zekiye hamur açmadın demi kuu
hazır erişteyle çok pratik oluyor, çok yaparım bende, kışın özellikle
kızlar benim az önce iyice canım sıkıldı bari size anlatıyım. pazartesi günü epey ateşim çıkmıştı gece nöbetçiyken. neyse bi şekilde indi falan. ondan sonra ellerimde küçük kırmızı kırmızı noktalar çıktı sonra dudağımda 4-5 tane bi arada olmak üzere kocaman bi uçuk çıktı. deminde göz kapağımda arpacık çıktı. şaşırdım kaldım. yüzümün şekli değişti resmen ve gözkapağımda şu anda hala şişmekte. ay ben kesin bişi yaptım bilmeden buda cezam diyorum.napsam bilemedim. şu andada hastanedeyim nöbetçiyim. doktora göstermiştm elimdeki kırmızılıkları oda ateşten sonra olur dedi.böle işte.. neyse içim sıkılmıştı size anlatıyım dedim...
canım ateslendigin gün ateş cok sıkıntı yaptıysa sende ondan dolayıdır bunlar. cunku ucukta arpacıkta sıkıntıdan cıkar diye biliyorum. ama tekrar görün bi doktora istersen.
yeşil mercimek köftesini yaptım, içine hazır köfte harcı filanda koydum
az yağlı tavada ızgara yaptım
güzel oldu ama, aşırı fazla oldu, yarısından fazlasını dipfrize koydum
bi dahaki yapmaya hazır olucak harcım, inşallah iyi olur dolaptan çıkıncada
ölçü 2 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı köftelik ince bulgur
düdüklüde yaptım ben üzerini geçecek kadar su koyun mercimekleri haşlayın
haşladığınız suyu dökmeden bulguru koyun ateşi kapatın bi 20 dakika ağzı kapalı kalsın
sonra derin bir kaba dökün az soluklansın
bu arada maydonoz dereotu taze soğan varsa kıyın ince ince 2 diş sarımsak kıyın
hepsini karıştırın, köfte harcı koymayacaksanız sevdiğiniz baharatları ekleyin
normal köfte büyüklüğünde yuvarlayıp az kızartın, yada yağlı kağıda koyup fırında kızartın...
et yemeyenler için, yada değşiklik olsun diyenler için alternatif
isterseniz ölçüyü yarı yarıya indirin...
yada bir seferde çok harcınız olup, uğraşmassınız elinizin altında hazır olur
Eki Görüntüle 236252 Eki Görüntüle 236247 Eki Görüntüle 236249 Eki Görüntüle 236251
üstüne tıklarsanız büyür...
deneyin kızlar hem sağlıklı hem lezzetli, suyu fazla kaçırmayın ama
meraba kızlaaaaaaar bende aranıza katılmak istiorum 89 klo ile girmistm kk ya sora bi werdn bi aldım derken 2 hafta öncesine kadar 94 ü gördüm tartıda bugünb iftar öncesnde tartıldım we 90.1 cıktım sdc 1.1 kg fazlam oldugu icin 90 üstü gruba deil de buraya katılmak istedm hedefm 79 kilo olmak ama ilk hedefm 89 olmak beni de aranıza alır mısınız
herkese laf yetiştirirken benim içime de öküz kaçtı afedersiniz.şunu anladım ki uykusuz olunca vücut daha çok enerjiye ihtiyaç oluyor ve daha çok yiyorsun.toplasan 4 saat uyumadım.bi daha asla sahura kadar oturmayacağım.2 saat yatarımn ama yatarım kalkarım aslanlar gibi sahuruma.
ara: 2 tane şekerpare
1 saat spor
400 tane twist
1 fincan 5 i 1 yerde çay
1 fincan form çayı
selam hanımlar benide aranıza alırmısınız 155 boy 84 kiloyum bu sene tam 14 kilo aldım ve acil olarak vermem lazım
hoşgeldin canım ben tülin.. aralığa kadar kesin verirsin 10 kiloyu kolay gelsin..selamlar herkese :) 2 sene once degisim ogrencisiydim ve gittigim ulkede 10 ayda 10 kilo aldim. Bu subat ayinda diyetisyene gittim ve 86.5 kilodan 79 a dusmeyi basardim iki ayda, fakat su anda tam sinirdayim 80 kiloyum. Aralik ayiina kadar en az 70 kilo olmak istiyorum fakat tek baisna kilo vermek inanilmaz zor bir sey. Ben de hemen buraya geldim =)
kızlar benim az önce iyice canım sıkıldı bari size anlatıyım. pazartesi günü epey ateşim çıkmıştı gece nöbetçiyken. neyse bi şekilde indi falan. ondan sonra ellerimde küçük kırmızı kırmızı noktalar çıktı sonra dudağımda 4-5 tane bi arada olmak üzere kocaman bi uçuk çıktı. deminde göz kapağımda arpacık çıktı. şaşırdım kaldım. yüzümün şekli değişti resmen ve gözkapağımda şu anda hala şişmekte. ay ben kesin bişi yaptım bilmeden buda cezam diyorum.napsam bilemedim. şu andada hastanedeyim nöbetçiyim. doktora göstermiştm elimdeki kırmızılıkları oda ateşten sonra olur dedi.böle işte.. neyse içim sıkılmıştı size anlatıyım dedim...
1 saatte zor girdim iki sayfayı zor okudum mesajlarınızı aldım kızlar pes etmek yok bu kötü enerji bitecek gidecek inşallahhh
iyiki varsınız hepinizi öpüomyarın akşam mersin merkeze gideceğiz bol bol yazarım artık kızım öksürüyor arkasından kusuyor bi doktora gideceğiz kib aeo
durumumu anlamanızı istiyorum inanın sabit düz zemin tartılacak yer bile yok evime gideyim tam gaz devam emin olun salmıyorum ama herşey farklı yenilen içilen herşey bunlar bahane değil ama zorlanıyorum işte....plates bantlarımı getirdim en azından kol çalışayım die ama zaman ve ortam müsait değil ev iki oda kalabalık kızımın arkasından koşuom bol bol malum köy evi düşmesin şaşmasın die ..
evimi istiom anlayacağınız
ii gecelerrrrr
sizi seviommmmmm
ooohh çok güzel görünüyor. hemen alıyorum tarifi. ben bayılırım yeşil mercimeğe. oğlumda eşimde yemez. bi yarım ölçü deniycem bugün belki anlamazda yerler:))) ellerine sağlık bayıldım bayıldıııımmmmyeşil mercimek köftesini yaptım, içine hazır köfte harcı filanda koydum
haşladığınız suyu dökmeden bulguru koyun ateşi kapatın bi 20 dakika ağzı kapalı kalsın
normal köfte büyüklüğünde yuvarlayıp az kızartın, yada yağlı kağıda koyup fırında kızartın...
Eki Görüntüle 236252 Eki Görüntüle 236247 Eki Görüntüle 236249 Eki Görüntüle 236251
canım geçmiş olsun, tekrar dr. görünsen iyi olur.kızlar benim az önce iyice canım sıkıldı bari size anlatıyım. pazartesi günü epey ateşim çıkmıştı gece nöbetçiyken. neyse bi şekilde indi falan. ondan sonra ellerimde küçük kırmızı kırmızı noktalar çıktı sonra dudağımda 4-5 tane bi arada olmak üzere kocaman bi uçuk çıktı. deminde göz kapağımda arpacık çıktı. şaşırdım kaldım. yüzümün şekli değişti resmen ve gözkapağımda şu anda hala şişmekte. ay ben kesin bişi yaptım bilmeden buda cezam diyorum.napsam bilemedim. şu andada hastanedeyim nöbetçiyim. doktora göstermiştm elimdeki kırmızılıkları oda ateşten sonra olur dedi.böle işte.. neyse içim sıkılmıştı size anlatıyım dedim...
ayşecim hoşgeldin canım, bizde seni çok seviyoruz1 saatte zor girdim iki sayfayı zor okudum mesajlarınızı aldım kızlar pes etmek yok bu kötü enerji bitecek gidecek inşallahhh
iyiki varsınız hepinizi öpüomyarın akşam mersin merkeze gideceğiz bol bol yazarım artık kızım öksürüyor arkasından kusuyor bi doktora gideceğiz kib aeo
durumumu anlamanızı istiyorum inanın sabit düz zemin tartılacak yer bile yok evime gideyim tam gaz devam emin olun salmıyorum ama herşey farklı yenilen içilen herşey bunlar bahane değil ama zorlanıyorum işte....plates bantlarımı getirdim en azından kol çalışayım die ama zaman ve ortam müsait değil ev iki oda kalabalık kızımın arkasından koşuom bol bol malum köy evi düşmesin şaşmasın die ..
evimi istiom anlayacağınız
ii gecelerrrrr
sizi seviommmmmm
tşk ederm memnunn oldummm
inş. zayıflıcammm
Günaydın kızlar..
Bir kaç gündür göklerdeyim aslında diyet muhabbetinden hiç bahsedemedim..Cuma günü şu hayatta dostum dediğim tek insan geldi yanıma istanbuldan. Ve yarın gidecek maalesef
Kaç gündür bizden mutlusu yok kudurup duruyoruz
Arkadaşım 21 yaşında çok ama çok berbat bir ailesi var, kıza yapmadıkları eziyet kalmadı, o da artık karar verdi gelip burada yaşayacak...Aylardır ikna etmeye çalışıyordum ama o kadar iyi bir kız ki onu düşünmeyen ailesini o düşünüyor ve ya babamın kalbi tutarsa diyordu
Artık son yaptıklarından sonra aklı başına geliyor nihayet...Ve öyle saf ki biri canım dese canını veriyor, nerede birini sevse itin teki çıkıyor çünkü bilmiyor seçmeyi
İnşallah tüm bunlardan kurtaracağım onu kısa zamanda
Bugün tüm bunları boşverip bol bol gezeceğiz son günümüzde
Öyle özlemişim ki onu
geçmiş olsun canım. yinede görün bir doktora merhem falan verir belki rahatlatır seni..
Canım göstersene doktora tekrar, ateşten bunlar da olur mu de..Belki başka bir şeydir :26:
sağolun kızlar. dün gece sahurda hemşire arkdaşım bi enjeksiyon yaptı gözüm indi bugün. yarında işe gidince doktora göstericem artık. geçen bikaç kan tahlili yaptık bişi çıkmadı inş. gene çıkmaz..canım geçmiş olsun, tekrar dr. görünsen iyi olur.
kızlar bir baktım ama çıkacam ya kızımlauğraşıyorum hala ayakta
menümü yazıym
sabah
çavdar ek
yeşilçay
peynir
öğle
yeşil mercimek çorbası
akşam
yeşil mercimek çorbası
fırında tavuk kanat (4 parça)
2 çatal kavun
ara
üzüm
evet ramazan benim için bu gece başlıyor umarım diyetime zeval gelmeden kurtarırım
yeni gelenler hoş geldiniz
ortim üzülme ve yemeeeeee
nilgün ellerine sağlık yemedin kilo aldın bakarsın tatlı sana kilo verdirir
iyi geceler
Günaydın kızlar..
Bir kaç gündür göklerdeyim aslında diyet muhabbetinden hiç bahsedemedim..Cuma günü şu hayatta dostum dediğim tek insan geldi yanıma istanbuldan. Ve yarın gidecek maalesef
Arkadaşım 21 yaşında çok ama çok berbat bir ailesi var, kıza yapmadıkları eziyet kalmadı, o da artık karar verdi gelip burada yaşayacak...Aylardır ikna etmeye çalışıyordum ama o kadar iyi bir kız ki onu düşünmeyen ailesini o düşünüyor ve ya babamın kalbi tutarsa diyordu
Artık son yaptıklarından sonra aklı başına geliyor nihayet...Ve öyle saf ki biri canım dese canını veriyor, nerede birini sevse itin teki çıkıyor çünkü bilmiyor seçmeyi
Öyle özlemişim ki onu
Teşekkür ederim arzucum, iyiyim çok şükür umarım sende iyisindir
Yok nilgün bırakmadı zaten
Sen beni hiç kırmadın, ben de seni kırmayacağım tabi ki
Yarın sabah tartılırım nilgünüm, bu sabah hiç çıkmadım çünkü..Oruç tutmuyorum ya yarın sabah aç karna en doğru sonuç olur.
bu akşam iftara davetliydik. bi kocamaaannn aferini hakettim bence
önce menümü yazayım.
sahur : 1 dilim penirli börek / 1 bardak ayran 1 lt yakın su
iftarmisafirlikteydim) 1 hurma /1 kepçe çorba
2 kaşık taze fasülye
1 parça tavuk (yanındaki patatesleri eşime verdim)
1 kaşık pilav
salata/ 4 bardak su
arada: çay / 2 çatal kadayıf tatlısı
şimdi aferinime geleyim
ben ayıp olur diye önüme ne gelse yerdim . aman ev sahibi uğraşmış ayıp falan diye bi dünya bahane uydururdum kendime. gitmeden doldurdum kendimi. aynı hataları yapmamak için. çorbamın yarısını rica ile geri verdim. fasülyemide aynı yarısını geri. tabağıma konan pilavı ve patatesleri eşime aktardım. oda sevmez böyle şeyleri ama ses çıkaramadı. çok samimi olmadıgımız bir aile oldugu içinkızcağız ardından kocamaaan bir dondurma kasesi getirdi. ben almıyorum oğlumla tadına bakarım dedim almadım. hepsini oğluma yedirdim sadece yarım çay kaşığı kadar ağzıma aldım. ev sahibi bey pide için ısrar etti.2 kez reddettim. en sonunda bir dilim aldım kenarından 1 lokmadan az koparıp yedim onlar yokken hooop eşime verdim ev hanımı sanırım bana gıcık oldu yemedim diye. ama yazdıgım üzre heepsinin tadına baktım daha ne yapayım ama dimi. haketmedimmi kocaman aferimi :90::90::90:
bide iftara 2 saat kala benim prenses geldibari orucumu bitirseydim dedim ama yarım lt su içtim. bide 1 incir 1 kayısı attım ağzıma. şimdilik sanırım 2,5 lt oldu günlük suyum.
kızlar ii geceler köydeyim ve int çok kötü bağlanmıoooooo yazım kopuoooo
tam 3 gündür wc yok ve sabah ev iki oda misafir vardı tartılmam için bi oda yoktu bende kıyafetlerimle tartıldım napiimm ve yer de çok düzgün değildi halının üstünde tartıldım baktım 62 olmuşummmm
tabi düz bi yer bulmaya çalıştım ve 80.7 en son 1 ay önce listede 78.5 idi ama hem wc yok hemde kıyafet faktörü etkiledi
form çayı içtim sabah ama işe yaramadı
burası çok soğuk suda içilmior pekkkk
KİLO BİLDİRİMİM
başlangıç kilo :93 kg
geçen hafta :78.5 kg
bu hafta :80 kg die geçelim çünkü anca bu kadardır die tahmin ediom wc yok kıyafet vardı
gelen :1.5 kg
toplam giden :13 kg
spor :yok
beden :42-
boy:1.67
herkese iyi geceler geçmiş olsun diyenlere çok teşekkür ediyorum roza denilen bi cilt hastalıgıymış doktor roza diyince aklıma brezilya dizileri geldi roza rozalindalar falan vardıyaa herneyse neye canın sıkıldı bukadar dedi ilaç igne falan verdi 3 haftaya geçmezse tekrar gideceğim
deryacım ben geçmişte görememiştim iftar öncesimi değilmi diye sende sahur öncesi galiba dediğin için sahur öncesi kilomu yazmıştım ama arkadaşlar ve izlem iftar öncesine anlaşmıştık deniz sen geçmişi okumadın galiba diye yazınca iftar öncesi tartıldım eger kabul edersen kilo bildirimimi değiştireceğim canım eger sana zahmet olmazsa ama listeyi yaptıysan hiç değiştirme aynen kalsın
iftardan önce saat 18:30 tartıldım
başlangıç kilom :86.100
geçen hafta :65.400
bu hafta :63.700
giden kilo :1.700
toplam giden :22.400
spor : 2 saat
beden :40-42
boy:1.65
bende malesef 1 kilo artıdayım
geçen hafta 60.1
bu hafta 61.1
hedef 57
çok kaçıyor yaa, azar azar yiyim diyorum, bi bakmışım midem patlıycak...
bu hafta oruc alışma haftası olsun bari ne diyeyim
çizelgemide düzelteyim off offf
5leri haa gördüm haa görücem derken daha da uzaklaştım
merhabalar
aranızam bende katılayımm dedimm
yeni doğum yaptım sayılır ( 8 martta)
72 ile hamile kaldım vee taaaam 18 kilo alarak 90 la doğuma girdim.
çıktığımda 85 kalmıştım , snra emzirerek 81 e indim vee sütüm azalır korkusu ile yedim yedim tekrar 86 ya çıktım
şuan emzirmiyorum, oğlum eemmeyi bıraktı ve yeni diyete başladım bi hafta oldu. bugün tartıldım 85.2 yim.
e ramazanda var oruç tutuyorum bi dengesizlik oluyor bakalım verebilecekmiyim kiloları
boyum 171. bedenimde 44
dünkü menüm
sahurda 2 dilim ekmek
peynir---2 zeytin
domates salatalık
ara 1 şeftali
öğlen biraz üzüm
iftarda 4 kaşık erişte
4 kaşık menemen
1 kase cacık
kavun
ara yarım şeftali--2 kayısı
gün boyu 1 litre su
su içmeyi sevmiyorum daha doğrusu ihtiyaç duymuyorum.zorlayarak 1 litre içiyorum.antalyada yaşıyorum 45 derece sicaklıkta 3 litre içmem lazım yapamıyorum.çaylada pek aram yok.sıvı tüketimim az.
hoşgeldinmeraba kızlaaaaaaar bende aranıza katılmak istiorum 89 klo ile girmistm kk ya sora bi werdn bi aldım derken 2 hafta öncesine kadar 94 ü gördüm tartıda bugünb iftar öncesnde tartıldım we 90.1 cıktım sdc 1.1 kg fazlam oldugu icin 90 üstü gruba deil de buraya katılmak istedm hedefm 79 kilo olmak ama ilk hedefm 89 olmak beni de aranıza alır mısınız
selam hanımlar benide aranıza alırmısınız 155 boy 84 kiloyum bu sene tam 14 kilo aldım ve acil olarak vermem lazım
selamlar herkese :) 2 sene once degisim ogrencisiydim ve gittigim ulkede 10 ayda 10 kilo aldim. Bu subat ayinda diyetisyene gittim ve 86.5 kilodan 79 a dusmeyi basardim iki ayda, fakat su anda tam sinirdayim 80 kiloyum. Aralik ayiina kadar en az 70 kilo olmak istiyorum fakat tek baisna kilo vermek inanilmaz zor bir sey. Ben de hemen buraya geldim =)
Günaydın kızlar..
Öyle özlemişim ki onu
Kesme Çorba Mercimekli
Mercimekli Kesme Çorbamız İçin Gerekli Malzemeler:
1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
2 Çorba Kaşığı Un
4 Çorba Kaşığı Yoğurt
Yarım Limon
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Tutam Taze Nane (Lezzet veriyor)
Tuz
Su
Çorbamızın Hamuru İçin: 1 Su bardağı Un
1 adet yumurta
1 Çay K. Tuz
Mercimekli Kesme Çorbamızın Hazırlanışına Gelince: Hiç öyle zor falan değil, işin içinde hamur olması sizi korkutmasın. Lezzeti bol, sağlıklı harika bir çorba
Öncelikle yumurta, tuz ve su ile hamur yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 1 cm. kalınlığında açın.
Hamur kesme ruletiyle ya da bıçakla önce ince şeritler kesin, sonra diğer taraftan da keserek küçük küpler elde edin.
Daha sonra da haşlanmış mercimeği sıcak suya koyun ve hamurları ilave edip kaynatın. Terbiyesi için yoğurdu, unu ve yarım limon suyunu karıştırın.
Önce soğuk su sonra sıcak su verin. Hazırladığınız terbiyeyi çorbanın içine karıştırarak ilave edin.
Çorbamız kaynayınca altını kapatın ve servis tabağına alın.
Herkese afiyet olsun
ben ev eriştesi kullandım. daha pratik oldu. hazır paket eriştelerde olur tabi. 2 avuç falan kullandım zaten 7 8 kişilk çıkıyor rahat. koyuluguna göre su ekleyebilirisinz
Günaydın kızlar..
Öyle özlemişim ki onu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?