Fellah Köftesi Tarifi
MALZEMELER:
3 su bardağı ince bulgur
1 su bardağından 2 parmak az un
1/2 çay bardağı irmik
1 yumurta
2 su bardağı sıcak su
tuz
Sosu için:
2 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
2 kaşık biber salçası
1 demet maydonoz
sıvıyağ
Haşlamak için:
su
tuz
YAPILIŞI:
İnce bulguru derin bir kaba koyup üzerine sıcak suyu ekleyin.Bulgur şişince içine un irmik ve yumurtayı ekleyin.İyice özleşene kadar yoğurun.1 kaşık salça ekleyip yoğurmaya devam edin.Artık dağılmayacağını düşündüğünüzde şekil verin.Misket büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp ortasına parmağınızla bastırın.Böylece bu çukurlar sayesinde daha fazla sos alacak.Kaynayan tuzlu suya atıp haşlayın ve pişince kevgir yardımıyla sudan çıkarın.Sosunu hazırlamak için sıvıyağa soğanı rendeleyim.Sarımsağı ezip onuda soğanla beraber kavurun.Salça ekleyiop altını kapatın.Maydonozu ekleyin.Haşladığınız köfteleri bu sosa ekleyip iyice karıştırın.Servis yapmaya hazırdır.
canım bunu buldum ama şöyle bişi var sosunu sulu tutarsan sulu olur yani sosunu sulu yap işte salçası falanı filanı yagını sos için bunları bir araya getirirken içine suda ilave et bide suyuyla beraber tıkırdasın sonra sosuyla birleştirirsin köfteleri
kızlarr ben bu işten bişey anladıysam ne oluyim
yaw hiç bi pantalonum kapanmıyo olmuyo kilo aldım belli
eee tartıya çıkıyorum 73.700 falandım aşagı yukarı giderken tatile
şimdide 74.500 çıkıyorum ben yani şimdi 800 gr. mı aldım? peki 800 gr. aldıysam niye pantalonların fermuarları dügmeleri kapanmıyo? hatta eşim bile dedi bu ara yine bayagı kilo aldın bi ara ne güzell bayagı küçülmüştün falan diyo
ayy noluur ne yani şimdi bu durum bi açıklık getirin:26::26::26:
iyigeceler kızlar
dün soru sormuştum sanırım gözden kaçtı yada ben göremedim yineliyorum
ramazanda nasıl beslenmeliyiz ?
ben oldum olası ramazanlarda kilo alıyorıum
ne yapmalıyız kızlar kilo almamak için ???
selam ii geceler
bugün giremedimmm dün misafirlerim çok geç gittiler
yattıgımda gece 3 tü sersem sersem gezdim akşama kadarda
öglen uyudum ama gece uykusu gbi olmuyor tabikiii
izlemmm tubikkkkk dimek çok güldüm yahuuu
hatun bagıra bagıra pubik diyor kuuuu
bend eşimdi pltesiimi yapıp yatayım
çoruma giderken lastigmi ve bellegimi götürcem orda pc den yaparımm
bugün acaip şiş duruyorum ya karnımda bi şişlik var anlamadım neden oldu
derya
ebru son zmanlarda çoşmuş cnm son 2 haftayı indiridm dehşet yanii
tatil gidene kadar o haftaları yapıcamm
dün gelen arkadaşlar şaşırdı hiç bişiy kalmamış diyee
özellikle mide kısmımmmm dümdüz olduuu
alt karın ve iç bacaklarrr baş belasııı
geçen nilgün yemişti bir menüsünde ve nasıl canım istemişti ama ben bilmiodum yapmayııı hafta sonu mersine gidince görümceme söleyip yaptırayım diyodum ama kendim de yapsam olur walla saol ortiiiii
ye ye de bi çimcik atayım pampişine
kızım bulgur işi o
zatii bol bol batırık içecen, bari o eksik kalsın..
sen kış fıstığı olmak istemiyormusun
günaydııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııın
günaydın herkesee .....
öncelikle son 2 gün neden uğrayamadım şöyle izah ediyim.. elaycık bu yıl kreşe başlıcak ,çok istiyor görümcemin kızından geçen seneden biliyor kreşi,anne aleynanın okuluna gitcem diye ölüp bitiyor 1 senedir.zaten bulunduğum çevre trafik ,kalabalık falan hiç sokağa çıkmıyor bizler gibi oynamaya malum.Cocuk sıkılıyor arkadaş arıyor e artık 5 yaşında oldu kuzucuk..okula göndermek istememin tek nedeni arkadaşı olsun,oyun kursun,paylaşmayı grup çalışmasını öğrensin.. bulunduğum ilçede 2 si özel,2 si devlet 1 tanede yarı özel var..devlet kreşleri tee mayısta dolmuş,özellerde 500 tlbende yarı özele gönderiyorum ki evime 50 metre uzak.. babamız bi sorun yaptı bunu nedense hiç öyle biri değildi,birimi girdi aklına bilmiyorum 250 lira çok diyo başkada bişi demiyo,onu ikna etmem ,kabus gibi 2 gün ,ağladım hep sinirimden,neyseki dün akşam gece 2 ye kadar konuşmalarım sonuç verdi..kızım artık okullu..mutluluktan uçuyor..
bana diyorki(önkayıtta vesialık foto çektirirken düzgün dur yoksa almazlar demiştim) anne çekildiğim fotoğrafı beğenmişlermi ,beni okula alıyorlarmı yani diyobebem benim
bunu sebepleki giremedim internete hiç sinirimden kaçtım evden hep,ama diyet devam şuan tartıda gayet iyi gidiyomuş gibi görünüyo bakalım yarın sonuç ne çıka..
bu arada bi sorun var ne smiley,ne renk kullanamıyorummmmmmmmmmm
günaydın herkesee .....
öncelikle son 2 gün neden uğrayamadım şöyle izah ediyim.. elaycık bu yıl kreşe başlıcak ,çok istiyor görümcemin kızından geçen seneden biliyor kreşi,anne aleynanın okuluna gitcem diye ölüp bitiyor 1 senedir.zaten bulunduğum çevre trafik ,kalabalık falan hiç sokağa çıkmıyor bizler gibi oynamaya malum.Cocuk sıkılıyor arkadaş arıyor e artık 5 yaşında oldu kuzucuk..okula göndermek istememin tek nedeni arkadaşı olsun,oyun kursun,paylaşmayı grup çalışmasını öğrensin.. bulunduğum ilçede 2 si özel,2 si devlet 1 tanede yarı özel var..devlet kreşleri tee mayısta dolmuş,özellerde 500 tlbende yarı özele gönderiyorum ki evime 50 metre uzak.. babamız bi sorun yaptı bunu nedense hiç öyle biri değildi,birimi girdi aklına bilmiyorum 250 lira çok diyo başkada bişi demiyo,onu ikna etmem ,kabus gibi 2 gün ,ağladım hep sinirimden,neyseki dün akşam gece 2 ye kadar konuşmalarım sonuç verdi..kızım artık okullu..mutluluktan uçuyor..
bana diyorki(önkayıtta vesialık foto çektirirken düzgün dur yoksa almazlar demiştim) anne çekildiğim fotoğrafı beğenmişlermi ,beni okula alıyorlarmı yani diyobebem benim
bunu sebepleki giremedim internete hiç sinirimden kaçtım evden hep,ama diyet devam şuan tartıda gayet iyi gidiyomuş gibi görünüyo bakalım yarın sonuç ne çıka..
bu arada bi sorun var ne smiley,ne renk kullanamıyorummmmmmmmmmm
5 yaş dah akreş yaşı canım ama bizim memlekette dolmuş e okadar nüfus 2 kreş biter tabi,ama inan verecek gücümüz olmasa ısra etmezdim,verir biliyorum ama bu başka bi inattı,bide konuşmayı sevmez benimki, uff işte okadar zorlandımki anlatamam.çalışmıyorum ben evdeyim,ama anne başka bişi arkadaş başka ,gelde anlatneyseki eşini ikna ettin üzüldüğün yıprandığın sana kaldı genelde erkeklerin düşüncesinde gereksiz görülebiliyor özellikle annesi çalışmıyorsa çocuğuna baksın arkadaşı yoksa annesi gezdirsin mantığı
5 yaşında devlet okullarında anasınıflarına alınıyor diye biliyordum onlarında kontenjanı dolmuş mu ki
bende iple çekiyorum kızım 5 yaşına girsin kreşe veriym diye aynı şekilde yalnızlıkdan yakınıyoruz
valla gayet iyimiş oraların fiyatı burda yarım güne 250+kırtasiye ve müsamele masrafıalıyorlar yarım gün 12:45-17:30 arasında üstelik ingiizce falan yok sadece yıl sonu gösterileri ve dans işte ...keşke öyle olsa ama malesef... devleti inan hiç istemedim kreş diye ama yoksa ilkokula zaten devlette gitcek ...hem evime 50 metre diyorum ya pırt deseler uçarım..devlet kreşi 2-3 km yürüyerek yarım saat nasıl gideyim acil bişi olsa,hem sabah gtür akşam al,kışı var yazı var ... neyse halloldu ama ömrümden ömür gitti.. hayır daha eğitimin ilk başında çıkan sorunlara bak bu çocuk artık 15-16 sene okullu olcak ozaman napcaz kesin boşanırız :))günaydın canım..
günaydın canım iyi ki ısrar etmişsin özel kreş için.devlette hepsi iyi olmayabiliyor,eğitim standart oluyor ama bazı devlet kreşlerinde ve özellikle özellerde çıta yüksekte tutulıuyor.e tabi para veriyorum hizmette isterim.ben 4,5 yaşındaki kızım geçen sene gönderdim kreşe ingilizce ,dans,cimnastik yani hangisini saysam ki o kadar güzeldi.bu sene tatildeyken herkes beni tebrik etti nasıl güzel çocuk yetiştirdim diye.ama bu sadece benim başarım değildi,önceki bakıcısının ve kreşteki öğretmenlerinin katkısı da oldu.
kızın eminim çok güzel vakit geçirecek,daha sosyal olacak verdiğiniz paraya değecek.
ben şu an balıkesirdeki özel kreşe 400 veriyorum.tam gün fiyatı.geçen sene 370+20 (dans) yani 390 veriyordum.bu sene 400 oldu dansla beraber 420 vereceğim sanırım.tabiki ucuz değil ama değiyor verdiğim paraya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?