günaydın hatunlar
yorumlar için herkese ayrı ayrı teşekkür ederim
çok mutlu ettiniz beni
sevda tartıyla muhabbetin süperdi ya
hayırlı olsun
tartımı aldığımda hakkını vereceğim demiştim
yaptımda
umarım sende başarırsın
tülaycım hayır canım kırılmadım
söylediğin anlamda haklısın
benimkisi sadce paylaşım
yoksa aynı fikirdeyim senle
derya güzel ellerin dert görmesin
liste çok güzel olmuş
inci gibi dizmişsin görsellik harika
5 kilo vermek istiyorum ama
sadece sporla
haftada 3 gün sporla ve yediklerime dikkat ederek
ne kadar sürede veririm merak ediyorum
sıkı diyetle değilde sağlıklı beslenerek
Tülayım boyunda varmış baya o zaman şu an ki kilon bile iyi...Off ya senin, feryalin, zeynebin hedeflerini gördükçe kendi hedefim fazla geliyor gözüme :84::84:
Sizinde boyunuz uzun ama hedefleriniz hep 70'in altı
Neyse bir 70 olayımda önce boğazımı tutupsonra bakar karar veririm..
Bu arada benim de hedef 75'ti ilk geldiğimde şimdi 70 oldu, 70 olunca ne olur allah kerim, burdakiler eritiyor insanı
Deryacım ben bu konuda kesin yasak var islamda diye biliyorum . bildiğimi aktarmak istedim :26:Kızlar abartısız bir saattir kalıcı dövme topiğini geziyorum çok istiyorum ya çokkk :98::98:
Özellikle eşimin adını sol yüzük parmağımın etrafına yüzük şeklinde yazdırmayı..
Ondan sonra da boynuma minik otantik bir motif, bir de bir de bileğimin iç tarafına kedişli bir şey
Çok araştırdım dinen sakıncası yok diyorlar çok mantıklı açıklamalar yapmışlar ama eşime anlatamıyorum bir türlü off :84::84:
Bu güne kadar hep yüzeysel konuştuk ama şimdi görünce iyice heveslendim, şu konuyu iyice bir gündeme alayım ben bakalım
Ayy seni en yakın yaşamış olarak ben çok ii anlarım günler yıl oluyor sankiEşim gitti dün gece ankaraya ben dükkanda nöbetçiyim artık çarşambaya kadar sabah 9 gece 1
Deryacım ben 90 kilo olduğum dönemde aynı sen gibi 75 olsam daha ne isterim derdim sonra bi baktım 70 im .. ama yetmedi dediğin hesap burdakiler sağolsunlar eritiyolar insanı ..
senn boyun bendende uzun sanırım 3-4 santim kadar bence 68 e kadar yolun var canım dahası zaten uymaz ben öle iskeletor gibi sevmem ele gelicek biraz
Deryacım ben bu konuda kesin yasak var islamda diye biliyorum . bildiğimi aktarmak istedim :26:
Peygamberimiz (s.a.s): "Dövme yapan ve yaptıran, peruk takan ve taktıranlara lanet olsun"(Buharı ve Müslim)
pazar sessizliği hakim yine topiğe ama dışarısı o kadar güzelki insanın eve gelesi gelmiyor
bu ara feryali ve nehiri göremiyorum hiç nerelerdeler acaba :26:
Buyurun efendim gecikmeli listemiz huzurlarınızda
Ve ben 15. sıradayım
Deryacım ben 90 kilo olduğum dönemde aynı sen gibi 75 olsam daha ne isterim derdim sonra bi baktım 70 im .. ama yetmedi dediğin hesap burdakiler sağolsunlar eritiyolar insanı ..
senn boyun bendende uzun sanırım 3-4 santim kadar bence 68 e kadar yolun var canım dahası zaten uymaz ben öle iskeletor gibi sevmem ele gelicek biraz
Deryacım ben bu konuda kesin yasak var islamda diye biliyorum . bildiğimi aktarmak istedim :26:
Peygamberimiz (s.a.s): "Dövme yapan ve yaptıran, peruk takan ve taktıranlara lanet olsun"(Buharı ve Müslim)
Ayy seni en yakın yaşamış olarak ben çok ii anlarım günler yıl oluyor sankihele sen bide işyerinde tek kalıyorsun daha zor canım allah yardımcın olsun
pazar sessizliği hakim yine topiğe ama dışarısı o kadar güzelki insanın eve gelesi gelmiyor
bu ara feryali ve nehiri göremiyorum hiç nerelerdeler acaba :26:
dövme yasaklanmıştır çünkü isnan sağlığına olumsuz etkileri vardır aşşağıdaki alıntıyı oku canım
Kalıcı dövmenin AIDS ten kronik böbrek yetmezliğine kadar birçok hastalığa davetiye çıkardığı açıklandı Uzmanlar, özellikle yaz aylarında gençlerin büyük ilgi gösterdiği dövmenin, vücudu hastalıklara karşı korumasız bıraktığı ve cerrahi müdahale ile de silinse vücutta iz kaldığı uyarısında bulundu
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Güner Öğünç, tıp dilinde ‘Tatuaj’ olarak adlandırılan kalıcı dövmelerin, vücuda içinde boya bulunan iğnelerle işlenerek yapıldığını, bunun da risk taşıdığını söyledi İlk riskin iğnelerin vücuda girmesiyle başladığını belirten Prof Dr Öğünç, dövme iğnelerinin cerrahi çelik ve tek kullanımlık olması gerektiğini ifade etti ProfDr Güner Öğünç, iğnelerin üstünde bulunan mikropların vücuda girerek enfeksiyonel hastalıkların bulaşmasını sağladığını belirterek, şunları söyledi;
“Eğer iğneler birden çok kişide kullanılıyorsa bu sarılıktan AIDS'e kadar bütün hastalıkların bedene yerleşmesine neden olur Vücutta geniş yer kaplayan büyük dövmeler daha sakıncalıdır Dövme ne kadar geniş yer kaplıyorsa tehlike de o kadar çoğalır Dövmenin geniş yere yaptırılması kronik intoksitasyon dediğimiz uzun süreli zehirlenmelere neden olur Bu zehirlenme vücudun bağışıklık sistemini çökertir, karaciğerlerin görevini yapmasını yavaşlatır, kansızlık ve iştahsızlık ile kendisini gösterir Bu zehirlenmeyi ortadan kaldırmak ise çok kolay olmaz Dövmenin modasının kısa bir süre sonra geçeceğinin unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Prof Dr Öğünç, “Özellikle gençler, farklı olma hissine kapılıp dövme yaptırıyor Ama dövmenin vücuttan silinmesi, yapılış fiyatından daha pahalıya geliyor Örneğin 2 santimetrelik bir dövme 70 ila 80 milyona yaptırılırken, 250- 300 milyon liraya cerrahi müdahale ile siliniyor diye konuştu
Dövmenin vücuttan sadece cerrahi yolla silindiğini bildiren Prof Dr Öğünç, lokal anestezi ile dövme olan bölgenin kesilip alındığını ve silinen bölgede yanık izine benzer bir izin mutlaka kaldığını vurguladı
Prof Dr Öğünç, geçici dövme olarak bilinen Hint kınasının da zararlı olduğunu, vücut tarafından emilen bütün yabancı maddelerin sağlık için risk taşıdığını sözlerine ekledi"
Seherim analttıklarının çoğu acemi bir dövmeci tarafından yapılırsa gerçekleşir..
İşinin ehli hijyene önem veren bir dövmeciyle hastalık riski oluşmaz..
Ama haram dersen anlarım ki o bile tartışılıyor hala tam net bir görüş yok :44::44:
derya yakı kullanıyordum ben kuluçlar için memnunum sonuçtan seninki farklı ama bence bir dene inş şifa olur
bukadar eziyete girip risk almaya değer mi ki işin ehli tarafından yapılsada vücuduna yabancı bir madde yerleştiriliyor o madde zaten sağlıya nekadar yararlı ?
ben net olarak biliyorum haram olduğunu hanefi mezhebine bağlı olduğumdan
hanefi mezhebinin imamı vücut süsleri konusunda
Allah cc .yarattığı vücut şeklini beğenmemek ve değiştirmeye uğraşmak snedeniile şirk edildiği ni söylemiştirneysem bu konuyu burda kapayım ben gine uyarı almıyak topikçe
topiğimizle alakalı bişi diyim mi
İhtiyaçtan fazla yemek mekruh bunların kendisine zarar verebilecek mikdarda olması halinde haram olur yani ben yanmışımmm
deryam başbaşayız bende diğer konulara bakıyordum diyet öykülerini okuren insan daha motive oluyor yeni gelen arkaşdaşlar oldukça fazla görmeyenler için paylaşmak istedim
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...motivasyon-icin-resimlerimizi-paylasalim.html
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-basari-oykuleri/407690-darkolivenin-basari-oykusu.html
Seherim üstteki linke kendi fotolarımı da koymuştum :78::78:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?