günaydınnnn kıslar evimi su bastııı
bulaşık makinası su gideri tıkandı sanırım
Günaydin kizlar,
suanda kocaa bir kupa kayisili form cayimi iciyorum.
Herkese hayirli, mutlu ve saglikli günler diliyorum.
Izlooosss, nerde kaldin artik annem, aa aaa aaaa aaa yiter artik yiter:95::95::95::95::95::95::95:
Derya, canim dün netten buldugumu yapmadim gece evimde bircok sey eksikdi ondan :97:
Senin tarifini verebilir misin canim bana ?
merhaba dün aranıza yeni katılmıştım buda dünkü menüm sonuç bu kadar kötü ve tehlikeli maalesef ekmeği bırakmazsam olmucak bu iş kesin anladım ekmek benim zayıf noktam :84:bide nohutun pilavın bu kadar kalorili olacağını tahmin edemedim
3 tane orta boy börek
750
1 porsiyon nohut
400
1 porsiyon pilav
300
2 kase salata
100
4 kaşık yoğurt
50
sütlaç x 3
600
çekirdek (50 gr)
290
toplam: 2490 kalori
Vereyim canım,
yarım kabuk tarçın (ama küçük olursa 1 bütün atıyorum ben)
ceviz büyüklüğünde kök zencefil
5-6 tane "tane" karanfil
Bunları 2,5 kupa suyla kaynat 10 dakika filan
sonra kapat ateşini üstünü kapat biraz da demlensin.Sonra da sabah ve akşam yemeklerden önce iç.Yemekten sonra da olur ben akşamları öyle içiyorum.
Yalnız ilk bardağını aldıktan sonra kalan çayın içindeki posayı çöpe at ki akşama kadar acımasın.Yoksa içilmiyor canım.Bütün malzemeler tane olacak toz olmaz.
İzlem bence de yeter artık :95::95:
Ölse zerre üzülmem..Kadın düşmanı şiddet yanlısı ruhsuz herif!!
Merhaba Huri
Ben bebek baıkımı konusunda çok şanslıyım erken doğum için hastaneye yattığımda bile annem 1 hafta yanımdan hiç ayrılmadı...Benim maalesef kayın bvalidemle aram hiç ii değildir.Samimi asla olmam.Nişan döneminde yaşananlar,düğünde olanlar hiçbiri aklımdan çıkmıyor.Ağzıyla kuş tutsa,amuda kalksa hiç bişekilde benim fikrimi değiştiremez.konuştukça sinirleniyorum.Annem ankara dışında oturduğu için 7-8 ay annem kalan 3-4 ay kayın validem baksın diye düşünmüştük.Ama şimdi istemiyorum ve annemi nasıl sürekli bakması için ikna edeceğim bilmiyorum...İşin kötüsü bu pis kinci huyum anneme çekmiş annemde dünürüyle anlaşamıyor.biz 3 kardeşiz ve çok şükür hiçbir sorun yok.Yani annem çocuk bakabilir değil mi?Ama yok kayınvalidem o kadar çok karışıyor ki bıkkınlık getiriyor.Bir gün baktım eşim annesini almış geliyor 3-4 gün bizde kalacakmış.Annemde ii siz burdaysanız biraz fazla kalın bende evime gidiyim dedi yok gitmeyin dio.Çünkü sadece sevecek oğlanı o kadar...yine bişmişlik yaptı bende sinirlendim buyur bak bakalım biz evde yokmuşuz gibi ben işe gidince napacaksın bakabilecek misin?oğlan sende duracak mı dedim?Bakarım ne var ki bu bebek daha adam mı ara dedi?bilerek karışmadım ama imkansız sürekli emziği düştü yıka, maması bitti yap, altı değşecek bez ver pamuk yıka susmuyor emzir....ii walla böyle herkes bakar bei işten mi çağıracaksın susmuyor emzir diye dedim.Hemen eşim hiç kıyamaz annesine anne yoruldun belin ağrımasın ben alıyom oğlanı dedi...ve bu sadec3-4 saat oldu.Unutmadan kahvaltı yapıyoruz bebek kucağınca kahvaltı yapamadı.eşim ekmeği lokmalara böldü.böreğini dilimledi...bi ağzına vermedi.Benim annem bu bebekle kahvaltı yapıyor,onu yatırıp wc gidiyor, saatlerce oynatıo,cidden zor iş çok yoruluyor ve akşam gelince eşim anne yoruldun ben alıyım demiyor.Sadece sevmek için alıyor.Onun dışında sigara içeçeğim çocuğu tut, dizi izleyeceğim tut,arabaya ineceği tut....işin kötüsü kimse emeklerinden dolayı teşekkür etmiyor sadece konuşuyor o kdar ii biliyorsan gel kendin bak...yada bakıcı tut 1.000.-TL öde gör....çok sinirliyim.Kayın valideme oturmaya gittik sobalı ev çocuğun eli sobaya değdi.Annem panik oldu ben o ara montları asıyordum.Yok bişey olmaz sobayı yeni yaktım dio.Ya kızgın olsa oğlanın eli yapışacak...Allahım niye böyle niye bende herkes gibi kayınvalidemle geçinemiyorum.Eşim beni değil her zaman annesini tutar.un kurabiyesi yapı götürdüm ogün eltim sever herkes yedi kayın validem o kadar yemesine rağmen eltime al götür biz sevmeyiz yemeyiz dedi...bu ne şimdi...evde tartılacağız ben,annem ve eltim var aranızda en zayıf benim die hava atıyor.Napacaksın manken mi olacaksın dedim.Yeni doğum yapmıştım düşün...Bana iç çamaşırı getirmiş 6 numara penye bu ne annane çamaşırı dedim.ben bunu yer bezi yapıyım dedim.Ancak sana bu olur dio...millete beni tarif ediyor baseni geniş dio sannane benim basenimden sanane...çenem düştü kusurabakmayın kızlar...
Canim Allah razi olsun.
Bu karisimi, yemeklerden önce sicak mi tüketicem ayni gün icerisinde
yoksa soguk mu ?
Ben çok şanslıyım oğlum ateşlendi ilk kez tek kaldım oğlumla ilk kez annem acil evine gitti su basmıştı.Aksilik o gece oğlum ateşlendi.Napacağımı bilemedim.Tabiki ılık duş, evi havanldır,ateş düşürücü ver bunları biliyorum yaptımda ama bi düşüyor bi çıkıyor havale geçirmesinden korktım çaresiz kaldım.annem fazla kalmadan ertesi gün geldi ve ben işe gidiyorum sürekli oğlan için uyanmak gerektiği için kendi odasına aldı günlerde uyumadı gece suş aldırdık.Kısacası benden daha ii bakıyor daha telaşlanıyor kaç kez doktora götürdük.Bazen bize kızıyor eşimin tavırlarına şimdiye çoktan giderdim de oğlanı bırakamıyorum dio.Ben annemim hakkını nasıl öderim.doğumun çok zor oldu sunni sancıyla, dikişim çok fazlaydı.oğlum sarılık geçirdi hastanede başımızdan 1 dk.ayrılmadı.ALlah uzun sağlıklı ömür versin anneme...kilomdan doalyı mutsuzum üzülüyorum die lut gölü tuzu ii geliyormuş dedim hemen aldı.mekik aleti aldı beni sürekli motive ediyor...havalar ısınsın birlikte yürüyüşe çıkacağız...Unutmadan çalışmak zorundayım ev kira olduğu için eşimin maaşıyla geçinemeyiz...
çok zıtız yavrum ya,bilmiyorum iyi bir şey değil ama kendimde merhameti görüyorum ben,iboyu dinlemem,sevmem,ama açtığı onca dükkanı bilirim,çalışanlarını bilirim,kaç bin kişinin ekmeğini veriyor,adını söylemeden gizliden yaptığı yardımları da biliyorum,çocukları sevenleri....
insanlar ne yaparsa yapsın kendilerini ilgilendirir,kadını dövmüş,ona sıkmış,buna küfür etmiş o onunla Allah arasında ki hesaplaşmadır,bana düşmez onun değerlendirmesi...
ben üzülürüm arkadaş,ailesine üzülürüm,çocuklarına üzülürüm,sevenlerine üzülüyürüm...
bugün temizlik günüm ,daha kahvaltı bile etmedim üzüntüme....
evet huysuz bir kaynana var da,tek başına olmuyor mu yani illa anne yada kaynana bakıma yardımcı mı olmalı?çalışıcakmısın yani seni çok takip edemedim ondan soruyorum...
o yerlere hiç girmemeliydik zira çok yaralıyım...:26:
sabah 4:30 da doğum yaptım 5 de annemi aradım ben doğurdum diye
"bu saatte ne yapabilirim ki,hayırlı olsun kızım" dedi geri uyumuş 8 de geldi hastaneye....(sırf onu doğum başlarken hastaneye giderken arayıp çağarmamışım diye tirip attı)
aynı gün hastaneden evime gelirken oda derneğimizin eğlencesine gitti hastane çıkışı...benimle eve gelmedi...
3 gün kaynanam kaldı bende, sonra evine gitti...4 günlük lohusa kadındım yalnız kaldım hala kızımla tek başımayım
şimdi bir kaç aydır kursa giderrken haftada 2 gün bırakıyorum kaynanama o kadar....ne anamdan ne kaynanamdan hayır yok ...aslında gerekte yok bu yaza artık kreşe verebilirim ...
çok zıtız yavrum ya,bilmiyorum iyi bir şey değil ama kendimde merhameti görüyorum ben,iboyu dinlemem,sevmem,ama açtığı onca dükkanı bilirim,çalışanlarını bilirim,kaç bin kişinin ekmeğini veriyor,adını söylemeden gizliden yaptığı yardımları da biliyorum,çocukları sevenleri....
insanlar ne yaparsa yapsın kendilerini ilgilendirir,kadını dövmüş,ona sıkmış,buna küfür etmiş o onunla Allah arasında ki hesaplaşmadır,bana düşmez onun değerlendirmesi...
ben üzülürüm arkadaş,ailesine üzülürüm,çocuklarına üzülürüm,sevenlerine üzülüyürüm...
sennle aynı düşünceleri paylaşıyorum canıım en nihaniyeti can tasıyo oglu kızıne durumda kimbilirr rabbim şifasını versin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?