80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Deryacım ben 90 kilo olduğum dönemde aynı sen gibi 75 olsam daha ne isterim derdim sonra bi baktım 70 im .. ama yetmedi dediğin hesap burdakiler sağolsunlar eritiyolar insanı ..
senn boyun bendende uzun sanırım 3-4 santim kadar bence 68 e kadar yolun var canım dahası zaten uymaz ben öle iskeletor gibi sevmem ele gelicek biraz
Deryacım ben bu konuda kesin yasak var islamda diye biliyorum . bildiğimi aktarmak istedim :26:
Peygamberimiz (s.a.s): "Dövme yapan ve yaptıran, peruk takan ve taktıranlara lanet olsun"(Buharı ve Müslim)

Eşim gitti dün gece ankaraya ben dükkanda nöbetçiyim artık çarşambaya kadar sabah 9 gece 1
Ayy seni en yakın yaşamış olarak ben çok ii anlarım günler yıl oluyor sanki hele sen bide işyerinde tek kalıyorsun daha zor canım allah yardımcın olsun

pazar sessizliği hakim yine topiğe ama dışarısı o kadar güzelki insanın eve gelesi gelmiyor

bu ara feryali ve nehiri göremiyorum hiç nerelerdeler acaba :26:

ayyyy bayılazayımmmm bugün vallaaa şu çoukları uyutuptaa çayımı elime alırsam benden iisi yok vallaaa:)))

yarın karbon diyetine başlıyorum kızlar 3 gün perşembed elapa yapıcamm
çok mu üst üste olur bilemedimm:26::26:

Ben de biraz balık etli severim, 70 iyi madem gerisi platese kalmış

Canım dövme konusunda bir kaç hocanın beyanatını okudum su geçirir sorun yok diye o yüzden öyle düşündüm :26::26:
Cidden arada kalıyor insan :26:

Nehir yoğunluktan uğrayamıyor ama feryal tam kayıp, 2 haftadır bildirimde yapmadı..Geçen gün facebooktan mesaj attım iyiyim abla filan dedi o kadar konuşabildik :44:

bana kzımayın noooluuurrrrr :78: bugün bi yedim bi yedim

kaçamağın en büyüğünü yaptım ben

sabah:
3 uno denge ekmek
1 haşlama yumurta
3 zeytin
3 dlm uno denge ekmek üzerine labne ince sürülmüş
çay

ara:
yok bahçede temizlik işleri var vakit yok

öğle :
yok bahçede hala temizlik işleri var vakit yok zaten acıkmadım da

akşam:
bütün gün bahçeyle uğraştığımız için yemek yapamadım
hazır yedik

burger king tavuk lu hamburger

yürüyüş yok
su 1.5 lt ona bile vakit bulamadım
yeşil çay 1 bardak komuşum ikram etti sağolsun
1 türk kahvesi

Son düzenleme:

dövme yasaklanmıştır çünkü isnan sağlığına olumsuz etkileri vardır aşşağıdaki alıntıyı oku canım
Kalıcı dövmenin AIDS ten kronik böbrek yetmezliğine kadar birçok hastalığa davetiye çıkardığı açıklandı Uzmanlar, özellikle yaz aylarında gençlerin büyük ilgi gösterdiği dövmenin, vücudu hastalıklara karşı korumasız bıraktığı ve cerrahi müdahale ile de silinse vücutta iz kaldığı uyarısında bulundu

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Güner Öğünç, tıp dilinde ‘Tatuaj’ olarak adlandırılan kalıcı dövmelerin, vücuda içinde boya bulunan iğnelerle işlenerek yapıldığını, bunun da risk taşıdığını söyledi İlk riskin iğnelerin vücuda girmesiyle başladığını belirten Prof Dr Öğünç, dövme iğnelerinin cerrahi çelik ve tek kullanımlık olması gerektiğini ifade etti ProfDr Güner Öğünç, iğnelerin üstünde bulunan mikropların vücuda girerek enfeksiyonel hastalıkların bulaşmasını sağladığını belirterek, şunları söyledi;

“Eğer iğneler birden çok kişide kullanılıyorsa bu sarılıktan AIDS'e kadar bütün hastalıkların bedene yerleşmesine neden olur Vücutta geniş yer kaplayan büyük dövmeler daha sakıncalıdır Dövme ne kadar geniş yer kaplıyorsa tehlike de o kadar çoğalır Dövmenin geniş yere yaptırılması kronik intoksitasyon dediğimiz uzun süreli zehirlenmelere neden olur Bu zehirlenme vücudun bağışıklık sistemini çökertir, karaciğerlerin görevini yapmasını yavaşlatır, kansızlık ve iştahsızlık ile kendisini gösterir Bu zehirlenmeyi ortadan kaldırmak ise çok kolay olmaz Dövmenin modasının kısa bir süre sonra geçeceğinin unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Prof Dr Öğünç, “Özellikle gençler, farklı olma hissine kapılıp dövme yaptırıyor Ama dövmenin vücuttan silinmesi, yapılış fiyatından daha pahalıya geliyor Örneğin 2 santimetrelik bir dövme 70 ila 80 milyona yaptırılırken, 250- 300 milyon liraya cerrahi müdahale ile siliniyor diye konuştu

Dövmenin vücuttan sadece cerrahi yolla silindiğini bildiren Prof Dr Öğünç, lokal anestezi ile dövme olan bölgenin kesilip alındığını ve silinen bölgede yanık izine benzer bir izin mutlaka kaldığını vurguladı

Prof Dr Öğünç, geçici dövme olarak bilinen Hint kınasının da zararlı olduğunu, vücut tarafından emilen bütün yabancı maddelerin sağlık için risk taşıdığını sözlerine ekledi"

derya yakı kullanıyordum ben kuluçlar için memnunum sonuçtan seninki farklı ama bence bir dene inş şifa olur

hepinize iyi pazarlar benimki biraz geç oldu ama ancak vakit bulabildim
sanırım benden başka yemek konusunda cıvıtan olmamış umarım bu dev kaçamak bu haftaki kiloma yansımaz çok çalışmam lazım çoookkk .........:18:

Seherim anlattıklarının çoğu acemi bir dövmeci tarafından yapılırsa gerçekleşir..
İşinin ehli hijyene önem veren bir dövmeciyle hastalık riski oluşmaz..
Ama haram dersen anlarım ki o bile tartışılıyor hala tam net bir görüş yok :44::44:

Son düzenleme:

bukadar eziyete girip risk almaya değer mi ki işin ehli tarafından yapılsada vücuduna yabancı bir madde yerleştiriliyor o madde zaten sağlıya nekadar yararlı ?
ben net olarak biliyorum haram olduğunu hanefi mezhebine bağlı olduğumdan
hanefi mezhebinin imamı vücut süsleri konusunda
Allah cc .yarattığı vücut şeklini beğenmemek ve değiştirmeye uğraşmak snedeniile şirk edildiği ni söylemiştir neysem bu konuyu burda kapayım ben gine uyarı almıyak topikçe

derya yakı kullanıyordum ben kuluçlar için memnunum sonuçtan seninki farklı ama bence bir dene inş şifa olur

Denemek lazım , belki faydası olur

Haklısın sehercim, boşver kapatalım

topiğimizle alakalı bişi diyim mi
İhtiyaçtan fazla yemek mekruh bunların kendisine zarar verebilecek mikdarda olması halinde haram olur yani ben yanmışımmm

bugünkü menüm
sabah
yumurta
domates salatası
zeytin
peynir
çavdar ek
çay

öğle
güveç
çavdar ek

ara
salatalık

akşam
çorba

3 lt su
ekmeği tamamen bırakabilsem harika olacak ama nasıll

Son düzenleme:
Merhaba kızlar hala sakin gibi burası pazar günü olunca..bende dışarı çıkıp yürüdüm 1 saat kadar daha sonra pazara uğrayı bol sebze ve meyve aldım.menümüde yazıyım tam olsun,

sabah
domates,salatalık,közlenmiş biber
peynir
1 yumurta
1 dilim çavdar ekmeği

öğlen yemedim sayılır kahvemin yanında 2 kare eti karam bitter dün banu söylemişti aldım bugün

akşam
4 tane ızgara köfte

salata

birazdan da erik yerim

Seherim üstteki linke kendi fotolarımı da koymuştum :78::78:

görmedim kız du bakıym
gördüm gördümm bende de farkedilen derece çoğalınca ekleyecem kıskandım şaka bir yana gerçekten çok büyük motive oluyor başlayanlar için

Son düzenleme:
hepinize kocamman selamlarrr marmaristen döndük ve hemen geçmiş yaptım hızlıca...
kısa ama güzel bir hafta sonu oldu tabiki küçük kaçamakları olan bir tatildi...
listenin en sonundayım deryacım ellerine sağlık...:-(
yarından itibaren toparlanırım inşallah... regli bitmek üzere denize de giremedemim ama olsun güneşi kumlar üzerinde görmek denize sıfır uyanmak sabaha kadar deniz sesiyle uyumak güzeldi... bu arada çıtır çıtır kızları da görmek ii gaz oldu bana...
ama sanırım bu yazı da biraz tombiş geçirmek zorundayım şimdi 81.5 civarı tam 3 ayda 12 versem ağustos 22 de anca veririm galiba çünkü birde yaz tatil matil modu...
ilk hedef 70 bu durumda...

bu arada yeni gelen arkadaşlar olmuş hepiniz hoşgeldinizzzzzzzzzzz......

derya senin resimlerini ilk defa gördüm ama çok hoş olmuşsun arkadaşım darısı başımızaaaaa....

şimdilik ben kaçıom 3 sınıfa yazılı hazırlıcam malum gezdik yedik içtik yarın mesai var...
iş zamanıııııı.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…