kızlar kardeşimle iddiaya girmiştik
ben kazandım spor ayakkabııı hazır sporada başlamışkenn
koşu ayakkabısı aldım hep normal formdaspor ayakkabısı giyerdim bu sefer
profesyonel bişiy aldım
mavi yerleri turkuaz resimdekinden daha açık giydim ayağıma
insanın spor yapası geliyor yaa mükemmeldi
birde hedaayyeee olunca yeme de yanında yat
http://images.gittigidiyor.com/2535/Adidas-KOOGER-W-G18703-KOSU-AYAKKABI-37__25356322_0.jpg için Google Görsel Sonuçları
ha ben baktım canım bence çok ş,iri,n bir takım bu beğendim,fiyatı ne kadar ki ekononik falan demişsinde birde bu takımın tatamını alıyorsun değil ,biz alıcağımız zaman istersen bütn parçaları almayabiliyordun...birde ben çok baktım ve en sonunda yaptırdım hazır almadım.projesinide kendim çizdim canım..kizlar bilenler biliyordur belki benim 4.5 yasinda bir kizim var ve 14 aylik oglum,yeni eve tasiniyorum ya,kizimin simdilik odasi tek olcak seneye oglumla ortak kullanicaklar.nasil bir oda alsam bilemiyorum...bücceyede uygun bisey istiyorum ,cünkü bu aldigimiz ev yerleri felan herseyi sifirdan yapilmasi sartti.simdi beyaz oda pembe duvarmi olsun diyorum yoksa söyle bir oda alayimmi cok kararisizm yardimci olurmusunuz fikirlerinize ihtiyacim var:44::44:
Jungedzimmer Skate - kika - Die Nr.1 bei Wohnideen!
ben korseye 3 gün dayandım cendereye girmiş gibi hissettim 3 gün sonra çıkardığımda ''dünyaaa varmış'' dedimzuzummm bendee korse aldımm
onu giyiniyorummm çok faydalıymış bencee kötü görünüyor sıkıştırdıgı için ama faydasıı çokmuş bi deniycme 10 gn filan
senin şu anlattıkların en ufak bir gariplik görmedim,ben senin gibi düşünmesemde insanların bu tarz hislerine karşı çok genişim heralde ,arkadaşlarım tanıyanlar en garip hislerini tecrübelerini benimle çok kolay paylaşır bu yüzden,hiç böyle gözlerimi belerterek suratlarına bakmadığım yada niye böyle düşünüyorsundemediğim yada ikna çabasına girmediğim için bence...kendini çok güzel ifade etmişsin,bunu bile yapmak zorunda değilsin,kimseye neyi niçin istemediğin için açıklamak zorunda değilsin ama insanlar boğuyorlar dimi,birde en çok sinir tipler ''ikna etmek'' isteyenler vazgeçirmeye çalışnalar,meseal bende 2..bebeği düşünmüyorum ,ne zaman düşünmüyorum desem ama..............di,ye başalayan...olurmu.....................diye devam eden....bencillik......diye ayyuka çıkan......yazıkk....diye acımayla biten nasihatler nasihatler nasihatlerrrrr nefret ediyorum..ben egeye tedavi ila hamile kaldım 3,5-4 yıl sonra...çok istedim ..iyiki doğurmuşum..iyiki var oğluşum..tedavi ile olmasa da bir tane istemiştim...tedavi süresince dualarım bir tane olsun diye idi..allah kabul etti ve bir tane oldu...allah isteyene versin artık ben oğluma imkanlarım dahilinde en iyi şekilde bakıcam..2. yi düşünmüyorum ....sebepleri seninde dediğin gibi çok kendimce ...senin dediklerinin arasındada var hatta...hayata bir kere geliyoruz ,bırakalım da herkes nasıl istiyorsa öyle yaşasın dimi..Yok canım neden üzüleyim,keşke herkes senin gibi saygıyla sorsa..
Senin bu mesajını gördüğüm de tam da çocuk sahibi olmayı istememek başlığını okuyordum.Tesadüf oldu :) Orada uyarı almıştım söylediklerimden dolayı baya olay olmuştu sonra yatıştı..
Canım şimdi nereden,hangi sebepten başlayayım bilmiyorum ki..
En başta karakterim kişiliğim anne olmaya müsait değil,özgürlüğüme,eğlenmeye,gezmeye çok düşkünüm..Bu kadar büyük bir sorumluluk hiç bana göre değil.Çocuk ömürlük bir anlaşma imzalamak gibi..Öyle sonradan değiştirebileceğin bir şey değil.Çocuk olduğunda senin ki biter,onun ki başlar bana göre.Ve ben zaten bu yaşıma kadar bunca sıkıntı çekmişken kendiminkini bitirmek istemiyorum.Bunlar işin duygusal kısımları.Bir de mantık kısmı var.
Dünyaya,insanlara hiç güvenmiyorum.O çocuğu nasıl koruyacağım..Çevre denen şeye müdahale edemem.Ben ne kadar iyi yetiştirsem de kendi kişiliği olacak.Benden bağımsız olarak..Ona doğruyu yanlışı göstersem de kendi bildiğini okuyacak ve başına kötü bir şey geldiğin de ben kahrolacağım,kendimi suçlayacağım..
Eşim mesela onu benden çok severse biterim ben,ben de asla eşimden daha fazla hiç kimseyi sevmek istemem..Hayata bakışımız,deli dolu olmamız,hayallerimiz..Bunların hepsi anne baba olmanın ağırlığı altında ezilip gidecek.Önce Türkiye'yi sonra dünyayı gezmek istiyorum ben..Çocuğa ayıracağım maddiyatı buna ayırmak istiyorum.
İnsanların çocuk yapma sebeplerini çok garip buluyorum..Yaşlanınca bir elimi öpen olsun,arkamdan bir dua okuyan olsun,soyum yürüsün...Hepsi inanılmaz saçma geliyor..Bu dünyaya bana baksın diye ya da bana bir hayrı olsun diye çocuk getirmek bencillik değil de nedir?
Türkiye de bu kararı vermek cesaret istiyor çünkü artık tepkilerden ve sorulara cevap vermekten bıktım.."hadi neden çocuk yapmıyorsunuz,olmuyorsa tedavisi var", "çocuk evin neşesidir çocuksuz olmaz" , "evliliğiniz oturur çocukla (yok daha neler)" ve daha bir sürü deli saçması laflar..Bizim millet üremek için evleniyor ve kendine benzemeyeni de dışlıyor..Keşke çocuğum olmasaydı da olmuyor ne yapayım der geçerdim en azından nasihat dinlemek zorunda kalmazdım.
Bir ara ciddi ciddi tıbbi olarak bu işe son vermeyi düşündümAma insanoğlu değişiyor kesin değil hiç bir şey o yüzden vazgeçtim.Milyonda bir ihtimal de olsa belki değişirim diye.
Bir de son olarak diyorlar ya karşılıksız tek sevgi,en yüce sevgi..En yüce sevgi midir onu yaşamadan yorumlamam saçma olur ama karşılıksız olmadığını gördüğüm onlarca örnekle şahit oldum..
Canım biraz uzun oldu ama inan bu anlattıklarım sebeplerimin sadece yüzde 30'luk kısmıdır.Dahası var ama şimdi buradaki annelerden tepki almak istemiyorum diğer topikteki gibi.Nedense bazı anlayışlı ve olgun anneler dışında diğerleri bu konuda aşırı hassas..
Kısaca bu kadar toplum baskısında emin ol bir çocuk yapmak daha kolay olurdu ama ben kendimden emin olmadan kimsenin sözüyle ya da olmuyor mu sözlerinden kurtulmak için asla yapmam.
süper canım ilk zamanlar çok i,yi gidiyor emzirip azıcıkta dikkatle bol su ile....banuuuuşşşş...93 le doğuma girdim hastaneden geldiğimde 86 idim.
bugün 15 gün oldu tartıldıım 82 olmuşummmm..ne güzel şeymiş bu emzirmekkk
birdeeee meloş
emzirmek çok güsle bir duy guuu yaa
ben ilk ikiz oldugunuu ögrendigimde aklıma gelen ilk şy nasıl emzircemm oldu
çünkü çok istiyordum emzirmeyi bebegimii
ve 23 ay bıkmadna usanmadan emziridm ikisnideee
ban akalsa kesmezdim ama ,baktım bıktılarrr keseyim dedimm
hatta ilk memedenn kestigimde çok agladımmm ,canım yandııı
sanki ayrılıyomuş gibi hissetimmm onlardannn
sonradannn geçti tabii
emiyor canım maşallahı varsüperrsinnn meloşşş cnmm bak hafif bir diyetleee eski haline çabucak dönecekisnn emin ol
dogum daa alınan kilollar çabuk gidiyorr ,sen bol suu iç hem sütün olurr hemde zayıflatırr
emiyormuu elvin hm
birdeeee meloş
emzirmek çok güsle bir duy guuu yaa
ben ilk ikiz oldugunuu ögrendigimde aklıma gelen ilk şy nasıl emzircemm oldu
çünkü çok istiyordum emzirmeyi bebegimii
ve 23 ay bıkmadna usanmadan emziridm ikisnideee
ban akalsa kesmezdim ama ,baktım bıktılarrr keseyim dedimm
hatta ilk memedenn kestigimde çok agladımmm ,canım yandııı
sanki ayrılıyomuş gibi hissetimmm onlardannn
sonradannn geçti tabii
dün benim günümdü kızlar bi güzel giyindim süslendim
ayakkabım da alındı
mağazalara girdim bi sürü şey denedim çok morallendimm çok azimlendimm
trençkot ve deri ceket arasında kaldımm
karar veremedim, birine bütçem yetiyordu
eşim deri cekettee ısrar etti çok yakıştı dedi
bende trençkot almak istedim şimdi onu çiğmemek de istemedim
öff kararsız kaldım almadım
ben size resim ekliyim size beraber karar vereliimmmm
kızlarrr bütün ceket ve trançkottaaa s-36 beden oldu bana yaa
sadece mangoda olmadı
ayyy kıç ata ata denedim valla yaa
birde bi tunik denedim m-38 di çorap vardı ayağımda çok kısa diye izin çıkmadı
ama olsun denemesi bilem süperdi yaa
Ben de istiyorum yaaa :84:
Çok güzelmiş canım güle güle kullan
izlemmm apıkklarınıııı( çocuklar öyle derdi)
gül güle kullan cnmmm
nasılsınız kızlar hafta sonu araya giriyo böle oluyor ya geçmiş birikince uyuz oluyorum,okuyamayınca ...
kızlar bugün temizlik günü,işler var biraz 5 gibi dışarı çıkıcam..
sizden bir şsteyim olacak..
bana liste yazarmısınız aktara uğrayacam..
neler alayım?
bitki çayı olarak falan..
ne ne işe yarar...
mesela iştah kesen bitki?
tuvalete çıkmama yardımcı olan bitki?
yağ yakan bişeyler?
müsli,tarçın,5 i bi yerde falan filan..yazarmısınız acabaaa
senin şu anlattıkların en ufak bir gariplik görmedim,ben senin gibi düşünmesemde insanların bu tarz hislerine karşı çok genişim heralde ,arkadaşlarım tanıyanlar en garip hislerini tecrübelerini benimle çok kolay paylaşır bu yüzden,hiç böyle gözlerimi belerterek suratlarına bakmadığım yada niye böyle düşünüyorsundemediğim yada ikna çabasına girmediğim için bence...kendini çok güzel ifade etmişsin,bunu bile yapmak zorunda değilsin,kimseye neyi niçin istemediğin için açıklamak zorunda değilsin ama insanlar boğuyorlar dimi,birde en çok sinir tipler ''ikna etmek'' isteyenler vazgeçirmeye çalışnalar,meseal bende 2..bebeği düşünmüyorum ,ne zaman düşünmüyorum desem ama..............di,ye başalayan...olurmu.....................diye devam eden....bencillik......diye ayyuka çıkan......yazıkk....diye acımayla biten nasihatler nasihatler nasihatlerrrrr nefret ediyorum..ben egeye tedavi ila hamile kaldım 3,5-4 yıl sonra...çok istedim ..iyiki doğurmuşum..iyiki var oğluşum..tedavi ile olmasa da bir tane istemiştim...tedavi süresince dualarım bir tane olsun diye idi..allah kabul etti ve bir tane oldu...allah isteyene versin artık ben oğluma imkanlarım dahilinde en iyi şekilde bakıcam..2. yi düşünmüyorum ....sebepleri seninde dediğin gibi çok kendimce ...senin dediklerinin arasındada var hatta...hayata bir kere geliyoruz ,bırakalım da herkes nasıl istiyorsa öyle yaşasın dimi..
dün benim günümdü kızlar bi güzel giyindim süslendim
ayakkabım da alındı
sadece mangoda olmadı
teşekkürler kuzumm daha iyileri senin olsun
bu tarz ayakkabı ilk kez giyiyorum bende
daha günlük yaşam da da kullanılacak tarzda seçmeye dikkat ediyordum
ama bu çok hoşuma gitti sürekli bir spor yapasın durumu var
hemde indirimdeydi 89 liraya aldık
buna en çok kardeşim sevindi
canım öncelikle saygı duyuyorum görüşlerine..birincisi eşim bana çocuk yüzünden daha da bağlanacaksa bu beni daha çok kırar.Kendi özelliklerim için değil de ona bir çocuk verdim diye beni daha çok sevmesi bana göre çok acı.Benim şu güne kadar hayatta çektiklerimle gurur duymasını isterim.Çünkü o çocuğu dünyaya getirirken çekeceğim zorlukları bile bile getirmiş olacağım.Yani bundan şikayet etmek ya da övünmek saçma geliyor bana.Doğal bir süreç bu madem o çocuğu istedim tabi ki taşıyacağım acı çekeceğim bunlar fedakarlık değil ki isteğimin getirileri.
Ama hayattan çektiklerim benim isteğim dışında bana yapılanlar.Bunlara karşı verdiğim savaş daha gurur duyulası bence.
Bir de benim ki sadece gezeyim eğleneyim de değil.Onun sorumluluğu,bakımı,hayatıma etkileri..Tabi ki insan bir süre sonra bıkar gezmekten,doyar her şeye..Ama sırf o zaman sıkılacağım diye de çocuk yapamam.Bir de mükemmeliyetçiyim,yani onu çok düzgün yetiştirmek isterim ama çevreden dolayı ister istemez sevmediğim hareketleri olacak mutlaka.Beni ve ailemi tanıyanlar ya sen o aileden nasıl böyle düzgün çıktın diyorlar..Ya da mükemmel bir aileden hayırsız,beş para etmez bir evlat çıkabiliyor.Yani her şey benim elimde değil,kumar gibi bir insan getireceğim hayata..
Tabi ki anlamaman normal,inan ben de çocuksuz yapamayanları,çocuğu olmadığı halde evlatlık almayıp da illa kendi kanım olsun diye yırtınanları anlamıyorum.Ama saygı duyuyorum tabi ki hepsine.
ha ben baktım canım bence çok ş,iri,n bir takım bu beğendim,fiyatı ne kadar ki ekononik falan demişsinde birde bu takımın tatamını alıyorsun değil ,biz alıcağımız zaman istersen bütn parçaları almayabiliyordun...birde ben çok baktım ve en sonunda yaptırdım hazır almadım.projesinide kendim çizdim canım..birde bişey daha var ..çocukların aynı odada mı olacaklar,keşke imkanın olsada ayrı odalarda olsalar daha iyti olurdu..hem biri kız biri erkek daha rahat ederler,böyle şeyler alırken uzun cvadeli kullandığımız için geleceğe yönelik düşünmek gerekiyor heralde...uzun vadeli düşüneceksin yani...hayırlı olsun şimdiden
ben korseye 3 gün dayandım cendereye girmiş gibi hissettim 3 gün sonra çıkardığımda ''dünyaaa varmış'' dedim
senin şu anlattıkların en ufak bir gariplik görmedim,ben senin gibi düşünmesemde insanların bu tarz hislerine karşı çok genişim heralde ,arkadaşlarım tanıyanlar en garip hislerini tecrübelerini benimle çok kolay paylaşır bu yüzden,hiç böyle gözlerimi belerterek suratlarına bakmadığım yada niye böyle düşünüyorsundemediğim yada ikna çabasına girmediğim için bence...kendini çok güzel ifade etmişsin,bunu bile yapmak zorunda değilsin,kimseye neyi niçin istemediğin için açıklamak zorunda değilsin ama insanlar boğuyorlar dimi,birde en çok sinir tipler ''ikna etmek'' isteyenler vazgeçirmeye çalışnalar,meseal bende 2..bebeği düşünmüyorum ,ne zaman düşünmüyorum desem ama..............di,ye başalayan...olurmu.....................diye devam eden....bencillik......diye ayyuka çıkan......yazıkk....diye acımayla biten nasihatler nasihatler nasihatlerrrrr nefret ediyorum..ben egeye tedavi ila hamile kaldım 3,5-4 yıl sonra...çok istedim ..iyiki doğurmuşum..iyiki var oğluşum..tedavi ile olmasa da bir tane istemiştim...tedavi süresince dualarım bir tane olsun diye idi..allah kabul etti ve bir tane oldu...allah isteyene versin artık ben oğluma imkanlarım dahilinde en iyi şekilde bakıcam..2. yi düşünmüyorum ....sebepleri seninde dediğin gibi çok kendimce ...senin dediklerinin arasındada var hatta...hayata bir kere geliyoruz ,bırakalım da herkes nasıl istiyorsa öyle yaşasın dimi..
süper canım ilk zamanlar çok i,yi gidiyor emzirip azıcıkta dikkatle bol su ile....
evet bende emzikten keserken ağlamıştım istememiştim bırakmasını ama kendi isteği ile bıraktı yavrum...istemedi..
canim ben yaklasik 1 hafta 10 gündür gece yatarken folye sariyorum karnima demisdim ya,dün bi arkadas gördü aaa yanlarin gitmis diyor annemde dün diyo bayagi gözle görünen fark var diyor ...cok iyi bilirim göbe ve yanlarin olmasi kadar kötü bisey yok,bol giysen üstü hamile sanirlar dar giysen löp diye tasar :)))
Yok canım neden üzüleyim,keşke herkes senin gibi saygıyla sorsa..
Senin bu mesajını gördüğüm de tam da çocuk sahibi olmayı istememek başlığını okuyordum.Tesadüf oldu :) Orada uyarı almıştım söylediklerimden dolayı baya olay olmuştu sonra yatıştı..
Canım şimdi nereden,hangi sebepten başlayayım bilmiyorum ki..
En başta karakterim kişiliğim anne olmaya müsait değil,özgürlüğüme,eğlenmeye,gezmeye çok düşkünüm..Bu kadar büyük bir sorumluluk hiç bana göre değil.Çocuk ömürlük bir anlaşma imzalamak gibi..Öyle sonradan değiştirebileceğin bir şey değil.Çocuk olduğunda senin ki biter,onun ki başlar bana göre.Ve ben zaten bu yaşıma kadar bunca sıkıntı çekmişken kendiminkini bitirmek istemiyorum.Bunlar işin duygusal kısımları.Bir de mantık kısmı var.
Dünyaya,insanlara hiç güvenmiyorum.O çocuğu nasıl koruyacağım..Çevre denen şeye müdahale edemem.Ben ne kadar iyi yetiştirsem de kendi kişiliği olacak.Benden bağımsız olarak..Ona doğruyu yanlışı göstersem de kendi bildiğini okuyacak ve başına kötü bir şey geldiğin de ben kahrolacağım,kendimi suçlayacağım..
Eşim mesela onu benden çok severse biterim ben,ben de asla eşimden daha fazla hiç kimseyi sevmek istemem..Hayata bakışımız,deli dolu olmamız,hayallerimiz..Bunların hepsi anne baba olmanın ağırlığı altında ezilip gidecek.Önce Türkiye'yi sonra dünyayı gezmek istiyorum ben..Çocuğa ayıracağım maddiyatı buna ayırmak istiyorum.
İnsanların çocuk yapma sebeplerini çok garip buluyorum..Yaşlanınca bir elimi öpen olsun,arkamdan bir dua okuyan olsun,soyum yürüsün...Hepsi inanılmaz saçma geliyor..Bu dünyaya bana baksın diye ya da bana bir hayrı olsun diye çocuk getirmek bencillik değil de nedir?
Türkiye de bu kararı vermek cesaret istiyor çünkü artık tepkilerden ve sorulara cevap vermekten bıktım.."hadi neden çocuk yapmıyorsunuz,olmuyorsa tedavisi var", "çocuk evin neşesidir çocuksuz olmaz" , "evliliğiniz oturur çocukla (yok daha neler)" ve daha bir sürü deli saçması laflar..Bizim millet üremek için evleniyor ve kendine benzemeyeni de dışlıyor..Keşke çocuğum olmasaydı da olmuyor ne yapayım der geçerdim en azından nasihat dinlemek zorunda kalmazdım.
Bir ara ciddi ciddi tıbbi olarak bu işe son vermeyi düşündümAma insanoğlu değişiyor kesin değil hiç bir şey o yüzden vazgeçtim.Milyonda bir ihtimal de olsa belki değişirim diye.
Bir de son olarak diyorlar ya karşılıksız tek sevgi,en yüce sevgi..En yüce sevgi midir onu yaşamadan yorumlamam saçma olur ama karşılıksız olmadığını gördüğüm onlarca örnekle şahit oldum..
Canım biraz uzun oldu ama inan bu anlattıklarım sebeplerimin sadece yüzde 30'luk kısmıdır.Dahası var ama şimdi buradaki annelerden tepki almak istemiyorum diğer topikteki gibi.Nedense bazı anlayışlı ve olgun anneler dışında diğerleri bu konuda aşırı hassas..
Kısaca bu kadar toplum baskısında emin ol bir çocuk yapmak daha kolay olurdu ama ben kendimden emin olmadan kimsenin sözüyle ya da olmuyor mu sözlerinden kurtulmak için asla yapmam.
banuuuuşşşş...
93 le doğuma girdim hastaneden geldiğimde 86 idim.
bugün 15 gün oldu tartıldıım 82 olmuşummmm..ne güzel şeymiş bu emzirmekkk
huuuuu bacum süpersin yaaa 36 lar oluyor artıkın yaniidün benim günümdü kızlar bi güzel giyindim süslendim
ayakkabım da alındı
sadece mangoda olmadı
birde bi tunik denedim m-38 di çorap vardı ayağımda çok kısa diye izin çıkmadı
ama olsun denemesi bilem süperdi yaa
nasılsınız kızlar hafta sonu araya giriyo böle oluyor ya geçmiş birikince uyuz oluyorum,okuyamayınca ...
kızlar bugün temizlik günü,işler var biraz 5 gibi dışarı çıkıcam..
sizden bir şsteyim olacak..
bana liste yazarmısınız aktara uğrayacam..
neler alayım?
bitki çayı olarak falan..
ne ne işe yarar...
mesela iştah kesen bitki?
tuvalete çıkmama yardımcı olan bitki?
yağ yakan bişeyler?
müsli,tarçın,5 i bi yerde falan filan..yazarmısınız acabaaa
lilicim yazdıkların doğru kimi o zorlukları göze alıo kimi alamıo karar senin saygı duyarm melo kız maş. Doğurdun bize yetiştin bacım izlemm benimde bi iddia değilde hayalim var 36bedene düşünce cümbür cemaat bi kaç mağazada yapıcaz bunu içeri gircem ve ilk yanıma gelen tezgahtar kıza diycemki ver şurdan bi36bedensırf bunun hayalini kurmak bile beni mutlu edio
bakın gene aynı yer hanımlarr :82::82::82:
dün aklıma geldi burda benim resmim vardı gene burda çekeyim diye benimde çok hoşuma gidiyor tabiki
isteyince gerçekten oluyor, halinizden utanmayın
oo zayıfım hiç kilom yok diye herkesi küçümseyenler
gün gelir bir hastalanır dayanır haplara hayatında olmadığı kadar şişer
öyle yadaa böyle yaa olacak yaa olacakk....
gazelden hikaye yazmıyoruz burda birebir yaşanmış şeylerimizi paylaşıyoruz
buyurun farkayorumlar bekliyorumm :82::82::82:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?