sevgili lavita,selma ve brose... ve burdaki herkes...yanimda oldugunuzu bilmek ne kadar guzel birsey...cok degerli benim icin...tesekkur ederim
yarin gorusmek uzere...
sevgili lavita,selma ve brose... ve burdaki herkes...yanimda oldugunuzu bilmek ne kadar guzel birsey...cok degerli benim icin...tesekkur ederim
yarin gorusmek uzere...
yarin gorusmek uzere...
canlarim ben yarin tekrar spora basliorum,
bir sorum olacak kafami karistirio?
günde hic birsey yapmasak günde 1200 kcal mi yakioruz dogrumu?
ve mesela günde 1200 kcal yakiyoruz ya bide sporda diyelim 600 kcal yakiyoruz,
toplam 1800 kcal. ama eger o gün 1500 kcal almissak,kilo alirmiyiz?yani yedinden cok yakarsan kilo yapiormus dediler... arkadasim benimle ayni spor salonuna gidior orda demisler
Aktiviteler ortalama olarak 10’ar dakikaya taban alındığında, 50 – 60 kg. ağırlığında bir bayanın harcadığı enerji miktarı; (Oranlar, TNN sağlıklı yaşam internet adresinden alınmıştır)
• Alışveriş yapmak 10 Kcal.
• Banyo yapmak 23 Kcal.
• Bulaşık yıkamak 28 Kcal.
• Elde çamaşır yıkamak 30 Kcal.
• Enstrüman çalmak (piyano) 24 Kcal.
• Salınarak dans etmek 31 Kcal.
• Ders ve ödev yapmak 15 Kcal.
• Giyinip – soyunmak 17 Kcal.
• Kitap, dergi, gazete okumak 10 Kcal.
• Makyaj ve cilt bakımı yapmak 12 Kcal.
• Merdiven çıkmak 150 Kcal.
• Örgü, el işi, dikiş, nakış 14 Kcal.
• Saç kurutmak 14 Kcal.
• TV izlemek, müzik dinlemek 9 Kcal.
• Toz almak 22 Kcal.
• Uyumak 9 Kcal.
• Ütü yapmak 40 Kcal.
• Yerleri silmek 33 Kcal.
-alinti-
ya arkadaşım bana pek mantıklı gelmedi açıkçası ama bilgimde yok yaniikaydirigubbakcemile2
canim diyet yapan biri 7-8 saat uyumasi gerekio, biz yinede öglene kadar yatip ögün kacirmiyalim:)uyurkende kalorimi harcıyoz biz ozaman ben öğlene kadar uyuyum olurmuu?delikafaduldendelikafadulden
ya banada bitanem,benim bildim zayiflamak icin verilen diyetler 1200-1400kcal arasidir,
oda bana söle mantikli geliyor, eger vucud 1200 kcal yakiyorsa günde o kadar kcal alip, sporlada ne kadar yakarsan karin olur:)
canim diyet yapan biri 7-8 saat uyumasi gerekio, biz yinede öglene kadar yatip ögün kacirmiyalim:)
mesela ben simdi yattim 7.30 kalkim 8.15 de kahvalti yapim benceee
sence nasil olur bitanem
çok iyi bence ama ben bu aralar biraz uykuyu kaçırıyom veee yürüyüşe gidemiyorumm yaaaaasenağlama ne yapmam lazım bilmiyorum arkadaşım yok benle gelecek
yaninda ben varmisim gibi düsün:)
olsun arada kacirmak gerekir bitanem, dinlenmemiz gerekio
kuzum ikimizin uykusu geldi
uyuyalim bitanem:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?