80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Ayfercim zor canım işin iki ayrı çeşit hem de birbirinin tam zıttı menü hazırlamak kolay gelsin..
snaa aman az yeme dememizin nedeni de şu evet kendini afiflemiş ve iyi hissedebilirsin şimdi ama biraz kg verince vücudun bu yeme düzenini alıştığı için kg vermen durabilir o nedenle yediklerini yavaş yavaş azaltıp vücudun durduğu noktada da yaptığın sporu ya da yediklerini biraz daha azaltırsan kg vermen devam edebiliyor..burda hiçbirimiz diyetisyen ya da dr değiliz yanlış anlama bizi ama genelde hepimiz geçmişte düşük kaorili diyetlerle kilollarını vermiş ama sonrasında fazlasıyla almış kişiler olarak deneyimlerimizden yola çıkarak sana yardımcı olmaya çalışıyoruz..herzaman yediğindne daha az yiyerek ve hareketlerini artırarak çok rahat kilo verebilirsin..şimdiden çok az şey yersen bu uzun maratonda biryerde patlayıp herşeye saldırmamak için de yediklerine dikkat etmeni öneririm canım..naçizane önerim tabi ki..
nejaras hoşgeldin aramıza ben Nihal..ben de ızmirliyim..

Elimphia evet haklisin ama garip bir sekilde acikmiyorum hala oglen yemegimi yemedim ogun atlamamak icin yiyecegim ve aksam daha az yemek icin.. Benim bildigim iki hafta kilo veriliyor sonra bir duraklama oluyor mesela hafta iki veya uc kilo verirsem iki hafta boyunca ucuncu hafta bir kilo ancak veririm sonra yagdan yakar diye dusunuyorum.. Ve tabiiki degisik metodlarda arayacagim sykilirsam. Probiyotik tozu neyin nesidir canim?

Probiyotik nedir?

Besinlerle birlikte veya ayrı olarak alınan, bağırsak mukozasını, immün sistemini güçlendirerek ve bağırsak florasını dengede tutarak sağlığımızı olumlu yönde etkileyen bu canlı mikroorganizmalara "probiyotik" adı verilir. Yapılan araştırmalarda Bulgar köylülerinin uzun ve sağlıklı yaşamalarının; çok yoğun süt ürünleri (fermente) tüketmelerine bağlı olduğuna ve bu ürünlerde yüksek oranda yararlı canlı mikroorganizmaların varlığına (probiyotiklere) rastlanmıştır. Bu araştırmalardan sonra probiyotiklerin önemi daha iyi anlaşılmıştır.

Probiyotiklerin sağlığımız üzerindeki olumlu etkileri;

Rotavirus ishallerinin azaltılması, çeşitli enfeksiyonların önlenmesi, alerjik reaksiyon riskinin azaltılması (özellikle çocuklarda alerjik reaksiyonlar), çeşitli kanser türlerinin önlenmesi, kolesterol seviyesinin düşürülmesi, besinlerin daha kolay parçalanmasını ve sentezlenmesini sağlamaktadır. Probiyotikler bağırsak florasını düzenlediklerinden kabızlık ve gaz oluşumunu azaltmaktadır. Sürekli ilaç alımı sonuçunda bozulan bağırsak florasını veya kadınlarda vajen florasını (vajen florasının aşırı ilaç alımında veya başka bir sebepten bozulması durumunda zararlı bakterilerin çoğalması mümkündür probiyotikler bu zararlı bakterilerin çoğalmasını önlemektedir) düzenlemektedir. Dünyada her 15 saniyede bir bebeğin herhangi bir ishal nedeni ile öldüğünü düşünürsek probiyotikin ne kadar önemli olduğunu görmekteyiz. Ayrıca diş çürükleri ve diğer diş hastalıkları oluşmasını da engellemektedir.

Bağırsak anlamı; sağlam bir bağırsak kendimizi sağlıklı hissetmemiz için önemlidir. Bağırsak vücudun en büyük immün organıdır. Bağırsağımızda çeşitli bakteri türleri yer alır, bunlar sağlıklı bir bağırsak mukozası için önemlidir. Özellikle de süt asidi bakterileri önemli bağırsak maddeleridir ve bağırsağımızın faydalı yardımcılarıdır. Probiyotikler bağırsak florasının dengesini sağlarlar ve zararlı hücrelere, istenmeyen mantar ve mayalara karşı koruma sağlarlar. Ancak modern yaşam tarzımız bağırsağın hassas olan eko sistemini ve bağırsaktaki maddeleri çabucak dengelerinden çıkarabilir.

Tek yönlü beslenme ( örneğin Fast Food , şeker, yağ, protein… vb)
ılaç kullanımı (örneğin antibiyotik veya sürekli ilaçlar &#8230
Stres ve gerilim
Hareket yetersizliği
Beslenme değişikliği (örneğin seyahatlerde olduğu gibi) …
Buna bağlı durumlarda faydalı bağırsak bakterilerinin azalması söz konusu olabilir.
Probiyotik süt asidi bakterileri, sağlıklı bir bağırsak alanı oluşturarak eksik olan bakteri kaynakları yeniden buraya yerleşebilir. Bir çok faydalı bağırsak hücresinin oluşumu için optimum şartlar oluşturulur ve hastalığa sebep olan hücreler ise engellenir.
Beslenme bilincine sahip tüm insanlara proBiotik ® pur toz vermekle onların bağırsaklarında aktif süt asidi bakterilerini oluşturan bir madde kazandırmış oluyoruz. Bu doğal kültürler eşit miktardaki dozlar ile bağırsak florasını desteklerler, sindirim güçlendirir ve immün sistemi aktive eder.
proBiotik ® pur 5 hedeflenen seçilmiş süt asidi bakteri kültürleri içermektedir, toplam 2 milyar canlı bakteri bir poşette bulunmaktadır.

bifidobacterium bifidium
lactobasillus acidophilus
lactobasillus casei
lactobasillus lactis
lactobasillus salivarus
Bu kaynaklar sağlam bağırsak yerleşiminin bir parçasıdır ve doğal florasını güçlendirirler. Burada çeşitli bakteri kültürlerinin kullanılması ise ayrıca bir güçlendirme sağlamaktadır. Mevcut kaynaklar çeşitli bağırsak kesimleri için optimum şekilde uyumlaştırılmıştır. Bu şekilde ince bağırsaktaki ve kalın bağırsakta etki sağlayabilirler. Yüksek dayanıklık sebebiyle mide ve safra asitlerine ve de sindirim enzimlerine karşı dayanıklıdırlar bundan dolayı da mide geçidinden büyük oranda zarar görmeden canlı bir biçimde bağırsağa ulaşırlar.

Ayfercim ben yediklerimin emiliminin artması için bu tozu kullanmaya başlamayı düşünüyorum..Çünkü 2 Nisandan beri karboksipunktur yöntemini uygulatıyorum ve bu sistemde yediklerimin bağırsaklar tarafından çok iyi emilmesi gerekiyor ki vücudun kendi enerjisi iyice ortaya çıkarak depo yağlarımı yakabilsin..

günaydın Tülaycım ben de onlara bayılıyorum özellikle de Nesfit kırmızı meyveliye..ama bu sistemde onları yiyemiyorum bilmiyorumkismile
sanırım karbonhidrat ağırlıklı olduğu için yasak sizin tedavinizde ..Ama sen yönteminden memnunsun canı ve çok güzel devam ediyorsun .Hedefine ulaşmana çok az kaldı eminimki

günaydın güzeller..
toprammm opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

evet iyi oluyor her gun ayni sey yenilmiyor birde ben.. Yagsiz sutle ve icine bazen meyva dogruyorum..
bende yarım yağlı sütlerden kullanıyorum canım meyve doğramadım hiç zaten aldıklarımın içinde hep meyve parçaları var boshayallersmile ama sadesini yediğiömde deniceem bende kaydirigubbakcemile5

ya akaşamları bişey yemeden nasıl duruluyor yaa bilmiyorumkismile ben 2 porsyon meyve mi mutlaka yerim ama bazen on lar kesmiyor şekersiz kahve falan yapıp içiyorum boshayallersmile

herkese merhaba kızlar bende yeni bir beslenme şekline geçtim bakalım inş. işe yarar.bu cumadan ümitiyim inş.
ortimm inş işe yarar a.s.
neymş o yöntem bizede bahsette bizde deneyelim zemuszemus

ben nejla izmirden, aranıza katılmak ve kilo vermek istiyorum, boyum 1,65 kilom 86
umarım bu sefer bırakmam burayı artık zayıflamak istiyorum
hoşgeldin aramıza nejaras .. Düzenli paylaşım yapıp burdan kopmazsan çok başarılı olursun çook opuyorumnanaktan

İşin zormuş gerçekten ayfer Allah yardımcın olsun . ben 4 aydır buralardayım .Arkadaşlarımın sayesinde diyetin tek bir kaçamakla sonlanmadığını ve telafisini öğrendim .çok seviyorum burayı ve arkadaşlarımı opuyorumnanaktan

aynen katılıyorum nihalim çok güzel açıklamışsın :teytey:
prebiyotikleri biliyordumda tozunu senden ilk duydum .Bende bi araştırıp oğluma kulanabilirim aslında .hem alerjik rahatsızlığı var hemde bağışıklık sistemini güçlendirir ne güzel CADIARZU

[/B]

bitanem moralini bozma canım...

narin nazenin yeni beslenme şeklini merak ediyorum

yağmurgöz<lü msjını aldım cvp yazdım canım

selma harika gidiyorsun canım ya 2 ssat yürüyüş süpersin

elimpia bu tozu kullanmadan araştır canım sağlık çok önemli

mesela ben activa gibi vb şeyleri tüketmekten çekinirim içinde katkı maddeleri var diye hazır şeylerden mümkün olduğunca kaçarım benimde böyle bir huyum var

güldal sende hoşgeldin memlekete canım

hımm elimpia bir soru daha sana keşke burda olsaydın enerjiye ihtiyacım var şu an canım yerimseniben
sorum şu sabahları bol peynir tüketiyorsun ya yağsız<mı yarım yağlımı her türünümü ?

selamlarrr
bugun uyandim ve tartildigimda 81.2 kiloydum! 3 gun once tartildigimda 83.2 gibi bir seydim! Ama tabi aksam tartilmistim onun da farki var..
Dun oglen biraz fazla kacirdigim icin aksami sadece erik ve elmayla kapattim.. 1-2 tane de cilek yedim...
Bugun baya gec uyandim, guya erken kalkacaktim ama malesef olmadi.. Kepek ekmegine light beyaz peynir ve domatesli tost yaptim, yaninda ice tea seftali light ictim ve 2 tane de siyah zeytin yedim..
simdi baya tokum bakalim insallah acikmam cok :)) Gerci acikirsam yesil elmam dolabimda beni bekliyor olacak :)))
Aksama da karnabahar ve brokoli yicem sanirim.. bakalimm henuz karar veremedim..

canim her zaman musaitim istedigin zaman sorabilirsin

bahar yaa o kadar uğraşıyoruz bu vucutlar bize neden direniyor yaa ..Sebze şoku falan yapsan acaba faydası olurmu. 2 gün byounca öğünlerde sadece sebze yemeği ve 1 dilim ekmek aralardada 1 er tane meyva yeniyor . olumlu sonuç alan arkadaşlarım vardı bu yöntemle ...
bende sen gibi geçinip gidiyorum işte .geçen hafta izinliydim spor hocam tarafından bu hafta kendime geldim tekrar ve diyetime kaldığım yerden devam tabi spora ara yok haftada 3 gün onada devam =) bakalım ne sonuç alıcam meraktayım bende .

oburşirin çok güzlmiş tartı sonucun inş hep böyle devam eder .

kilo vermem durduğu için tam olarak ne yapıcamıda bilemiyorum :uhm:

slm baharcım benimde sorunum bu kaç haftadır kilo veremiyorum moralim çok bozuk yaaa...doğum kilolarından kurtuldum şimdiki kilolarım yıllardır vardı o yüzden mi acaba bu kadar zorlandııııı???çıldıracam yahu...kötükedihüso

merhaba kızlar...yeni gelenler aramıza hoşgeldiniz..a.s.

bugünki menümü yazayım..bu cuma listeye dönmek istiyorum artık..olmuyor böyle..yediklerime dikkat etmeme ve hafta sonundaki onca spor yürüyüşten sonra malesef + kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

SABAH
1 bardak su + tiroid ilacı
yolda 2 girissini + 1 küçük şişe su

KAHVALTI
1 kk sütaş süzme peynir
1 dilim ekmek
yarım domates
5 zeytin
çay

ARA
5,1 çay + 1 kase çilek

ÖĞLE
1 salata ( yağsız,tuzsuz )
1 tabak izmir köfte ( kızartmadan yaptım )
1 dilim ekmek

ARA
1 armut + 1 galeta

AKŞAM
ton balıklı salata
1 dilim ekmek

ARA
süt veya meyve
evde meyve yok giderken unutmaz da alırsam..))) unutursam süt var..

slm güldalcım seni buralarda görmek ne güzel hoşgeldinnnn..opuyorumnanaktan

ya bana ne demeli..geçen yaz korseyle içine zor girdiğim eteklerim korsesiz çok rahat oluyor..cumartesi kuaförde bayadır görmediğim arkadaşıma rastladım..zayıflamışsın dedi..çok belli oluyor dedi..çok mutlu oldum..ama gel görki tartılıyorum malesef artıyım deli olcam..kötükedihüso

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…