80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

DIŞ MALZEME:
1 kg ince bulgur
1/2 köftelik et (makinada iki defa çekilecek)
1 su bardagı un
1 çay kaşıgı kimyon
1 çay kaşıgı karabiber
1 yemek kaşıgı biber salçası
İÇ MALZEME:
1/2 kg kıyma
1 büyük sogan
1/2 su bardagı iri kıyılmış ceviz
1/2 çay bardagı zeytinyağ
1 çay kaşıgı karabiber
tuz
YAPILIŞI:
Bulgurumuzu genişce bir tepsiye alarak sıcak suyla ıslatıyoruz ve 20 dakika kadar bekletiyoruz. Bulgurumuza salçamızı ve baharatlarımız ekleyerek çok iyi bir şekilde yoğuruyoruz, arada su ilave ederek yoğurdugumuz bulgurumuz tamamen yumaşadımı iki defa çektiğimiz kıymamızı ilave ederek tekrar yoğuruyoruz, unumuzu ilave ediyoruz iyice özleşene kadar yoğuruyoruz.
Diğer taraftan iç malzeme için ayırdıgımız kıymayı bir tavada kavuruyoruz, soğanı doğrayıp ekliyoruz, tuz ve karabiberimizi ilave ederek bir iki defa daha cevirip cevizlerimi ekleyerek ateşten alıyoruz. İç malzememizde böylece hazır oluyor.
Yogurdugumuz bulgurumuzdan yaklaşık bir yumurta büyüklüğü kadar parçalar alıp, parmagımızla oyuyormuş gibi yaparak uzun içi boş şekil veriyoruz, içine kavurduğumuz kıymalı harcımızdan koyarak ucunu düzelterek kapatıyoruz. Bu şekilde hazırladığımız oruklarımızı fırın tepsisine dizerek üstlerini yağlıyoruz ve önceden 175 derecede ısıttığımız fırına sürüyoruz. Oruklarımızın üstü kızardımı fırından alıyoruz......Afiyet olsun...
Not: Yagda kızartarak da yapabilirsiniz nasıl arzu ederseniz.

ALINTI

Eklentiler

• $K%C4%B1ymal%C4%B1+Oruk[1].webp
    9,9 KB · Görüntüleme: 33

kızım oruğu ben sordum laaa :roflol: :roflol:

yoksa narindemi sorduu :1shok:

hay Allah ya neler olmuş çok üzüldüm canım ben de valla..hele o cahil 19 yaşındaki kız hangi akla hizmet evli bir adamla birlikte olabiliyor hayatını mahvediyor..intihar desen hiç sorma Allah affetsin yazık kimbilir ne derdi vardı da başa çıkamadı..İşallah arkadaşının kayınvalidesi de iyi olur canım..
biz de geçen hafta iki kanser haberi aldık bir arkadaşın ablası diğeri annesi ikisi de göğüs kanseri biri dün ameliyat oldu falan...sürekli onlarla üzülüyoruz..
halimize şükürler olsu diyorum ben de günlerdir..Herşeyin başı sağlık valla..

Nihalim biraz daha iyiyim gibi bilemiyorum sanırım 2 gün dinlendikten sonra buraya gelmek biraz sinir bozucu olsa gerek ama çok şükür daha iyiyim

zilan80 nerelerde bileniniz,duyanınız var mı kızlar ? Ortaklık işi yaramadı mı ne topiğe bu ne ya ortaklar bırakıp bırakıp gidiyorrrr,kaptanım bu dururma bir el atsannnnn

Hoşgeldin aramıza canım.Sabah kalkınca 3 kayısı veya 2 ceviz veya bir bardak sütle başlangıcı yapabilirsin vucududa uyandırmak için. Yine aralarda hergün leblebi veya diğer yazdıklarını yersen kabızlık sorunu yaşabilirsin canım .gün içinde sebze hiç yok çünki .onun yerine 1 meyve yesen aralarda daha güzel olur .Akşamlarıda sebze yemesende muhakkak salata yemeye çalış .Bağırsaklar düzenli çalışmadığı zaman zor kilo veriliyor çünki.Benden bikaç öeneriydi canım umarım hedefine ulaşırsın kaydirigubbakcemile5

NALCY afiyet olsun canım.çok lezzetli görünüyor

opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

bacccccccccccuuuuuuuolumunekankayizsmile
iyi oku kızz narinde sorduuuuu!!!!!!aklinialirimsmile

hehe bende sormak için alıntı yapmıştım baktım bizimkiler sormuşlar zaten =) içli köfte tarzında bişey bu anladığım kadarıyla .yanlızca fırında olması daha cazip kılıyor tabiki. aklinialirimsmile

NALCY içli köfteden farkı fırına verilmesi galiba öyle değil mi canım .birde terayag dökülmemesi üzerine.yani daha hafif içli köfteye göre.

evet biliyorum canım geçen haftadan hatırlıyorum.Rabbim onlara ve tüm hastalara tez zamanada şifa versin inşallah :Saruboceq:

neye üzüleceğimizi şaşırdık inanki.Rabbim beterinden korusun inşallah

çook uykum varrrrrrr eve gidip uyumam lazım ama iş çıkışı yeterince zıplıcam uyanırım sanırım:)
banada çok oluyor canım bu yaa öğlenleri uyku bastırıyor.
Ender saraç öğlende gelen uykular için beslenmenizi gözden geçirin muhakkak
yanlışlar vardır demişti.
vucuda istediği enerjiyi veremiyormuşuz .yanlış besleniyormuşuz .bu yüzden vucudun insülin salgısı artıyormuş :sinifsinif:

NALCY içli köfteden farkı fırına verilmesi galiba öyle değil mi canım .birde terayag dökülmemesi üzerine.yani daha hafif içli köfteye göre.

Çok ayrıntılı okumadım ama hamuruna kıyma da konuluyor galiba bunda ..içli köftede sadece içine konuluyor bunda hem içine hem hamuruna..bu ban adaha yağlı geldi..içli köfteyi ben kızartmıyorum haşlama yapıp üstüne tyağ kızdırıyorum çok hafif oluyor..

tülaycım ortim nasılsın nasıl gidiyor yarın güzel haberlerini alacakmıyız tatlım.ben kendimden pek ümitli değilim :kedi: yaa bi akıl ver sevgili ortagım bu spor olayını nasıl halledeceğim.bir türlü kısmet olupta akşamları bandın üzerine çıkamıyorum.bende sabahları mı yürüsem diyorum dışarda ama nerde bende o p.p. kaldıracak irade senağlama

saol cnm uyarılarını dıkkate alıcam mantıklı opuyorumnanaktan

Narincim demin yazdıklarını yeni gördüm kaçırmışım.
Dünyada herşey bizim için malesef Allah hepimizi korusun bu tür kötülüklerden ,hastalıklardan .
Sabah mügedede vardı bi kız 16 yaşında 40 yaşında adama kaçmış seviyorum dönmem diyor .Rabbim ıslah etsin inş..
yakınınada Allah acil şifalar versin tatlım :Saruboceq: .

ben içli köfteye bayılırım arkadaşım yapmasını biliyor kendisi malatyalı çokta güzel yapar .gel yapayım sana at buzluga canın çektikçe çıkarır haşlar yersin diyor. ben istemiyorum biliyorumki tek oturuşta birsürü yerim hemde bol tereyagıyla delikafadulden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…