanız, kilo vermeniz yavaşlar.

Mesela diyet listenizde balık varsa, siz palamut mu, lüfer mi yiyorsunuz? Aralarında fark olmadığını düşünüyorsanız, yanılırsınız. 50 kalorilik bir fark var. Bu da bir dilim kepek ekmeğine eş değer. Ayrıntılar, diyetinizi bozmanıza, kilo vermenizin aksamasına ve bu yüzden moral bozukluğu yaşamanıza sebep olur.

Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Biraz da kahvaltı keyfi sevenlerdenseniz, diyet yaparken biraz kendinize iltimas geçiyor olabilirsiniz. Keyifli yapacağınız o kahvaltılarda, yine detaylara dikkat etmeniz gerekir. Omletin içine kaşar peynir yerine, yağsız beyaz peynir koyun. Bu size 160 kalori kazandırır. Salam yerine jambon tercih ederek, 160 kalori daha elde etmiş olursunuz.

Diyet listelerinde sıklıkla balık karşınıza çıkacaktır. Denizden ne çıksa yiyemezsiniz çünkü bu diyetinizi yavaşlatır. Palamut, lüfer ve levreğe oranla 60 kalori fazla olduğundan, palamut yemezseniz, bu kaloriler artı hanenize yazılmış olacaktır.

Tavuk, sağlıklı ve ucuz bir besindir. Diyet yapan ve yapmayan çok kişinin mutfağında sıklıkla pişer. Üstelik pratik bir yemek olduğu için, özellikle yoğun tempodaki bireylerin tercihleri arasındadır. Tavuk pişirirken, but kısmı yerine, göğüs kısmını tercihe derseniz. Buradan da kalori kazancınız olacaktır.

Salata, diyetlerin olmazsa olmaz yemeğidir. Vücudun ihtiyacı olan önemli vitamin ve mineralleri içerdiğinden, tüm diyet listelerinde yer alır. Eğer sürekli salata yiyor ancak kilo veremiyorsanız, salataya eklediğiniz soslara biraz daha dikkat etmeniz gerekebilir. Salata sosuna eklediğiniz o bir tatlı kaşığı mayonez, tam 38 kaloridir. Sadece mayonezden vazgeçince bile, 38 fazla kaloriden kurtulmuş olursunuz. Mayonez yerine, 2 kalorilik sirke kullanabilirsiniz.

Diyet sırasında canınız elbette tatlı isteyebilir. En masum tatlı olarak dondurmayı seçerseniz, burada da çeşidine özen göstermeniz gerekiyor. Kaymaklı dondurma yerine meyveli dondurmayı tercih etmelisiniz. 100 gram kaymaklı dondurma 220 kaloridir. 100 gram meyveli dondurma ise, 160 kaloriye denk geliyor. Bu sayede 60 kalori daha kazanç hanenize yazılmış oluyor.ohaoldumsmileohaoldumsmileohaoldumsmile

Kilo Verdirecek Taktikler!

Diyet yapıp kilo veremiyor veya sık sık yarıda bırakıyorsanız, birkaç değişikliğe ihtiyacınız olabilir. Biraz taktik değiştirmek, dengenizi bulmanıza yarayacaktır.

Kilo Verdirecek Taktikler!

Sıklıkla tükettiğiniz yağ oranı yüksek bir yiyeceği seçin. Onu 40 gün boyunca tamamen unutun. Bu sürenin sonunda, o yiyeceğin tadı ağzınızdan silinecektir.

Günde 3-4 defa süt ve süt ürünlerini tüketenler, tüketmeyenlere oranla %70 daha fazla yağ yakarlar. Kalsiyum metabolizmayı hızlandırdığı için, vücuda daha fazla yağ yakamsı için komut vermiş olur.Her sabah kalktığınızda, üstünüze dar gelen bir pantolonu deneyin. Bu denemeler sonunda, yiyecekleriniz seçerken daha dikkatli olduğunuzu göreceksiniz.

Ev işlerini yaparken, müzik dinleyin ve dans edin. Hareketli müzikleri seçerek dans ederseniz, yavaş yavaş forma girdiğinizi göreceksiniz.

İhtiyacınız olmayan bir şey yemek istediğinizde, ona vereceğiniz parayı bir kavanozun için atın. Birkaç hafta sonra, kavanozda biriken parayı görünce, ne kadar çok şey yemediğinizi fark edeceksiniz. Ayrıca bu parayı ileride, istediğiniz kıyafeti almak için kullanabilirsiniz.

Hızlı yemek yiyen insanlar, genellikle kiloludur. Nerede ve kiminle yerseniz yiyin, yemeği bitiren son kişi siz olun.

Göz zevkine önem verin. Salata yemekten hoşlanmıyorsanız, kendinize şık bir salata tabağı alın ve salatanızı bu tabakta iyin. Hem gözünüze güzel görünecek, hem sağlığınıza faydalı olacaktır.

Yemek yedikten sonra dişlerinizi fırçalamayı alışkanlık haline getirin. Ağzınızda oluşan ferahlık duygusu iştahınızı uzun süre engelleyecektir.

Yemek zamanında masaya oturun. Ayakta veya televizyon karşısında yemek yediğinizde, doyduğunuzu anlamaz ve daha çok yersiniz.

Açlık hissettiğinizde, meşgul olmanızı sağlayacak şeyler bulun. Hobiler edinin ya da kendinizi işe verin. Böylece yemek yemek aklınıza gelmeyecektir.

Tabağınızdaki yemeği bitirmek gibi bir alışkanlığınız varsa, küçük tabaklarda yemek yiyerek işe başlayın Bu göz kandırmacası sayesinde, daha az yemek yer ve doyarsınız.

Tutku ve cinsellik, kiloları eritir. Mutluluk hormonu salınımını arttırır. Yemek yeme isteğini azaltır. Unutmayın, aşksız kalmak, oburluğun kapılarını açar.

Günaydın hatta Tünaydın herkese,

Paylaştığın bilgiler için teşekkürler, Yağmurgözlü. Özellikle şu kavanoza para atma olayına bayıldığımı belirtmeliyim. Benim gibi yeme krizi tuttuğunda markete koşanlar için caydırıcı bir faktör bence.opuyorumnanaktan

Merwecik, geçmişi okurken aşurenin diyet açısından çok da zararlı olmadığını söylemişsin. Sağolasın baya iyi geldi bana bunu okumak. Aslında haklısın canım, içinde çok sağlıklı şeyler var düşünecek olursak. Eğer günlük yenilen meyveden de kısılırsa, içindeki şeker de problem olmayacaktır sanırım. Tabii ölçülü pişmesi de ayrı unsur.

Dün yediklerimi yazamadım buraya, hem üşendim hem de açıkçası utanıyorum yediklerimden. mafoldumben

Sabah:
Sıcak su
Soğuk su
2 pors. beyaz peynir
2 dilim beyaz ekmek

Öğle:
Ay çöreğinin yarısı (Dayanamadım ya, fırınları ve pastaneleri yürüdüğüm yollardan çıkarmak istiyorum.Sonra da büyük bir "suçluluk duygusuyla" resmen bir şey yemedim aç biilaç yattım.:bbo:

İşte sonra da aşure kaşıkladım biraz biraz: "duble suçluluk duygusu"Yeterli miktarda su içmişimdir sanırım. Spor olarak da dışarı da birkaç dakika yürüdüm ve evde göbek attım.sositososito

Ayçöreğinin diğer yarısı hala evde ve tehlike arzediyor. 1/4 ay çöreği bir dilim ekmek ve bir meyve ile eşdeğer ise, (içindeki yağı görmezden gelirsek) iyi işte bugün iki dilim ekmek ve 2 meyveden feragat edersem oldu bitti demektir. :1shok: akannehir

Son düzenleme:
Bir kilo yağ dokusunun kaybı için 7 bin kalorilik enerji harcanması gerekiyor. Bunedenle egzersizle yetinmemelisiniz, düzenli fiziksel aktiviteler de yapmalısınız.
Yürüyüşlerinizde tempoyu yavaş yavaş artırın. Saniyede bir adım atarsanız dakikada 2-6 kalori, iki alım atarsanız dakikada 5-7 kalori harcarsınız. Bu da yılda size 5-6 kilo kaybettirecektir.
Kalçalarınız ve uyluğunuz için uygun egzersizler, yavaş tempolu koşu, yüzme, paten, engebeli arazilerde yürüyüş, tırmanma ve iniş olmalıdır. Ayrıca gün boyu yürürken, otururken, kalça kaslarını en az 30 kez kasıp gevşetin. Göbeğiniz sarkmış ise, karnınızı devamlı içeri ve yukarı çekin.

Zayıflamayı hızlandıran ve yavaşlatan faktörler Dr. Haluk Saçaklıdan alıntıdır

dün yediklerim ;
sabah :1 kupa süt
öğle: 6 dyt biskvi
akşam : yarım kase kuru fasulye-2 kçük dilim pizza gibi bişi:) :)
meyve - yeşil çay

evrel haklısınya bu pastane vitrinleri beni de sinir ediyorrrr bazen kafamı nereye çevireceğimi bilmyrm

Son düzenleme:

hoşgeldin narincim gelmiş geçmiş olsun Allah bir daha da yaşatmasın inşallah

beni unutmuşsunuz topiğin en ağır topu cüsse itibariyle tabiki :jeyyar::jeyyar::jeyyar:ben unutulacak kadınmıyım yaw :roflol::roflol::roflol:

sen unutulacak kadın mısın opuyorumnanaktan
çok geçmiş olsun canım inşallah ciddi bir sorun yoktur.
cokbilmis, sunshine78 görüyorum buradasınız kızlar,nasılsınız

iyiyim güzelim
öğle yemeğimi yedim geçmişi okuyordum
sen nasılsın

evrelcim selam bişiy dikkatimi çekiyor hep beyaz ekmek yiyiyorsun diğerlerini sevmediğin içinde zaten biliyorsundur kepek ekmeği ve tam buğday ekmeği beyaz ekmekle aynı kaloride ama hem daha uzun süre tok tutuyor hemde bağırsakları çalıştırıyor sen zaten biliyorsundurda ben acizhane hatırlatayım dedim ohaoldumsmile

menü yazayım
sabah 1 dilim çavdar ekmeği 1 kk beyaz peynir
ara activia
öğle 2 katı yumurta domates salatalık
akşam köfte salata olcak inşallah

ben bugun yedıklerımı ve yıyeceklerımı yazayım aksam tatlı krızım tutmustu kakaolu pudıng yaptım ama yatmak uzereyken yaptım kaseye koydum dedım sımdı yıyıp yatmıyım bu sabaha kalsın dedım.

sabah:1 küçük kase pudıng
1 elma 2 adet biskuvi.
öğle:4 kasık kadar böğrulce yemegı ve 1 dılımkepek ekmegı yedım

saat 5 gıbı haslanmıs tavuk yoğurt ve 2 dılım ekmek yedim.

1 sade kahve

aksam evde 1 elma 1 soda ( böyle yapmamın sebebı aksam eve gıdınce yemeklere saldırmıyorum sunu farkettım aksam yemegı yıyınce kilo veremıyorum cunku saat 8i gecıyor ben eve gıdınce. o yuzden aksam yemegımle ara ögunumun yerlerını degıstırıyorum faydasını göruyorum baska önerısı olan varsaacıgım:))

Son düzenleme:

aklinialirimsmile

Çalışmayıp akşama kadar evde olunca bekçilik yapmak çok kolay oluo valla .fırsat bulduğum her dakika aklıma geleni yazıyorum kaydirigubbakcemile3

kızlar 2 günlük pirinç lapası diyetim dün bitti .300 grm dün 600 gramda bugün gitmiş çok mutluyum çok..

valla önceden sevmeden yediğim kepek ekmeği, peynir ,yumurta üçkenini öyle bi özlemle yedimki o kadar lapadan sonra ziyafet sofrası gibi geldi valla sempatiksalakcinni

yağmur gözlü çok güzel yazılar yaa valla zaten onları uygulasak seneye kalmaz fıstık oluruz kaydirigubbakcemile2

kızlar geçmişi okudum ama aklıma gelmio şimdi kime ne diceem . CADIARZU

Bide kızlar dün kayın validem burdaydı .15 günün üstüne beni ilk defa gördü dün sen ne kadar zayıflamışın yeter daha verme dedi :lepi: :lepi: çok mutlu oldum çoook

tabi bunu göz ardı edip diyetime tam gaz devam .Kayınvalidem eskiler gibi düşünür .
kadın dediğin biraz dolgun olmalı onun gözünde .yoksa bi deri bi kemik kalmadım yani bayanssulusmile-tatlicadiarzu-

brawoo sana canım ya akşam pudingi yaptın ve yemedin vallahi helal olsun iradenden ötürü seni kutluyorumm alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

delikafadulden :sm_cool: way way wayyy kayınvalideden övgülerr haa alkisalkisalkis

eee kızım seni hiç göremedik ki yorum yapalım ver verme diye :jeyyar::jeyyar:

kızlar muz kabuğu harika bir gümüş parlatıcısıymış haberiniz olsun derya baykal yaptı bugün ewde gümüşleriniz varsa parlatın anacım kaydirigubbakcemile3

canlarım ben geldim şimdi biri çıkıp ordan bana ne geldiysen geldin ne yapalım diyormuş kaydirigubbakcemile3 bende bugünkü menümü yazayım

sabah:salatalık domates ve bir kaç küçük dilim peynir birde sinemekke çayı içtim bir bardak tabi kahvaltıyı yapana kadar saat 12.00 olmuştu :kedi:

öğlen:yani 14.30 da iki sıkım çiğköfte bide salata

akşamki yemeğimde:100 gr mantar bide 2 yumurtayla yapılmış yağsız omlet var canlarım
birde 30 dakika yürüyüş yapabilirsem 2.5 yada 3 litre su

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…