80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

merhaba kızlarr bende 80im ama hamileyimde çok kilo alıorum nasıl engelleyebilirim yaa?:26::26:

merhaba hoşgeldin canım
gebelikte beslenmeye daha dikkat edilmeli aşırı kilo alımının bebeğe faydadan çok zararı vardır daha öncede paylaşmıştım doktorumun gebeliğimde önerdiklerini alıntı yapmak isterim umarım faydalı olur senin içinde

Annelik yolculuğu hamilelikle başlıyor ve bu dönemle birlikte sağlıklı beslenme alışkanlığının önemi daha da değer kazanıyor. Bu kadar önem verilen bu konuda bile anne adayları farklı kaynaklardan yanlış yönlendirilebiliyor. İşte anne adaylarının beslenme konusunda doğru bildiği yanlışlar...
Anne adayları en çok dikkat ettikleri konuda yani beslenmede bile birçok yanlış bilgiye sahipler. Bu bilgiler hem anne adayının yaşamını zorlaştırıyor hem de ciddi rahatsızlıklara davetiye çıkarıyor. Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kağan Kocatepe, anne adaylarının en sık yaptığı beslenme yanlışlarını şöyle özetledi.
ZORLA DA OLSA YEMELİ Mİ?
İlk 3 aylık dönemde bebeğin organları oluşacağı için anne adaylarının canları çekmese de zorla yemek yemesi gerektiği inancı yaygındır. Halbuki bu 3 aylık süreç, bebeğin beslenme ihtiyacının minimal olduğu bir dönemdir ve bu dönemde kendini aşırı zorlayan anne adayları hariç, çoğu anne adayı bulantı ve isteksizlik nedeniyle iyi beslenemez ve bu dönemi kilo almadan bitirirler. Bu dönemde bebeğin günlük ihtiyacı çok az olduğundan hastanede tedavi gerektirecek özel beslenme bozukluğu dururumları hariç, bebeğin az beslenmeden etkilenmesi mümkün değildir.
VİTAMİN TAKVİYESİ ALMAK DOĞAL BESLENMENİN YERİNİ TUTAR MI?
Hiçbir besin takviyesi veya vitamin desteği doğal beslenmenin yerini tutamaz ve aynı etkiyi yaratmaz. Şu anda bizim bildiğimiz ve suni olarak elde edilerek kullanıma sunulan vitamin ve diğer maddeler yanında henüz varlığından haberdar olmadığımız yüzlerce madde ve vitamin bulunduğunu tahmin ediyoruz. Anne sütünün asla taklit edilememesi gibi hiçbir madde karışık beslenme neticesinde vücudumuzda besin maddelerinin yarattığı etkiyi net olarak yaratmaz. O nedenle hamilelik döneminde vitamin takviyesi alsak da iyi beslenme alışkanlıklarımızı sürdürmeliyiz.
SIVI TÜKETİMİNİ KARŞILAMAK İÇİN MEYVE SULARINA YÜKLENMEK
Sık yapılan hatalardandır. Sıvı tüketimini arttırmanın en iyi yolu daha fazla su içmektir. Piyasada satılan ve içinde katkı maddeleri bolca olan meyve suları başta olmak üzere kendimizin hazırladığı sıkma meyve suları da bol kalori içerirler ve günlük kalori alımını gereksiz yere arttırırlar. Meyve suyu içmek de meyve yemenin yerine geçmez, zira meyve yendiği de alınan lif maddeleri bağırsakların çalışmasına da yardımcı olurlar. Bu yüzden hamileliğiniz süresince meyveleri taze olarak tüketmeye ve bol su içmeye özen gösterin.
HAMİLELİKTE SÜT İÇİLMİYORSA EKSTRA KALSİYUM TAKVİYESİ ALMAK GEREKİR!
Süt içemeyen anne adayları için en iyi kalsiyum kaynakları süt ürünleridir. Yoğurt, ayran, sütlü tatlılar, peynir, dondurma bolca kalsiyum içerir. Bunun yanında doğada kalsiyumun birincil kaynağının koyu yeşil yapraklı sebzeler olduğunu hatırlatmak gerekir. Dolayısıyla, kalsiyum takviyesinden ziyadese bu gıdaları tüketmelerini öneririz.
ANNE ADAYININ BESLENMESİYLE, BEBEĞİN UZUN VADELİ SAĞLIĞI ARASINDA BAĞLANTI YOKTUR
Yapılan çalışmalarda hamilelik döneminde Omega 3 tüketimi ile bebeğin zekası, göz ve sinir sistemi sağlığı arasında ömür boyu süren bir bağlantı olduğu gözlenmiştir. Bunun yanında doğal ve iyi beslenme, bebeğin ileride şeker hastalığına yakalanma riskini bile azaltabilir.
Aynca hamilelik döneminde bebeğin annesinden aldığı besin maddeleriyle, ilerleyen yaşamındaki bedensel ve ruhsal sağlığı arasında birçok bağlantı olabileceği görülmüştür.
YANLIŞ BESLENEN ANNE ADAYI AŞIRI KİLO ALIR
Bazı anne adayları günlük kalorilerini hesaplayarak gıda tüketmelerine rağmen yine de kilo aldıklarını ifade ederler. Bunun nedeni bazı anne adaylarının vücutlarında ödem oluşma eğiliminin diğerlerine göre daha fazla olmasındandır. Tuz tüketimini kısıtlamak ve su tüketimini arttırmak (azaltmak değil) yapılabilecek en iyi şeydir. Bu yüzden her kilo alımı beslenmeye bağlanmamalıdır.
HAMİLELİKTEKİ DİŞ VE DİŞ ETİ SORUNLARI FLOR MADDESİNİN AZ ALINMASIYLA İLGİLİDİR
Hamilelik döneminde diş etinde şişmelere ve kanamalara sıklıkla rastlanır. Bunların flor maddesiyle ilgili olduğu düşünülür. Günümüzde eskiden yapılan uygulamanın aksine, anne adaylarına rutin flor takviyesi almasını gerekli görmüyoruz. Diş eti ve diş sorunları daha çok hamileliğin yarattığı doğal değişikliklerle ilgilidir.

BİTKİ ÇAYLARI NE KADAR MASUM?
Bazı bitki çaylarının içindeki etken maddeler özellikle çocuklarda ve hamile kadınlarda sorunlara neden olabilir. İlaçların içerdikleri etken maddelerin her biri ve miktarları net olarak bilindiği halde bitki çaylarında bu maddelerin miktarı ve yoğunluğu kesin olarak saptanamıyor. Üstelik her köşe başında açılmış aktarlardan ya da büyük marketlerden bunları edinmek mümkün. Ama asıl sorun neye ihtiyacımız olup olmadığını bilmememiz. Bu konuda özel eğitim almış uzmanlara başvurmamız gerek. İlaç yerine bitkisel tedaviyi tercih ediyorsanız, mutlaka doktorunuza ya da bir uzmana başvurmalısınız.
2 FİNCANI GEÇMESİN...
Kadınlar rezene, zencefil, ıhlamur, papatya, kuşburnu, normal çay, yeşil çay ve meyve çaylarını özellikle hamilelik döneminde bulantıyı ve sıvı ihtiyacını gidermek ve sakinleşmek için kullanıyorlar. Ayrıca loğusalık döneminde süt üretimini arttırmak için papatya, ısırgan ve rezene sıklıkla kullanılıyor. Ancak bu çaylardan günlük tüketim miktarı 2 fincanı geçmemeli.
Adaçayı, sinameki, fesleğen, keten tohumu, ahududu çayı gibi çaylar sıkça tüketildiğinde düşük yapma riskini, gebelikte kanama riskini ve rahim kasılmalarını arttırarak erken doğum yapma riskini yükseltebilir. Özellikle ahududu çayının doğum kasılmalarını başlatıcı etkisi yüzyıllardan beri biliniyor. Hatta ebeler bu çayı gecikmiş doğumları başlatmak için kullanmaya devam ediyor.
Fesleğen, biberiye, lavanta, yaban mersini, sarı kantaron, kediotu, oğul otu, aloe vera, karahindiba gibi bitkiler gebelik döneminde kullanıldıklarında erken doğum, gebelikte kanama ve düşük riskini artırma olasılıklarının bulunması ve bu nedenle kesinlikle uzak durulması gerekenler listesinde. Bazı bitkilerin aşırı kullanımda sakat doğuma yol açtıklarına dair bulgular bile var.
Kefir, eski bir ürün olsa da tıp dünyasına yeni girmeye başlamış bir içecek. Faydalı olduğu düşünülse de hamilelik döneminde kullanımı konusunda henüz kesin bir araştırma sonucu yok. Kesin olarak güvenliği kanıtlanmamış şifalı olduğu ileri sürülen ot ve bitkileri hamileliğinizin ilk ve son dönemlerinde tüketmemeniz yararlı olacaktır

Hamilelikte diyet yapılırmı diyet listesi programı ve spor yapmak | Diyet & Sağlıklı Yaşam
burda da açıklamalar var canım inş hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın önemli olan bebeğinin ve senin sağlığın

Zeynep'imm Evet Hakklisin 91. Kilo Baslangicim Ols bile Yinede Simdiye Kadar Iyi Vermis Olacagim ..
2.Hafta Gec Görürüm 79'u Dimi

Evet canım 91 kilo ile düşün ve 82 kilo olsan 9 kg vermişsin
büyük bi başarı bu dimi
2 haftaya görürsün tabi canım
bak bide beni düşün 100 kg olarak başladım yuh diyorum kendime

Evet canım 91 kilo ile düşün ve 82 kilo olsan 9 kg vermişsin
büyük bi başarı bu dimi
2 haftaya görürsün tabi canım
bak bide beni düşün 100 kg olarak başladım yuh diyorum kendime

Aynen Tatlim Yaa 9.Kilo Dile Kolay

Seninde Masallahin Var Canimm Ya , Bide Hic Göstermiyorsun Sen Kilonu
Ne Güzel Boydan Avantajlisin ..
Sen 75 Filan Olsan Bile 65.Zannederler Senii

bugün üniversite sınavı sonuçları belli oldu kızlar.. ve ben kendimi yemeğe verdim maalesef stres çok kötü ellerimin yine egzaması azdı ya ama sanırım çokta kötü bu sonuç değil..

Aynen Tatlim Yaa 9.Kilo Dile Kolay

Seninde Masallahin Var Canimm Ya , Bide Hic Göstermiyorsun Sen Kilonu
Ne Güzel Boydan Avantajlisin ..
Sen 75 Filan Olsan Bile 65.Zannederler Senii

Evet canım 9 kiloyu söylemesi dile kolay
tşk ederim herkes kilonu göstermiyosun diyor
şuan bile 73 falansın diyen arkadaşlarım var

Havadaki kasvet de yediriyor aslında..Az daha sabredelim açılacak inşallah :95:

Aramıza hoşgeldin
Diyet kelimesi seni korkutmasın,katı listelerle bu işe girişmediğin sürece ve biraz da azimli olursan çok zor değil inan :26:
Kazanacaklarını düşünürsen zaten bir şey görmez gözün,azmin daim olsun..

Ohh hamarat hatun afiyet olsun

KIZLAR CUMA GÜNÜ LİSTEYE GİREBİLİRİM UMARIM

KIZLAR YARDIMCI OLURMUSUNUZ DESTEK VERİRMİSİNİZ BANA

Philips ile Anneler Günü on Facebook | Facebook

Listeye girmek için 2 hafta düzenli menü ve kilo bildirimi gerekiyor.Ben hiç menü yazdığını görmedim ama ben mi yanlış hatırlıyorum :26:

Filizcim bazı kadınlar sonunda (büyük ihtimal) başarısız olacaklarından korktukları için söylemek istemezler.Yrın öbür gün diyeti miyeti bırakıp tekrar eskiye dönme ihtimallerine karşı yani

Canım nikah yarın, havalar pek iyi değil.Mont giymek istemiyordum ama mecbur giyeceğim
Olsun, gen de çok güzel geçeceğin eminim :81:
Olsun arada bir öyle çok istediklerini yemek lazım ama keşke cumaya saklasaydın (tam bu noktada dinime küfreden müslüman olsa diyebilirsin )
15 mayısa daha 2 hafta var bu da ortalama 2 kilo demek

İlkay ve izlem eğleniyor tabi foto filan paylaşmadılar unuttular bizi

Senin şu herkese unutmadan cevap vermelerine de bayılıyorum hee

Ayyyy burcu cidden sen bir fırçayı hakettin ha :95::95::95:
Bu kadar mı takıntı yapılır yahu
Kızım üstünde kıyafetle artı ayakkabıyla tartıya çıkılır mı
Eve geldin peki üzerinde kıfayetle tok karna tartılınır mı :84::84::84:

Her sabah aç karna tuvaletten sonra iç çamaşırlarınla tartılacaksın
Başka sonuçlar seni yanıltır böyle hindi gibi düşünürsün :26::26:
Sabah iç çamaşırlarınla aldığın sonuç gerçek sonucu gerisi yalaaaaann

Ayrıca ben dijitalde hep daha eksik çıkıyorum normalden. Yani suçu tartıya bulma. Yarın sabah tartıl kaç çıkıyorsa eyvallah de ve yoluna devam et ablam yapma böyle

menüm

sabah
yumurta
zeytin
çavdar ek
form çayı

ara
ceviz

öğle
çorba
1 köfte
çavdar ek.

ara
peynir
1 yeşil biber

akşam
2 marullu çiğköfte yerim

spor yok
2 lt su

Son düzenleme:
Olsun ablam daha lgs var bir de.Boş kalmasan dahi bir de orada şansını denersin.

bizim dokuz eylülde yerel yönetimler var onuda yazcam orasıda tutuyor inşallah boşta kalmıcam tabi onada gircem ama o biraz zorlucak beni ve bizim bölümün puanları çok yüksek öğretmenlik çok istiyorum ama çok zor..

Kayısılı çaymı yaptım ımH ımH diyerek içiyorum

bu arada annem de diyete başlamıştı 1 haftası doldu
98 kgden 94 kg inmiş
bide bu gün 4 tepsi börek yapmış yaa napcam ben
yarın tartı günü ama tartıldıktan sonra kahvaltıda yerim artık

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaslar dun itibariyle internet baglantimizda sorun yasandi.cok sukur bugun halloldu.bende dun menuyu yazamamistim.gun boyu hep bir eksiklik vardi icimde.buradan ayri kalmak hic iyi gelmiyor.yazamasamda okuyorum en azindan.

dunku menum
kalkinca 1 bardak ilik sirkeli su
Sabah : 1 haslanmis yumurta,1 kibrit kutusu beyaz peynir,5 zeytin, salatalık , domates,,biber maydanoz,2 ince dilim tam bugday ekmegi
Kuşluk :1 elma
Öğle : 2 dilim pizza
İkindi : 1 bardak sut
Akşam :az yagli bol salata

bu da bugunku menum

yine her zamanki gibi kalkinca 1 bardak ilik sirkeli su
Sabah : 1 haslanmis yumurta,1 kibrit kutusu beyaz peynir,5 zeytin, salatalık , domates,,biber maydanoz,1 ince dilim tam bugday ekmegi
Kuşluk :1 elma
Öğle :1 porsiyon bamya,3 kasik bulgur pilavi,cacik
İkindi : 1 bardak sut
Akşam :az yagli bol salata

gecmisi henuz okuyamadim.o da benim icin ayri bir zevk.

Herkese şimdiden iyi akşamlar diyeyim
yarın sınavım var ona çalışıcam için giremeyecegim topike
yarın bildirimde görüşürz

Son düzenleyen: Moderatör:

Ablaa Spor Salonunda Erkeklerin Icinde Bi Dakka Soyunupta Tartiya Cikayimmi Dicektim
Ben Yeni Aldigim Baskülle Aralarind Nekadar Fark Var Diye Tartildim Orda ..
Evdekinide Denemek Icin Ciktim Üstüne .. Yoksa bende tabiki ac karnina ve ic camisirlarimla her cuma tartiliyorum

Sadece Sordum Size ,Cünkü Dijitallere Pek Güvenmiyorum Malum ..

Hem Ablam Ne Kadar Piskopat Oldugumu Biliyorsun Ali$ Gari Bana

herkese iyi akşamlar...

ben (yine) birşey soracağım. bitki çaylarınızı kendiniz mi hazırlıyorsunuz yoksa poşet çay mı alıyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…