80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

moral bozmak yok bu hafta böyle olabilir ama eminimki haftaya düzelecek inşallah topic olarak toparlanacagımıza ben inanaıyorum guclubacismile

kızlara nerdesinizzzzzzz
tülay,sema,nalcy ,nihal
geldim bacım geldim..))))
yaa garip ama topicte iken acayip moralim bozuluyor ya ( ben çıkıyorum yarın görüşürz
bilmiyorumkismilebilmiyorumkismile
kızlar dikkat edin..sizin kaynanalar diyetinizi sabote etmek için börekleri açıp açıp geliyolar...)))))
ALLAH kolaylık versin canım...okurken yoruldum..olumunekankayizsmile
kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı
alemsiniz kızlar..ayy :roflol::roflol::roflol:
mendil sallamaktan canımız çıktı izlem ne hale geldik baksana
:roflol::roflol::roflol:
günaydın hayırlı cumalar a.s.
hayırlı cumalar canım..
bana uyar canımolumunekankayizsmile

Alışverişe Gidiyoruz!

Sağlıklı bir yaşam için, alışverişe çıktığınızda sepetinize neleri alıp, hangi reyonların önünden durmadan geçeceğinizi biliyor musunuz?

Alışverişe Gidiyoruz!

Sağlıklı ve düzenli beslenme alışkanlığı yaratmanın yolu, mutfağınıza soktuğunuz besinlerle başlıyor. Alışverişe gitmeden önce, bir liste yapın ve satın alırken bu listenin dışına çıkmayın.

Karnınız açken alışverişe çıkmayın çünkü gördüğünüz her şey iştahınızı kabartacaktır. Bu yüzden ihtiyacınız olandan fazlasını alabilirsiniz. Eğer diyet yapıyorsanız, listenizde yer alan besinlerin dışındakileri almayın.

Sepete Atın:

Süt ve süt ürünleri: Seçtiğiniz peynirlerin yağlı olmamasına dikkat edin. Az yağlı ve light etiketli yoğurt, süt ve peynir tercih etmek, yerinde bir karar olacaktır.

Sebze ve meyve: Bol sebze alın. Özellikle mevsim sebzelerini seçin. Kalabalık bir evde yaşıyorsanız, alacağınız miktarı iyi ayarlayın. Salata, sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazıdır. Her öğün için yenebilecek salata malzemesinden bolca alın. Taze meyveler de, sepete konulabilecekler arasındadır. Öğün aralarında sizi tok tutacak meyveyi alırken, aşırıya kaçmayın. Ne kadar taze yerseniz, o kadar faydalıdır.

Et ve deniz ürünleri: Haftada bir gün deniz ürünlerini, haftada iki öğün ise kırmızı et tüketin.

Baklagiller: Düşük yağ içeren ve protein açısından zengin bu gıdayı unutmayın.

Uzak Durun:

Hazır yiyecekler: Paketlenmiş hazır ürünler ve konserveler, uzak durmanız gereken ürünler arasında yer alıyor. Dar zamanda işinizi kolaylaştırsa da, sağlık açısından geçer not almayan bu ürünleri tercih etmemelisiniz.

Et ürünleri: Sucuk, salam, sosis gibi yiyecekler, alışveriş listenizde olmaması gerekenler arasında yer alıyor.

Ekmek ve tahıl ürünleri: Makarna, beyaz ekmek ve unlu gıdalardan uzak kalın. Bu gıdalar için kepekli ve esmer olanları tercih etmeniz daha iyi olacaktır.

Tatlılar: Çikolata, kek, bisküvi, pasta, kuru yemiş ve abur cubur reyonlarının önünde durmayın.

çocukların kahvaltısını yaptırdım bende
yemek ne yapsam acaba diye düşünüyorumm
haşlama yapayım diyorum
et patates sogan atıyım ama ben yemeym dimi çok kalorili oluyor öle şeylerr

Vajinal Hastalıkların Koruyucusu: Yoğurt!

Yemeklerimizin vazgeçilmez lezzetlerinden olan yoğurdun, sizi vajinal hastalıklardan da koruduğunu biliyor muydunuz?

Vajinal Hastalıkların Koruyucusu: Yoğurt!

Yoğurt, sofralarımızın ve vücudumuzun vazgeçilmez besinleri arasında yer alıyor. Üstelik sadece içten belemiyor, pek çok güzellik ürününde de kullanılıyor. Ancak önemli özelliklerinden biri de, kadınların sıkça rastladığı vajinal hastalıklardan koruyor olması!

Yoğurt, vücudumuzda bir çeşit panzehir görevi görüyor. Özellikle mantar başta olmak üzere, genital organımızı pek çok mikrop ve bakteriden koruyor.

Doğadaki bazı bakterilerin vücudumuza faydası vardır. Bunların başını ise, laktobasiller çekiyor. Laktobasiller, vücudumuzun her bölgesinde doğal olarak var. Kadınlarda, vajinanın eko sistemini koruyor. Yoğurtta ise bol miktarda probiyotik laktobasiller bulunuyor.

Vajinada asit ortamı mevcuttur. Bazı laktobasiller, diğer mikropların üremesini önleyen maddeler üretir. Ortamdaki diğer besin maddelerini tüketerek, diğer organizmaların üremesini engellerler.

Mikroplar, hücre zarına tutunur ve hücrenin içine sızarak enfeksiyona sebep olur. Laktobasiller, hücre zarındaki bu tutunma bölgelerini kaplayarak, öbür bakterilerin yer almasını önler. Bu sayede genital hastalıklardan korumuş olur.

Pek çok yoğurt tipi arasında tüketilmesi gereken, probiyotik tip yoğurttur. Ayrıca evde kendinizin mayaladığı yoğurt da aynı etkiyi yapar.

Yoğurdun suyunu içmeye özen gösterin çünkü suyunda bol miktarda laktobasilus bulunur.

Yoğurt, kemikleriniz için çok yararlıdır. Kalsiyum açısından zengin olduğundan, küçük yaşlardan itibaren yoğurt yeme alışkanlığı sağlanmalıdır.

Menopozdan sonra kemik yoğunluğu azalır. Bu yüzden yoğurt yemek daha önem kazanır.

Ailesinde osteoporoz hastalığı olan kişilerin, diğerlerine oranla daha çok yoğurt tüketmesi gerekir.

Yararlı Bilgiler!

Bilgi çağındayız, her konuda bir öneri ve doğru olduğu düşünülen bilgiler var. Bunların hangisi doğru? İşte size yardımcı olacak bazı ipuçları!

Yararlı Bilgiler!

Antibiyotik:

Hastalandığımızda aldığımız antibiyotiğin vücudumuzu yorduğunu düşünürüz. Oysa bizi yoran şey, hastalıktır! Aldığımız antibiyotik, vücudumuzu mikroplarla savaşmak için harekete geçirir. Bu yüzden kendimizi yorgun hissederiz.

Küçük Göğüs:

Küçük göğüslü kadınlar, bebek emzirme sürelerinde yaşadıkları panik yersizdir. Göğsünüzün büyüklüğü ile süt miktarı ve kalitesi arasında bir bağlantı yoktur. Göğüsleriniz küçük olsa bile, bebeğinizi gerektiği gibi besleyebilirsiniz.

Çocuklar:

Güneş ışınları, kemikler için gerekli olan D vitaminini içerir. Yazın, yeterli uyku ve fiziksel aktiviteler, büyüme hormonunu harekete geçirir. Bu yüzden çocuklar yazın daha hızlı büyür.

Sırt ve Bel Ağrısı:

Sırtınızda veya belinizde bir ağrı olduğunda, çevrenizdekiler size uzanmanızı önerir. Ancak bu pek de doğru bir hareket değildir. Yatağa uzanmak, ağrıların artmasına sebep olur. Hareket etmek, ağrılar için çok daha faydalıdır.

İshal:

İshal olduğunuzda, size soda içirirlerse, bilin ki pek faydası olmayacaktır. Soda, ishale iyi gelmez çünkü içinde tuz ve şeker yoktur. Çocuklar için, ishal zamanında tuzlu su; büyükler için ise, su ve elma suyu içmek ve tuzlu şeyler tüketmek daha faydalıdır.

Sakız:

Eğer sakız yutarsanız, paniğe kapılmayın. İnanıldığı gibi, sakız midenizde yapışıp kalmaz. Birkaç gün içinde dışkı yoluyla atılır.

Ağrı Kesici:

Ağrı, vücudun en sık verdiği tepkilerden biridir. Bazı ağrı tipleri dışında, mesela stres kaynaklı bir ağrı aşadığınızda, ağrı kesici içmek için beklemeyin. Beklediğiniz sürece, ağrının şiddeti artacaktır.

valla çok yorucu ooluyor artıkın yemek yapmak benim için yaaaa

ha bu arada kızlar haftaya istanbula gdiicem
perşembe ögleden sonra çıkıcaz
cuma
cts ve pazar ögleden sonraya kadar
görümceme gidicez iki çocukla çılgınlık benimkisideee

evet denizicm faceden yazıyorrr bende yazıyorum
gel diye çok ısrar ediyorum keşke gelsee

olmuyor böyle.şu topicin haline bak.lütfen melocuma söylermisin gelsin geri dönsün ve bu topici toparlasın.yoksa bizlerin vebalini alacak.derya gitti dönmeyecekte.insanların şevki kırılıyor.ben , sen , o nereye kadar yeni gelen arkadaşlarada sebep olacagız böyle giderse.onlarda kötü etkileniyorlar.lütfen melo bi düşünsün bunu eger dönerse hiçbirimiz bu konu hakkında yorumda yapmayalım kaldıgımız yerden bişiy olmamaış gibi devam edelim.melo dönsün ve listeyi yapsın ve herşey bi yoluna girsin lütfen bu dediklerimi iletirmisin banu bana katılanlar veya katılmayanlarda lütfen fikirlerini söylesin

Evlenmişsin

"Heey dostum iyi haberlerini aldım, evlenmişsin!!"
"Evet bu 4. oldu"
"Önceki ücüne ne oldu peki?"
"Üçü de öldü.."
"Yapma ya.. cok üzüldüm.. nasıl oldu peki?"
"İlk karim yediği mantarlardan zehirlenerek öldü"
"Bu korkunç bisey.. Peki ya ikincisi?"
"O da mantar zehirlenmesinden öldü"
"Tanrım ne kaderin varmış senin... ya üçüncüsü? Yoksa o da mı..."
"Hayır hayır.. o boynu kırılarak öldü"
"Anlıyorum.. kazaydı yani.."
"Hayır... mantarları yemedi.... "

:roflol::roflol::roflol:

canım bende valla hiç yemek yapmak istemiyorum eve gidince.git iyi gelir değişiklik olur sana

nerden bulursun bunları yaa harikaymış kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…