80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Bilerek isteyerek alıntı yaptım bikaç sayfa ilerlesinde bikaç kişi azla okusun.Demeti bende takip ediyorum bu topicte yazıldığından beri.Bazı yemek felsefeleri bana uymasada maneviyatı ve yaşadıkları ,kendini nasıl terbiye ettiği kısımlar beni mest ediyor.Bende diyorum bende yapabilirim.inş yapıcam .çoğu gitti azı kaldı ..
ki demet 50 kg vermesine karşın bizim durumumuzda nerdeyse .Biz ondan daha şanslıyız çünki biz biraz daha erken uyandık. umarım bidaha derin uykulara dalmayız . boshayallersmile

Hahhahayy Nihal sen arada bize butür derslerde ver .sende bayağı bi inci varmış yaa..

Hatanın neresinden dönersen kardır izlemim.Ya ben yarım tepsi börek yedim diyetim bozuldu deyip iyice salsaydın .
Zamanla bu diyet kültürü içimize işliyor sanırım. Kendi kendimizin diyetisyeni oluyoruz .nerde yanlış yaptık bulup düzeltme yoluna gidiyoruz .süper valla kaydirigubbakcemile5

ben dün o bir tepsi ıspanaklı böreğe saldırmadım ya kendiml gurur duyuyorum kızlar..durmayın siz de duyun

Abartılı sofraların getireceği kilolara karşı bir sonraki gün tedbir alabilirsiniz. İşte formül...​

Yılbaşı, bayram gibi pek çok özel gün ve gece öncesinde, kilo alma korkusu kabus olur çıkar. "Eyvah kilo alacağım" endişesi bir yandan insanın içini yer bitirir, bir yandan da bol bol yemeye, içmeye devam edilir.
Bu tip günlerin sonrasında ideal kilosundan şaşmak istemeyenler veya yediklerinin yağa dönüşmesini önlemek isteyenler için diyetisyenlerin önerdiği "ertesi gün" programı hayat kurtarıyor!
Beslenme ve diyet uzmanı Banu Kazanç, zayıflama diyetleri sonrasında kilo koruma programında uyguladıkları formülü, formunu korumak istediği halde arada bir dayanamayıp yemeği abartanlar için anlattı.

Aşırı yediğimiz günlerin sonrası için bir "ertesi gün formülü" veriyorsunuz...
Bu uygulama kilo vermek için değil, almamak için. Çünkü bir koruma programı. Kiloyu korumanın sırrı, protein ve karbonhidrat dengesinde yatar. Kısacası bu yöntemle kilonuzu korumak mümkün. Vücutta, alınan enerjinin yağa dönüşmesi 24 saat alır. Yediklerimizin yağa dönüşmesi için vücut, eşit miktarda karbonhidrat-protein birlikteliğine ihtiyaç duyar. Eğer aldığınız fazla enerjiyi vücuttan atabilmek için ertesi gün suyu ve proteini artırıp karbonhidratı yarıya indirirseniz, yediklerinizin yağa dönüşmesini önlemiş olursunuz.

Proteini artırmanın etkisi ne?
Alınan su ve protein miktarını 1,5 katına çıkarmak gerekiyor. Artan protein, suyla birlikte metabolizmayı hızlandırır. Ve yediklerimizin yağa dönüşmeden vücuttan atılmasını sağlar.

Bu formülü uygulayabilmek için neler yiyip içmeliyiz?
Kişi öğle yemeğinde et, tavuk, balık ağırlıklı beslenir, akşam da et ve tavuk ağırlıklı yemiş olursa, o gün içinde karbonhidrata dair sadece meyve ağırlıklı bir şey yerse proteini artırmış, karbonhidratı aşağıya çekmiş ve bu dengeyi sağlamış olur.
Örneğin bir gün önceden makarna, pizza, tatlı yendi, alkol alındı. Ertesi gün sabah kahvaltısını normal yapabilir, peynir-ekmeğini yiyebilir. Öğleyin de 250 gram tavuk, 400 gram balık veya et tüketebilir. Akşam yine aynı şekilde üç seçenekten birini tercih edebilir. Ara öğünde de meyve yiyebilir. Ana öğünlerde ekmek olmamasında fayda var ama ara öğünde tüketebilir. Koruma programında sabah 1-2 dilim ekmek yenebilir. Ama öğle ve akşam sadece et ve salata tüketilmeli.

Peki, suyu ne kadar artırmak lazım?
Normalde bir yetişkinin gün içinde içmesi gereken su miktarını 1,5-2 litre olarak düşünürsek, bunu 3-3,5 litreye çıkarmak lazım.
En fazla haftada bir yapılmalı

Bu yöntemi her istediğimiz zaman uygulayabilir miyiz?
Yılbaşı ya da bayramlar gibi özel günler sonrasında yapılması uygun. Çünkü her zaman yapılmaması gerekiyor. Sıklıkla yapılmamalı, örneğin bir gün çok kaçırayım ertesi gün bunu uygulayayım şeklinde olmamalı. Metabolizmanın belli bir düzende ona cevap vermesi için belli bir periyoda ihtiyacı var. Ayda üç defa ya da en fazla haftada bir defa yapılabilir. İdeali 10 günde bir olmalıdır ki metabolizma bunu tolere edebilsin. Bunun dışında kişi normal beslenmesine dikkat etmeli.

estağfurullah canım benim ne dersi aaaaa:))çok eğlenerek paylaştım..

Güzel akıl ama tebrik ederim. Ben bu işleri beceremiyorum galiba ama aklıma gelmiyor napıyım bilmiyorumkismile

ben dün o bir tepsi ıspanaklı böreğe saldırmadım ya kendiml gurur duyuyorum kızlar..durmayın siz de duyun

tam manasıyla 1 buçuk ay oldu benim serüvenim başlayalı.Neler görüdümde sabrettim valla bende senin gibi düşününce kendimle gurur duyuyorum . tabi üstüne kilo vermenin mutluluğuda eklenince ohh deymeyin keyfimize canımkaydirigubbakcemile5

bende de cinlik yoktur pek de başkasına da yapmıyorum napim...:hulya:ben de bakalım sonuna kadar azimli devam edebilecek miyim..
bu arada ben kaçar..mesai bitti sayılır öptüm herkescikleri..

ben gördümsırnaşık şey çok yakışmışlar gelinlikte çok güzel özellikle askılarına bayıldımyerimsenibenAllah bir ömür mesut bahtiyar etsin çok güzel bir gelin olmuş

teşekkür ederim yağmurgözlücüüüüüüüm
amin

rica ederim canım
ne demek ne demek

58 kiloydum
hııım demek ööööle seksi gelin olmuşum yanüüü

sevgicim resimlerini çok merak ettim ama işteyim göremiyorum eve gidince bakcam hemen silmeyeceksin değil mi

yok silmiyceeeem zaten yüzler kapalı

iyi yapmışsın az bile

çok doğru mantıklı
ama bıktım valla iksir formüllerinden detokslardan
allahım ben ne zaman ideal kiloma düşücem yaaaaaaa senağlama

adaer ben resimleri göremedim hemen silmişsin
masum kilo çizelgeni yaptım tatlım ama eklemedin sanırım
kıs nerdesin sen

kızlar bu sabah midem bulandı başım döndü
ama ama ama....
şimdi istemiyorum 55 kiloya inmem lazım
psikolojik olarakta hazır değülüüüüüüüm
14 ü gibi başlaması lazım reglimin
oooooooooof eyvahedigeldismile

bu günkü menüm:sabah:kpk.tost_çay
ara:9 kat gofret
5,5 gibi:havuç salata_çorba_yumurtalı ıspanak_5 kşk makarna
8 gibi ara:yeşil elma yerim
azcık da kuruyemş

ıyı akşamlar aerkadaşlar nasılsınız bu gün ayran detoksu yapıyorum ve cok güzel gectı cok mutluyum hıc acıkmadım

ıyı akşamlar aerkadaşlar nasılsınız bu gün ayran detoksu yapıyorum ve cok güzel gectı cok mutluyum hıc acıkmadım

Sağol selmacım ..Diyetti detox tu uğraş dur işte .hepimizin malum derdi :)

bende yapıcam bu ayran detoxunu yaa pazartesi düşünüyorum inş.sende böyle demişin yaa valla heveslendim canım .

Sevdemer aynı dertten muzdaripim bende ama bakmaktanta kendimi alamıyorum malesef.Aklıma uygun geldi bu yazıdakiler paylaşıyım dedim sizinle.

Sağol selmacım ..Diyetti detox tu uğraş dur işte .hepimizin malum derdi :)

bende yapıcam bu ayran detoxunu yaa pazartesi düşünüyorum inş.sende böyle demişin yaa valla heveslendim canım .

evet ya cok güzel gectı bırde corbamı alıp arkadaşıma gıttım orada hıc anlamadım kalabalıkla şımdıde bır tabak yıyecegım tavsıye derım

sevdemer nerde resımler ben neden göremedım

evet canım ayran detoksu rahat yapılıyor
hadi bakalım kaç kilo gitcek
bende hafta sonunu bekleyemiycem yarın yapiim diyorum

2357.sayfada aşkum

evet ya cok güzel gectı bırde corbamı alıp arkadaşıma gıttım orada hıc anlamadım kalabalıkla şımdıde bır tabak yıyecegım tavsıye derım

sen böyle güzel anlattıkça hemen yarın başlayasım geldi .evet evet yarın :lepi:

aynen şekerim aynen ewde hala var börek eşimde yemiyor sanırım bir tepsiyi çöpe dökücem aman boşa gitmesin yiyeyim filan demiycem artık napim yaa aklinialirimsmile

annaaaaammmmm :ecrin_bebek: akannehir

sen böyle güzel anlattıkça hemen yarın başlayasım geldi .evet evet yarın :lepi:

bu kaç gün yapılıyor araştırmadım ama içine nohut bulgur giren detoks mu bilmiyorumkismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…