80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

kahvaltısız olurmu hiç lmaz:

selm kızlar geçmiş oku oku bitmedi maşallah iyi kaynatmışsınız aklımda kalanlar
adacım ve izlemcim geçmiş olsun kızlar annelerinize Allah acil şifalar versin
çiğdem hayırlı olsun canım Allah sağlıklı sihhatli kucağına almayı nasip etsin
ve tabi isteyen herkese
aylincim Allah tamamına erdirsin canım resimleri göremedim onlara evden bakcam inşallah yorumları o zaman yazarım :)
nihal geçmiş olsun canım o salgını bende duydum canım kısa sürede toparlarsın inşallah
deryacım çok güldüm asrına yaa yaramaz sıpa.. laf aramızda bende 25 ay emzirdim akşam işten dönüşte" aaa meme geldi " diyodu :))

Ayurvedayla Beden tipinize göre beslenin
Artık devir sadece kalori hesabına dayalı klasik diyetle zayıflama devri değil. Beden tipinize uygun beslenme hangisi?

Siz hangisisiniz?
Ayurveda sistemine göre Vata, Pitta ve Kapha beden tiplerinin hayat biçimleri birbirinden farklı.

Kalori hesabına son
Akşam gazetesinin haberine göre, artık devir sadece kalori hesabına dayalı klasik diyetle zayıflama devrini geçti. Beden tipinize uygun, yaşa, cinsiyete uygun, mevsime uygun ve yaşamsal özelliklerinize uygun
sağlıklı ve bilinçli doğal beslenme var artık.

Verdiğinizi geri almayacaksınız
Çünkü sadece kalori hesabına dayalı diyetlerle zayıflıyorsunuz ama sonra verdiğiniz kiloları fazlasıyla geri alıyorsunuz.

Vata tiplerinin özellikleri
• Hafif, ince bir yapı
• Etkinlikleri çabuk yerine getirme
• Düzensiz acıkma ve sindirim
• Hafif ve sık sık kesilen bir uyku, uykusuzluk
• Coşku, canlılık, düşgücü
• Kolay heyecanlanma, değişen ruh halleri
• Yeni bilgiyi çabuk kavrama ve çabuk unutma
• Endişeli olmaya eğilim
• Kabızlığa eğilim
• Kolay yorulma
• Patlamalar halinde gelen zihinsel ve bedensel enerji

Vata tipinin ana teması 'değişkenlik'
• Vata kişilerinin ne yapacağı belli olmaz. ışleri başlatmakla sorumludur, bitirmekle değil.
• Bu tip kimseler bir şey satın almadan sürekli alışverişe çıkarlar, bir sonuca varmadan devamlı konuşurlar ve kronik olarak doyumsuzdurlar.
• Birçok Vata'nın üzüntüye eğilimi vardır ve uykusuzluk çekerler. Normal Vata uykusu bütün tipleri içinde en kısasıdır, altı saat ya da daha az ve yaş ilerledikçe süre kısalır.
• Sindirim sistemi ile ilgili tipik şikayetleri kronik kabızlık ya da gazdır. Dengeli bir Vata kişisi mutlu, çoşkulu ve enerjiktir. Zihin açık ve kıvraktır. Çevre değişikliklerine karşı oldukça hassastırlar. Sese ve temasa karşı keskin tepki gösterirler ve yüksek tondan hoşlanmazlar.
• Canlı hareketli, kolay heyecanlanan, ne yapacağı belli olmayan, düşgücü kuvvetli kişilerdir.

Vata tiplerinde görülen hastalıklar
• Uykusuzluk, kronik kabızlık, gerilime bağlı mide rahatsızlığı, kaygı ve depresyon, adale spazmları ve krampları, PMS (adet öncesi sendromu), hassas barsaklar, kronik ağrı, yüksek tansiyon, artrit.

Vata tipinde yenilecekler ve yenilmeyecekler

sebzeler:
Yenmeli: Kuşkonmaz, pişmiş soğan ve sarmısak, pancar, havuç, salatalık, yeşil fasulye, bamya, kabak,turp, tatlı patates, şalgam.
Azaltılmalı veya yenmemeli: Brokoli, lahana, karnabahar, kereviz, patlıcan, domates, biber, patates. Genelde çiğ sebzeler.

Meyveler:
yenmeli: Kayısı, avakado, muz, çilek, böğürtlen, mango, karpuz, kavun, kiraz, incir, üzüm, hurma, şeftali, ananas, portakal gibi meyveler kolaylıkla tüketilebilir.
azaltılmalı veya yenmemeli: Elma, kızılcık, armut, nar gibi meyvelerden ise uzak durmanızda fayda var.

Tahıllar
Yenmeli: Yulaf (pişmiş olarak, kuru değil)
Yenmemeli veya azaltılmalı: Arpa, mısır, esmer buğday, darı, çavdar.

Süt ürünleri: Hepsi yenebilir.

Etler
Yenmeli: Tavuk, hindi, deniz ürünleri
Yenmemeli veya azaltılmalı: Kırmızı et.

Pitta tipinin özellikleri
• Orta derecede beden yapısı
• Orta derecede güç ve dayanıklılık
• Girişimci kişilik, mücadeleden hoşlanma
• Keskin bir zeka
• Keskin açlık ve susuzluk, güçlü hazım
• Öfke'ye ve gerilim altında asabiyete eğilim
• Çoğunlukla çilli, açık ya da pembe cilt
• Güneşten ve sıcaktan hoşlanmama
• Açık ve tane tane konuşma
• Öğün atlayamama
• Sarı, açık kahverengi ya da kızıl saç

Pitta tipinde yenilecekler ve yenilmeyecekler

sebzeler:
Yenmeli: Kuşkonmaz, brokoli, lahana, karnabahar, kereviz, salatalık, yeşil fasulye, yapraklı yeşil sebzeler, marul, bamya, bezelye, patates, kabak.
Yenmemeli veya azaltılmalı: Havuç, patlıcan, sarmısak acı biber, soğan, tur ıspanak, domates

Meyveler
Yenmeli: Elma, avakado, kiraz, hindistan cevizi, incir, üzüm, mango, kavun, portakal, armut, ananas, kuru üzüm, kuru erik.
Yenmemeli veya azaltılmalı: Kayısı, muz, böğürtlen, çilek, kiraz, kızılcık, greyfurt, şeftali.

Tahıllar
Yenmeli: Arpa, buğday, yulaf, beyaz pirinç, mısır, darı çavdar

Süt ürünleri: Hepsi yenebilir.

Etler
Yenmeli: Tavuk, hindi, karides (az miktarlarda)
Yenmemeli: Kırmızı et ve deniz ürünleri.

Kapha tipinin özellikleri
• Sağlam, güçlü bir beden yapısı, fiziksel güç
• Düzenli enerji, yavaş ve zarif hareket
• Sakin ve yumuşak kişilik, yavaş öfkelenme
• Serin, düzgün, sert, soluk ve yağlı cilt
• Yeni bilgiyi yavaş kavrama, iyi bellek
• Ağır, uzun uyku
• Şişmanlığa eğilim
• Yavaş sindirim, hafif açlık.
• Sevecen, hoşgörülü, affedici
• Sahiplenmeye ve kendini beğenmeye eğilim

'Kapha'yı sakinleştiren yiyecekler

Sebzeler
Yenmeli: Salatalık, tatlı patates, domates, yeşik kabak dışındaki bütün sebzeler.

Meyveler
yenmeli: Elma, armut, kayısı, nar, kurutulmuş meyveler

Tahıllar
yenmeli: Arpa, mısır, darı, çavdar

Süt ürünleri
yenmeli: Kaymağı alınmış süt, az miktarlarda yağda pişirilmeden yumurta.

Etler
yenmeli: Tavuk, hindi, karides

kızlar internetten buldum, bi inceleyelim isterseniz

kızlar benim bi sorunum var ama ne oldugunu analyamadım. akşamları yatmadan tartılıyorum 80 geliyorum. sabah kalkıyorum toiletten sonra tartılıyorum. 79.5 geliyorum ve kalktıgımda vücudum çok şişmiş oluyor. yüzük bile çıkmıyor parmağımdan.
durum budur anlayamadım walla

sabah kalkınca bende öyle oluyorum biraz gezindikten sonra tartıl benide aranıza alırmısınız bende isveç diyetini uyguluyorum bugün 3. günüm 78 den 76 indim aynı zamanda regl oluyorum boyumda 160 a.s.

sabah kalkınca bende öyle oluyorum biraz gezindikten sonra tartıl benide aranıza alırmısınız bende isveç diyetini uyguluyorum bugün 3. günüm 78 den 76 indim aynı zamanda regl oluyorum boyumda 160 a.s.

alırız canım niye almayalım :) bizim yerimizde gönlümüzde geniş :)
isveç diyeti zor bi diyet diye biliyorum ben yanılıyomuyum?
canım biraz gezindikten sonra tartılamıyorum , çünkü hemen hazırlanıp işe gitmek için evden çıkıyorum.
ama bu durum bende yeni hasıl oldu. safra kesemde taş var galiba onunla alakalımı bilmiyorum. bu ara agrılarımda arttı zaten, hafta sonu doktora gidiyorum. bakalım ne olacak? bilmiyorumkismile

selam kızlar şimdi geldim sabahtan gebzeye gittik geldik yeni binamıza bakmaya götürdüler..sabah evde kalk gel levente sonra gebzeye git gel acayip yoruldum valla..
bu sabah:
çok tahıllı ekmekten sandviç+şekersiz çay
öğle:ekşili köfte+erişte+cacık
yedim..
düğn neler yediğimi hiç söylemeyim akşam yemek yemedim abur cubur ne buldumsa yedim..

geçmiş olsun Öznurcum..işallah onunla alakalıdır yoksa sinir bir duurm gerçekten..ben de bir süre tartılmamayı düşünüyorum..bu akşam da bizim şirketin telle psikolojik destek hattı var orayı aramıyı düşünüyorum..bu aralar kendimden nefret etmeye kendimi hiç beğenmmeye ve sanki kendimden intikam alır gibi yemeye başladım..derdim ne bilmiyorum..ama gerçekten sıkılldım kendimden..Allahım günah yazmasın..

hoşgeldin aramıza ben nihal..İsveç diyetini yapan birçok arkadaş sonrasında fazlasıyla geri aldı bilgin olsun canım..aman dikkat..

aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
valla 89um canim
yüzüklerin resimnini cekmedimm ki yaaa
internetde de benzerlerini buldum yüzügümü unuttum haha

aylinnn ben de çok merak ettim bak şimdi ama işyerindne göremiyorum canım ya..sana mailimi atayım mailden atsana bana fotonu..tekrar mutluluklar canım Allah tamamına erdirsin..

:teselli: aah ahhh o durumu çok iyi biliyorum canım.geçici bir durum hiç endişelenme üstesinden gelebileceğine ben inanıyorum.bence zaten bu diyet sürecinde diyetisyene gittikten sonra ve belirli bi beslenme düzeni oluşturduktan sonra psikologla yola devam edilmeli.çünkü diyetlerin başarıya ulaşması ve tekrar geriye alınmaması verilen kiloların tamamen morale ve mtivasyonun sürekliliğine baglı ama nerde bu imkan :sinifsinif:

canım bi doktora danış istersen :teselli:

canım ya valla çok ciddiyim kendimden sıkıldığımla ilgili..düşünüyorum da hiç alışverş yapmıyorum kendime bişiler almıyorum ...dün karar alıyorum mesela diyete girmekle ilgili hoop akşamında kendimi markette birsürü abur cuburu alırken buluyorum..bir nedeni var mı diye soruyorum kendime :yok..6 ay diyette kalırım sıkılırım ok anlarım yok benimki öyle bişi de değil...ben analmadım bu iş..sağlıklı bir kadın gibi davranmıyorum vesselam..bir yandan ödüm kopuyor yaza kilolu girmekten ve bu şekilde hamile kalmaktan bir yandan da dur durak bilmiyorum..bizim telle sağlanan psikolojik destek dışında 6 seans da bedava psikolog hakkımız var..dün eşime ben psikoloğa gidicem dedim neden dedi sevmiyorum kendimi çünkü çok sıkıldım hatta nefret ediyorum kendimden dedim..bunu bana nedne yapıyorsun dedi?şaşırdım kaldım..sana bişi yaptığım yok ki sen neden kızıyorsun dedim kendinden nefret eden bir eşim var daha nolsun bu benim içi sorun değil mi dedi..dondum kaldım..onu da üzmek istemiyorum..çok dengesiz davranıyorum bu aralar..

üzüldüm gercekten :1shok: depresyon olabilirmi

tatlım eşinin söylediğini okadar da çok kafana takma.erkeklerin hepsi böyleler hiç bir sorun olmasın yada ben duyup ugraşmayayım diye düşünürler .ama şuda bir gerçekki insan kendi içinde mutluysa eger bir başkasınıda mutlu edebilir.madem böyle bir imkanın var sonuna kadar kullan.şuan bahar mevsimsel bir depresyonda olabilir canım.bence zaman kaybetmeden hemen ara terapisti. en başta panige kapılma atlatabilirim sadece yardıma ihtiyacım var diye düşün ve hemen harekete geç inanıyorumki 1 . seansta moralin yerine gelmeye başlayacaktır.:teselli:

KIZLAR ÇOK SıNıRLıYıM YAAA
ben bi kanepe yaptırıdım mutfagıma köşeli yatak olan zira çocukları yatırıyorum gece çok aglayınca

mutfagım amerikan mutfak benim bu arada
kanepe ilk geldi istediigmiz gibi olmamıştı geri gitti
sonra geldi kullandık 4 ay sonra üzeri döküldü bugün geri aldılar yapıcaklar ama ben artık onu istemiyorum hevesim kaçtı diyorumki baza alsak çocuklar yatarmııı

yani vesselam çok gıcık bir durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…