80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

günaydın kızlar yürüyüşe gidemedim ya çocuklar dan akşam yürürüm artık

diyorumki ben havalar ıınınca sabah akşam yürüyüm fazlamı olur

günaydın kızlar..
dün tüm gün kk ya giremedim şirketten bir arakdaşla buluştuğumdan eve de geç gittim ordan da giremeedim nasıl keyifler durumlar ben bir geçmşe bakip geleyim..

Gün aydın herkesee..

Nihal,asuhata,bitanem , banucum hepiniz öpüldünüz kızlar.

Bitanem çok sağol canım ama zamanında burda benden ilerde olanlara bende çok özeniyordum .Şimdi onlarla aynı kilodayım nerdeyse :lepi:

masum çok olmaz tatlım nasılsa yürüyüş değilmi ne gibi zararı olabilirki kasları çalıştırmak ve fazla kalori yaktırmaktan başka CADIARZU

selam tülaycım ben de öptüm canım seni..
bence günde bir kere yeter canım hayatın boyunca iki kere yürümeyeceksen hiç başlama..bana dyetisyen öyle demişti..ama yürüyüş gibi güzeli var mı ya benim vaktim olmuyor bu aralar o kadar çok yere koşturuyorum ki...kilo da veremiyorum zaten ..2 Nisandan beri hepi topu 2 kg verdim bakalım nerde çözülcem..Moral bozmayım devam diyorum ama bakalım nerde pes etcem

Şeker Hastalığı Hızla Artıyor!

Sürekli bilgisayar başında oturmak, televizyon karşısında yemek, sağlıksız yaşamak, hastalıkları gittikçe artırıyor. Bu hastalıkların başında ise, şeker geliyor.

Diyabet hastalığının ortaya çıkmasının bazı sebepleri var. Diyabet, vücudun yeterli miktarda hormon üretmemesi ya da ürettiği insülin hormonunun etkili kullanılmaması sonucu ortaya çıkıyor. En kötü yanı ise, ömür boyu sürüyor olması!

Son yıllarda kötü beslenme ve şişmanlığın artmasıyla beraber, Batı ülkeleri ve Türkiye’de, şeker hastalığına yakalananların sayısı da hızla artmaya başladı. Kalorisi yüksek yiyecekler tüketiyoruz. Bu yüzden çok kolay kilo alıyoruz.

En basit klinik belirtileri arasında, göbek etrafında yağlanma ve göbek çevresinin büyümesi, kilo almak gibi belirtiler var. Yapılan testlerde, lipit değerinde bozukluk, yüksek trigliserit, düşük hdl kolesterol değerleri, bu hastalığın sinyali sayılıyor. Ayrıca ailesinde genetik olarak şeker hastalığı olanlar, kilo aldıkları sürece risk altında bulunuyorlar.

İnsülin direnci denilen şeyin ne olduğunu anlamak gerekiyor. Hücrelerimiz için, glikoz bir enerji birimidir. Glikozun hücrenin içine girmesi için, insülin hormonuna ihtiyaç var. Hücrelerin insüline duyarlılığının azalması sonucu ortaya çıkan tabloya insülin direnci deniyor.

Diyabetli kişilerin dikkat etmesi gerekenler:

Öğün atlamamaları gerekiyor.

Eğer iki öğün arası uzun ise, 5 saatten fazlaysa, küçük bir ara öğün alınması gerekir.

Yiyecek seçimi yaparken, yiyecekleri 3 ana gruba ayırarak, sıvıyağ kullanmaya özen göstermeli, kırmızı ete yağsız olanı seçmelidirler.

Karbonhidrat alımını kısıtlamak gerekir.

Şeker ve sofra şekeriyle yapılan tüm yiyecekler, beyaz un kullanılarak yapılan besinler, pirinç pilavı, patates ve makarnanın az tüketilmesi gerekiyor.

yaa kızlar şu insülin direnci ne berbat bişeymiş..netten baktım da ...tiroid hastalarında ortaya çıkan bir durum ve şeker hastalığından daha beter bişeymiş..insülin direnci olan kişiler ne yerse vücut yakmadan direk hemen yağa dönüştüyormuş..ben daha baktırmadım..bende varmı yokmu bilmiyorum..ama hafta sonları beraber yürüdüğümüz kuzenim tahlil yaptırdı..onda varmış..((( bende fırsat bulduğumda bir baktırıyım diyorum...bilgisi olan varmı??

nihalcim doktora devam ediyormusun canımmm

semacım bence bi doktordan randevu al tatlım enazından acaba bende varmı sorusundan kurtulursun inşallah temiz çıkar sonuçlar

selam narin nasılsınnn cnm

sema endokrine giidp bi ölçtür eger insilün direnci varsa bence vardır sana hemen metformin veriri dr ve kolay kilo verirsin cnm metformin zayıflatıryor

ha buarada izlemcim liste cok güzel olmus

ilk yaptigin listenin yüzkarasiyim
beni hic unutmassin artik

ne tuhaf ortagim 1 ci ben sonuncu acayip dimi

sen böyle kalırsan hep sonuncu olucan ortağım ya hiç gaza gelmiyon ben ona şaşırıyorum...

bu arada açıklama yapıyımmmm...

NESLİHAN GÜNLÜK HAYATIMDA DA KULLANDIĞIM BİR İSİM YANİ GÖBEK ADI GİBİ BİŞEY BABAM NESLİHAN DEMİŞ ANNEM BURÇİN KİMLİKTE BURÇİN DİYE GEÇİYOR AMA BABAM BENİ NESLİ DİYE ÇAĞIRIYOR BENDE BİRDEN NESLİHAN DİYE YAZDIM AMA SONRADAN PİŞMAN OLDUM NERDEN AKLIMA GELDİYSE İKİNCİ ADIMI YAZMAK NEYSE SİZ NASIL İSTERSENİZ ÖYLE SESLENİN...

merhaba kızlar nasılsınızzzz

semacım bence bi doktordan randevu al tatlım enazından acaba bende varmı sorusundan kurtulursun inşallah temiz çıkar sonuçlar
merhaba canım..teşekkürler..ben iiyim sen nasılsın..

denizcim önümüzde ki hafta oğlumun askerlik tarihi ve nereye gideceği belli olacak..nasipse onu gönderdikten sonra gidicem bir endokrine görüneyim..şimdiye kadar kendi dr ilgilendi..ama dahiliyecinin işi değil bu..

selam narin nasılsınnn cnm

sema endokrine giidp bi ölçtür eger insilün direnci varsa bence vardır sana hemen metformin veriri dr ve kolay kilo verirsin cnm metformin zayıflatıryor

banucum oğluşumun askerlik işini halledeyim..o yerine yerleşsin..sonra gidicem..malum maddiyat..(
kuzenim tahlillere 300 lira vermiş..benim ultrason ve sintigrafi sonuçlarım var..daha önce yaptırmıştım..en azından onlara para ödemeyeceğim..

ben nesli derim..sonuçta kullandığın isimmiş..yerimsenibenyerimseniben

inşallah yoktur öyle bişey canım sen bir tahlil yaptır hemencecik..
......

semacım benim arkadaşımda da çıktı o şeker hastalığındna bir adım öncesiymiş..ama dediğin gibi hemen yağa çeviriyor diye bilmiyorum ben..yediklerinin yavaş yavaş kana karışması gerekiyor yoksa hemen kan şekerini etkiliyor el ayak titretiyor soğuk soğuk terletiyor vs.. dr ona özel bir diyet verdi ve o diyetle hiç aç kalmıyor ve yavaş yavaş kana karışan gıdalarla besleniyor ve ilk hafta 2 kilo vermişti bile..şikayetleri de geçti gibi..o çok memnun..

evet Denizcim her c.tesi gidiyorum..bunun iiçin de düzenimi bozup iş çıkışı Bakırköye gidiyoırum arkadaşta kalıyorum psikoloğum da orda..sonra da eve akşamüstü dönüyorum derken işallah bu emeklerim boşa gitmez..
Benim vğcudum çabuk kilo alan ve veren bir vücut aslında ama nedne bu kadar direndi hakketen anlamadım dr a göre emilimimde problem varmış onu da nasıl çözcem bilmiyorum maum işim oturarark aklıma geldikçe ayağa kalkıp dolanıp geliyorum ama nereye kadar çok yoğun olunca yapamıyorum ki artık eleman eksiiğimiz var soluksuz çalışıyoruz..şu titreşimli aletlerden alayım dedim iyileri çok pahalı voit markasının yunus şeklinde bir masaj aleti var 45 tl ye buldum belki ondna alırım da öğle yemeğindne sonra titresin dursun karnımda da bağırsaklarım emsin bari yediklerimi..ay ne çok yazasım varmış:)

slm batyanlar nslsınız ben dün akşam giremedim dün yediklerimi yazıyım sabah peynirli tost öğlen 2 dlm kızarmış ekmek domates peynir akşam 2 dlm kavun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…