80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Canim telafi edersin insAllah
Bu kadar umutsuz olmana gerek yok.
Yediklerini dengeleyerek de hem yediklerini eritir
hemde kilo verirsin.Ama yilma, devam et .

yok canim artik basladim istedigim kiloya ulasmadan birakmicam insallah
ama böyle olunca sinir oluyorum cok yavas ilerliyo bu gidisle aylar sürer benim kilolari vermem

bugün kendimi cezalandirip hic bise yememeyi düsünüyorum o kadar sinirlendim dün kendime

YouTube - 8 dakika Karın Egzersizi
kızlar benim gibi göbek ve yanlarıı olanlarrr
bu videoy yapmaya başladımmm ben kızlar ilk başlarda zorluyorr
ama çok faydalı ve sadece 8 dk

canim ben yaklasik 1 hafta 10 gündür gece yatarken folye sariyorum karnima demisdim ya,dün bi arkadas gördü aaa yanlarin gitmis diyor annemde dün diyo bayagi gözle görünen fark var diyor ...cok iyi bilirim göbe ve yanlarin olmasi kadar kötü bisey yok,bol giysen üstü hamile sanirlar dar giysen löp diye tasar :)))

zuzummm bendee korse aldımm
onu giyiniyorummm çok faydalıymış bencee kötü görünüyor sıkıştırdıgı için ama faydasıı çokmuş bi deniycme 10 gn filan

Yok canım neden üzüleyim,keşke herkes senin gibi saygıyla sorsa..
Senin bu mesajını gördüğüm de tam da çocuk sahibi olmayı istememek başlığını okuyordum.Tesadüf oldu :) Orada uyarı almıştım söylediklerimden dolayı baya olay olmuştu sonra yatıştı..

Canım şimdi nereden,hangi sebepten başlayayım bilmiyorum ki..
En başta karakterim kişiliğim anne olmaya müsait değil,özgürlüğüme,eğlenmeye,gezmeye çok düşkünüm..Bu kadar büyük bir sorumluluk hiç bana göre değil.Çocuk ömürlük bir anlaşma imzalamak gibi..Öyle sonradan değiştirebileceğin bir şey değil.Çocuk olduğunda senin ki biter,onun ki başlar bana göre.Ve ben zaten bu yaşıma kadar bunca sıkıntı çekmişken kendiminkini bitirmek istemiyorum.Bunlar işin duygusal kısımları.Bir de mantık kısmı var.

Dünyaya,insanlara hiç güvenmiyorum.O çocuğu nasıl koruyacağım..Çevre denen şeye müdahale edemem.Ben ne kadar iyi yetiştirsem de kendi kişiliği olacak.Benden bağımsız olarak..Ona doğruyu yanlışı göstersem de kendi bildiğini okuyacak ve başına kötü bir şey geldiğin de ben kahrolacağım,kendimi suçlayacağım..

Eşim mesela onu benden çok severse biterim ben,ben de asla eşimden daha fazla hiç kimseyi sevmek istemem..Hayata bakışımız,deli dolu olmamız,hayallerimiz..Bunların hepsi anne baba olmanın ağırlığı altında ezilip gidecek.Önce Türkiye'yi sonra dünyayı gezmek istiyorum ben..Çocuğa ayıracağım maddiyatı buna ayırmak istiyorum.

İnsanların çocuk yapma sebeplerini çok garip buluyorum..Yaşlanınca bir elimi öpen olsun,arkamdan bir dua okuyan olsun,soyum yürüsün...Hepsi inanılmaz saçma geliyor..Bu dünyaya bana baksın diye ya da bana bir hayrı olsun diye çocuk getirmek bencillik değil de nedir?

Türkiye de bu kararı vermek cesaret istiyor çünkü artık tepkilerden ve sorulara cevap vermekten bıktım.."hadi neden çocuk yapmıyorsunuz,olmuyorsa tedavisi var", "çocuk evin neşesidir çocuksuz olmaz" , "evliliğiniz oturur çocukla (yok daha neler)" ve daha bir sürü deli saçması laflar..Bizim millet üremek için evleniyor ve kendine benzemeyeni de dışlıyor..Keşke çocuğum olmasaydı da olmuyor ne yapayım der geçerdim en azından nasihat dinlemek zorunda kalmazdım.
Bir ara ciddi ciddi tıbbi olarak bu işe son vermeyi düşündüm Ama insanoğlu değişiyor kesin değil hiç bir şey o yüzden vazgeçtim.Milyonda bir ihtimal de olsa belki değişirim diye.

Bir de son olarak diyorlar ya karşılıksız tek sevgi,en yüce sevgi..En yüce sevgi midir onu yaşamadan yorumlamam saçma olur ama karşılıksız olmadığını gördüğüm onlarca örnekle şahit oldum..

Canım biraz uzun oldu ama inan bu anlattıklarım sebeplerimin sadece yüzde 30'luk kısmıdır.Dahası var ama şimdi buradaki annelerden tepki almak istemiyorum diğer topikteki gibi.Nedense bazı anlayışlı ve olgun anneler dışında diğerleri bu konuda aşırı hassas..

Kısaca bu kadar toplum baskısında emin ol bir çocuk yapmak daha kolay olurdu ama ben kendimden emin olmadan kimsenin sözüyle ya da olmuyor mu sözlerinden kurtulmak için asla yapmam.

Son düzenleme:
banuuuuşşşş...

93 le doğuma girdim hastaneden geldiğimde 86 idim.
bugün 15 gün oldu tartıldıım 82 olmuşummmm..ne güzel şeymiş bu emzirmekkk

banuuuuşşşş...

93 le doğuma girdim hastaneden geldiğimde 86 idim.
bugün 15 gün oldu tartıldıım 82 olmuşummmm..ne güzel şeymiş bu emzirmekkk

süperrsinnn meloşşş cnmm bak hafif bir diyetleee eski haline çabucak dönecekisnn emin ol
dogum daa alınan kilollar çabuk gidiyorr ,sen bol suu iç hem sütün olurr hemde zayıflatırr

emiyormuu elvin hm

lilium...aynı şeyleri hissediyordum 2-3 yıllık evli iken ve başlarda

hem de hepsini ama zamanla değişti düşüncelerim..sen ne kadarlık evlisin bilmiyorum ama psikolojik olarak neye hazırsan onu yaşamak en güzeli

birdeeee meloş
emzirmek çok güsle bir duy guuu yaa
ben ilk ikiz oldugunuu ögrendigimde aklıma gelen ilk şy nasıl emzircemm oldu
çünkü çok istiyordum emzirmeyi bebegimii

ve 23 ay bıkmadna usanmadan emziridm ikisnideee
ban akalsa kesmezdim ama ,baktım bıktılarrr keseyim dedimm
hatta ilk memedenn kestigimde çok agladımmm ,canım yandııı
sanki ayrılıyomuş gibi hissetimmm onlardannn
sonradannn geçti tabii

deryaaa
çocuk konusundaaa en ii kararı insan kendisi verirr
ama çocuk hayatının yüzde 100 kaplıyo gerçektenn
hele benim gibi iki tane birdne oluncaaa anlatılması güç şeyler yaşıyorsunn
özel hayattan tuttaa,tüzel hayata kadarrr herşeyin alt üstt

ama kendi adıma konuşayım ben bundna şikayetçi dgeilimmm
annelik iç güdüm benim bi haylii fazlaaa
vee buradaki ark böyle görüyorumm
pişman degilimmm hç olmadım cnmm

amaa toplumuu hiç sorma zatenn bana herkes çocuk yap derdiii
ben istediigm için yaptım tabiki
şimdiidee bird ekızın olsunn şöle böleee
insanların çenesii hiç kapanmıyorrr
bense kesinlikle düşünmüyorum 3. yüü
allah olmayanlara versin diyorumm

çevree herşeyi söyle önemli olann senin ne istediginn

Ben 4 yıllık evliyim canım,20 yaşımda da böyle düşünüyordum,evlen değişir dediler.Evlendim yaş oldu 27 hala aynı kafadayım ama kesin konuşamam tabi insanız değişiyoruz sürekli..Ama bu kadar sebepten birini elesem diğeri beni tutar gibi geliyor.Bir de hiç yok içimde annelik iç güdüsü...Bebek sevmem mesela,çocuk da sevmem,yeğenlerime bile katlanamıyorum şımardıklarında.

Ya toplum bir garip zaten,dayatılmış olanı ister illa,gerisini düşünmez..Sen ne güzel kulak asmamışsın hiç birine kendi istediğini yapmışsın...Bir tanesi bile zor gelirken ikiz büyütmek nasıldır düşünemiyorum bile..Bunca zorluğu çekmiş biri olarak bunları böyle ifade edebilmen ne güzel..İşte bilinçli olmak böyle bir şey.Haklısın banucum önemli olan benim ne hissettiğim çünkü eşimden bile fazla ben yükleneceğim o sorumluluğu.

Son düzenleme:
sen işi çözmüşsün canım zaten
azimli günler dilerim...

teşekkür ederim canım
ne güzel yaa, günlerde salata mezee ben bayılırım meze çeşitlerine

kuzummm
tüylerim diken diken oldu inan kiii

izlemmm ugramadin kizzz sporlami mesgulsun yoksa

pazar günleri genelde dışarı çıkıyoruz canım yaa
gelemiyorum buraya

yollarr gidişine ben gülüşüne hastayım anaammm
kim tutar senii

Kimse tutamaz canım
Allahın izniyle atacaksın fazlalıkları...İdolümüz olarak izlemle senin çok çalışman lazım
kız öle deyince bi tuhaf hissediyorum
hiçç bişiy yiyesim gelmiyorr
aslında süper ama, işime gelmiyor

bende yapcam bundan
benim neyim eksik

hamammıııı :84::84::84::84:
yarama parmak bastın
bende hiç gitmedim yaa, çok istiyorum bende
bakalım ne zaman nasip olucak
aslında bi hamam günü mü yapsak kk izmir kızlarıyla

kotta 32 beden kaç oluyo bileniniz varmı :26:
42 canım
yoksa 42ye girdin mii
kız şimdi 42 giyersen 70-75 kilo olunca kaç giyeceksin

ay kızlar elmalı kurabiye yaptım çok yoruldum ya yapasıya kadar canım çıktı
bana da bi tanneeee
kurabiye canavarıyım ben

duydum duyduuummmm
annemde dedi zaten ilkay incecikti diyee
yaaa dedim bende göbek gittiyse süperrr
dedim zati ben gelene kadar 57e düşemessee ırmak kenarında 5 tur attırıcam ona
susanoğlunda gelimce beraber gezeriz artık

bir mersin gelinii olarak
tantunide yenmez mi beee

menümü yazayım kaçayımm

1 yumurta
peynir
2 zeytin
doma. sal

yarım elma çeyrek ayva

3 köfte
salata
ayran

2lt su
2 kupa
tarçın çayı
3 fincan yeşil çayy

banu kaçarrrr
bu şaka olmalıı

günaydın herkesee :) bende bugünden itibaren 1 ay izinliyim kızlar okul yok öss olacağı için
rahat rahat yaparım artık sporumu
ohh tadını çıkar ablamm

Izlem, cikamadin mi annem gecmisden
çıkamadım yaaaa :78::78::78:

YouTube - 8 dakika Karın Egzersizi
kızlar benim gibi göbek ve yanlarıı olanlarrr
bu videoy yapmaya başladımmm ben kızlar ilk başlarda zorluyorr
ama çok faydalı ve sadece 8 dk
yapalım datlumm gıymatlum

bende sarıcam yaa
çok faydası oluyormuş bacağıma sarıcam ben
spora giderken

izlemm menüme nidennnn
şaka olmadlı didnnnn begenemeidn miii

bundan sonra böyleeee savunun ben gliyorumm

bu zmanada kadar ii idare ettim seni izlemmm
yedimm yedimmm izlem kendinii ii hissettsin bend eçok verisn die
ama yete ben kendimi düşüneyim accıkta

yada yiyip yiyippp eriyorum mu deseydimmm

canim yazdiklarini bende okudum....insan kendi olan biseye nasil özen gösteriyor hem kendi bedeninden bisey olsun hem esya olsun ama kendinin olunca daha bi dikkatli bakiyor sahip cikyio dimi,bebekde öyle bu benim diyoyrsun benim bedenimde büyüdü can buldu diyorsun.hel dogdunda ne es,ne dost,ne ana baba onun sevgisinin önüne gecebiliyor.baba esine daha düskün oluyor ,görüyor cünkü 9 ay tasiidini,nasil dogum ettini,cocuga nasil baktgini görünce daha cok seviyor bence .esiyle daha cok gurur duyuyor.aynisi anne icinde ,ben cok mutlu olyuorum esim cocuklarimla oynasdginda onlarla ilgilendiginde .hele kizimin bir babacim deyisi var ,cok mutlu ediyor beni,benden cok babasina düskün,hicte kiskanmiyorum daha cok seviyorum,cünkü esim kendini kizima sevdirdigi icin,kimi cocuklar babadan korkar var bu cevremizde ....
benimle ayni dönem dügünü olan arkadas var ,her yeri gezicem öyle cocuk dogurucam dedi...her yeri 8 senede gezdi hemen hemen...cocuklari yok evde okadar bunaliyorlarki artik gezecek yerde kalmadi eglenecek yerde kalmadi hergün birilerin oturmaya gidiyolar.daha cok ailesine ,cünk+ü cocuklulara gitmiyolar artik,cocuklarida sevmemeye basladilar artik.onun cocuk yetisdirmesini begenmez bunuki begenmez ,ama 8 yil önce cocuklara asiri düskündü...zamanla degisti tabi.
o ilk anki hamilelik ,o karninda kipramaslari,nasil bisey acaba diye o meraklar.hele kucagi ilk verisleri ,ne esini ilk gördügünü aska benzer nede baska seye,dünya o dakiklarda durmus gibi oluyor ,tarifsiz bisey ya....cocugu olmayani cok iyi anlarim,cocuk bir süre istemeyenide anlarim ,ama senin düsüncelerini anlayamiyorum malesef.....:44:

kız öle deyince bi tuhaf hissediyorum
hiçç bişiy yiyesim gelmiyorr
aslında süper ama, işime gelmiyor

bende yapcam bundan
benim neyim eksik

Zaten yeterince örnek oluyorsunuz merak etme..Daha da kısma fotosentezle yaşamaya başlayacaksın yakında

Yap canım yap,tarçın çayı reklamını yaptığımız kadar var.

güleyimde yabana gitmesin

canım öncelikle saygı duyuyorum görüşlerine..birincisi eşim bana çocuk yüzünden daha da bağlanacaksa bu beni daha çok kırar.Kendi özelliklerim için değil de ona bir çocuk verdim diye beni daha çok sevmesi bana göre çok acı.Benim şu güne kadar hayatta çektiklerimle gurur duymasını isterim.Çünkü o çocuğu dünyaya getirirken çekeceğim zorlukları bile bile getirmiş olacağım.Yani bundan şikayet etmek ya da övünmek saçma geliyor bana.Doğal bir süreç bu madem o çocuğu istedim tabi ki taşıyacağım acı çekeceğim bunlar fedakarlık değil ki isteğimin getirileri.
Ama hayattan çektiklerim benim isteğim dışında bana yapılanlar.Bunlara karşı verdiğim savaş daha gurur duyulası bence.

Bir de benim ki sadece gezeyim eğleneyim de değil.Onun sorumluluğu,bakımı,hayatıma etkileri..Tabi ki insan bir süre sonra bıkar gezmekten,doyar her şeye..Ama sırf o zaman sıkılacağım diye de çocuk yapamam.Bir de mükemmeliyetçiyim,yani onu çok düzgün yetiştirmek isterim ama çevreden dolayı ister istemez sevmediğim hareketleri olacak mutlaka.Beni ve ailemi tanıyanlar ya sen o aileden nasıl böyle düzgün çıktın diyorlar..Ya da mükemmel bir aileden hayırsız,beş para etmez bir evlat çıkabiliyor.Yani her şey benim elimde değil,kumar gibi bir insan getireceğim hayata..

Tabi ki anlamaman normal,inan ben de çocuksuz yapamayanları,çocuğu olmadığı halde evlatlık almayıp da illa kendi kanım olsun diye yırtınanları anlamıyorum.Ama saygı duyuyorum tabi ki hepsine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…