80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

tamam kendim yaparim corbayi, hatta domatesli pirinc corbasi yaparim, yanina 1 kase yogurt. oldumu zemuszemus

pirinçten ziyade buğdayı tercih edersen daha iyi olur tatlım pirinçte kalori de şeker de yüksek ya o nedenle..bak mercimek yap birkaç gün yersin düdüklüde iki dakkada pişiriyor ve acayip tok tutuyor..tarhana da çok tok tutuyor...

valla sorma tülaycım benim de sabah iflahım kesildi..
şimdi haber geldi haftasonu kardeşim eşi kızı gliyolar..yarın evde yokum bu akşam ve cuma akşamım kalıyor hazırlık yapmak için..bugünden börek ve sarmayı hallettim mi iyi olur da sarmayı yarın evde yokum kim pişircek off ya..

öz eleştirine bayıldım canım yaa :roflol: bende sigara içerdim 2 yılı geçti bırakalı çok şükür darısı başına inşallah ve tüm sigara içenlerin :Saruboceq:
Aminnn eyvahedigeldismile sempatiksalakcinni

ne güzel yaa benimde hiç aklımdan çıkmıyor bu abur cuburlar boshayallersmile
aynen ortim bende sen gibi her dakika aklıma geliyor ama yemiyorum hatta evede almıyorum :1ninca:

Nihalcim çalışırken gerçekten zor olur misafir işleri .
Ben her zaman buzlukta zeytin yağlı sardığım yaprak dolamasından ve sarma börekten bulunrurum .Böyle durumlarda çay kaynayana kadar pişiyorlar zaten .Seninde aklında olsun canım . Sarmanı akşamdan yaparsan dolapta saklaya bilirsin bozulma falan olmaz . onların geldiği günde pişirirsin canım öylede olabilir . opuyorumnanaktan

canım ortim benim nasıl özlemişim seni Şeniz kayınvalidenin taşınma işleri bitmiştir inşallah canım.spor olayını hiç sorma henüz tam düzenli değil ama başaracam inşallah bi düzene oturtacagım bu haftadan pek ümitli değilim artı çıkmazsam o bile bi başarı olacak benim için ama acayip hırs yaptım bugün bu kilolar verilecek başka yolu yok lmaz:

nihal bende hazır çorba hiç kullanmam çok saglıksız ama aklında bulunsun mercimek çorbası yerken ekmek yeme mercimek çorbası ekmek gurubuna giriyor bildigim kadarıyla

domatesli sehriye corbasi yaparim bende.
mercimegi dün yedim

ayda cim bu hafta ümitlimisin???
ben hic vermemis olabilirim. hatta 100gr arti da olabilir. hic bilemiyorum

misafiriniz çok geliyor anacım
ben de size bir güzellik yapayım dedim
bir poğaça tarifi vereyim istedim
bu tarif de gayet güzel oluyor arkadaşlar üstelik kalorisi az olunca gönül rahatlığıyla yiyebiliyor insan diye yorumları bile varrrr

ÇAVDAR UNLU POĞAÇA
Malzemeler

1 su bardağı sıcak süt

Çok az sıvı yağ

Yarım paket yaşmaya

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

Çavdar unu

Buğday unu(çavdar unu kendini çok salıyor bu nedenle yarı çavdar yarı buğday unu koymak da fayda var arkadaşlarım)

içine ister peynir,ister salçalı sucuk koyun her ikisi de çok güzel oluyor,

Hazırlanışı:Süt,maya şeker ve tuzu karıştıralım ardından çavdar ve aldığı kadar normal un koyu yumuşak bir hamur yapalım ,elimizle içini açıp istediğimiz içten koyalım yuvarlayıp mekik şekline getirelim yumurta sarısı sürüp bıçakla çizikler atalım ve haşhaş tohumu serperek fırına verelim.

iyi eğlenceler dileyen arkadaşlarıma teşekkür ediyrum toptan opuyorumnanaktan

çorba diyince ben ara öğün olarak arada değişiklik olsun diye hazır çabuk çorbalardan yapıyorum hemen grisini ile içiyorum, ona bakarsanız neler yiyoruz katkılı, en basitinden yediğimiz çikolatalarda bilem var lmaz:

tarhana yerkende ekmek yenilmemesi lazım sanırım içinde un var çünkü yeterince eyvahedigeldismile

üff bıktım bunları düşünmekten yahuu -tatlicadiarzu-

kızzz evrelll daha gidemedimi misafirlerinnn
-

Son düzenleme:
gerçekten de evrel nerelerde ki,
misafirleri bu kadar uzun mu kalacaktı
bir de
melocum gelse...yazsa bir şeyler
iyiyim dese...offf yaaa

çok sağol tülaycım..canım ben de annemden kalma alışkanlık öyle yapıyordum dolapta içli köftem, kurabiyem ve böreğim hep oluyordu da yeni bitmişti ben de yapamamıştım gafil avlandım..ya sarmayı sen pişirmeden mi buzluğa atıyorsun en son onu denemeyi düşünüyordum emin olamadım bir de kokarsa emeklerim boşa gider diye..ben şimdi bugün sarsam cuma pişirsem bişi olmaz mı yani..

nihal bende hazır çorba hiç kullanmam çok saglıksız ama aklında bulunsun mercimek çorbası yerken ekmek yeme mercimek çorbası ekmek gurubuna giriyor bildigim kadarıyla

bilmem canım bana diyetisyen öyle bir ayrımda bulunmadı çorba artı ekmek demişti akşamları menünün içinde ama bilemem canım ..ben havuç ve patataes olayını sorunca yemeklerdeki eğer tabağın içinde 1 patates varsa o zaman bir dilim ekmek az yemen gerekiyor demişti ama koca tencereye 1 patates kouyuyorum ben çorbada..

canım işte bu tarifle bir başlangıç yap sende
kötü olduğunu düşünürsen
sağlıklı diyet poğaçası de geçiştir :)))

Sağol canımsın yaa bende seni özledim valla .Ama bitti işlerim artık buralardayım .daha çok karşılaşırız inş...
Bak bende bu hafta kilo veremedim gibi çünki sadece almamak adına dikkat ettim haftaya tam gaz sarılmaya ne dersin.Hiç bir mazeret yok düzenli spor yapılıcak ve hiç kaçamak olmıcak varmısın orticim...
Hatta uymayanada diğer zayıflama topiclerinde ben şişkoyum yazma cezası verelim .Bi topicte rastlamıştım bu cezaya çok utanç verici eyvahedigeldismile
hadi ortim gösterelim kendimizi opuyorumnanaktan

Evet canım sarıyorum buz dolabı poşetine koyuyorum düzgünce .ne koku oluyor ne bişey tavsiye ederim.Bide bi uyarı buzluktan çıknca daha erken pişiyor ve daha az su çekiyor .Ben buzluğa koyduğum hiç bi şeyi pişirmem . börekleride sarıp şu et konan platik tabaklara diziyorum her kat arasınada streç koyuyorum .çıkarıncada hemen yumurta sürüp atıyorum fırına hiç beklemeye gerek kalmıyo buzu çözülsün diye .tavsiye ederim sanada kaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…