80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

tatlışım iyi olmana sevindim.işe mi gittin hemen iyileştinde.biscolata stix bilirsin çikolatalı çubuk

canım ben dün de evelki gün de işteydim ki hasta hasta çalıştım valla..bu arada bizim şirket gebzeye taşınıyor bankacılık üssünü bilirsin oraya..ben evimi taşımıcam çekmeköyde oturuyorum zaten..
isteğin üzerine o konuyla ilgili bişi yazmıyorum ama kalbim seninle canım...
ben şu stickleri bir biskrem stick var..onu biliyorum..ama ben harby i tuttum valla..bir de şimdi sütaşın orman meyvelisini denedim..activia çilekli de güzel..dondurma yiyormuşum gibi düşünüyorum iyi oluyor:)

Kibrit Kutusu Kadar!

Diyet yapanları sinirlendiren “kibrit kutusu kadar” tanımı, konu peynir olduğunda ciddi önem taşıyor.

Kibrit Kutusu Kadar!

Yaklaşık 30 gram, yani bir kibrit kutusu kadar peynir tüketecekseniz, bu peynirin türü çok önemlidir. İşte bir kibrit kutusu kadar peynirin içerdiği besinler:

Beyaz Peynir:75 kalori

6 gr yağ

108 mg. Kalsiyum

Yarım yağlı kaşardan daha az kalori içeriyor. Kalsiyum oranı ne çok, ne de az ve D vitamini açısından zengin!

Kaşar Peynir:

124 kalori

10 gr yağ

216 mg. Kalsiyum

En yağlı peynirlerden ancak iyi bir çinko ve kalsiyum kaynağı!

Keçi Peyniri:

59 kalori

4,7 gr yağ

57 mg kalsiyum

İnek peynirine oranla az kalorili, D vitamini açısından zengin. Ancak çinko ve kalsiyum açısından iyi olduğu söylenemez.

Parmesan Peynir:

136 kalori

9,8 gr yağ

360 mg kalsiyum

Kalsiyum deposudur. Yemeğin üzerine koyacağınız 1 çorba kaşığı parmesan, tavsiye edilen günlük kalsiyum miktarının %15’ini karşılamaktadır.

Süzme Peynir:

29 kalori

1,2 gr yağ

22 mg kalsiyum

Çok az yağ içerir ve kilo vermeye çalışanlar için idealdir. Ancak kalsiyum açısından zengin değildir.

Et Yemiyorsanız Badem Yiyin!

Tazesi, kurusu ve nefis kokusuyla vazgeçilmez olan badem; vitamin, mineral ve protein deposudur.

Et Yemiyorsanız Badem Yiyin!

Asya kökenli olan badem, haftalar ve aylar sonra bile lezzetini koruduğu için, eskiden beri ticaret kervanlarının değerli bir ürünü olmuştur. Badem ağacının yeşil, oval, tüylü meyvesinin, kalın çekirdeğinin ortasında 1-2 adet bulunan bademin tazesini bahar aylarında bulabilirsiniz.

Özellikle büyüme çağındaki çocuklar ve et sevmeyenler, yemeyenler için, badem ideal bir yemiştir. Birleşiminde bol miktarda protein ve mineral bulunur.

Özellikle vejetaryenseniz, sofranızdan bademin eksik olmamanız gerekir. İçerdiği minerallerin sinir sistemi üzerinde olumlu etkisi vardır. Vücudumuza etki eden vitaminlerle, besinlerin daha rahat sindirilmesine yardımcı olur.

Yararları:

Bedensel ve zihinsel yorgunluğa iyi gelir.

Sütle içildiğinde mideyi güçlendirir.

Dıştan lapa ve merhem olarak kullanıldığında ağrı kesicidir.

Böbrek, mesane ve idrar yolları iltihaplarına iyi gelir.

Bronşit, boğaz ağrısı, anjin, baş ağrısı ve akciğer hastalıklarında faydalıdır.

Kabızlığa iyi gelir, müshil etkisi yapar.

Toz haline getirilmiş badem, kozmetikte kullanılır.

Acıbadem tohumlarından su buharı basıncıyla elde edilen acıbadem suyu, koku verici ve öksürük kesici olarak kullanılır.

Mide İçin Pırasa Yiyin!

Kış aylarının vazgeçilmez sebzesi olan pırasanın, mide ve bağırsak üzerinde olumlu etkileri vardır. Sağlığınız için doğal beslenme yöntemleri MSN Kadın’da!

Mide İçin Pırasa Yiyin!

Soğana benzer tadıyla, kış aylarında en çok pişirilen sebzelerden birisi pırasadır. Fiyatının uygun olması ve pişirme çeşidinin çokluğu sebebiyle tercih edilir. Ayrıca içindeki vitamin ve mineraller sayesinde, pek çok hastalığa iyi geliyor.

Pırasanın anayurdu tam olarak bilinmese de, yabani çeşitleri Akdeniz’de görülüyor. Ülkemizde de bolca üretiliyor. Çocuklar pırasayı çok sevmiyorlar çünkü tadı onlara değişik geliyor. Ancak zamanla damak tadı değiştikçe, beğeni de değişiyor.

Pırasanın beyaz ve yeşil kısımları genellikle zeytinyağlı yemeklerde kullanılıyor. Beyaz kısmından ayrıca dolması ve mücveri de yapılıyor. Sebze çorbaları ve börek içlerini de unutmamak gerek tabii ki! Evlerde bu kadar tüketilen bu sebzenin ise, nelere iyi geldiği pek bilinmiyor.

Uzmanlar, pırasanın içeriğindeki vitamin, mineral ve nitritlerden dolayı çok faydalı bir sebze olduğu konusunda hemfikirler. Mide, bağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları, damar sertliği için son derece faydalı bir sebze.

Hemoroidi olanlara ferahlık sağlıyor. Pırasa çorbası böbrekleri çalıştırarak idrar söktürüyor. Vücutta biriken üre asidi ve ürat tuzlarını da dışarı atıyor.

Pırasa, A, B1, B2 ve C vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, demir, fosfor ve potasyum bakımından da zengin bir sebzedir. Ayrıca yüksek oranda lif içeriyor. Göğsü yumuşatarak öksürüğe iyi geliyor. Güçlü bir balgam söktürücü olduğunu bilmenizde de fayda var.

Pırasada klor kükürdü bulunuyor. Çiğ olarak yendiğinde temizleyici etkisi var. Özellikle yemek borusu iltihabına karşı çok etkili. Balgam sökmesi için, arpa ile birlikte pişirilip yenmesi gerekiyor. Sebze olarak tüketildiğinde, hazmı kolaylaştırarak, kabızlığı gideriyor.

Satın alırken, yeşil kısımlarının sararmamış ve diri, beyaz kısımlarının ise kararmamış olmasına dikkat edin.

Maliyeci Gelince

Bir gün bir ormana maliyeciler gelir. Bunu gören tilki koşarak ormandan kaçarken kaplumbağa ile karşılaşır kaplumbağa tilkinin acelesini görünce merakla sorar:
- Hayrola tilki kardeş böyle acele nereye gidiyorsun?
- Ormana maliyeciler gelmiş duymadın mı? onlardan kaçıyorum, demiş tilki
- İyi ama seninle ne ilgisi var?
- Olmaz olur mu! Bende kürk, hanımda kürk, çocukta kürk

Bunu duyan kaplumbağa ormanı terk etmek için koşmaya başlar. O sırada koşarak giden kaplumbağayı gören leylek sorar:
- Hayrola kaplumbağa kardeş böyle acele nereye?
- Ormana maliyeciler gelmiş duymadın mı? Onlardan kaçıyorum.
- İyi ama seninle ne ilgisi var? diye sorar leylek.
- Olmaz olur mu! bende ev, hanımda ev, çocukta ev.

Bunu duyan leylek ormanı terk etmek için koşmaya başlar. Maymun leyleği görür ve sorar:
- Hayrola leylek kardeş böyle acele nereye?
- Ormana maliyeciler gelmiş duymadınmı? onlardan kaçıyorum
- İyi ama seninle ne ilgisi var? diye sorar maymun.
- Olmaz olur mu! bende yazlık, hanımda yazlık, çocukta yazlık.

Bunu duyan maymun paniğe kapılır ve ormanı terk etmek için koşmaya başlar. Bir müddet sonra yavaşlar ve kendi kendine:
- Ya ben niye koşuyorum ki! Benim popom açıkta, hanımın popsu açıkta, çocuğun poposu açıkta

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

çok sağol tatlım bu durumda ben keçiye devam ediyorum iki gün de kaçarlı omlet yedim miydi tamam işte dengeleniyor hepsi..ya şu süzme peynir bembeyaz kalıp gibi peynir mi ay ben onu hiç sevmiyorum yaaa peynir konusunda çok seçiciyimdir..benim için çok büyük keyif valla peynir yemek..hihoyyyt

semacım sen çok yaşa yaa gerçekten çok hoş bi fıkraymış kaydirigubbakcemile3

nihalll bende o sütaş peyniri hiç sevemedim bende keçi peyniri almıştım çok güzel oluyor ama epey bi pahalı bende peynir konusunda çok seçiciyimdir

Çizelgemle beraber tekrar merhaba kaydirigubbakcemile2 Çizelgeyi beceerdık uamrım kılo vermeyıde becerırım.Aydınlıyım ama uzun yıllardır kusadasında yasıyordum son 3 yıldır aydındayım ıs nedenıyle zemuszemus

merhaba
ben de bi ara yazmıştım ama bulamıyorum
89dum şuan 84.6yım
bugün akupunktura gidicem bir arkadaş tavsiye etmişti bakalım ne olacak
şu çizelgeden ben de yapıcam ama akşama inşallah:)
hepimize başarılar :)

hepinize kocamannn bir merhaba diyeyim
dün 15:00 gibi ofisten çıktım aceleyle
ve evime gittim
bizim ekip yine tam tekmil bir aradaydı
annem-babam-Bedi
Bedi beni indiğim duraktan gelip aldı beraber evimize gittik
Kapıdan içeri adımımı attım
dedim allam burası o ev mi yoksa bu bir rüya mı???
salonuma koymuşlar l koltuğumu,renklerin bu kadar hoş duracağını tahmin etmiyordum
ama öyle güzel bir sıcaklık vermiş ki salona öyle böyle değil
neyse yatak odasına bakıcam bakamıyorum
o Bedi'nin kaşı gözü oynuyor,oradan çekil,adamın yanından git
allammm sen büyüksün
nan ben senle evleniyorum adamdan banane
düğün arefesinde bu ne laf böyle
yok yani dün o iki arada derede bu pantolonun darlığı ne bile dedi ya
dedim Ada kızım bak iyi düşün kaldı 30 gün
nan sen gardolobun kapağı iyi kapanıyomu onu kontrol et benim pantolona saracağına
neyse dedim oraya madem giremiyorum çık sen de odadan işin var senin
geldi bu kös kös tabi yanıma
konsolu oturma odasına tv sehpasını da salona l koltuğun karşısına aldırdım
amannn içim açıldı salon daha bir ferah oldu konsol gittikten sonra
baza da geldi o ara
yatak odasına onu da koydular
ben törenle girebildim en sonunda odama
girdim ve bayıldım
çok güzel olmuştu kızlarrrrr
ev artık eve benzedi :)))
tüller,halılar bir de benim çeyizim de gitti mi herşey tamam olacak inşallah.
Zaman da ne hızla akıyor artık,farkettirmeden 1 ay kalmış,çizelgem bile öyle diyor kızlar....

geçmişe bir öz gezdirdim bu arada

ortim süpersin,bayıldım fotona
ve
melocum .....net anlayamadım,umarım iyisindir...

Son düzenleme:
selam kızlar nasılsınız

çokbilmiş sen nerelerdeydin canım oruçla kilo vermişsin galiba güzell

ben ramazan ayında kilo alırım genelde uzun süreli açlıklara dayanamıyorum

baharnaz 1 gün oruç tuttm ve artık aç karnına meyve yiyorum akşamda tek öğn yiyorum elimde olan bişi değil bu koşllar öle gerktirdi. ama haftanın 5 günü 30dk acayip tempolu yürüyorum ve vucudum toparlıyo kendini

kaptanım az kaldı döncem tam anlamıyla

ya canım bana da pahalı geldi de şöyle düşündüm ben de parça bana bir hafta gider zaten ne kadar peynir yiyorum ki sadece sandviçin içinde..sonra dedim ay snki dedim herşeyine çok dikkat ediyorsun da bir keçi peynirin kaldı diyorum fosur fosur sigara iç sonra da ayy organik beslencem diye birsürü para bayıl:)ayy bilemedim valla napcağımı..

tsk ederim canim sende süpersin
ay yerim ben seni, negüzel heycanlar. bende istiyorummmmmm kaydirigubbakcemile3
hele mobilya ev düzmek vs en bayildigim seydir.
ve fotograf da ekleseydin cok süper olucakti merakten ölücem kaydirigubbakcemile3
güle güle kullan canim,

Ayda salonun renkleri ne canim? ve yatak odan? duvar ve mobilya renkleri? kac m² evin canim?

öz eleştirine bayıldım canım yaa :roflol: bende sigara içerdim 2 yılı geçti bırakalı çok şükür darısı başına inşallah ve tüm sigara içenlerin :Saruboceq:

kizlar ben size seneye oturacagim evi göstereyimmi :))) 58 m² kutu gibi ev... ben mimari cizimciyimya, cizdim evimi, mobilyalari da yerlestirdim.
bikere girdim buraya, hosuma gitti, baslangic icin güzel daire. kayinvalidemde 3. katta, ben 1. kat.. hayalimdeki seyleri yerlestirdim pilana hehe

Son düzenleme:
cumartesi foto ekleyeceğim
dün yanımda makinem yoktu
aceleyle çıktım ya işten

evim 2+1 küçük şirin bir ev
ama ben oraya masal evi diyorum
böyle küçük olması hoşuma gidiyor çünkü
küçük olduğu için de koyu renk boyatamadık duvarları
bütün odaların duvarı kum beji
salon koltuğum L koltuk ve kenarları koyu kahve deri oturma kısmı haki,üzerinde 4 adet yastık var 2 si kahve 2 si daha koyu kahve
yemek takımı mobilyam da kahve ve sandalyelerim koltuğumun kenarları gibi koyu kahve deri
oturma odamda 1 tane kıpkırmızı kanepe var
yatak odam da krem rengi

resimlerde daha iyi anlarsınız canım

adacım güle güle otur canım benimmm Allah mutlulugunu daim etsin inşlallah darısı aylincigimin ve tüm bekarların başına inşallah opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…