80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Günaydın kızlaaaaarrr :81::81:
Pirinç lapamı aldım önüme. Bol acılı
1 kaşık yoğurtla onu yiyorum şimdi..

Hava çoook kasvetli ama beni şu masa tenisiyle tanıştıran arkadaşımdan allah razı olsun. Eskiden oturur kalırdık böyle havalarda yürüyemezdik ama şimdi alternatif oluyor :81:

Allahım inşallah şu lapa olayı işe yarar ve metabolizmam hareketlenir biraz..Ne güzel veriyordum tıkır tıkır hep kaçamaklarla ben küstürdüm, korkuttum zavallımı.
Gel annem korkma geçti

afiyet olsun deryacım duraklama olabiliyor sıkma canını lapa sonucunu merak ediyorum yarın sonucu bildirirsin artıkın

izloş nerelerde yaaa kayboldu yineee

Yok filizcim sen ne güzel veriyorsun aslında ben de kaçamaklarımdan solayı sabittim hep ama alışmışım ya kaçamağa rağmen vermeye şımarıklık benimkisi
Kilo vermen durana kadar yapma tabi ama bir günün zararlı olmadığını diyetisyenlerde söylemiş,bununla ilgili topiği baya okuyup öyle karar verdim.
Ayrıca tadı hiiiç kötü değil haberin olsun. Domatesle baharatla çok güzel oldu

kızlar şu lapa olayını hafta sonu bende mi yapsam acaba bu sabah artıdaydım yarından da hiç ümitli değilim

Edacım neden artıdasın acaba abartılı bir şey de yoktu menülerinde ama simit ve pilav her gün yiyorsun ya neredeyse onlar yapar mı acaba ben onlardan hep kaçıyorum korkudan

günaydın kızlar

pirinç lapası diyeti yapmıştım geçen sene
sadece ödem atıyor
bi kaç gün sonra verdiğini geri alıyorsun
onun yerine hep ayran detoksu yapardım

bu şekil renkli yazmak hoşuma gitti bundan sonra saks mavisi ile yazıyorum:))burcucum sohbetine bayılıyorum çok şekersin seni alacak yaşadı tatlı dilli bir hatun bende ikizler burcuyum yükselenim yengeç özelliklerini taşıyorum...
eltim bize oturmaya gelmi burcumu sordu ikizler dedim iki yüzlü olurlar dedi bende gülümsedim çift karekterli yerine göre davranır dedim.dedikoducu olur dedi bir kahkaha atı nasıl keyiflendi anlatamam bende dedikoduyu seninle yapıyorum dedim.kv çekiştiririzde.o kadar güzel özellikleri var bunlara mı takıldın dedim.eşi susturdu...insanları anlamak cidden zor ikizler burcu iyi ki değilim diyor iyi ki değilsin dedim:)

afiyet olsun deryacım duraklama olabiliyor sıkma canını lapa sonucunu merak ediyorum yarın sonucu bildirirsin artıkın

izloş nerelerde yaaa kayboldu yineee

İnşallah güzel sonuçlar alırım edacım. Yarın belli olacak, inşallah geçici bir sonuç olmaz..

günaydın kızlar

pirinç lapası diyeti yapmıştım geçen sene
sadece ödem atıyor
bi kaç gün sonra verdiğini geri alıyorsun
onun yerine hep ayran detoksu yapardım

Deneyelim bakalım sevgicim geri alanlar var ama ardından yemişler normal şekilde o yüzden almışlardır diye düşündüm hep :26:
Ayran detoksunu bir kere denedim mahvoldum o kadar midemi bulandırdı ki günün yarısında bıraktım

Kalıcı sonuçlar alamasam da dedikleri gibi metabolizmam hızlanır inşallah :26:

Yok dün şüphe etmiştim ama bu görümce kesin kıskanıyor seni belli oldu, baya saçmalamış bu sefer
Allah akıl fikir versin ne diyeyim böyle insanların hayattan bir beklentisi yok demek ki onu bunu kıskanmakla geçiyor ömürleri..:44:

Son 15 yıldır her gün bir yerde karşımıza çıkan yo-yo diyetler, azar azar sık sık yiyin tavsiyeleri, her sağlık programında başka bir beslenme önerisi karşımıza çıkıyor. Yine de tüm dünyayı etkisi altına alan obeziteyi ve yayılma hızını durdurmak şöyle dursun aksine git gide daha vahim bir boyuta ulaştığını görüyoruz. İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay yurtdışından kopyalanıp Türk hastalara önerilen diyetlerin kalıcı olarak kilo vermede etkili olmadığını ve sık sık yemenin uzun vadede insülin direnci oluşturduğunu söylüyor. Hayy kitap'tan çıkan Karatay Diyeti kitabında da sağlıklı beslenme konusunda tavsiyeler veren Prof. Dr. Karatay beslenme hakkında doğru bilinen yanlışları anlattı...

Siz 4 saat aralıklara yemek yemeyi tavsiye ediyorsunuz ve Leptin hormonunun öneminden bahsediyorsunuz. Nedir Leptin hormonu ve ne işe yarar?

Leptin hormonu iştahı kapatan, yağları yakan hormondur. İnsülin hormonu da acıktıran ve yağları depo eden hormondur. Leptin, vücutta bulunan tüm hormonların işlemesini idare eden hormondur. Orkestra şefidir. Tiroide, pankreasa, strese, seks hormonlarına her şeye emreder.

Peki, bu sistem nasıl işliyor vücutta?

Ağzımıza bir yiyecek koyar koymaz kan şekerimiz yükselir. Kan şekeriyle beraber insülin hormonu da yükselir. 2 saat sonra insülin düşmeye başlar ve vücuttaki şeker enerjiye dönüşür, 2 saatten sonra da glukagon depo edilmiş şekeri enerjiye dönüştürür. İşte bunlardan sonra leptin hormonu devreye girer ve o zaman yağlar yakılmaya başlanır ve depo edilmiş olan yağlar enerji sağlamak için kullanılır. 4 saat aralıkla yemek yendiğinde metabolik olarak yağların yanma süresi başlar ve devam eder. Onun için biz sık sık yedikçe insülin salgılanır, insülin salgılandıkça da uzun vadede insülin direnci oluşur ve bu şekilde kilo vermeye imkân ve ihtimal yoktur.

Açlığa dayanamayanlar, örneğin hipoglisemisi olanlar ne yapmalı?

Biz buna reaktif hipoglisemi diyoruz. Hipogliseminiz eğer varsa insülin direnciniz var demektir. Kuvvetli bir kahvaltı yaparak, 2 yumurta yerseniz, beyaz peynir avuç içiniz kadar yerseniz, her kahvaltıda zeytin 2-3 tane değil 9-10 tane zeytin yerseniz elleriniz ayakların titremez. Öyle kibrit kutusu kadar beyaz peynirin kimseye faydası yok. Çok kuvvetli kahvaltı yapınca zaten acıkmazsın. Hafta sonu mesela mükemmel bir kahvaltı yaparız akşam 6 olur yine acıkmayız.

Ne zaman o ellerde ayaklarda titreme oluyor? Mutlaka simit, poğaça, tost yerseniz, sağlıklı diye meyve suyu içerseniz reaktif hipoglisemi oluşuyor.

HER GÜN 2 YUMURTA YENECEK

Siz çok fazla meyve tüketimini de önermiyorsunuz...

Çünkü meyve ve meyve suyu insülin direncini artırıyor, ekmek yüksek glisemik indeksli gıda olduğu için sık sık da yense az da yense insülin direncini arttırır. Düşük glisemik indeksli karbonhidrat alınabilir. Karbonhidrat önermiyorum diye bir şey yok. Sağlıklı yağ, sağlıklı karbonhidrat, sağlıklı protein yenecek. En sağlıklı protein yurdumuzda yumurta ve kırmızı ettir. Yumurta proteini insan proteine en yakın olan proteindir. Yumurta ben haftada bir yiyorum falan değil. Her gün 2 tane yumurta yenecek. Kitapta bunları sebepleriyle anlatıyorum.

KOLESTROL EN GÜÇLÜ ANTİOKSİDANDIR

Peki, kolestrol bir hastalık mıdır ?

Kolestrol diye bir hastalık olamaz. Kolesterol vücudumuzun en ana, en önemli biyokimyasal maddesidir. Kolestrol olmasa ne siz hayatta olabilirsiniz, ne ben, ne kedi, ne de köpek. Kolestrol vücutta her hücrenin, karaciğer, böbrek, beyin, göz, seks hormonları, seks organları hepsinin hücre yapısında vardır. Beynin yüzde 90'ı kolestroldür. Sinir sisteminin yüzde 90'ı lipid ve kolestroldür. Siz yesenizde yemesenizde, ilaç alsanızda almasanızda insan vücudunda her gün 2500 mg kolestrol üretilmektedir. Kolestrol en kuvvetli en doğal antioksidandır. Bu nedenle ben hastalarıma kolesterol ilacı vermem, alanların da kolesterol ilacını bıraktırırım. İnanın daha sağlıklı yaşamaya başlıyorlar, kalp hastaları da dahil.

OBEZİTE TSUNAMİSİNİN SEBEBİ KARBONHİDRATLARDIR

Fındık, fıstık öneriyorsunuz, senelerce yağlı oldukları için yasaklanmadı mı?

Doğal olan her şey sağlıklıdır. Hem yumurtanın hem fındık fıstığın içinde doğal omega 3 vardır. Köy tereyağı sağlıklıdır, zeytinyağı sağlıklıdır. Ülkemiz zeytinyağı cennetidir.

Bütün dünyadaki halk “yağlar kalp hastalığı yapar, aman sakın tüketmeyin” diye korkutuldu. Yağ yemeyen kişiler karbonhidratlara saldırdı ve obezite tsunamisi ortaya çıktı. Bütün dünyada yaygın bir şekilde, pandemik dediğimiz hastalık obezitedir. Bütün hastalıkların temelinde de bu yatmaktadır. Tam tersine bu sağlıklı yağları yemediğimiz için hastalanıyoruz.

Sağlıklı yağlar hangileridir?

Zeytinyağı, Trabzon yağı, tereyağı en sağlıklı yağlardır.
Fındık, fıstık, cevizdeki yağlarda da doğal olarak Omega 3 bulunur.
Sağlıklı yağlar hücreyi kuvvetlendirerek virüslerin, mikropların ve toksik maddelerin hücre içine girmesini engeller.
OMEGA 3 OMEGA 6 DENGESİ ÇOK ÖNEMLİ

Omega 3 omega 6 dengesi nasıl olmalı? Omega 6 nelerde var neleri yememeliyiz?

Hücre zarlarının temel yapısında Omega 3 ve Omega 6 vardır. Bunların dengesi çok önemlidir. Batı tipi beslenmede Omega 6 miktarı yüksektir. Omega 6 dengesi hücre zarında Omega 3'ün aleyhine bozulmuştur. Normalde mağara devri zamanında Omega 3'ün Omega 6'ya oranı 1'e 1'dir.

Son yıllarda omega 6 vücudumuza bilerek ve bilmeyerek giriyor. Omega 6'lar arttıkça denge bozuluyor. Batıda gösterildiki hücrede Omega 1 ise Omega 6, 50'ye kadar çıkıyor. Bu dengenin omega-6 lehine bozulması dejeneratif dediğimiz hastalıkların nedeni olarak kabül ediliyor. Bu konuyu açık bir biçimde Karatay Diyeti kitabımda anlatıyorum.

Omega 6 nelerde bulunuyor?

Bütün işlenmiş gıdalarda, trans yağlara dönüştüğü için bulunur. Bilelim bilmeyelim bu işlenmiş gıdalarda damak tadını arttırsın diye maalesef mısır pekmezi katılır çok ucuz da olduğu için. Mısır yağında ve ayçiçeği yağında çok fazla Omega 6 vardır. Omega 6 çoklu doymamış yağ asididir. Çok çabuk bozulduğu için vücutta zararlı hale gelen trans yağlara hemen dönüşür. Omega 3 kolay kolay dönüşmez, tereyağ hiç dönüşmez. Omega -6 yüksek ısıda, havayla temas ettiğinde, gün ışığına maruz kaldığı zaman hemen bozulurlar ve kanserojen, damar sertliği yapan, alzheimer yapan trans yağlar meydana gelir. Transyağlar da gider hücre zarının içine oturur. İşte o tehlikelidir, hücre zarında transyağlar biriktikce, hücre zarlarında fonksiyon bozuklukları, zayıflıklar, işlevsizlik ortaya çıkar ve hastalanmalar hücre seviyesinde başlamış olur.

Mısırdan da şeker üretilmeye başlandı…

Fruktoz, mısır pekmezi dediğimiz o zaten. Çok ucuz olduğu için bütün gıdaların içine konuluyor. Bütün meyvelerde ve bütün meyve sularında vardır. İşte bunlar vücutta maalesef tehlikeli çünkü insülini arttırıyor. Türk toplumu olarak biz hareketsiz bir toplumuz. Her gün 5 kilometre koşun istediğinizi yiyin. Onun için 30 yaşından sonra kadınlarda selülit, erkeklerde göbekde yağlanma problemi başlar bu da insülin direnci başladığı anlamına geliyor.

Geçen hafta Avrupa Birliği'nde yayınlandı; her gıdanın ısıtıldığı anda trans yağa dönüştüğü söyleniyor. Harvard Tıp Fakültesi Beslenme Bölüm Başkanı Dr. Walter Willet diyor ki; 'yağlardan korkmayın, ekmekten, pastadan, börekten, şekerden korkun. Kilo aldıran, insülin direncini, tansiyonu, kalp hastalığını yapan şekerdir. Bu şekerin de başında fruktoz gelmektedir'.

Son düzenleme:
Günaydiiiinnnnn Kizlaaaar

Lapaaaa Timeee Lapaa Timeee Lapaaa Timeee

Yedüüüm Lapamiii Domates Rendelii Ohh Misss
Bir Kasik Yogurtla Yidim Amaaa
Acaip Lokmalar Agzimda Büyüdü Ya Yerken , Ondan Yogurt Ilave Ettim ..

Ama Tadi Fena Degil , Tuzsuz Yemeye 2.Aydir Alismisim Bana Normal Geldi ..

Annem Dün Kiziyordu Saputtun Yine Diyordu Ama Sabah Kalktim Pirinc Icin Suyu Koymus Ocaga
Pirincleri Islamisss Benim Bi Haslanmasini Beklemem Gerektiii
Canim Annemmm .. Melekk Annemmm Yaaa

Cok Keyifliyim Bugün Galiba Yeni Bisey Denedigim icin Olacak Bu Keyifim
Hadi Bakalim Insallah Ise Yararrrr :87:

sevgi merhaba cnmmm nasılsın
aramışsın beni görmedim geçen lerdee

lapa diyeti topiigni okudum kimisi almış kimisi almammılş
ayran detoskunu bend eçok seviyourm hatta p.tesi ve slaı planım ayranm aşı yapmaktı amaa
bugünde bunu denemek isteidm tartı öncesii
çünkü artık çok ddirençli vucudum kıramıyorum zincirleirmii

p.tesi ve slıda detoks yapsam olur mu acaba?

Ayy Yirimm Senii Filiz Ablamm
Valla Beni Alan Yasadimii Yandimi Bilemiyecegim Artik
Benim Yükselenimde Ikizler Yani Tam Bir Ikizlerimm
Hahahayyy Iki Yüzlü Dedikoducuymusuzmu Iveeet Iki Yüzlüyüz Ama Insanina ve Yerine Göree ..

Ben iki yüzlüyüm...
Bir yanım; sıcak, sevimli, candan, neşeli...
Diğer yanım; soğuk, suratsız, ilgisiz, neşesiz...

Hangi yüzümü göreceğiniz size bağlıdır...
Hangisini görüyorsanız onu haketmişsiniz demektir!

Yanii Aynen Böyle Filiz Ablacim
Ben Cok Memnunum Burcumdan , Özeliklerinede Bayiliyorum Dogrusu ..
Beni Anlamak Isteyen Kisilere Burcumun Özeliklerini Okumasini Tavsiye Ediyorum
Böylece Nasil Biri Oldugumu Cabucak Cözerler Ve Benimle Iyi Gecinirler

Günaydın günaydın
Ben de çok heyecanlıyım burcum ya keyfim acayip yerinde güzel sonuçlar bekliyorum o yüzden herhalde

İnşallah beklentilerimiz oşa çıkmaz da çok işe yarar bu detoks inan her dakika dua ediyorum
Annenin kıymetini bil,bir annenin önemini en iyi ona sahip olmayan biri anlar..

Ben iki yüzlüyüm...
Bir yanım; sıcak, sevimli, candan, neşeli...
Diğer yanım; soğuk, suratsız, ilgisiz, neşesiz...

Ayyy senin tribini yesinler
Hep böyle ol kız hayatta, hep kendine bu kadar değer ver bana benzeme

canım belki haklısın karbonhidrat proteine göre ağır basıyor menülerimde sabah evde kahvaltı yapamıyorum kendimi kapıdan nasıl atıyorum bilemezsin iş yerim şehrin dışında kalıyor servisi kaçırsam dert yani öğlen fabrikada ne çıkarsa bahtımıza az yemeye dikkat ediyorum akşam ise apayrı bir dert ben sebzeciyim eşim etçi genelde zaman olmuyor köfte tost aperatif geçiştiriyoruz işte offff offf 2 ay geçti 4 kilo ne yapsam ki yaaa azmim bu aralar yerlerde :84::84:

günaydın fıstıklarrr gerçi öglen oldu ama ben anca gelebildim geçmişe bi dalayım bakayım ne var ne yok

ben kaçırmışım nedir bu pirinç lapası meselesi ögreneyimde kenarda dursun

Bu tempoda yiyeceklerini de istediğin gibi ayarlayamazsın tabi
Çok haklısın ama bilmiyorum ki ne yapılır her şey vakite bakıyor. Ve vakitsizliğin ne demek olduğunu ben bilirim Tek şansım kendi işimiz ve dükkanda mutfağım var yoksa ben de çok tökezlerdim...

ben kaçırmışım nedir bu pirinç lapası meselesi ögreneyimde kenarda dursun

Zekiyecim günde 4 çay bardağını aşmayacak şekilde bütün gün lapa yiyoruz. 1 çay bardağı pirinci 3 çay bardağı suyla haşlıyoruz. Tuz ve yağ olmayacak baharat domates atabilirsin içine.
meyve ve yeşillik serbest yoğurt ve hayvansal gıdalar yasak ama ben birer kaçık yoğurt yiyorum lapanın yanında..Metabolizmayı hızlandırıyormuş öyle diyorlar,göreceğiz bakalım inşallah işe yarar

bana lapa demeyin bi kere 2 gün yaptım ondan sonra birdaha gözüm görmek istemedi ve sevgininde dediği gibi sonrasında hemen aldım verdiklerimi .kızlar inşallah sizde aynı sonuç olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…