80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Diyet Alışveriş Listesi

Yaz mevsimi geldiğinde istediğiniz kıyafetleri giyebilmek, plajda salınarak yürüyebilmek, aynaya baktığınızda istediğiniz kadını görebilmek için şimdiden diyete başladınız.

Diyet Alışveriş Listesi

Diyet Alışveriş Listesi

Hedefinizdeki kiloya ulaşacağınıza inanıyorsunuz ancak ummadığınız bir anda kendinizi buzdolabının önünde bulunuyorsunuz. Çikolatalar, hamur işleri, kalorisi yüksek tatlılar ve et yemekleri size göz kırpıyor. Peki, bu durumda ne yapmak gerekir?

“Gözden uzak olan gönülden de uzak olur “ sözünü biliyorsunuz değil mi? Diyet yaparken sizi yoldan çıkarmaya teşvik eden kalorisi yüksek yiyecek, içecekler sizden uzak durmuyorsa siz olanlardan uzak durun! Alışverişe çıkmadan önce alışveriş listesi almak ve o listeye sadık kalmak sizi bir artı puan kazandıracaktır.

Diyet alışveriş listesi; yağ ve kalorisi açısından düşük; vücudunuzun ihtiyaç duyacağı miktarda protein, karbonhidrat, vitamin içeren yiyecek ve içeceklerden oluşmalıdır.

Süt Ürünleri

Süt ürünlerinin kalorisini yükselten; içeriğindeki yağ miktarıdır. Peynir, süt, yoğurt gibi süt ürünlerini satın alırken yağ oranı azaltmış olanları tercih edin.

Et Ürünleri

Koyun ve kuzu gibi küçük baş hayvanların etleri yağlıdır dolayısıyla kalorisi yüksektir. Kırmızı et satın alırken yağsız dana etini tercih edebilirsiniz.

Beyaz et satın alırken tavuk, hindi gibi yağ oranı düşük gıdaları tercih edebilirsiniz. Pişirme yöntemi olarak; ızgara, fırın ya da buharda pişirme uygundur.

Balık satın alırken ızgara uygun ve sossuz tüketilebilen balıkları tercih edin.

Tahıl Ürünleri

İşlenmemiş kabuklu pirinç, kepekli makarna ve bulgur tercih edebilirsiniz.

Ekmek satın alırken beyaz un yerine kepekli unla hazırlanmış ekmeklerin kalorisi daha düşüktür ve daha kolay sindirilir.

Barbunya, fasulye, mercimek gibi kuru baklagilleri de alışveriş listenize ekleyebilirsiniz.

Meyve ve Sebzeler

Vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri karşılayan sebze, meyveler sağlıklı beslenmenin olmazsa olmaz parçasıdır. Özellikle çiğ tüketebilen, kabuklu sebze ve meyveleri tercih edebilirsiniz.

Yağlar

Kalorisi düşük ve sağlıklı zeytinyağı; beslenme planınızda mutlaka bulunmalıdır.

Diyet sürecince tereyağı, margarin gibi katı yağlardan uzak durmalısınız.

kızlar hepinizin kandili mübarek ,dualarınız kabul olsun..
dün akşam eve gidince evde uunuttuğum sandviçimi zero yla yedim..
ara:1 muz
ve bir şekersiz cappucino içtim..
sabah kalkıp yarım saat leslie yaptım..
kahvaltı:çok tahıllı ekmekten sandviç+şekersiz çay
ara:1 elma

tartıyı banyoda tutma canım digitalse çabuk bozuluyor ve ayarı nemden bozuluyor..haftada birden fazla da tartılma canım..insna kafayı yiyor..ben tartılmadım valla hiç bu akaşm diyetisyen randevum var gerçi onu da ne zamandır sermiştim orda öğrencem ne kadar gitti nerden gitti bir de yarın sabah tartılırım.

bugün evlilik yıldönümümüz kocamı seviyoruuuuuummmm Allahıma şükürler olsun onu bana verdi :sm_cool:
:sm_cool:

Rabbim nice yıldönümlerinizi göstersin size tatlım,sev kız sevmek güzeldirrrrrrr,bak ben de çok seviyorum :kedi:

günaaydın kıslar nasılsınız bakalımmm bugün.

günaydın şekerim,ben sanırım çok iyiyim bugün,dünden sonra bunu çok rahat söylüyorum yerimseniben

herkesin mübarek mevlid kandilini kutlarım

Amin canım benim

Bu güzel gecenin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretinize, sıcaklığı yuvanıza dolsun. Dertleriniz kum tanesi kadar küçük, sevinçleriniz nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Mevlid kandiliniz mübarek olsun.

SEVGİLERİMLE

gunaydın kızlar dırımkızı ben o verdıgın lısteyı yesem mahfolurum cok fazla ogun var ben normalde okadar yıyemıyorumkı benım verdıgım lıste benı tıka basa doyurcak bı lısteınde bır ekmek eksık yoksa zaten hep okadar yıyorum ama su oburcuburdan kurtulmam lazım cok kola ıcıyorum ve cıkolatalı seyler fılan engel olamıyorum

KANDıLıNıZ MÜBAREK OLSUN YARADAN BEDENıNıZDEN SIHHATı EVıNıZDEN HUZURU YANINIZDAN SEVDıKLERıNıZı EKSıK ETMESıN ıNŞALLAH turkbayragi (Bu topraklardan bu bayrağıda eksik etmesin) ıNŞALLAH

Son düzenleme:

cnm benim bende ilk başladığımda banada öyle dediler...bende doktora aynen senin dediğini söyledim
ama inan bana başlayınca kilo verdim
zaten diyet aç kalmak değil dengeli beslenmedir...
neyse ben yakın zamada diyetisyene gideceğim bakalım
listelerim nasıl olacak
ama emin olun dolu dolu olacak...
ona reğmen piskolojikmidir nedir aç kalıyoruz

semacım çok doğru bir tespit çok güldüm teşekkürler paylaşım için tatlım :lepi:

bugün evlilik yıldönümümüz kocamı seviyoruuuuuummmm Allahıma şükürler olsun onu bana verdi :sm_cool:
:sm_cool:

allahh nice mutlu yıllar göstersin birlikte tatlımm alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis

herkesin mübarek mevlid kandilini kutlarım

kız sen nerdesin hiç gelmiyorsun mesajlarını mumla arıyorum vallahi lmaz:

üfff bende tartılıyorum yaa negüzel haftada bir tartılıyordum şu ayran detoxunu yaptığımdan beri fazla çıktığım için her sabah tuvaletten sonra tartının başında alıyorum soluğu :kedi:

selam kizzzlaar ben geldim hos geldim. bayanssulusmile

selam deryacım nerelerdesin 1 gün hep yazdın sonra yoksun gözümden kaçmadın sanma haa :jeyyar:

ben yemeğe gidiyorum kızlar,görüşürüz

ee ben geldim sen gittin kız :bbo:

yaaaaaaaaaaaaa bu topiğin demirbaşlarııııııııııı nerde bakimmmmmmmmmmmmmmmm hep yeni yeni isimlerr

boşlamayın burayı bak artı çıkarsınız haaaa
:umursamaz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…