banucan1975;[COLOR="indigo" .!.:[/COLOR]17889911]Ünlü top model Laetitia Casta’nın uyguladığı mucize diyetle siz de 9 günde 5 kilo verebilirsiniz…
Dr. Maurice La Paix tarafından hazırlanan diyet Fransa’nın ünlü Gala dergisi tarafından yayınlanmıştır.
::: Sabah:
2 su bardağı su
1 kibrit kutusu beyaz peynir
2 dilim kepekli ekmek
Domates, salatalık ve biber
Açık çay ya da kahve (şekersiz)
::: Kuşluk:
1/2 kase yoğurt
1 porsiyon meyve
2 bardak su
::: Öğle:
2 su bardağı su
Bol salata (yağsız)
1 ızgara köfte
4 yemek kaşığı sebze yemeği
5 yemek kaşığı pilav
1 dilim ekmek
1 porsiyon meyve
::: İkindi:
1 porsiyon meyve
::: Akşam:
2 su bardağı su
Bol salata (yağsız)
1 kase çorba
1 ızgara tavuk
4 yemek kaşığı sebze yemeği
1/2 kase yoğurt
1 dilim ekmek
1 porsiyon meyve
::: Gece:
1 kibrit kutusu beyaz peynir
1 kase sebze çorbası (tuzsuz)
1 meyve
1 su bardağı süt (şekersiz)
Not:
Hergün 45 dakika yürüyüş ya da 15 dakika aerobik yapın.
Sigara, alkol ve stresten uzak durmaya çalışın.
Önerilen besinlerin eksiğini ya da fazlasını tüketmeyin
.........
kızlar bu dieti buldum netten çok sağlıklı görünüyor biraz fazla gibi geldi ama
sanırım yarın bu diete başlıyorum.... ne dersiniz...
Vallahi tam 100 dakika spor yaptim, bittim.
Olsun iyide oldu, sinirlerim yatisdi uykumda cok geldi.
Ben belki yarin gelemeyebilirim kizlar,
maglum esimle olan durumdan dolayi.
Gelebilirim de..
Iyi olun kizlar, iyi olun bir ömür
Güzel, mutlu bir Pazar diliyorum sizlere.
Selametle.
cnmm baharcımm çok geçmiş olsun cnmmSelam
Biraz geçmişi okudum fazla geriye gidemedim ellerimi kullanamıyorum bahsetmiştim sinir sıkışması ödem vs hep ellerde.
Melocum mevlüt yapmışsın Allah kabul etsin, Allah bebeğine sağlık, sıhhat, uzun ömürler versin, analı babalı büyütün. 14 Şubattamı doğum yaptın canım ya okuyamadım merakta ettim.
Artık haftaları saymaya başladım, en son dra gittiğimde aileden genetik olarak troit hastalığını aldığımı öğrendim bu yüzden çabuk kilo alıyormuşum hep TSH, T3, T4 bakılırdı. Hiç Anti TPAO bakılmamıştı ona bakıldı ve orda çıktı şimdilik ilaç dozum artırıldı gebelikten sonra takip edilicek. eğer sizde böyle birşeyden şüpheleniyorsanız dra gidin (Endokrinoloji uzmanına) Selma canım sen özellikle benim gibisin istersen bu değerlerine bir baktır canım.
Herkese sağlıklı günler diliyorum,
gülcin biz birde erken evlendik 8 yil olcak bu agustos yani ben 17 yasindayken....aileme kalsa 25 e kadar kesinlikle ama direndik evlenicez allah evlenicez ...bir nevi kendimizi büyüttük 8 yil icinde o 20 ben 17 idim.bir seye pismanligim var sadece keske 20 yasini asdimi evlenseydim kendimde olgunlasirdim o zamanlara bakarak,ama yine ayni kisiyle olurdu sadece yas biraz daha gec olsun isterdim
anammm herkesler ne kadann erken evlenmiş burada bnde 21 yaşında evlendim kızlar ne oldunu bile anlamadım 6 ay içinde evli buldum kendimiii eşimle aramızda 7 yaş varrBende17de evlendim eşim26ydıeşime her zaman derim dünyaya bin kere gelsem yine senle evlenirim ama 1şans daha verseler asla o yaşta evlenmem
deryacımm ödem filandır sıkmaa canınıııCanım neden bu kadar hüzünlüsün
Her evde olan normal şeyler mi yoksa daha mı ağır..Okurken içim acıdı.
Anlat bize az da olsa rahatlarsın
Günaydın
Herkese günaydınlar
Bu sabah 83.6 çıktım sinirim bozuldu.Kalori tamamlamak için uğraşmayacağım artık
yaaaa nerden bulcaz bu çayııı kızlarrrrbende çok memnunum abla o çaydan her akşam içiyorum her sabah mutlaka tuvalete çıkıyorum artık
arkadaslar ben bir yila yakin bi sürede sadecew 12 kg vermisim nekadar az dimibuda ilk üyelik msjim
bugün ögle yemegine arnavut cigeri yapmayi düsünüyorum hem kan yapsin biraz hemde canim istiyordu coktandir,dün oglusumun akika kurbanini kestik ,esime dedim sakin cigerini atma haayemegini cok sevmemde arnavut cigeri yaptimi cok severek yerim,yagli maglida bugün olsun bari
allah kabul etsin cnm
selam kızlar bu arada günaydınnnn
b hafta protein agrılık beslenicem kızlarr
malummm fazlalıkları atmka için
salında detoks yapcaktım ama daha 1 ay olmadı sonu alamamm
bol su içmeyede başladım ve yeşil çayyyyy
sporda yaptınmııı
kim tutar beniiii
Kimse tutamaz canım
Allahın izniyle atacaksın fazlalıkları...İdolümüz olarak izlemle senin çok çalışman lazım
O kadar kirgin ki kalbim....
O kadar rizasiz ki ...
Ben razi degilim Rabbim o Kul'a.....
Dermansizim yardim et Ya Rab, dermansizim....
Yüregimi yerle bir eden sevgili esime itafen..
Niye yazdim bunu buraya bilmiyorum,
Galiba biliyorum da,
Doldum.. Ailem Istanbul'da
Ben ise Almanya-Münih'de.
Amaaaan bogazim dügüm dügüm,
taslari dizmis gibi girtlagim parcalaniyor
sikmakdan kendimi,her kelimesi en ince
sizisi ile tüm yanimda.
Uff...... Neise, buna da sükür......
En iyisi beyfendi hazretleri ve kizim uyumusken
kendimi spora vermek.
selam kızlar bu arada günaydınnnn
b hafta protein agrılık beslenicem kızlarr
malummm fazlalıkları atmka için
salında detoks yapcaktım ama daha 1 ay olmadı sonu alamamm
bol su içmeyede başladım ve yeşil çayyyyy
sporda yaptınmııı
kim tutar beniiii
mrb kızlar aranıza yeni katılıyorum 85 kiloyum boyumda 170 evlendiğimden beri 12 kilo aldım artık zayıflamak istiyorum bunun üstüne bir de hamile kalırsam naparım:26:
bana da yardım edinnnnn
Günaydın arkadaşlarrrherkese hayırlı bir hafta sonu diliyorum kızlar bişey sormak istiyorum öbür topikte arkadaşlar müsli yiyorlar hatta bir tanesine diyetisyen önermiş ya baktımda karbonu çok yüksek bir porsiyonda 30 k. var terettütte kaldım şimdide haberlerde ünlü bir mankene diyet yaptıran diyetisyen şöyle söylemiş mantı bile yiyebilirsin ama akşamı müsli+yoqurtla geçirmen kaydıyla :26: bu müslilerin hangi çeşidini kullanmak lazım light olanları var ama light ürünler çok sakıncalı önerisi olana yada kullanan varmı aranızda kızlar..
günaydın cnm...
günaydınn
Bu sabah 83.6 çıktım sinirim bozuldu.Kalori tamamlamak için uğraşmayacağım artık
günaydın kızlar
nehircim nasılsın
bebişi uyutup kaçiim spora
görüşürüz hatunlar
günaydın kıslar nasılsınız
sevgigünaydın canım iyiyim sen nasılsın
zencefil ve tarçın alp geldi eşim
derya ödmemi attırıyor bu çayy
içinde tarçın ve karanfil varya sanırım ödem atıyor olabilir
birde iştah kesip tatlı ihtiyacını karşılıyorr
say sayyy bitmezzz faydalarııı
gel gelllll tarçın çayına gelll
sporumu yaptım gldim
insan kendini zorlayınca açılıyormuş bunu anladım
ilk başlarda kısa mesafede tıkanıyordum
bugün artık sonuna kadar koşup durmadan geri dönüp yarıya kadar devam edebildim
ama ne yazık zaman yok
işe başlamama az kaldı
kızlar hamama gidiyormusunuz
vakit olsa güzel bir masaj yaptırsam
bn hiç hamama gitmedim
ama bu soğuk kış günlerinde eminim iyi giderdi
ayrıca masaj selilütlere iyi geliyormuş
zayıflamayada yardımcıymış
gülçin
canım derdi veren allah sabrınıda veriyor
ben en zor anlarımda çocuklarımın sağlığına şükredip huzur buluyorum
bebeğin v kendin için sağlıklı olmak zorundasın
burda paylaşımlar gayet samimi içten
sadece kilo vrmek için burda olduğumuzu sanmıyorum hüzünlerimizi seviçlerimizide paylaşmalıyız diye düşünüyorum
yalnız değilsin unutma lütfen
Amin canim, Allah razi olsun!canım yaaaaaa...ne kadar içten ve hüzün dolu yamışsın...içim burkuldu walla..
gurbet zordur haklısın.Allah yardımcın olsun...sabrını arttırsın...
ohhhh sefan olsun bakalım
6lı rakamlara geçişini kutluyorsun sanırım bu 40 gün 40 gece sürermi acep
yok kıss Allah hayrını versinnannemle babamlar bizler ya 1 aydır gelen gidende çok bu aralar mecbur herşey yapılıyor ben hiç 6lı rakamları gördüm diye kutlarmıyım hayatım daha çok dikkat ederim sevincime ben kilo verdikçe daha çok motive oluyorum asla gidip yememem gereken bişeyi yemem zaten nerdeyse haftada 1-2 gün ister istemez yasaklı bişeyler yiyorum birde ödül diye yersem ne hale gelirim bilmiyorum
waowww sexi kariii
evet canım yaa çok fazla oldu sormaaevde cuma caumartesi 7 çeşit börek yapıldı 2 çeşit dolma vardı 2 çeşit tatlı bunlar bizim evde yapılanlar birde gittiğimiz yerlerde olanları düşünürsek yine iyi sabretmişim diyorum annemler bu hafta arası kardeşime geçicekler diqer haftada memlekete dönüyorlar bu kadar derin kaçamaklar artık olmaz bende rahatsız oluyorum bukadar kaçamaktan cnm okadar emek ver spnra otur ye Allahtan bünyem bunları tutmuyor hala daha okadar kaçamaqa raqmen 6lı rakamlardayım şükürler olsunnn
MaasAllah'in var canim, birde spor yapsan düsünemiyorum seni.
Canım benim tabikide eriyecek o yaqlarrsadece biraz sabır gerisi çabuk geliyor burda olmak inanılmaz bir motivasyon cumaları bildirim yapmak bile insanı frenliyor bikaç ay sonra eminimki sende bu kadar kiloyu nasıl verdim diyeceksin ben bazen hala daha 2o kiloyu nasıl verdiqimi anlayamıyorum
InsAllah bizlerde bugünlerimizi gülerek hatirlariz.Yalniz bildigim ve emin oldugum birsey varki buradaki o tatli cekisme ve motivasyon azime azim katiyor
Canım erkekler malesef böyleler biri diqerinden çok farklı deqil hep idare etmek bizlere kalıyor sorun her neyse kulaklarını tıka kendini bildiqini yap o senle uqraşsın üzme kendini Rabbim yardımcın olsun cnm birde bir sohbette şunu duymuştum hani bizler Allahım sabır ver deriz ya hanii öyle dediqimiz zaman Rabbimiz önce derdi sonra sabrı verirmiş sabır ver deqilde Allahım bizi selamate erdir demek gerekiyormuş paylaşmak istedim cnm..
Canimm, Allah razi olsun sayende dogruyu ögrendim.
Haklisin canim, coook haklisin...canim üzme kendini....erkekler herzaman anlayis yönünde kadina bakarak bence 1 adim gerideler...kavgalardada belli ediyolar zaten kendilerini
dün dügün vardi burda bir tanidigin ben gidemedim netten izledim canli,kiz babasiyla sarilip agladi dans ederken,esimde yanimdaydi dedimki oooo güzelim erken baslamisin baba ocagi gibisi varmis ne diye evleniyon ,sözüm meclisden disari ...dedimesim söyledikden sonra icerisi disarisi kalmadi diyor basladi ben sana cektiriyomuda niye böyle diyonda felanda filan...hem gülüyorum hem yok öyle bisey diyorum
ben kizimi dogum ettimde anladimki ben artik 2 cocuga bakicam ,simdi oglum oldu cocuk sayim 3 oldu...
Nasilda haklisin...... Allah razi olsun canim..günaydn sena zuzu bugün nişan var öğlen orda olucam gülçin ailenden uzak kalmak çok zor canım ama sen maneviyatı yüksek bi kızsın şu sözü unutma..kadere razı olan kederden kurtulur :81:
Canim bende 17,5 yasinda evlendim.6yil olucak Allah izin verirse..Esimle benimde aramda 3 yas var, bende diyorum inan aynisini bende..gülcin biz birde erken evlendik 8 yil olcak bu agustos yani ben 17 yasindayken....aileme kalsa 25 e kadar kesinlikle ama direndik evlenicez allah evlenicez ...bir nevi kendimizi büyüttük 8 yil icinde o 20 ben 17 idim.bir seye pismanligim var sadece keske 20 yasini asdimi evlenseydim kendimde olgunlasirdim o zamanlara bakarak,ama yine ayni kisiyle olurdu sadece yas biraz daha gec olsun isterdim
Keske söyle birseyi sart kossaymisim, Istanbul'da yasayacaksan seninle evlenirim diye :97:
Canım neden bu kadar hüzünlüsün
Her evde olan normal şeyler mi yoksa daha mı ağır..Okurken içim acıdı.
Anlat bize az da olsa rahatlarsın Canim, birikmisligim var.. Icimi yakan cinsine sahip olanindan..
Esimi cok seviyorum, ama gel gör ki simdi hem okuyor hem calisiyor (Sabah 6'da kalkiyor ,ikindi 4 gibi evde oluyor) diye devamli ilgisizligi söz konusu.Isten geliyor, hemen yemegini hazirliyorum pc'den kaldirana kadar canim cikiyor, yemegini yiyor aninda bir daha. Pc'den kaldirsam cep telefonundan giriyor, yaninda oturuyorum -Ya Serhat ne olur birak sunlari bizimle ilgilen azicik ne olur diyincede benden kötüsü yok.Aciyor agzini, yumuyor gözünü.Cok sey beklemiyorum ki ondan Dün öyle agir seyler dedi ki, cigerimi kesti kesti elime verdikce sok oldum, aglayamadim dahi bogazimdaki dügümlenmenin vermis oldugu aci sizim sizim sizlatti inan her yanimi.
Günaydın
Herkese günaydınlar
cnm listee güzel ama 9 günde 5 kilo verilmez bu listee ilee cnm
gece bile maşallahı var menününn yanii
Bencede verilmez, imkansiz gibime geliyor.
cnmmm aileniii çok özlüyorusn eminim valla bende çokk hüüznlndim yazınıı okurken zordur hasretlik tabikii, birde kaçta yatıp kaçta kalkıyon maşşallahh yaa
Canim hasretin aci yani, dertlesebilecegim insanlarin benden coook uzak olusundan dolayi,hastalikda-saglikda onlarin yokluklarini cok hissetmekden yanan yüregim..
Gece cok gec yattim, sabah da 11 de kalkdim canim.
cnmm baharcımm çok geçmiş olsun cnmm
bebegin dogunca geçer ödmeleirn sinir sıkışmalarınn cnm
isim düşündünüzmü peki?
anammm herkesler ne kadann erken evlenmiş burada bnde 21 yaşında evlendim kızlar ne oldunu bile anlamadım 6 ay içinde evli buldum kendimiii eşimle aramızda 7 yaş varr
vee bende diyorum bir daha gelsme dünyaya sneinle elenirimm diee tabi yüzüne dememm
deryacımm ödem filandır sıkmaa canınııı
yaaaa nerden bulcaz bu çayııı kızlarrrr
zuzumm cnmm ara verdiigmiz zamanlarıda hesaba katarsakkk az lında azda dgeil cnm bencee ya 12 kio alsaydın?
bugün ögle yemegine arnavut cigeri yapmayi düsünüyorum hem kan yapsin biraz hemde canim istiyordu coktandir,dün oglusumun akika kurbanini kestik ,esime dedim sakin cigerini atma haayemegini cok sevmemde arnavut cigeri yaptimi cok severek yerim,yagli maglida bugün olsun bari
allah kabul etsin cnm
yazını okurken çok duygulandım öncelikle Allah yardımcın olsun gurbetlik çok zor çok iyi bilirim onu bende 16 yaşımda evlendim gurbete gittim hep içime attım ve etrafıma gülücükler saçtım mutluluk pozları verdim fark etmeden ne büyük kötülük etmişim kendime ve 4.5 yıldır antideprasan kullanıyorum 1 yıl ara verdim (doktordan gizli) anladımki senin içindede çok büyük yaralar var ve senide anlayan bir eşin yok ama benden sana bir tavsiye sakın içine atma ya bir dost edin ona anlat yada burda paylaşmak istersen hepiniz dinler sana destek olur seni rahatlatırız yeterki içine atma çünkü hiçbir erkeğin umuru olmaz olan sana ve çocuğuna oluyor güzelim inanki k.i.b
Ice ata ata sonuc ne olucak bilmiyorum valla. Benki deli doluyumdur, ama gel görki bazen lal olup dilim damagim kuruyor konusmaya karsi.
Iyiki varsiniz, iyiki karsilik beklemeden hep yanimdasiniz Allah razi olsun!
oooo sonuna kadar arkandayız kız
hadi arkadaşım kim tutar seniiiii
sporumu yaptım gldim
insan kendini zorlayınca açılıyormuş bunu anladım
ilk başlarda kısa mesafede tıkanıyordum
bugün artık sonuna kadar koşup durmadan geri dönüp yarıya kadar devam edebildim
ama ne yazık zaman yok
işe başlamama az kaldı
kızlar hamama gidiyormusunuz
vakit olsa güzel bir masaj yaptırsam
bn hiç hamama gitmedim
ama bu soğuk kış günlerinde eminim iyi giderdi
ayrıca masaj selilütlere iyi geliyormuş
zayıflamayada yardımcıymış
gülçin
canım derdi veren allah sabrınıda veriyor
ben en zor anlarımda çocuklarımın sağlığına şükredip huzur buluyorum
bebeğin v kendin için sağlıklı olmak zorundasın
burda paylaşımlar gayet samimi içten
sadece kilo vrmek için burda olduğumuzu sanmıyorum hüzünlerimizi seviçlerimizide paylaşmalıyız diye düşünüyorum
yalnız değilsin unutma lütfen
Allah razi olsun canim, Rabbim bu günlerimizi arattirmasin..
Biliyorum aslinda yaptigimiz belki nankörlük, belki de dileyisimiz.
Iyiki varsiniz!
Okudukca agladim, okudukca rahatladim.
Yanimda karsilik beklemeden,her konuda destekcim oldugunuz icin
Allah'im razi olsun sizden. Rabbim ilk önce
hepinize saglik, huzur versin dertleriniz dermani olsun insAllah..
Sansliyim ben, sizin gibi iyi arkadaslara sahibim..
Hepinizi cok seviyorum
1 mil 1.5 km uyapıyor canım inanması zor dimi leslie süper yani :)kızlar şu leslie de 1 mille diyor ya,o yani normalde 1 km gibi bişeymi,yani biz 1 mille yaptığımız da 1 km yol mu yapmış oluyoruz ?
googleden VIRUSVIRUSVIRUSVIRUSVIRUSVIRUSVIRUSVIRUSıfla kulubü leslie sansone yaz orda açıklamalar var canım VIRUSVIRUSVIRUSVIRUSVIRUSVIRUSVIRUSVIRUSVIRUSVIRUSden indir kolaygeksinşu lesli yi nasıl bulup yaptığınızı anlatın ltfen dünden beri 3. soruşum kimse cvp yazmıyor...
indirmek mi gerek programı indirmeden yapılmıyormu...nerden indiriliyor...
Kilo Bildirimi
Başlangıç : 87
Geçen hafta : 84.5
Bu hafta :83.3
Giden : 1200 gr
Toplamda giden : 3700 gr
Hedef :75
Toplam spor : 430 dk.
Kızlar 1.5 olsaydı daha iyi olurdu ama buna da şükür.1 kilonun üstündeki her rakam uyar bana
Bu hafta biraz spor yapabilmek dileğim..
1 mil 1.5 km uyapıyor canım inanması zor dimi leslie süper yani :)
googleden VIRUSVIRUSVIRUSVIRUSVIRUSVIRUSVIRUSVIRUSıfla kulubü leslie sansone yaz orda açıklamalar var canım VIRUSVIRUSVIRUSVIRUSVIRUSVIRUSVIRUSVIRUSVIRUSVIRUSden indir kolaygeksin
tebrikler canım
bende bildiriym kaç gündür net yoktu sizden uzakta diyet çok çok zor hafta sonu kaçamaklarım oldu
başlangıç 86.60
geçen hafta 81.00
bu hafta 80.50
giden 500 Regl durumundayım
hedef 68..
spor : 250 dk
görüşürüz ben de dün gece aşka geldim tam 1 saat tempolu yürüdüm bantta.ama son 15 dk koştum su gibi oldum ama çok rahatladım.üstüne de bi duş ohh harika..
bakın aklıma ne geldi hepimişz spor meraklısıyız belki yürüyüşte olmaz ama hani şu göbeğini eritmek isteyenlerin topiğinde belli hareketler var ya biz de her gün kesinlikle yapılması gereken hareketleri belirlesek mesela.
100 mekik
100 sağ bacak yana doğru kaldırıp indirme
100 sol bacak
100 sopayla bel çevirme
100 yüz üstü ellerimizin ve dizimizin üztüne durup bacağı arkaya atma
100 sırt üstü yatıp iki bacak bitişik kaldırıp indirme (feryalin hareketi ben onu koltuğun altından tutuyorum öyle yaoıyorum.ki kardeşim hakem o söyledi en etkili hareketmiş.)
bi de feryalin diğer hareketi .ellerimizi yukarda birleştirip sağa sola esneme
sizin de öneriniz olsun ne olur yapalım her gün...
ben de saunaya masaja gitmeyi düşünüyorum.bakalım araştıracağım.ben de koşmaya başladım çok iyi geldi.
Allah razi olsun canim, Rabbim bu günlerimizi arattirmasin..
Biliyorum aslinda yaptigimiz belki nankörlük, belki de dileyisimiz.
Iyiki varsiniz!
Okudukca agladim, okudukca rahatladim.
Yanimda karsilik beklemeden,her konuda destekcim oldugunuz icin
Allah'im razi olsun sizden. Rabbim ilk önce
hepinize saglik, huzur versin dertleriniz dermani olsun insAllah..
Sansliyim ben, sizin gibi iyi arkadaslara sahibim..
Hepinizi cok seviyorum
1 mil 1.5 km uyapıyor canım inanması zor dimi leslie süper yani :)
googleden VIRUSVIRUSVIRUSVIRUSVIRUSVIRUSVIRUSVIRUSıfla kulubü leslie sansone yaz orda açıklamalar var canım VIRUSVIRUSVIRUSVIRUSVIRUSVIRUSVIRUSVIRUSVIRUSVIRUSden indir kolaygeksin
tebrikler canım
bende bildiriym kaç gündür net yoktu sizden uzakta diyet çok çok zor hafta sonu kaçamaklarım oldu
başlangıç 86.60
geçen hafta 81.00
bu hafta 80.50
giden 500 Regl durumundayım
hedef 68..
spor : 250 dk
Canim 1 mile 1,5 km degil.1,3 km yapiyor
canım nette problem vardı kaçgündür msn ye baktım yoktun çıktım bende lindi veriym sana özelden ama ordanda göstermiyo eğer indiremezsen tekrar msnden denerizwisper canım insan yoruluyor haliyle spor yaparkende
ama sonrası duş alıp bi çay içtinmi
çok rahatlıyor dediğin doğru
damlalar
msnde yoksun baktımda
link verilmiyor sanırım burda çıkmamış bak
istersen özelden aralara boşluk bırakarak gönder
tabi banada gönderirsen memnun olurum
regl olmana rağmen harika vermişsin kutlarım
banuş spor yaptınmı bugün
yaaaa nerden bulcaz bu çayııı kızlarrrr
günaydın ne güzel kilo veriyorsun maşallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?