Aylincim madem koçluk istiyorsun al sana tavsiyeler...pazartesi:
sabah: hicbirsey
öglen: 4 patates haslanmis, 1 tas salata, labne peyniri
aksam: patlican yemegi
ara: fistik cips (bu olmamaliydi)
sali:
sabah: misir gevregi sütlü
öglen: haslanmis patates 2 tane, salata, labne peyniri
aksam: 1 tabak bulgur pilavi
ara: bi bisküvi
carsamba:
sabah: misir gevregi, sütlü, 1 cilekli yogurt 150gr.
öglen: salata muhakkak olucak.
Aylincim madem koçluk istiyorsun al sana tavsiyeler...
1. mutlaka kahvaltı etmeliisn canım sakın ama sakın atlama çok önemli..
öğlenleri mutlaka çorba salata,sebze ve et yemen gerekiyor..ikiis karışık ya da ayrı ayrı olabilir..her öğününde bir tür süt ürünü alman gerekiyor yoğurt yersen zayıflaman hızlanır..
sebzeleri akşam,eti öğle tercih edebilirsin..pilav,makarna bunlar ekmek grubu yani başlıbaşına bir öğün olarak tüketmemelisin..sebze ya da etin yanına iki kaşık gibi koyabilirsin canım..
nişastayla süt ürününü birlikte aldığında (patates+labne)potein hemen öğütülür ve nişastalı olan patates depolanır ondan birlikte tüketmemeye çalışş tatlım..
öğlen ara öğünlerinde bisküvi vs akşam ara öğünlerde meyveyi tercih etmeye çalış(buna ben de pek uyamıyorum yaa)akşamları canım meyve yerine büskivi falan ister..
şimdilik bu kadar cnm naçizane önerilerim..
öglenleri is yerinde oldugum icin et sebze yiyemem abla...
(
ama ise gitmeden yumurta haslayip bir domates zeytin felan yemeye calisicam.
ama öglen yogurt, salata, bir kepekli ekmek yesem de olur sanirim?
evden yapıp getirsen olmaz mı canım..hergün yumurta yeme bak sen de kg var belki kolestrolün yüksektir..benim diyetisyenim bana vermedi yumurtayı şimdilik..
bense sürekli çok yediğimi düşünüp duruyrm
ya hanii insanların patlama noktası vardır ya dün benm içinde öle oldu yedm çikolatalrı
bu diyet işi pskolojik açıdanda çok yorucu ya sürekli kendnle savaş halindesnnn en azından ben öleymm
Çokbilmiş, bu yazdıklarında kendimi gördüm resmen ve cevaplamak istedim. Şu an için seninle aynı durumda olduğumu söyleyemeyeceğim ama, geçen sene aynı şeyleri yaklaşık 2 ay boyunca ben de yaşadım.
Şöyle ki, 2008'in yazında kendime bir hedef ve amaç tutturup zayıflamaya karar vermiştim. Hedefim kilo vermekti, tamam; ama amacım kilo verip mutlu olmak değil, kilo verip kendimi beğendirmekti. Yani, başkası için kilo vermeye çalıştım. Verdim de... 3 ayda yaklaşık 13 kilo verip 87'den 74 kiloya düştüm. Farkedilecek ölçüde zayıflamıştım. Kıyafetlerimin çoğunu atıp yenilerini aldım. Hayat bir şekilde benim yararıma devam ediyordu. Taa ki benim "amaç" belleyip yola çıktığım her ne ise benim için değerini kaybedene kadar. O amaç önümde silikleşip, canlı halini yitirdikçe "diyet", benim için aynen senin dediğin gibi "savaş" halini aldı. O kadar kötü bir psikoloji içine girmiştim ki, mesela canım çok çikolata yemek istiyordu. İşte bir tane piko ayarında birşey yiyordum. Normalde ihtiyacımı kesen bu miktar, artık beni asla ve asla tatmin etmiyordu. Canım yemek istedikçe, bahaneler uydurdum. Sonra o bahanelere inandım. Bir çikolata daha yedim, sonra bir tane daha... Bu sırf çikolata için de değil. Bir oturuşta 16 dilim kalın hamurlu pizza tükettiğimi bilirim, yada 3 tane büyük boy cips. Ki normal şartlarda ben böyle bir yemeği, 87 kiloyken bile yiyemezdim. Ama nasıl bir diyetten nefret etme tutkusu yada kendimden öç alma hissiyse, "tat" alamadığım onlarca şeyi gün be gün mideme soktum. Derken aradan çok değil, 1.5 ay geçti ve başladığım yere geri döndüm. Kilo vermek için yaptığım onlarca spor, yemekten feragat ettiğim onlarca tat, hepsi bir hiç oldu. Tüm çabam silindi ve kendimi başarısızlığın ortasında buldum.
O zamanlar da kendimi çok sorgulamıştım ama cevaplar bir şekilde hoşuma gitmiyordu. Kilo vermek..." Ne için" Niyeydi, bu kadar çaba, bu kadar özveri, sabır...? Giden gitmişti, ortada somut bir amaç da kalmamıştı artık. O halde kendimi neden bu çıkmazın içine sokaydım ki. Hayatta bu kadar yenecek tat varken, 150 mekik çekip bayılacak duruma gelmeden de yaşanabiliyorken, niye diğer seçeneği seçeydim?
İşte ortada ne idüğü belirsiz amaçlar, puslu bir camın ardında bekleyen hedefler oldukça, tüm bu sorular sonuçta "soran kişiyi" haklı çıkarıyor. En azından benim için böyle oldu. Ama böylesi bir tecrübeyi de okuduğum hiçbir kitaptan yada konuştuğum hiçbir arkadaşımdan öğrenemezdim. "Yaşayarak Öğrenmek!" Şanslılar yada akıllılar mı demeliyim, kendileri hata yapmadan evvel, başkaların hatalarından öğrenebilenlermiş. Ben konu "kilo verme" olunca onlardan değilim, bu belli oldu. Ama bu, hiçbir şekilde önümde duran koca gerçeği değiştirmiyor. Yaptığım her ne olursa olsun, ben ilk başta "kendi mutluluğuma" hizmet etmeliydim.
Bu sefer kilo vermedeki amacım "mutluluğum". Kilo veren benim, bu çabayı gösteren benim ve kendim için yapıyorum. Yaptığım her iyi yada kötü şey birinci dereceden beni ilgilendiriyor. O halde niye kötü'yü seçip, kendimi bunları tekrar yaşamaya mahkum edeyim. Aynadaki EvreL'den mutlu oluncaya kadar yoluma devam edeceğim inşallah. Ama gariptir ki, daha nihai sonuca ulaşmama haftalar olmasına rağmen iyi hissediyorum. Hani bir iyilik yaparız kimseler bilmese, bizi takdir etmese de kendimizi çok "farklı" hissederiz ya, bu da onun gibi. Ben de kendim için iyi birşey yaptığım her günün gecesinde, vicdanımın çığlıklarını da duymadığım için mutlu uyuyorum. Bu huzur için bile değer sanırım, gösterdiğim çabaya...
Kıssadan hissesi, yine Çokbilmiş için: Eğer kilo verme sürecini "bir savaş" olarak betimlemişsen ve kendini bunun içinde "yorgun" hissediyorsan, kilo verme sebeplerini gözden geçir derim canım, naçizane... Hatta bunları baştan sona yazabilirsin, 100 madde de olabilir, 5 madde de. Yeter ki, içinde gerçekten "seni" ilgilendiren seni şevke getirecek, harekete geçmeni sağlayacak şeyler bulunsun. İnşallah bir an önce kendini toplar ve asıl amacına hizmet etmeye başlarsın sen de...
adaercim sevgililer günü heyacanı şimdiden sarmış seni bakıyorumda.bende dün hazır çarşıdayken gittim eşime bakın ne aldım. 6 yıl önce eşim alyansını kaybetmişti ne ben nede o okadar önemsemediğimiz için yenisinide almamıştık.bende dün ona yeni bir alyans aldım bu alyansı birdaha hiç parmagından çıkarmamanı diliyorum dedim.oda şaşkın bir halde taktı eee adamcagız alışkın değil durup durup bana çaktırmadan parmagına bakıyor
Dün uzun bir süre internetsiz kaldım. Dışarıda soğuktan donmam yetmiyormuş gibi, bir de evde sıkıntıdan patladım. Yalnız birşeyi farkettim, resmen internet bağımlısı olmuşum.. ohaoldumsmile
Hayır, birşey değil, tv falan da kesmiyor artık...:bbo:
Durum bu olunca, yediklerimi de paylaşamadım haliyle.
Bugüne kısmetmiş..yerimseniben
Sabah:
1 Yumurta
1 Tost
Ara:
1 Mandalina
Öğle:
1 Kase Mercimek Çr.
1 Ayran
1 Tabak Etli Mantar Y.
1 Dil. Ekmek
1 Tabak Pirinç Pil.
Ara:
2 Bar Diyet Çikolata
Akşam:
1 Mandalina
:kedi: Canım pek birşey yemek istemedi, ben de canıma minnet deyip mandalinayla kapadım günü.
Su yeterlidir sanıyorum. Spor yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?