kızlar selamlar herkese sabah yola çıkıos kib mersinde yazarım artıkkk öpüldünüz..........
tabi anlatayım canım kısaca.önce kafamda planladım kesin zayıflamayı. yıllarca ilo aldım 1 ay diyetle 3 5 kilo verdim geri 7 8 kilo aldım. sonunda daaaaaannnnkkk etti. bu hayatımdaki son dankım olsun dedimönce kendimi gaza getirmek için eve spor aleti aldım. 2 ay kadar. sabah 2 dilim kepekli yada tahıllı ekmek peynir domates zeytin/ bazen yumurta/ bazen yağsız tost/1 börek yedim. arada galeta yada meyve yedim. öğlenleri genelde dışarıda oluyordum. oğluma hamburger yada tost aldıysam kenarlarından yedim sadece. evden çıkarken öğle olduysa hemen müsli yada kfleksi süte karıştırıp yedim çıktım. öğleden sonra kefir yada galeta yine. akşamda bol salata az pilav yemeğimi yedim. 2 ay kadar sürede 7 kg verdim. sonra bi arkadaşım 103 kg idi onu gaza getirdim yeter artık diyete başla diye. sayemde oda başladı. ama o omuza kola yapışan bantlar falan aldı kullandı. bantın yanında diyet vermişler birlikte o diyeti harfiyen uyguladık.çok zor oldu başlarda. çünkü hiç ekmek ,makarna ,beyazlar,piriç,baklagil, süt, yoğurt yoktu. 15 gün boyunca. 1 ayda bununla ben 4 5 kg arkadaşım 7 kg verdi. ama yanında oda bende bol su ve en az 1 saat spor yaptık.sonra buradaki arkadaşlarımla tanıştım. şok diyetler yaptım. yoğurt çorbası detoksu , meyve diyeti gibi. en son patates diyeti yapayım dedim 4 gün yaptım. yapmaz olaydım. kk daki kızlar yapma dediler ben yaptım. bırakınca az yediğim halde hooop 1 kg geri geldi. unutmaki şok diyetlerde kaçamak yok. kaçamak olursa gelende çok oluyor. sen lapa yapmışsın. esmer pirinç olacaktı lahmacun aslaaa. ben olsam 1 lokma alır domates salatalığa devam ederdim o gece.ama olan olmuş boşveerrrrrr. şimdi gün bugundür. seninde bizle gibi dank etme zamanın geldi hadi hep birlikte devam edelim. unutma cumaları bildirim günü. kendini ogün için hazırla. elbette arada kaçamaklarımız hep oluyor. ama önce kendimiz sonra ailemiz için sağlıklı olmalıyız. hepimiz aynı duygulardayız. hadi bakalıııımmmm
bu arada liste felaket motive ediyor. sen şimdi regl dönemindesin mutlaka fazla çıkacaksın. belki bu hafta kilo veremeyeceksin. ben 3 hafta gr vermediğim dönemler oldu.az yediğim halde ama yılmadım. dedimya bu son dankım diyebide ben liste olmadan yapamıyorum.illaki yemek listem olmalı ona göre yemeliyim derdim. burdaki arkadaşlarım bana listesizde yediklerime dikkat edebileceğimi anlattılar. sanki başardım gibi.. kaçamakla oluyor elbette amaç en aza indirmek oda olacak inşallah.
cok cok ugrasmıssın ama demek ki 5 ayda bu sonuc oyle kolay olmuyor
benim mantık ne sis yansın ne kebap tabii ne koy oluyor ne kasaba
cuma sabah tartılıp bildirimimi yapmak icin bekliyorum bakalım ne olacak 87li bir rakam gorsme bile razıyım
haftada 200g vermek bile aylarca tartılıp hic kilo verememenin yanında cok cok guzel
P.tesi
sabah omlet ve kahvaltılık
ara simit ve bisküvi
öğlen çorba 1 dilim kızarmıs ekmek ve 1 ıspanaklı börek
aksam 4 kaşık pilav + barbunya + tavuk + salata + çorba
Salı 88,0
sabah tost + domates + çay
ara sütlü kahve
öğlen fırın makarna + 2 adet patlıcan kızartma ve 2 adet haslanmıs tavuk but
aksam 2 parça tavuk + barbunya 3 kaşık + bol çoban salata + beyaz peynir yarım avuç içi kadar + kurumus pide o da yarım avuc ici kadar
değerlendirme bol su icildi , soda icildi / spor yok ama tatlıdan da tamamen uzak duruldu
Çarşamba
sabah 1 ufak börek + domates sal. 5 zeytin ve bir parça beyaz peynir sekersiz çay
evet twister ile bir arkadaşım bel bölgesi çok inceldi.ama günlük 200 tane yapıyordu.karın diye bişey kalmadı kadında ve 41 yaşındaydı.ayy gaza geldim bende yapayım bari ama 1.5 ayda oldu o kadar sabrın varsa yapalım
hayırlı yolculuklar ayşe, güle güle git gel canım...kızlar selamlar herkese sabah yola çıkıos kib mersinde yazarım artıkkk öpüldünüz..........
canım hoşgeldin ben filizHerkese kocaman günaydın. uzun zamandır bu topike katılmayı düşünüp ama bir türlü katılamıyordum. şahsım kilo vermeyi çok arzulayan bu konuda neredeyse diyetisyene hadsizlik yapacak kadar bilgisi olan(kk dan öğrendik ne varsa evvelallah) lakin hiçbirzaman iradesini yenemeyen biri. normalde kafama koyduğumu yapan biriyim. iş ve ev yaşantımda kendime göre disiplinli yaşayan biriyim ama gelgelelim iş diyet olunca olmuyor. nefsime hakim olamıyorum. yemek değil benim derdim atıştırma ve aburcubur. Başka problem yok. Çikolata dondurma ve patoslar benim için yaradılmış sanki. onları yerken yüzümde ifadeyi görmeniz gerek o kadar mutlu ve dinginimki. sinirlerim alınmış yüzümde komik bir sırıtma ifadesi ve ağzımda o muhteşem tatlar.... o küçük lokmaların herbiri ayrı bir haz bir keyif enim için. İşte ben böyleyim arakadaşlar. oldum olası yemek yemeyi seven yedikçe mutlu olan biriyim. şu an 87 kiloyum. koca bir yürüyen yağ deposuyum. geçmişim zayıf aslında. sonradan çok kilo alanlardanım.
Kilo geçmişimde şöyle benim;
79 doğumluyum boy 172 cm
2002 ye kadar 48 ile 52 arasında gidip geldim.( bu günlerim ne güzeldi alımlıydım havalıydım... saçlarım dümdüz uzun belime kadar fiziğim düzgündü öyle sıska çöp değildim kıvrımlı geliyordu belim ince ve uzundu ve hep yüksek topuklu giyinirdim ahhh ahhh afet-i devran zamanlarımdı.)
2004 te 60 kilo
2005 te 65 kilo
2006 58 kilo
2007 nin sonlarına doğru 75 kilo (bademcik ameliyatı oldum çünkü )
2008 68 - 70 arası
2009 76 oldum ve ağustosta hamile kaldım
2010 da 93 le doğuma gittim.
2011 başı 81 e kadar indim ama mayısta kocam askerden geldi ve ben 87 oldum...
bu kiloları neden bu kadar iyi hatırlıyorum derseniz sürekli tartılan biriyim tanita da ve çıktıları da hep saklamıştım. ve sağolsun eşiminde payı büyüktür üstümde. kendisi çıtır hatun hastası ve biz tanıştığımızda ben 60 tım. kendisi 55 olmam için habire baskı yaptı. hatta dediği "ayda 100 gr versen çoktan zayıflardın." ve dahada vahim olanı hamileyken bile dediği bu kiloları doğumdan hemen sonra vereceksin değil mi? Kayınvalidemde sever zayıf gelin bakımlı gelin hatta küçük gelinimizde öyle. ben olamıyorum işte çok zor bir durum. çok moral bozucu bir durum. Kadıncağız sağolsun benim iyiliğim için söylüyor ama işte takıntılı olunca bazen alınabiliyorsunuz işte. kendimiz gaza getirmek için habire küçük kıyafetler yüksek topuklu ayakkabılar aldım. şimdi giyinemiyorum çünkü kilodan dolayı. ama zayıflayacağım ve yine eski kilomda olacağım.(inşallah)
Neyse çok sıktım canınızı beni de aranıza alırsanız çok sevinirim. motivasyonu çabuk yiten biriyim. ekimde nişan var kayınbirderimin o zama kadar 15 ya da 20 kilo vermek istiyorum.
canım hoşgeldin ben filizhepimizde senin gibi düşünerek başladık ama 1-2 kg. verince insana bi özgüven geliyor. azimle ve sabırla yavaş yavaş gidiyor. başlangıç olarak başarı öykülerini okuyabilirsin. birde yeme alışkanlıklarını deyiştirmen gerekiyor, mesela atıştırmalık olararak meyve, leblebi tok tutar, bol su, yeşilçaylar vs. vs. devam ediyor, zamanın varsa geçmiş sayfaları oku faydalı olacaktır. kilo vermeyide önce kendin için istemelisin, eşin veya ka.va. iyi niyetli söylüyorlardır ama sen kafaya takma, unutma moral bozukluğu, bizi yemeğe yönlendiriyor. burda eminimki istediğin kiloya kavuşursun canım, azmin daim olsun
tabicok cok ugrasmıssın ama demek ki 5 ayda bu sonuc oyle kolay olmuyor
benim mantık ne sis yansın ne kebap tabii ne koy oluyor ne kasaba
cuma sabah tartılıp bildirimimi yapmak icin bekliyorum bakalım ne olacak 87li bir rakam gorsme bile razıyım
haftada 200g vermek bile aylarca tartılıp hic kilo verememenin yanında cok cok guzel
P.tesi
sabah omlet ve kahvaltılık
ara simit ve bisküvi
öğlen çorba 1 dilim kızarmıs ekmek ve 1 ıspanaklı börek
aksam 4 kaşık pilav + barbunya + tavuk + salata + çorba
Salı 88,0
sabah tost + domates + çay
ara sütlü kahve
öğlen fırın makarna + 2 adet patlıcan kızartma ve 2 adet haslanmıs tavuk but
aksam 2 parça tavuk + barbunya 3 kaşık + bol çoban salata + beyaz peynir yarım avuç içi kadar + kurumus pide o da yarım avuc ici kadar
değerlendirme bol su icildi , soda icildi / spor yok ama tatlıdan da tamamen uzak duruldu
Çarşamba
sabah 1 ufak börek + domates sal. 5 zeytin ve bir parça beyaz peynir sekersiz çay
evet canım hiiiiç kolay olmuyor.ama zamanla suçluluk duygusu başladı bende. ah keşke ymeseydim diye. oda iyimi oldu nedaha az yemeye başladım. börek yiyeceksem yarısını yedim yarısını ara öğüne kaydırdım. ama zamanla tabi.
menülerinle ilgili görüşlerim var benim. kk daki arkadaşlarım kadar neyle ne yenmeli ben çok bilmiyorum.
ama pztsi arada hem simit hem bisküvi var. ben öğrendimki 1 simit 4 dilim ekmek demek.düşün şimdi 4 ekmek bide bisküviii.en az 250 300 kalori eder. yani nerdeyse dolu dolu bir tabak sebze yemeği yanında yoğurt.sence hangisi daha doyurucu.yanında meyve götürüp aralarda meyve yemen bence daha iyi olur.sonra çorba ve börek yeseydin ama ekmeği almasaydın.akşamda çorba yarım kase pilav 2 kaşık olabilirdi. ben olsam barbunyadan 2 kaşık,salata tavuk 1 kaşık pilav 1 kaşık çorba alırdım.salı yağsız tostta sorun yok.gayet güzel domatesle. ama öğlen fırın makarna olmadı 2 çatalı geçmemelisin bence.akşamında güzel.bak bu sabah harika birde şunu biliyorum 5 siyah zeytin yada 7 yeşil zeytin 1 kaşık yağ demek.ben en çok 2 zeytin yerim. böyle devam et canım. yanında galeta ve meyve götür. iş yerinde dursun. sabah öğle arası 1 elma , ikindidede 2 galeta ye mesela. unutma 2 galeta 1 dilim ekme :96::96: kolay gelsin canım. başaracağız birlikte..
Herkese kocaman günaydın. uzun zamandır bu topike katılmayı düşünüp ama bir türlü katılamıyordum. şahsım kilo vermeyi çok arzulayan bu konuda neredeyse diyetisyene hadsizlik yapacak kadar bilgisi olan(kk dan öğrendik ne varsa evvelallah) lakin hiçbirzaman iradesini yenemeyen biri. normalde kafama koyduğumu yapan biriyim. iş ve ev yaşantımda kendime göre disiplinli yaşayan biriyim ama gelgelelim iş diyet olunca olmuyor. nefsime hakim olamıyorum. yemek değil benim derdim atıştırma ve aburcubur. Başka problem yok. Çikolata dondurma ve patoslar benim için yaradılmış sanki. onları yerken yüzümde ifadeyi görmeniz gerek o kadar mutlu ve dinginimki. sinirlerim alınmış yüzümde komik bir sırıtma ifadesi ve ağzımda o muhteşem tatlar.... o küçük lokmaların herbiri ayrı bir haz bir keyif enim için. İşte ben böyleyim arakadaşlar. oldum olası yemek yemeyi seven yedikçe mutlu olan biriyim. şu an 87 kiloyum. koca bir yürüyen yağ deposuyum. geçmişim zayıf aslında. sonradan çok kilo alanlardanım.
Kilo geçmişimde şöyle benim;
79 doğumluyum boy 172 cm
2002 ye kadar 48 ile 52 arasında gidip geldim.( bu günlerim ne güzeldi alımlıydım havalıydım... saçlarım dümdüz uzun belime kadar fiziğim düzgündü öyle sıska çöp değildim kıvrımlı geliyordu belim ince ve uzundu ve hep yüksek topuklu giyinirdim ahhh ahhh afet-i devran zamanlarımdı.)
2004 te 60 kilo
2005 te 65 kilo
2006 58 kilo
2007 nin sonlarına doğru 75 kilo (bademcik ameliyatı oldum çünkü )
2008 68 - 70 arası
2009 76 oldum ve ağustosta hamile kaldım
2010 da 93 le doğuma gittim.
2011 başı 81 e kadar indim ama mayısta kocam askerden geldi ve ben 87 oldum...
bu kiloları neden bu kadar iyi hatırlıyorum derseniz sürekli tartılan biriyim tanita da ve çıktıları da hep saklamıştım. ve sağolsun eşiminde payı büyüktür üstümde. kendisi çıtır hatun hastası ve biz tanıştığımızda ben 60 tım. kendisi 55 olmam için habire baskı yaptı. hatta dediği "ayda 100 gr versen çoktan zayıflardın." ve dahada vahim olanı hamileyken bile dediği bu kiloları doğumdan hemen sonra vereceksin değil mi? Kayınvalidemde sever zayıf gelin bakımlı gelin hatta küçük gelinimizde öyle. ben olamıyorum işte çok zor bir durum. çok moral bozucu bir durum. Kadıncağız sağolsun benim iyiliğim için söylüyor ama işte takıntılı olunca bazen alınabiliyorsunuz işte. kendimiz gaza getirmek için habire küçük kıyafetler yüksek topuklu ayakkabılar aldım. şimdi giyinemiyorum çünkü kilodan dolayı. ama zayıflayacağım ve yine eski kilomda olacağım.(inşallah)
Neyse çok sıktım canınızı beni de aranıza alırsanız çok sevinirim. motivasyonu çabuk yiten biriyim. ekimde nişan var kayınbirderimin o zama kadar 15 ya da 20 kilo vermek istiyorum.
Herkese kocaman günaydın. uzun zamandır bu topike katılmayı düşünüp ama bir türlü katılamıyordum. şahsım kilo vermeyi çok arzulayan bu konuda neredeyse diyetisyene hadsizlik yapacak kadar bilgisi olan(kk dan öğrendik ne varsa evvelallah) lakin hiçbirzaman iradesini yenemeyen biri. normalde kafama koyduğumu yapan biriyim. iş ve ev yaşantımda kendime göre disiplinli yaşayan biriyim ama gelgelelim iş diyet olunca olmuyor. nefsime hakim olamıyorum. yemek değil benim derdim atıştırma ve aburcubur. Başka problem yok. Çikolata dondurma ve patoslar benim için yaradılmış sanki. onları yerken yüzümde ifadeyi görmeniz gerek o kadar mutlu ve dinginimki. sinirlerim alınmış yüzümde komik bir sırıtma ifadesi ve ağzımda o muhteşem tatlar.... o küçük lokmaların herbiri ayrı bir haz bir keyif enim için. İşte ben böyleyim arakadaşlar. oldum olası yemek yemeyi seven yedikçe mutlu olan biriyim. şu an 87 kiloyum. koca bir yürüyen yağ deposuyum. geçmişim zayıf aslında. sonradan çok kilo alanlardanım.
Kilo geçmişimde şöyle benim;
79 doğumluyum boy 172 cm
2002 ye kadar 48 ile 52 arasında gidip geldim.( bu günlerim ne güzeldi alımlıydım havalıydım... saçlarım dümdüz uzun belime kadar fiziğim düzgündü öyle sıska çöp değildim kıvrımlı geliyordu belim ince ve uzundu ve hep yüksek topuklu giyinirdim ahhh ahhh afet-i devran zamanlarımdı.)
2004 te 60 kilo
2005 te 65 kilo
2006 58 kilo
2007 nin sonlarına doğru 75 kilo (bademcik ameliyatı oldum çünkü )
2008 68 - 70 arası
2009 76 oldum ve ağustosta hamile kaldım
2010 da 93 le doğuma gittim.
2011 başı 81 e kadar indim ama mayısta kocam askerden geldi ve ben 87 oldum...
bu kiloları neden bu kadar iyi hatırlıyorum derseniz sürekli tartılan biriyim tanita da ve çıktıları da hep saklamıştım. ve sağolsun eşiminde payı büyüktür üstümde. kendisi çıtır hatun hastası ve biz tanıştığımızda ben 60 tım. kendisi 55 olmam için habire baskı yaptı. hatta dediği "ayda 100 gr versen çoktan zayıflardın." ve dahada vahim olanı hamileyken bile dediği bu kiloları doğumdan hemen sonra vereceksin değil mi? Kayınvalidemde sever zayıf gelin bakımlı gelin hatta küçük gelinimizde öyle. ben olamıyorum işte çok zor bir durum. çok moral bozucu bir durum. Kadıncağız sağolsun benim iyiliğim için söylüyor ama işte takıntılı olunca bazen alınabiliyorsunuz işte. kendimiz gaza getirmek için habire küçük kıyafetler yüksek topuklu ayakkabılar aldım. şimdi giyinemiyorum çünkü kilodan dolayı. ama zayıflayacağım ve yine eski kilomda olacağım.(inşallah)
Neyse çok sıktım canınızı beni de aranıza alırsanız çok sevinirim. motivasyonu çabuk yiten biriyim. ekimde nişan var kayınbirderimin o zama kadar 15 ya da 20 kilo vermek istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?