80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

herkese günaydın herkezin cuması mübarek olsun inşallah.hemen bildirimimi yapayım

geçen hafta : 76.800

bu hafta : 76.000

giden kilo : 800 gr.

ölçülerimde şu şekilde :

göğüs : 103 cm.

bel : 85 cm.

kalça : 109 cm.

Her ayın biz kadınları çileden çıkaran muhtelif günleri vardır. Bu günler aynı zamanda çevremizdekilere de bize verdiği kadar sıkıntı ve stres verir.
O gün ne giysek yakıştıramayız kendimize, saçlarımız bir türlü forma girmez, cildimiz renksiz, mattır. Her zaman giydiğimiz giysiler dar gelir. Canımız sürekli tatlı yemek ister. Herkesin her sözü özellikle kişisel algılanır ve zaman zaman öfke nöbetleri, zaman zaman da ağlama krizleriyle bu dönemi menstrel kanamamız başlayana kadar yaşarız.
Kadınlarda adet öncesi başlayan ve ruhsal ya da fiziksel birtakım belirtilerle kendini belli eden bu duruma premenstrual sendrom (PMS) adı verilir. Bu belirtiler genellikle adetin başlamasından bir hafta öncesinde ortaya çıkar ve genellikle adetin görülmesiyle birlikte birkaç gün içinde kaybolur.
PMS'nin fizyolojik belirtileri arasında; karın bölgesinde şişlik, cilt bozukluğu, kilo alma, uyku sorunları, göğüslerde hassasiyet, iştahın artması, sık yeme ihtiyacı, tatlıya düşkünlük, kabızlık, baş ağrısı, bel ağrısı, çarpıntı yer alır. Psikolojik belirtiler arasında da duygusal dalgalanmalar, olumsuz düşünceler, ağlama nöbetleri, depresyon, yorgunluk, halsizlik, konsantrasyon güçlüğü, kendine güvenin azalması, unutkanlık, gerginlik, kızgınlık ve öfke hali, cinsel istekte değişiklik sayılabilir.

Neden bu dönemde aldatıcı kilo alınır?

Alınan kiloların büyük kısmı yağ değil, bu dönemde östrojen ve progesteron hormonlarının değişen dengeleri sonucunda vücutta biriken ödem yani sıvıdır. Bu dönemde yine, hormonal değişimler sonucu, bağırsakların normal düzeyde çalışamamasından dolayı görülen kabızlık da şişkinlik hissi vererek kilo aldığınızı düşündürür.
Adet dönemi biter bitmez bağırsakların normal hıza dönmesi sonucu kabızlık sona erer. Hormonların normal dengeye ulaşmasıyla birlikte vücutta biriken sıvı atılır, kilonuz normale döner.
Ancak regl döneminden birkaç gün önce vücudunuzun ihtiyacı olan kaloriden fazlasını alırsanız kilo alma ihtimaliniz de yükselir.

O günlerde nasıl beslenmeliyiz?

Kan şekerini koruyabilme amaçlı, kompleks karbonhidrat içeren besinlere ağırlık verilmeli (Kurubaklagiller, kepekli ürünler, bulgur vb. )
Magnezyum içeren besinler tercih edilmeli, gerekirse magnezyum takviyesi alınmalı (Brokoli, kabak, et, süt, balık, yumurta, kurubaklagiller, tam tahıllar, çikolata, badem iyi birer magnezyum kaynağıdır)
Alınan tuz miktarına dikkat edilmeli, vücutta ödem varsa azaltılmalı. Tuz içerikli hazır gıdalardan ve salamura besinlerden uzak durulmalı
Kabızlığı önleme ve tokluk hissini artırma amaçlı, posalı besinlere ağırlık verilmeli (özellikle sebze ve meyveler)
Kesinlikle öğün atlamadan, azar azar ve sık sık yemeye özen gösterilmeli
B6 vitamini içeren besinler diyette mutlaka yer almalı. (Brokoli, ıspanak, buğday embriyosu, domateste bulunur)
Çay, kahve, alkol tüketimi sınırlandırılmalı
Hormonal dengeyi korumada önemli olduğu, için mutlaka egzersiz yapılmalı
Stresten uzak durmak için birtakım aktivitelere yönelinmeli (yoga gibi)

Regl döneminde neden tatlıya eğilim artar?

Adet dönemi öncesi kadınların çikolata ve diğer tatlı, şekerli yiyecekleri yemek istemesinin nedeni, östrojen hormonunun vücutta dolaşımının azalmasıdır. Östrojen kadınlar için "uyarıcı" bir hormondur. Vücuttaki seratonin, noradrenalin ve endorfin hormonlarının üretimini artırır. Östrojenin azalmasıyla kan şekerindeki düşme eğilimi artar, dolayısıyla iştah metabolizması uyarılır. Sürekli tatlı yeme ihtiyacı hissedilir. Özellikle bu dönemde az ve sık aralıklarla beslenmeye ve glisemik indeksi (kan şekerini uyarıcı etkisi) düşük besinleri tercih etmelisiniz.

günaydın kızlar size bir süprizm var..................

HAMıLELıK ÖNCESı GıYDıĞıM PANTOLONLARIMI ARTIK GıYEBıLıYORUM....:lepi:

HEMEN KıLO BıLDıRıMı YAPIYIM...

GEÇEN HAFTA:78.8

VVVEEEEEEEEEEEEEEE... BU HAFTA: 77 KĞ

GıDEN:1.8:lepi::lepi::lepi:

ÇOK SEVıNÇLıYıM KIZLAR HEPıNıZE ıYı KıLO VERMELER KıLO VEREN ARKADAŞLARA TEBRıKLER..

günaydın fıstıklar...
Sadece ve sadece 200 gr vermişim..
geçen hafta:86.5
Bu hafta:86.3
Şubat Hedef:85
Hedef:65
valla diyecek sözüm yok ben elimden geleni yaptım şahitsiniz..moralimi bozmuyorum..
Ölçülerim de:
108-95-118 ohh maşallah:)

tebrşkler cnm süpersinnnn

bencede sıkma zaten canını nihalcim bende 300 gr vermişim dedign gibi elimizden geleni yapıyoruz spor desen ne zorluklarda yapıyorum ben ama giden sadece 300 gr
umarım su tutmuşumdur ne diyim

[url=http://urlal.com/dqqf]
Allahım!
Sen'den dünya ve ahirette af ve afiyet diliyoruz. Her türlü semavi ve arzi afet ve belaları üzerimizden uzaklaştırmanı istiyoruz.

Allahım!
Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz hatalarımızı, günahlarımızı bağışla. Bizlere merhamet buyur. Şüphesiz Sen merhametlilerin en merhametlisisin.

Allahım!
Kalb katılığından, gafletten, dalaletten, zilletten, miskinlikten, küfürden, fısktan, nankörlükten, riyadan, sadece Sana sığınırız. Sen bizleri koru. Güç yetiremeyeceğimiz bela, fitne ve musibetlerle bizi imtihan eyleme Allahım!

Allahım!
Fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doyma bilmeyen nefisten, yaşarmayan gözden ve icabet edilmeyen duadan sana sığınırız. Bildiğimiz ve bilmediğimiz şeylerin şerrinden Sen bizleri koru Allahım!
[/URL]

tebrikler kızlar süpersiniz..aynen devam:lepi:

valla Banucum haklısın ben de sabahın köründe kalkıp veriyorum amam enteresan olan ben kg verdiğimi hissediyorum..bayağı hafifledim..yandaki yastıklarım azaldı ama tartıda görünmedi neyse bakalım önümüzdeki maçlara...
bu arada kızlar ben dün diyetisyendeydim öğleden sonra şirkette fenalaştım kustum sonra tansiyonum yükseldi falan(ben tüm organlarımı kusuyorum çünkü çok zorlanıyorum afedersiniz)neyse aygın baygındım servise kadar arkadaşların kollarında gittim..son anda karar değiştirip yok ya nolursa olsun eve değil diyetisyene gitcem dedim o servise bindim gittim..900 gr vermişim son tartıldığımdna beri ama 2-3 hafta olmuştu..herneyse değişim tablolarını falan verdi..artık yumurta,makarna ve pilavı neye göre yiyebileceğimi söyledi..kalori miktarını 1600 a düşürdü..ben sabahları yarım saat spor yapıyorum yapabilirsem akşamları da yapıcam dedim..hayatınız boyunca bir saat spor yapmayacaksanız şimdi de yapmayın..4 gün yarım saat yeter..şimdiden tüm enerjinizi harcarsanız kilo verimi durunca ne yapacaksınız dedi..Yasakladı fazla sporu yani..neyse aa ne güzel bak kadını sevmeye başladım diye içimden geçirirken bombayı patlattı:ben haftaya yokum..başka yere geçtim dedi..ee ben ne yapcam dedim buraya yeni kişi gelecek mi daha bulmaadılar ama 2 haftaya dek bulacaklardır dedi..kimbilir kim gelcek bu da benim gittiğim yerdne bayağı uzak yere gidecekmiş ordan akşamları eve geçmem 1 saati geçer..kafam karıştı moralim de bozuldu..bu arada hala salak gibiyim ve midem de bulanıyor...bağırsaklarım da sabahtan beri durmadı analmadım gitti..bir vürüs var diyolardı işallah onu kapmamışımdır..

Günaydın!!!

Birkaç gündür giremiyorum topic'e, kusura bakmayın. Şimdi de çok kalamayacağım. İğrenç kilomu bildirip kaçayım, akşam tekrar gelip geçmişin tamamını okuyacağım.

Geçen Hafta: 77,9
Bu Hafta: 80,2

Alınan : 2300 gram

Çüşünüz!

Bu hafta ilk ve son olacak söz, regl olmamın ve stresli bir dönemde olmanın bilançosu olarak farzedin ve beni mazur görün lütfen...

Sevgiler.

canını sıkma canım arada olur böyle şeyler..öabuk alınan kilo çabuk verilir mantığıyla bakarsak haftaya şampiyon sen olursun diyorum ne dersin??zemuszemus

kızlar liste böyle karışık görünüyor ama düzenleyeceğim tablo haline getirip

adaer---------------- Göğüs:102 Bel:88 Kalça:109
alperenim-----------Göğüs:92 Bel:86 Kalça:103
aylin------------------Göğüs: Bel: Kalça:
baharnaz------------Göğüs: Bel: Kalça:
butterfly86---------Göğüs: Bel: Kalça:
bitanem16----------Göğüs:104 Bel:94 Kalça:114
cokbılmıs------------Göğüs:92 Bel:74 Kalça:93
darkolıve-------------Göğüs:101 Bel:87 Kalça:116
dıdo_7777----------Göğüs: Bel: Kalça:
dirimkizi--------------Göğüs: Bel: Kalça:
evrel-------------------Göğüs: Bel: Kalça:
elımphıa--------------Göğüs:108 Bel:95 Kalça:118
güldal-----------------Göğüs: Bel: Kalça:
handerya-------------Göğüs:102 Bel:88 Kalça:109
hözlemk--------------Göğüs: Bel: Kalça:
kumru7763----------Göğüs: Bel: Kalça:
masumm-------------Göğüs: Bel: Kalça:
nalcy------------------Göğüs:98 Bel:88 Kalça:105
narin_nazenin-------Göğüs:103 Bel:85 Kalça:109
nıloss-----------------Göğüs:107 Bel:91 Kalça:118
selma12---------------Göğüs: Bel: Kalça:
sevdemer--------------Göğüs: Bel: Kalça:
sunshine78-----------Göğüs: Bel: Kalça:
ortanca-----------------Göğüs:103 Bel:90 Kalça:115
oryeku------------------Göğüs: Bel: Kalça:
özlemyb----------------Göğüs: Bel: Kalça:
yagmurgözlü----------Göğüs: Bel: Kalça:
zilan80------------------Göğüs: Bel: Kalça:

izlemmmmm tatlım kalçanın en geniş yerinden ölçüyoruz

Son düzenleme:
Tüm kalbimle aminnnnnnnnnnnn

cnm çok geçmş olsun.büyük kaza atlatmışsın.
ıyı geceler kızlar bu gün moralım sıfır bızım sıtede ır bayan ıntıhar etmış bütün gün cok moralım bozuktu cok kötüydüm
aaaaa kimbilir ne derdi vardı yazık
amin..... sennde cuman mübarek olsun cnm benm
saglık herşeyden önce gelir .aman dikkatli ol cnm
klava:

günaydın şekerler.kilo bildirimi:
geçen hafta:78.5
bu hafta:77.1
giden:1.4

ölçülerim:92 86 103

Şişkinlik!

Şişkinlik pek çok kadının korkulu rüyasıdır. Bir anda kilonuza kilo eklenebilir. Ödemi arttıran tek şey su ve tuz ilişkisi değildir.

Şişkinlik!

İstediğimiz pantolonun içine girip, düz karnımızla abiye elbisemize yakışıyorken, bir anda her şey alt üstü olur. Bir zayıf, bir şişman görünmenize neden olan şişkinliğin pek çok sebebi vardır

Regl döneminde değişen hormonlar sebebiyle, vücudun su tutması şişkinliğe neden olur. Regl bitene kadar 1,5 kilo fazla tartılabilirsiniz. Vücudunuz giren sıvı miktarıyla, atılan sıvı miktarı arasında denge yoksa, ödem oluşur.

Sindirim sisteminde sıkışıp kalan gazlar, karın bölgesindeki görünümü bozar. Gıda tahammülsüzlükleri, ödemin sebeplerinden biridir. Kabızlık, çok hızlı yemek, haşlanmış fasulye gibi gaz yapıcı gıdalar, şişkinliğe sebep olabilir.

Ayrıca hareketsizlik, iklim ve ısı değişikliği, lodos, bazı hastalıklar, ilaçlar, stres, dağ sporları gibi faktörler de ödeme neden olur. Ödemin altında, ciddi sağlık sorunları olabileceğini de unutmamak gerekiyor.

Şişkinlikten Kurtulmak İçin:

Pirinç ve yulaf gibi besinlere yönelin. Kahvaltıda mısır gevreği yerine kepekli olanı tercih edin. Meyveli yoğurt iyi bir seçimdir.

Bol meyve ve sebze tüketin. Bol su için. Kabızlığı önleyin.

İhtiyaç hissettiğinizde mutlaka tuvalete gidin. Direnmek, sindirim sistemini tıkar.

Probiyotik besinlere yönelin. Probiyotik, besin tamamlayıcısı olarak eczaneden de alınabilir. Doğal yolu ise, yoğurt yemek veya yoğurtlu içecekler tüketmektir.

Potasyum, bedeninizin sıvı dengesini düzeltmede son derece faydalıdır. Elma, armut ve kayısı gibi meyveler, potasyum açısından çok zengindir.

Alkolden ve tuzdan uzak durun. Bu iki madde de vücudun ödem yapmasına yataklık eder.

Maydanoz, kereviz, soğan, sarımsak, patlıcan gibi gıdaları bol bol tüketin.

Çay, iyi bir idrar söktürücüdür.

Nihal canım çok geçmiş olsun ya,nedir senin böyle çektiğin anlamadım ki,butterfly canım benim sen de büyük bir şey atlatmışsın neyse ki ucuz kurtulmuşsun,çok ama çok geçmiş olsun kızlar,aman dikkatli olalım ya

nihalcim çok geçmiş olsun tatlım dikkat et kendine diyetten dolayımıdır nedir hemen hasta oluyoruz...

tülaycımm görünmez kaza dedikleri bu olsa gerek...rabbim korumuş çok geçmiş olsun canımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…