80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Hızlı Kilo Vermek Sağlıklı Mı?

Hızla Verilen Kilo Geri Alınır, Sağlıklı Kilo Vermek Önemlidir

Kısa sürede ya da fazla kilo vermenin zararı var mı?

Hızlı kilo verenlerde safrakesesinde taş oluşum riski artabilir ve kandaki ürik asit düzeylerinde yükselme olabilir. Bu nedenle kilo verirken kanda ürik asit düzeyleri ölçül­meli ve safrakesesi ultrasonu yapılmalıdır. Artan ürik asit düzeyinin böbrek taşı yapmasını engellemek için kilo ve­rirken günde en az 2 litre su içilmelidir.

Bayanlarda hızlı kilo verme âdet bozukluğuna ve hatta âdetlerin kesilmesine neden olabilir. Bu nedenle yavaş kilo vermek daha faydalıdır.

Kısa zamanda fazla kilo verenlerde saç dökülmesi, hal­sizlik ve bitkinlik de görülebilir. Kandaki potasyum ve sodyum düzeylerinde oluşacak değişiklikler kalp atım bo­zukluklarına neden olabilmektedir. Önemli olan yavaş ki­lo vermektir. Hızlı kilo verenler daha sonra bu kiloları tek­rar almaktadır.

Davranış tedavisi nedir?

Davranış tedavisi, şişmanlık tedavisinde genellikle pek önemsenmeyen ancak çok önemli bir konudur. Diyet lis­tesine göre beslenerek ve egzersiz yaparak bazı kişilerin kilo verdiğini bazılarının ise veremediğini görürüz. Bunun başlıca nedeni her kişinin sosyal, psikolojik ve çevre fak­törlerinin farklı olmasıdır. Davranışlarda değişiklik yap­ma eğitimi aslında bizim en az yaptığımız veya tedavimiz-deki en önemli eksikliklerden biridir. Davranış değiştirme eğitiminin aslında bir psikolog veya sosyal hizmet uzmanı tarafından yapılması gerekmektedir. Aşırı obez kişiler da­ha önceki zayıflama çabaları çoğunlukla başarısızlıkla so­nuçlandığından artık kendilerini fazla çaba göstermenin anlamsız olduğuna inandırırlar. Hatta bir kısmı bunun genetik olduğunu ve bu yüzden kilo vermenin imkansız olduğunu düşünürler. Bu nedenle motive olamayan kişile­rin bir psikolog veya psikiyatri uzmanından destek alma­ları faydalıdır.

---alıntıdır----

canmmm serracım bu yazının senle bi ilişkisi yok canmm.. seninle bu konu konuşulmadan önce sağlıklı kilo vermek gibi konulara bakınıyodum da bu ilgimi çekti... özellikle davranış tedavisi bölümü..

ben yazıyoken sende yazmışsın benle ilgisi olsun canım yaa bende bi çıkar arıyorum yanii canımmm arkadaşım

Diyette başarı için 10 faydalı ipucu

1) Kahvaltıyı atlamayın çünkü o, güne devam etmenizi sağlayan öğündür.

2) Günde sekiz bardak veya daha fazla su için. Her yemekten önce en az bir bardak su için. Su, vücudunuzun en yüksek kalori yakımı modunda işlevine ve aynı zamanda iştahınızı kontrol etmenize yardımcı olur.

3) Aç karnına bir eğlenceye gitmekten sakınınız. Gitmeden önce salata yiyin ve bir bardak su veya soda için.

4) Yemeğinizi bitirir bitirmez masadan kalkın. Böylelikle gereğinden fazla yemek yemezsiniz.

5) Dışarıda yerseniz, tüm sosları ve salçaları ayrı olarak isteyiniz.

6) Yeni kıyafetler deneyin. Bu, doğru yemek yemeniz için kullanabilceğiniz, kendinizi motive etmenizde en iyi araçlardan biridir.

7) Canınızın istediği yiyeceğin sadece yarısını yiyin. ıkinci bir yardımı istemeyişinize şaşıracaksınız.

8) Beyninizin doyduğunuzu algılamasının yaklaşık 20 dakika sürdüğünün bilincinde olun. Anahtar, yavaş yemektir. Çok hızlı yerseniz vücudunuzun iç kontrolünün dışında kalmalısınız.

9) Yemeklerden sonra dişlerinizi fırçalayın böylece daha fazla yemezsiniz.

10) Bakkal alışverişlerinizde içerik etiketini okuyunuz.

---alıntı---

bişey değil lavitacımm..
serracım yok cnmm.. sende yoktur bir sorun takma kafana.. veremediğin haftaların acısı çıkıyo işte... bi sorun olsa halsizliğin olur en azından.. bişeylerin olur yani ne biliim.. üzme kendini.. bişeyin yoktur... kendini iyi hissediyosan sorun yok.. kaydirigubbakcemile5

sağol canım inş yoktur

serracım benim annemlerde konyaya yakın sayılır bilmiyorum bilirmisin mut ordalar gecen senede turla konyaya gelmiştik

kızlar bana da müsade.. kızım uyuyakaldı :) onu yatağına yatırayım... oyuncaklar .. boyamalarımız.. daha neler neler.. ortalık bayram yeri gibi kaydirigubbakcemile3 ... onları toplıcam .. anca... benimde midem yanıyo şuan.. kabak salatamdaki yoğurdun sarımsağından olsa gerek... bi su içesim varki anlatamam kaydirigubbakcemile3
iyi geceler herkese... yarın görüşürüz..

iyi geceler bebğimm iyi uykular

arkadaşlar son bişey daha ekliyorum .. mutfağımın baş köşesinde kavanozumun içinde duran ve bir türlü elimin gitmediği,içesimin gelmediği 5i 1yerde çayının faydaları... sabah ilk iş başlıyorum... ayrıca ender saraç günde en fazla 2-3 bardak içilmesiyle ayda 5 kg. verilebilir demiş... bilginize...

Beşi bir yerde nasıl hazırlanıyor?

Bir litre kaynamış suya birer çay kaşığı mate, yeşil çay, funda, biberiye ve kekik yaprağı atılır. On dakika demlenmesi bekelenir ve süzülerek içilir.

Hangi bitki, ne işe yarıyor?

Mate yaprağı: Tüm dünyada obezite tedavisinde kullanılan mate çayı, yağ emilimini engelleyerek vücuttan su atımını kolaylaştırıyor. Her yaşta insanın rahatça kullanabileceği bitki, iştahı kapatarak zayıflamaya yardımcı oluyor.

Yeşil çay: Son yıllarda kullanımı bir hayli artan yeşil çay, vücutta biriken toksinleri atarak sindirimi kolaylaştırıyor.

Funda yaprağı: ıyi bir böbrek çalıştırıcı ve idrar sökücü olan yaprak, bu özelliğiyle zayıflamaya yardımcı oluyor.

Biberiye: Yağ eritici ve hazım kolaylaştırıcı bu bitki, vücutta biriken toksinleri atarak ideal bir kiloya kavuşmanızı sağlıyor.

Kekik: Halk arasında yaygın olarak kullanılan kekik, sindirimi kolaylaştırarak vücuttaki fazla suyu atarak kilo vermenizi sağlıyor.

yalnız içenler vardır mutlaka.. 1litre suya 1er çay kaşığı denmiş.. 10dk sonra süzülcek ama bu soğucaktır tabiki... soğukta içilebiliyo yani... o belirtilmemiş yazıda ama kullanan yada bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.. bi de en fazla 3 se ,sabah öğle akşamiçerim ama aç karna yada tok karna.. hangisi?

bu arada ben gidemiyorum bitürlü... neyse eda'mı yatırana kadar açık kalsın da bu arada yazılanları okur öyle kapatırım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…