- 2 Mart 2009
- 2.322
- 7
- 356
Kızlar daha önce yazmıştım sanırım tam hatırlamıyorum ama yine yazıcam sinir oluyorum çünki..
Benim eşim 1 85 boyunda 95 kilo ağırlığında bi adamdı . sonra ben bu diyet işlerine girince onunda içinde yer etmiş olucakki sürekli tartılmaya başladı .
Ama tabi diyet miyet yok adam gözümün önünde bir ekmek götürüyor kuruyemişler çikolata halleyler havada uçuşuyor..
demin beni pazar için almaya gelince bir tartıya çıkıyım dedi bir çıktı 91 Allahım deli oldum yaa biz lokma sayıyoruz gram gram gidiyor adam silip süpürüyor yine de kilo vermiş alsanaalsanasmile mafoldumben
açıklamasıda şu Beyfendi kendini zayıfşamaya şartlandırmış beyninde sürekli zayıf olduğuna kendini inandırmış . tartılmadan öncede kesin verdim diye tartılıyormuş ondan veriyormuş kısacası beyin gücüyle .
valla ben bişey anlamadım bu işten acayip sinirimi bozdu bu durum mafoldumben
Gerçi bide saba tümere Beyin Güüyle Zayıflama diye kitap yazan bir hatun çıkmışyı.
Eğer diyordu siz her yediğiniz şeyde kilo alma korkusu yaşıyorsanız beyin bunu bir komut olarak algılayıp vucudu öyle yönetirmiş .O zamn saçma gelmişti biraz bana ama şimdi araştırıcam iyie :)
kitabıda alırım bulursam eğer
Kızlar daha önce yazmıştım sanırım tam hatırlamıyorum ama yine yazıcam sinir oluyorum çünki..
Benim eşim 1 85 boyunda 95 kilo ağırlığında bi adamdı . sonra ben bu diyet işlerine girince onunda içinde yer etmiş olucakki sürekli tartılmaya başladı .
Ama tabi diyet miyet yok adam gözümün önünde bir ekmek götürüyor kuruyemişler çikolata halleyler havada uçuşuyor..
demin beni pazar için almaya gelince bir tartıya çıkıyım dedi bir çıktı 91 Allahım deli oldum yaa biz lokma sayıyoruz gram gram gidiyor adam silip süpürüyor yine de kilo vermiş alsanaalsanasmile mafoldumben
açıklamasıda şu Beyfendi kendini zayıfşamaya şartlandırmış beyninde sürekli zayıf olduğuna kendini inandırmış . tartılmadan öncede kesin verdim diye tartılıyormuş ondan veriyormuş kısacası beyin gücüyle .
Üst üste çok oluyorum ama gidip ıspanağımı yapayım pişsinde yemek vaktim geliyor yavaş yavaş ben gelirim birazdan kızlar kaçmak yok öpüldünüz
Kızlar okuduğum kitaptan bahsetmiştim sizle de paylaşıyım okudukça..
"Asıl Şişman Beyniniz" kitabın adı düşünce gücünün ne kadar önemli olduğunu anlatıyor genel olarak ben aldığım notlardan size de yazıyım..
1-- Kasaplık yapan bir işçi buzhanede son et grubunu getirmek için fabrikaya gelir içeri girer ve en arka rafa doğru ilerler arkasını döndüğünde kapıların kapandığını farkeder ve yumruklamaya başlar çünkü biliyordur ki orada kalırsa donarak ölecektir.Saatler geçer umudunu yitiren işçi karısına son saatlerini yazarak veda eder. "sizleri çok seviyorum,oğlum sana emanet vs.. şu an parmaklarım titriyor,çok üşüyorum...
Sabah kapılar açılır ve içeride yatan birini görürler,ölmüştür. Fakat anlamadıkları bir durum vardır soğutucu çalışmıyordur,o akşam soğutucu bozuk olduğu için sadece havalandırma açıktır ve gürültülü bir şekilde çalışmaktadır.Fakat işçinin zihni gerçeği farkedip içerisinin soğuk olmadığını bir türlü kabul etmemiştir.Sabah donmuş bir adam değil kendi kendini zihniyle öldüren bir adam bulmuşlardır.
Yani insan zihniyle kendini öldürebiliyorsa aynı şekilde neden zayıflayamasın ki?
2 -- Bilinçaltımız cahil bir çocuk gibidir neyin iyi veya kötü olduğuyla değil sonuçla ilgilenir. Örneğin bir kadın yıllarca hergün Allaha dua etmiş ne olursa olsun bedenimden şu kilolar yok olup gitsin bir sabah uyanayım ve balon gibi sönmüş olayım diye hergün tekrarlamış vebir gün kadın kanser olduğunu öğrenmiş bir sabah uyandığında bedeninden 15 lt su çekmişler,balon gibi sönmüş..yani zihnimiz biz ne istiyorsak onu gerçekleştirmek için çalışır sonuçla ilgilenmez..bir şeyi isterken sonucuyla düşünün kendinizi mutlu,istediği fizikte,havuz başında kahkaha atıp salınırken hayal edin mesela..
Zihninizi doğru yönlendirin o bunu yapabilmek için çalışacaktır!
3-- Zihin beden ve ruh bir bütündür,ayrılamaz. Zevk aldığınız bir şeyi yapıyorsanız üçünü de yoğun olarak kullanıyorsunuz demektir ama nefret ettiğiniz bir şeyle ilgileniyorsanız bunlar birbirinden kopuktur. örn. zorla koşuyorsanız ruhunuz yoktur bunun içinde..her gün ağlayarak oflayarak yaptığınız diyetler,spor etkinlikleri sonuçsuz kalır ancak üçü de olursa sonuç kalıcı olur,yaşamınızı köklü bir şekilde etkiler..
Bilinç ve Bilinçaltı
4 -- Bir tarafta yıllardır kararlarımızı ve mantığımızı etkileyen bilincimiz diğer tarafta hayatımızın arşivi genel merkez bilinçaltımız..Kimse geçmişinden ona çocukken öğretilenlerden sıyrılamaz..karar baştan bellidir kararı bilinçaltınız verir ve ince ayarlar için bilincinize gereksinim duyar,böylece siz de tüm kontrol bende hissi uyanır.
Kilo vermeniz gerektiğini bilinciniz biliyor ama bilinçaltı inanmıyorsa kimin kazanacağı bellidir,mantığınızı değil bilinçaltınızı inandırmanız gerekir.
Diyet sırasında çikolata yemememiz gerektiğini biliriz yemek istiyorsak şiddetli bir arzuyla zihniniz size en güzel bahaneyi yaratır ve yersiniz.Spora gitmek istemiyorsanız kendinizi kandıracak ve gitmeyecek yüzlerce sebep bulabiliriz,bilincimize uygun bir kılıf yaratırız..
Bildikleriniz değil,inandıklarınız gerçekleşir..Kararlarınızı bilinçaltınız kontrol eder ve onaylar.bir taraftan kilo vermeye çalışırken,bir taraftan kilo almanız gerektiğine dair msjlar varsa bu durum vücutta direnç oluşturmaktadır
5-- TARTILMAYIN!
Kaç kilo vereceğinizi çok iyi bilirsiniz ama kaç kilo veremeyeceğinizi de .. hangi kiloda kilo vermenin duracağı ve kilo vermenin zorlaşacağı baştan bellidir. Tam kilo verme aşamasında tartıya çıkarsanız sizin bedeninize olan inancınız hakkında beyninize gerekli sinyaller gönderilir. herkes kendine göre vereceği yada takılacağı kiloyu bilir.
mesela " 10 kilo verrrim sonra kilo vermem durur" yada " 80 kg nun altına hiç inmedim,ne yapsam inemiyorum " " bir hafta kilo verirsem diğer hafta veremiyorum" vs..
Bilinçaltınız inançlarınız doğrultusunda hareket eder eğer 80 kilonun altına inemiyeceğinize inanıyorsanız,zihniniz bunun için elinden geleni yapar.Kiloları verirsiniz 84-83-82-81 ve 80! 80 olnca kilo vermeyi durdur der bilinçaltınız ve bu zihin için hiç de zor değildir. Kilo verimi durur hatta sizin iştahınızı bile kontrol eder ve kilo alımına sebep olur.
Zayıflama sürecinde aşağı yukarı kaç kilo vereceğimizi kestiririz ama tartıya çıkmayarak bilinçaltınızı kandırın,kilonuzu bilmeyin 2 ay yada 45 gün tartılmayın diyor kitapta ama biz her hafta cumaları tartılıyoruz yanlış mı acep?
6 -- Eski kıyafetler nasıl kilo aldırır ?
Tam kilo verirken niçin hala dolabımızda eski kıyafetlerimiz durur? kendinize bunu sorun,cevabı açıktır..daha sonra giyebilmek için ! Tekrar kilo alacağınızı düşündüğünüz için atmazsınız ve saklarsınız ya kilo alırsam diye ve tekrar kilo alırsınız! komut ne olursa olsun kilo alacağım ve bu kıyafetleri giyeceğimdir. eğer gerçekten eski halinize dönmeyeceğinize emin olsaydınız saklarmıydınız bunları? verdiğiniz komut en kısa zamanda kilo al!
Kilo alacağınızı bilirken zorla kilo vermeye çalışarak içinde yaşadığınız doğaya karşı geliyorsunuz. ya düşüncenizi değiştirin kilo almayacak gibi hareket edin yada kendinizi bu kadar zorlamayın.
küçük beden giymeyi hayal ettiğiniz bir elbiseyi alın ve gözünüzün önünde bulundurun,bilinçaltına msj gönderin % 100 bu kiloları verip en kısa zamanda zayıfla!
7 -- Ve Tabaklar..
Algılama farklılıkları olaylar karşısındaki tepkilerimizi belirler. Yükseklik korkusu olan biri 3 mt lik bir mesafeyi zihninde 7 mt gibi algılayabilir.Karnınız açsa önünüzdekiler size yetmiyecekmiş gibi gelir ,toksanız lokmalar ağzınızda büyür..Bazen tok olduğumuz halde sırf zihnimizi doyurmak için yemek yeriz önce gözümüzün doymasını isteriz. Düz ve küçük tabaklar çok daha çabuk doymamızı sağlar ,büyük tabaklardan kaçının..Doyumu önce beyninizde gerçekleştirin.
Hemen denicem canım çok sağol.evde oğlumun rezesini ona ortak olurum :)) zaten lapa diyeti falan yapamadım yoğun bi gündü benim için boshayallersmile
:lepi: :lepi:
Harikasın nihall sempatiksalakcinni
Bende geliyorum bende bende kaydirigubbakcemile3
karşılıklı alınıyor canım sen ona o sana .. Bizde öyle yani
Güzel menü olmuş ortim tebrikler .Harika gidiyorsun kaydirigubbakcemile5
Şuan bizler sana ne dersek diyelim sevdiğinin ağzından istediğin cevabı duymadıkça rahatlamıcaksın biliyorum adacım.Arkadaşlar çok güzel yazmışlar zaten aynı düşünüyorum bende .Umarım gelmiştin sevdiğin ve herşey yoluna girmiştir tatlım ...
evet canım haşlanan etin yağı olduğu gibi suyuna geçtiği için kalorili oluyor . Sınırlı yemekte fayda var ..
Bende Kastamonuluyu m bende bende .. :sm_cool: Hemşomm benimmm olumunekankayizsmile
seninle yaşımız aynıymış bitanem yerimseniben
ouuvvv inş fazla kaçırmazsın canım ..
opuyorumnanaktan Şeniz opuyorumnanaktan
Geldimm geldimmm :dance:
Sağol melocum yaa yorgunumm benneyaptımki sen nasılsın gerçi sormaya ne gerek süpersin bugün alkisalkisalkis opuyorumnanaktan
İzlemm sendemi burdasın bacımm geçmişi okumaktan kim var kim yok bakmamışım
ama bizim gün içinde yediklerimizin hepsinin puanı yok canım nasıl tamamlanıcak 20ye bu :sm_confused:
alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis
bende hayalgücümü kuvvetli sanırdım seninkinin yanında kaydirigubbakcemile3
geldim tatlışkom geldim şu sıpaya kalkıyorum 20kere haliyle bitmiyor oku oku kaydirigubbakcemile3
güle güle kirlet canım temizlik gibisi varmı, bende bugün spordan geldim babamız bakıyor bebeğe dükkana götürüyor ama bugün ewde kaldılar odaya bir girdim kan beynime sıçradı heryer heryerde dağılmamış bir nokta bile yok sölene sölene temiizledim artık o yorgunlukla kaydirigubbakcemile3
sonunda bitti canım ege biraz huysuz bugün nedense ne yaptıysam gönlünü edemedim, bi taraftan da buraya yazmaya çalışıyorum sorma
adacım en kısa zamanda çözüme kavuşur inşallah, kestirip atma hemen olumunekankayizsmile
ortağımlada görüşemiyoruz bu ara :1no2: :1no2: :1no2:
hiç olur mu öyle şey be takılmamak gerek kg meselesine ok de beyin gücüyle 4 kg gitmez bence..başka tartı olduğu için olabilir mi acep?erkekler bizden hızlı kg veriyor o da bir gerçek benim eşim de bir hafta sadece akşamları az yiyerek 2 kg falan verebiliyor..
kızlar ben de birazdan kaçcam ben yarın yokum eğitimdeyim...c.tesi akşama gelcem..sms atarım handerya ya da aydaya kg mu ama artıdayım biliyorum çok üzgünüm...eyvahedigeldismile
bak buna ben de inanıyorum canım..ne zaman stressle kilo verme olayına dalsam veremem..ne zmana kendimi rahat bıraksam veririm
aynı halukk yaa çok güzel bir benzetme olmuş, kaydirigubbakcemile3 kuşum ben ölürsem, bebeğimize iyi bak baban çok iyi biriydi de, diyor gülermisin ağlarmısın yaa kaydirigubbakcemile3
ben de dün gittim egecikle pazara çok seviyorum bende bebek arabasının sepetine dolduruyorum maşallah, pazar arabası gibi, bizim puset sositososito kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
biz kabak yemeyiz normalde, tazecik baby kabak gördüm dayanamadım yarım kilo verirmisiniz dedim, adam şöle bir baktı yüzüme, yarım kilo mu dedi, ewet dedim allah allaa filan dedi, neden yarım kilo satmıyormusunuz dedim, olurda filan dedi bende sinirlendim bu kadar büyütüecek ne var biz yemiyoruz bebek için alıyorum dedim sempatiksalakcinni müşteriye böylemi davranılır diye, satmıyorsanız yarım kilo veremiyoruz de yanii alsanaalsanasmile
aman abla bişiy dedim bi dövmediğin kaldı diyor, kaydirigubbakcemile3 markette de hiç böle sorunlar olmuyor, istediğini seçiyorsun, pazarda da seçiyorsun ama bazıları gıcık oluyor bende sölene sölene gtiim artık kaydirigubbakcemile3
iboda çok çabuk kilo veriyor ya, bazen en sevdiği bulgur işi var, mersinin batırık diye, onu yapıyorum misilleme sinirlermi bozuyor bazen :))) bi yiyiyor bi yiyor hayatta hayır diyemez :))
ye bakam ye bende kırmızı közlenmiş biber yiycem :lepi:
İzlemcim geçmiş olsun hayatım ve Allah sabır versin işin zor gözüküyor :)) o batırığı bende bilirim ve çok severim ayyy canım çektiii!
Tülaycım o kitabı ben okudum arada hep paylaşıyorum bilmem hatırlarmısın,süper bi kitaptı hala arada açar bakarım dur geçmişte bulursam tekrar koyayım,aldığım notları paylaşmıştım yazın kızlarla..
ve cidden ben inanıyorum bu düşünce gücüne ama bir de uygulayabilsemmm..
kızlar şimdi aradı şirketin önündeymiş...bu arada sonradan olanları yazmadım iş yoğunluğundan,
bir baktım bizim güvenlik elinden kocaman bir demetle içeri girdi adamın kafasını göremiyorum ve muhtemelen o da önünü göremiyordu kaydirigubbakcemile3 ahanda dedim bu bana gelirmi ola,yok dedim sonra kendime Ada havaya girme kız hemen.....sonra adam zınk önümde durdu Ada hanım bu size bla bla bla.....konuştu,benim o an elim kolum bir tarafa gidiyor,ya şey ben mi bana mı kim ola ki falan derken adam demesin mi bu ne ağırmış bir dakika bir şey daha var belim ağrıdı diye söylene söylene geri döndü,yaşlı bir amca bir de komiktir neyse ben hala şoktayken elinde bu sefer de hani şu yenen meyve çiçekleri oluyor ya bir sepette ondan.Ada hanım ben bundan yemedim bir tane alayım mı demez mi dedim al hadi bakalım.açtım sonra çiçekte ki kartı ve okudum
sorumsuzca davrandığım ve seni incittiğimi biliyorum,bu belki bir özür niyetine geçmeyecek belki hala affetmeyeceksin ama sadece seni sevdiğimi ve bir daha böyle sorumsuz davranmayacağımı bilmeni istedim.Seninle evlenmeyi istemek aldığım en doğru karardı,şimdi sadece artık üzgün olmadığını bilmek beni mutlu edecek diye yazmış....
ben mi ne yaptım kartı okurken meyve sepetinde gelen çilekleri yemeğe başlamıştım zaten,okudum bıraktım masaya ve meyvelerden ofisteki arkadaşlara dağıtmak için kalktım.
Bay hücreye bak sen akşam gazabımdan böylelikle kurtulacağını sandı ama çok fena yanıldı kaydirigubbakcemile3
Pardon canımya ben öyle görünce geçmişe bakmadan daldım :bbo:canim benim yas 25 bizim gelinin yasi 24 onu yazmistim ben oraya. aylin bizim gelinin oturdugu yerde oturuyormusda onu tarif ediyodum
canim senin kilondakiler 18 puan yicek. agzina iki cukulata at cayini kahveni sekeli ic.
yumurta 2
yarim yagli süt 250ml 1.5
but derisis yagsiz 2.5
100 g kirmizi et yagsiz 3
aklima gelenler sormak istedigin sorular varsa sor cevaplarim
ama zayiflama eger gercekten uygularsan 99.9999999999999 garanti:lepi:
arkadaşlar geldim,çoğunuz mesajlarıyla beni olumlu düşünmeye davet ettiniz hepinize teşekkür ederim...sonra evrel'in mesajını okudum ve kendime bile itiraf edemediğim iç sesimi yazıya dökmüş olduğunu farkettim.evrel işte benim de söylemek istediklerim,çırpınıp durduğum tam da buydu.sana da çok teşekkür ederim canım.
bundan sonra kafanızı böyle şeylerle şişirmemeye çalışacağım.ve son bir şey daha sabah dayanamayıp tartıldım ve sevinçle havalara uçtum kaydirigubbakcemile3
Gelelim gelişmelere,
Not: Hücre : Nişanlım olur kendileri
dün gece nasıl yattığımı bilmiyorum,aramadı ve çıkışıma da gelmedi biliyorsunuz zaten,ağlamadım bile ama kötü bir şekilde uyumuş kalmışım zaten saat 02:00 olmuştu.
Sabah bir uyandım saat 09:25 amannn dedim noluyoruz,iş başım 09:00 benim.Nasıl içten içe kızıp hücreye bir yandan da giyindiğimi bir ben bilirim.Sonra dedim aman Ada ne kasıyorsun arabayla git madem geç kaldın,oturdum bir güzel makyajımı falan yaptım,ay nasıl kendimi iyi hissettim anlatamam böyle çıktım evden atladım arabaya gidiyorum işe böyle müziği açmışım nasıl iyi geliyor ruhuma derken tlf.um çaldı,dedim ofisten arıyorlar bakmadan açtım.
Arayan bay hücre.......
Aşkım napıyorsun...nan dedim rüyada mıyım noluyoruz.
Hayırdır hücre dedim ne istiyorsun?
Seni yavru kuşum demesin mi....
O anda ben de sigortalar attı,3 gündür biriktirdiğim ne varsa bir anda döküldü ve ben bu arada E-5 te bayağı hızlı bir şekilde yol almaktayım,ellerim titriyor bir yandan,bir yandan direksiyonu tutmaya çalışıyorum bir yandan da tlf.la cebelleşiyorum.Nasıl bir durumdayım anlatamam yani,öyle böyle değil resmen böğürerek ağlıyorum ama ve bay hücre nin durmadan tekrarladığı canım,prensesim az bir sakinleş tamam haklısın ama lütfen ben sana yanlış bir şey yapmadım oluyor.
Şirketin önüne nasıl geldiğimi bilemedim yani,gözüm bir ara dikiz aynasına takıldı nan 40 yılda bir makyaj yaptım o da bu günü buldu suratım olmuş resmen türkiye haritası ne allık kalmış ne rimel.Kendimi o halde gördüm benim bütün enerjim bitti.
Dedim bay hücre benim sana itimatım kalmadı,sorumluluk alma gücüne inancım da tükendi ben istemiyorum.
Bay hücreden dumurluk cevap; kumru yavrusumuymuş benim Aşkım,tamam aşkım haklısın ama konuşacağız,dün gelemedim mesaiye kaldım bugün yanındayım.
Ve ben tlf.u bir şey söylemeden kapattım......
Saat olmuş 10:30 ofise yeni gelmişim kahvaltı namına bir şey yememişim,işin garibi açlık ta hissetmiyorum,dedim mutfakta ki bayana bana bir türk kahvesi en acilinden......kahve olana kadar ben de yüzümü gözümü temizledim.....
Saat 12:30 bay hücre yine arıyor....ve ben bu sefer hiç inatlaşmadan açtım tlf.u ama bu kez sabah zehrimi kusmuş olmanın verdiği rahatlıkla gayet sakinim,anlayacağınız sahne bay hücrenin...ve bu başladı replikleri sıralamaya;
Canım,güzel gözlü prensesim biliyorum çok kızgınsın ama sinirinin geçmesini bekledim yoksa daha kötü olacaktı,pazartesi günü işten sonra çocukların yanına gittim,şarjım olmadığını biliyor olduğun için de çok problem olmaz diye düşündüm 1 saat takılır eve geçince nasılsa ararım diye düşündüm,
o gün çocuklarla otururken bu arada gelin konvoyu için bütün arabası olan arkadaşlarla görüşmüş oldum,konvoy işini ayarladım sonra düğün mekanına misafirleri götürecek bir otobüs ayarlayalım diyorduk ya işte bizim çocuklardan birinin abisini söylediler.Otobüs işini de ayarladım.21:40 gibi çocukların yanına gitmiştim yanlarından 23:15 gibi kalktım eve geldim seni aradım cevap vermedin
bu arada ben hala susuyorum....
salı günü de gündüzüne seni çok aradım benimle konuşmak istemedin cevap vermiyordun,akşama doğru yine çocuklar erdoğan'ın evine gideceğiz sen de gelir misin dediler eee yine mesaiden 21:00 de çıkıp 21:30 gibi erdoğan da oldum,yedik,içtik muhabbet derken seni de özellikle aramadım daha çok kızacaktın ( adamda ki mantığa bakın ) saat de epey geçince,erdoğan gitmeyin oğlum burdan gidersiniz işe deyince ben de orada yattım dedi.
Bir de demesin mi ben ne bileyim babam arayıp eve gelmedi diye sana söyleyecek,Aşkım sana ben yanlış bir şey yapmadım ne olur anla,affet ya tamam bir daha böyle eşeklik yapmayacağım.Aşkım 45 gün sonra hep seninle olacağım arkadaş falan olmayacak zaten çevremde.
Ben ise hiç bir şey söylemek istemedim hala içim çok kırgındı çünkü ona,ne olursa olsun ben senden haber alamadım ve bu sorumsuzluk örneğiydi affedemiyorum seni dedim.
O da Aşkım akşam yanına geleceğim o zaman affettiririm ben sana ama öncesin de düğün ikramı için sigara böreği de koyduralım diyorduk ya onun siparişini vereceğim kaç adet yaptırtalım demesin mi
ay sinirlerim bozuldu,ben senden mantıklı açıklama beklerken sen bana börek diyorsun,kapatıyorum tlf.u deyince dur aşkım sen börek kaç adet sipariş verelim onu söyle sonra yine kızarsın dedi.
Gülsem mi ağlasam mı halime bilemedim,soğuk ve kırgın bir şekilde ben börek falan istemiyorum hala açıklamalarını yeterli bulmuyorum ne halin varsa gör dedim.En son tlf.u kapatırken ben onun Aşkımm akşam yanına gelince konuşacağız prensesimmmm diye sesi geliyordu ....
İşte böyle kızlar....adamda ki rahatlığa bakın,düz mantık dedikleri bu olsa gerek...
selam cnm anca gördüm öglen evde degildim.bu sıralar geziyorumselam aylın alperenım
geçen bendemakarna yaktım feci birşey allah kolaylık versinKIzlaaaar yaa geçmişi okuyım cevap veriyim derken ocağa koyduğum ıspanak kömür gibi yanmış ohaoldumsmile
yaa ben şimdi kalkıp bidahamı yemek yapıcam yaa off offf mafoldumben
Pazar sebzesi gibi yok yaa .. marketlerde 2 katı fiyata alıyoruz ondanda geçtim pazarda en kötü olan marketin en iyisi .. akannehir
bizim buranında pazarı bugün eşimi ikna ettim 4 den sonra gelip getiricek beni. Biraz uzakta kalıyor yanlız gidemem delikafadulden
ben ben gelirim.zaten yarın artıyım bari keki kaçırmayımaklinialirimsmilehadi gelin mis gibi çay demledim kek yaptım ibo ile ege yemiyor biz yiyek aklinialirimsmile
yemeyenin yiyicisi bulunur demi ama kaydirigubbakcemile3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?