80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Legocum hoşgeldinnnnn....
sen paylaşımlara devam et bu hafta alıcam listeye ve sanırım darkolivele (yani izlemle) orti olcaksınız yağmurgözlü çekildi yanlış bilmiyorsam..ok canım!

akannehir akannehir akannehir akannehir akannehir akannehir ben ortağımı seviyorum :dilcikar: :dilcikar: :dilcikar: :dilcikar: sempatiksalakcinni

melocum güle güle kullan dolaplarını şekerim, şimdi bollaştı çekmeceler tabii seçersin çekmeceyi kaydirigubbakcemile3

banuuu gelmeden kırdın mı kız aletini kaydirigubbakcemile3 allah allah hemen gönder gitsin kaydirigubbakcemile2

hemen menümü yazıp yatıcam bugün bayaa bir koşuşturmalı boll gezmeli bir gün geçti kızlar :kedi: silifke taşucu var kıbrısa tek geçiş noktası, orları gezdim bugün deniz kenarında bol bol yürüdük süperdii zemuszemus

sabah
yağsız sahanda yumurta, domates peynir 5 zeytin salatalık 3 çatal reçel çeyrek simit

ara bir kivi

öğlen 1 tane sigara böreği şekersiz çay(misafirlikte)

1 dondurma maraş (süperdi) bayanssulusmile

4çilek yarım kase keçi yoğurdu

akşam 2 yemek kaşığı z.yağlı pırasa
fırında yağsız 2 köfte 2 patates
salata ve birazda yoğurtlu kereviz salatası (bu yaşıma kadar kerevizi ağzıma koymazdım ama bu salatayı çok sevdim cevizli sarımsaklı filan kereviz sevmeyen biri olarak mutlaka deneyin derim)

yarım portakal, yarım muz(başka misafirlikte aklinialirimsmile )

sahilde 1 saat gezi, 2 mil leslie
2lt su

ıyi geceler herkesee

Bugün yoğun ve güzel bi gündü benim için .. Bol bol gezdim iyi geldi.Ortim bende sen gibi kalori olarak ideal ama dengesiz bir gün geçirdim .yarından itibaren toparlanırız inş... bu hafta 75 i görmek istiyorum inş başaşırım :) :Saruboceq:

melocum ,izlemim masumcum özledim sizi kızlar yaa havalar güzelleşti evde durana aşkolsun misali geziyorum :) :bbo: tabi hepinizi özledim ..geçmişe göz atamadım malum saat geç bir dalarsam sabahı zor ederim :)
Hepinizi öpüyorum yarına evdeyim inş diyete tam gaz devam opuyorumnanaktan

aynen izloş odanın 2 duvarını kaplayan dolap çok güzel oldu ama
nerelere gittin kıss gene?ben gezemedim bu hafta evdeydim dolap düzeltim.neyse hafta içi burda oluyoruz en azından
günaydın fıstıklarrsüprizzzzz

günaydın hayatımmmm..canım ortim?

akşam saat 9 da sızıp kalmışım koltukta..eşim götürmüş yatağa(artık ne kadar zayıfladım tahmin edin..)az önce uyanabildim..yorucu bir haftasonuydu dün kendimi serbst bıraktım abartmadan yedim o da patlamış mısır

Diyetin puf noktalari: Iyi cigne, suyu ihmal etme, sporunu mutlaka yap. Pirinc yerine bulgur, elma, ayva, muz ve seftali yerine kayisi, incir, erik ve kayisi tuket. Mutlaka kilo koruma programi uygula...

Detaylar, yaptiginiz diyeti etkili kilar. Ornegin pirinc pilavi yerine bulgur tuketin. Su tutucu ozelligi fazla olan elma, ayva, muz ve seftali kabizligi artirir. Daha cok armut, kuru ya da taze kayisi, kuru ya da taze incir, erik, kavun, portakal bagirsaklari calistirir. Bitkisel caylari da tercih edebilirsiniz. Bahcelievler Medicana Hastanesi'nden Diyetisyen Fatmagul Yilmaz, kilo verildikten sonra mutlaka kilo koruma programinin uygulanmasi gerektigini belirtiyor. Ulasilan kilo iki yil korunduktan sonra oturuyor.

Diyette onem kazanan detaylar nelerdir?
Diyet programi surecinde iyi cigneme aliskanligi kazanilmali. Cunku beynimiz ilk lokmayi agzimiza aldiktan bir 20 dakika sonra "Doydun, artik yeme" diye sinyal gonderir. Lokmayi agzimiza aldiktan sonra iyice dagilana kadar cignemeliyiz. Yani sindirim midede degil agizda baslamali. Bu sekilde mideye binen yuku de azaltmis oluruz ve doydugumuzu anladigimiz icin eskiye gore daha az yemeye baslariz. Ikinci olarak kazanmamiz gereken aliskanlik su icimidir. Cunku vucudumuza aldigimizin besinlerin yakilabilmesi icin aldigimiz kalori kadar suya da ihtiyacimiz vardir. 2 bin 500 kalori aliyorsak, 2.5 litre su mutlaka icmemiz lazim ki aldigimiz kalori yakilabilsin. Ucuncu basamak daha hareketli bir yasam modeline gecmektir. Kilo alma ya da kilolu olma sebeplerinden biri de hareketlilik duzeyimizdir. Yapabiliyorsak sporu hayatimiza katmaliyiz. Bu, en azindan tempolu
yuruyus olabilir. En onemlisi her gun degil haftada bir tartilmaya ozen gostermek gerekir. Cunku gunluk farkliliklar moralinizi bozabilir. Bu da diyetinizde kacamaklar yapmaniza yol acar. Saglikli olan, haftada bir, sabah ac karnina, tuvalete ciktiktan sonra, giysisiz tartimdir.

Herkesin diyetten beklentisi farkli mi?
Genelde karsima gelen kisinin ilk dilegi hemen hizla kilo vermek oluyor. Bu kiloya birden gelsek bile birdenbire vermek saglikli degildir. Hizli kilo kayiplari cogu zaman kisiyi geri donusumu olmayan bir yola da sokabiliyor. Hizli kilo alip verirken vucutta catlaklar olusur. Bunun tedavisi pek mumkun degildir. Bunun daha kotusu, yeme davranisi bozukluklari dedigimiz anoreksiya ya da blumia nevroza'yi beraberinde getirir ki bu noktada kisinin mutlaka bir psIkolog veya psIkiyatrist, diyetisyen isbirligiyle tedavisi gerekir. Yeme davranisi bozukluklari tedavi edilemediginde de sonu olumle bitebilir.

Ekmek yiyebilirsiniz
Toplumumuzda h�l� diyetin ac kalmak olmadigini ogretmeye calisiyoruz. Diyet deyince insanlarimizin aklina ekmekten uzak durmak geliyor. Oysa vucudumuzun ekmege de ihtiyaci vardir. Bugday ekmegi yerine daha cok kepek, yulaf ya da cavdar ekmegi tuketimini kazandirmaya calisiyoruz. Diyet esnasinda yag miktarini sinirlandirdigimiz icin ister istemez kabizlik problemiyle karsilasabiliyoruz bunu engellemek ugruna beyaz ekmek tercih edilmez. Doygunluk hissi ve bagirsaklarda hacim yaratmasi icin lif icerigi yuksek besinler tuketimi tavsiye edilir. Kepek icerigi yuksek besinler aldiktan sonra su icimizi artirmak daha uzun sure tok kalmamizi saglar. Kalp damar sagligimiz, kan seker duzeyimizin dengesi, bagirsak sagligimiz icin posa(lif) alimi onemlidir. Bunun icin kabuklu yenebilecek meyveleri kabuklu yemeyi tavsiye ederiz. Kabizlik durumu gelisti ise sabah ac karnina
cezvede ilitilmis bir bardak su veya ihlamuru 1 tatli kasigi bal ile alip sonrasinda 15-30 dakika egzersiz yapiniz. Gun icinde genelde ilitilmis su iciniz. Salataya ogunlerinizde mutlaka yer veriniz. Pirinc pilavi yerine bu noktada bulgur pilavini tercih ediniz. Su tutucu ozelligi fazla olan elma, ayva, muz ve seftali mevsimine gore kabizligi artiran meyvelerdir. Bunlarin disinda daha cok armut, kuru ya da taze kayisi, kuru ya da taze incir, erik, kavun, portakal mevsiminde bagirsaklarimizin daha iyi calismasini saglar. Bagirsaklarimizi calistirmasi icin bitkisel caylar veya ilac tercih edilmemelidir.

Kilo koruma programi nasil uygulanir?
Kilo verirken eriskinlerde yag hucrelerinin ici bosalir. Sonucta bunlar vucutta belli bir bolgeye hapsolur. Eski aliskanliklarimiza geri dondugumuzde nasilsa bosta yag hucreleri var, onlarin icini tekrardan doldurmak cok da zor degildir. Bu demek degil ki omur boyu diyet yapacagiz. Sadece kazandigimiz davranis degisIkliklerinin devamliligini saglamak gerekir. Cocuklarda kilo aldikca yag hucrelerinin sayisi artar, diyetle bu sayinin artmasi durdurulur. Diyet bittikten sonra spor da birakilirsa yeme duzeninde artis olamasa dahi kilo alinir. Spor bir yasam sekli olarak hayatimizda olmalir ya da sporu birakiyorsak yeme duzeyimizi azaltmamiz gerekir.
Diyet bittikten sonra koruma programi uygulamak gerekir. Bu surecte diyetimizin yavas yavas kalorisi artirilir. Birdenbire yemeye baslanilmaz. Kadinlarda 1800-2 bin, erkelerde 2 bin-2 bin 400 kaloriye ulasana kadar bu devam eder. Kilo alimi oldugu hafta vucut o kaloriye alistirilir. Diyette artis yapilmaz. Daha sonra alisinca kalori eklemesi yapilir. Son hafta kisi serbest birakilir, o hafta eger kisi kilosunu koruyorsa sorun yok, koruyamiyorsa yapilan hatalar saptanir ve bu konuda uyarilir. Arada kontrol sureleri acilarak kisinin kendi kendini ne kadar kontrol edebildigi olculur.

Kiloyu korumada ilk iki yil kritik
Verilen kilo iki yil korunduktan sonra oturur, bu surec onemlidir. Cerrahi ve girisimsel yontemler denenebilir ama bu karar mutlaka ortak bir disiplinle alinmali. Cerrahi olarak mideye kelepce, girisimsel olarak balon takilabilir. Bunlar icin kisinin Beden Vucut Indeksi'nin 30'un uzerinde olmasi gerekir. Kardiyak problemlerinin olmamasi zorunludur. Sonrasinda diyet programi iyi takip edilmelidir. Liposuction (yag aldirma) bir zayiflama yontemi degildir. Kontur duzeltme dedigimiz bir yontemdir ve kisi zayif olmasina ragmen belli bir bolgede sorunu varsa bu noktada kullanilan bir yontemdir.
Zayiflama ilaclari, caylari, bantlari ve hatta sakizlari tek basina zayiflamayi saglamaz. Beraberinde diyet de gerektirir. Bu urunler kullanilmadan once mutlaka doktor kontrolunden gecilmeli. Bu tarz ilaclarin cogunun yan etkisi var. Kullananlar genelde kilolarini geri aliyor.

Rahat giysilerden uzak durun

Beli lastikli rahat kiyafetler giymemeye ozen gosterin. Bol kiyafetlerinizi mutlaka daralttirin ya da bedeninize uygun kiyafetler alin.
Haftada bir tartilmayi ihmal etmeyin. Genelde hep ayni saatte ve ayni kiyafetle olsun.
Vucudunuzun yakima baslayabilmesi icin gune mutlaka kahvaltiyla baslamayi unutmayin.
Cok iyi cignemekten vazgecmeyin. Hizli yediginizi fark ettiginizde catali kasigi kisa bir an birakip derin bir nefes alin ve yemege devam edin.
Su icmeyi unutmayin. Su ihtiyacinizi baska iceceklerle karsilamaya kalkmayin.
Bir gun cok kacirdiysaniz o gunun sonrasini biraz hafif geciriniz. Hafta bazinda kacamaklar surekli olmasin.
Anlik zaaflariniza kapilmayin. Onemli olan bir seyin tadina varabilmektir. Buyuk bir tabak yiyince alinan tat kucuk bir parca yenildiginde alinan tattan farkli degildir. Onemli olan omur boyu o tada varabilmektir. Ileride size yasak olmadan kendinize sinir koymayi ogrenin ki emekleriniz bosa gitmesin.

sevgili meslektaşım
o kadar ferah görünüyor ki fotodan bile,kimbilir reelde nasıldır.Eline koluna sağlık sen de çok yoruldun ama değmiş canım benim...Güzel günlerde kullan
benim de bu hafta sonu çeyizlerim falan gidince evimi komple yerleştirdik bir tek mutfak ve koridor halılarım kaldı onlar da serilince masal evi tam ev olacak,bir sürü foto var ekleyeceğim bende...
Öperim mis mis :)))

günaydın kızlar..herkese çok güzel bir hafta diliyorum..nasıl keyiler??geçmişi okuyum dicem ama çok döktürmüşsünüz..
ben innaılmaz keyifliyim kızlar..
kaç haftadır miskin ve hasta evde yatarak geçirdiğim haftasonları dışında bir haftasonu geçirdim..c.tesi full doluydum malum randevular sultanahmet beyazııt vs..
bu kadar yorgunlukla pazar evde dinlenerek geçiriirim diyorudm ama dr un tavsiyesiyle sabah 7.30 da kalkıp kahvaltımı yaptım sonra tekrar uyudum..
kalkınca mislinlik yapmayı planlıyordum ama bir enerji bir enerji..hemen öğle yemeklerimi hazırladım..(hem et hem sebze ) neyse eşimin kahvaltısını önceden hazırladım tabi..sonra temizliğe giriştim..hızımı alamadım balkon berbat durumdaydı kaç zamandır el atmıyordum..oraya giriştim ki masa sandalyeler ov temizle ayy yoruldum..
sonra bir dizi izledim yok duramıyorum kalktım hemen tüm gardrobu döktüm kışlıkları kaldırdım yazlıkları yerleştirdim...
akşam biraz tv..ama naısl mutlu uyudum anlatamam kızlar..

haftasonu epey bi curcunalıydı.eşimin babannesi hastalanmış memlekete gitti görmeye , eşim gider gitmez kızım hastalandı sabaha kadar öksürdü.sabah araba eşimde oldugu için kardeşimle sagolsun kızımı doktora götürdük faranjit olmuş kızım :sinifsinif: o koşuşturmacanın içinde servis şöforü aradı anahtarı arabanın içinde unutmuş kilitlenmiş araç nasıl becerdiyse artık.kafamçokkarıştı millet yollarda servis gelsin diye bekler saat 9:30 da işbaşı yapabildiler ancak.bu arada hergün 12 de kalkıp gelen babam saat 8 de işyerine gelmiş.ve şuan burnundan soluyor :1ninca: servis şöforünü öldürmezse iyidir çünkü şöfor arabanın kelebek camını kırıp açmış. akannehir nasıl bir başlangıç haftaya ama

Son düzenleme:
melocum dolapların şahane güle güle kullan tatlım opuyorumnanaktan

adacım merakla evinin fotolarını bekliyorum canım opuyorumnanaktan

izlem maşallah nazar degmesin iradene tatlım ne güzel degerlendiriyorsun günlerini opuyorumnanaktan

nihalll banada yolla şu enerjinden aman maşallah barekallah diyeyimde nazar degmesin.senin adına çok sevindim canım arkadaşım .son günlerde hastalıktı gelen gidendi moral bozukluğuydu derken epey bi moral bozucu günler geçirmiştin çok şükür seni böyle görmek ne güzel opuyorumnanaktan

sevgili ortim inşallah 75 değil 74 leri görürsün bende çok uzun zamandır ilkez haftasonundan artı kilo almış olarak haftaya başlamadım hihoyyyt :dance: sositososito inşallah bu hafta güzel bi rakam elde ederim.Rabbim hepimizi hedeflerimize saglıklı bi şekilde ulaştırsın inşallah :Saruboceq:

toprağım şimdi şöyle akupunktur bölgelerinden (iki kulaktan bir bilek bir de çene altı)oksijen ve karbondioksit gazı veriyor..bu gaz vücuttki enerji dengesini sağlıyormuş..burda amaç vücuda kaliteli gıdalar vererek vücudun kendi enerjisini harkeete geçirerek depo yağların yakılmasını sağlayarak zayıflamak ama daha önemlisi incelmak,küçülmek..bunu yapabilmek için de çabuk hazmedilen yiyecekler yerine (ekmek,makarna,meyve gibi) vücudun enerjisini harcayacağı et,yumurta,peynir gibi yiecekleri yemek gerekiyor..ve tabi bolca fındık,ceviz,badem..
meyveyi tek başına vermemesini nedeni de bu..meyve çabuk hazmedildiği için vücudun enerjisini bununla boşa harcamamak,yoğurt süt peynir ya da kuruyemişle o enerjiyi devamlı kılmak için..insülin dengesi için de gerekliymiş zaten..şimdi meyve yedin vücut hemen enerji ürettti ve insülinin yükseldi bu vücutta saman alevi etkisi yyapıyor yğları yakmaya yeterli bir enerji dğeil canım..bilmiyorum doğru ifade edebildim mi?ama ben mantığını anladım sanırım..

ELİMPİA dünkü geçen görüşmelerinden memnun kalmışsın sevindim canım
psikoterapiye 2 yıl devam zorunluluğu niye koyuyorlar ki ilginç

diyet listende ilginç canım vericeğine inan yeterki
çok tşkler tatlım...

evet ortim ya delirdim kafayı yedim..ama merak etme toıparlandım ..süper sonuçlar alcam söz sana..

minecim oğluşuna ,uzun sağlıklı bir ömür diliyorum canım..hep birlikte nice yıllara işallah..

çok sağol Denizcim bakalım çok mutlu ve huzuru başladım..işallah böyle devam eder..

kızlar sıkı durumm dr un ölçümlerinde vücut yaşım 36 çıktı..87.5 kilom çıktı..ideal kilom da 59.9..amanın diyorum amanınnnnnnnnn..
bu arada kaptanım bana tartılmak yasak..bu nedenle bu hafta sen beni 87.5 yaz (dr da o kadar çıktım çünkü)
sonraki seansım da 12 nisanda o tarihte çıktığım kiloyu da sonraki cumaya yazmanı rivca edicem canım..
tartıyı da kaldırdım..
acayip merak ediyorum o ayrı ama zorunlu kurallardan biri..zırt pırt tartılcam diyorsanız bu tedaviye hiç başlamayın paranıza yazık dedi dr o kadar net olunca da bana da uymak düşüyor..umarım sakıncası olmaz tatlım..

dünkü menümü yazayım:
sabah 7.30 da
bolca peynir (tam yağlı bildiğiniz peynir)
bir kase ceviz+taze fındık
1 dilim çavdar ekmek..

ara yok:hiç acıkmadım

öğle(SAAT 12.45 DE) haşlanmış yarım tavuk göğüs eti üzerine bir avuç ceviz ve fındığı rondodan geçirip koydum..
1 tabak dolusu haşlanmış ıspanak üstü yoğurtlu..
saat:17 de ara
1 kase fındık ceviz
1bardak süt
1 muz

akşam:3 kaşık ıspanak

aralarda şekersiz çay,kahve,bitki çayı ve 3 litreye yakın su
her yemekten sonra en az 100 adım attım evde dolandım durdum..zaten temizlikle falan da sağlam yoruldum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…