Şimdi Baktım AblacımVücut Kitle Endeksi nasıl hesaplanır?
Vücut kitle endeksi, vücut ağırlığınızın boy uzunluğunuzun karesine bölünmesi ile elde edilir. Sonuç olarak elde edilen değer yani beden kitle endeksi aşağıdaki aralıklarda değerlendirilir.
20.0-24.9: Zayıf
25.0-29.9: Hafif şişman
30.0-34.9: Normal
35.0-44.9: Sağlık açısından önemli derecede obez
45.0-49.9: Aşırı obez
50 ve üstü: Morbid (ölümcül) obez
benim 21.4 normal kiloda çıktı
kendinizi bir ölçün bakalım kızlar
Vücut Kitle Endeksi Hesaplama - HESAPLAMA.NET
canım hepimiz dönem dönem böle gelgitler yaşıyoruz ama şöyle sakin kafayla düşününce evet diyoruz değilmiiiayyyy bugün salak gibiyim ben yaa her yanım agrıyo.. bi çogunuz biliyosunuz kızlar benim eşimin kendi dükkanı var (lahmacun pide ve kebap salonu)dükkan yetmiyomuş gibi bide ocakbaşı ve kokoreç açmıştı ve evden öglene kadar uyuyup öglen iş yerine gidip gece 3te 4 te eve geliyodu haa hakkını yiyemem her hafta bi yerlere gideriz gezeriz yeriz içeriz kendi restoranımız oldugu halde yemeklere çıkarız falann ama artık çok dolmuştum çünkü hep yanlızdım ona sorsanız zaten her dakka dükkandasın her yere götürüyorum her istediginizi alıyorum daha napıyım diyoduben ona derdimi anlatamamıştım (gerçi sizler beni çok iyi anlamıştınız eksik olmayın) ben beraber oturup sohbet etmek ne biliyim bi demlik çay demleyip bi yandan film izleyip oturmak ne biliyim yani birbirimize daha fazla zaman ayırmak istedik hep olmadı gerçi oda haklı çünkü bigün çok iyi paralar kazanırken öbür gün hiç iş yok hiç belli olmuyo yani ve bu işlerin başında olmak zorunda ama dedimki senin eve bu kadar geç gelmene tek sebep ne? kokoreç bırak yahu dedim istemiyorum bi şeyleri eksik alırız bi şeyleri eksik yeriz yaşar gideriz ama ben sen yokken daha fazla katlanmicam bunlara dedim ve bayagı bi bozuşmuştuk....evettt tatilden geldigimden beri dogru dürüst yokum biliyosunuz ama ramazanla beraber kokoreçi kapattık ve bi dahada açmicak inş. ve her akşam saat 10 da dükkanı kapatıyo ve her akşam bizz el ele kol kola orası senin burası benim fuarıydı sahiliydi derken sürekli geziyoruz ....
vee her gece saat 1 de balık tutmaya gidiyoruz gece 3.30 - 4.00 de eve geliyoruz kuş kadar bişi yiyo zaten sonra yatıyoruz şimdi diceksinizki eeee niye anlattın bunları ?dedigim gibi bir çogunuz biliyosunuz ben artık çok bunalmıştım iki çocuk eş sürekli işte falan artık daha huzurluyum daha mutluyum çok şükür rabbime
mutlulugumuda paylaşmak istedim dostlarımla(bu arada kaç günden beri dün gece balık tuttu ilk defa ama kocaman Allahım dün geceden beri ölüyo sevincinden çocuk gibii
bu arada yarın bizim evlilik yıldönümümüz koskaca 9 seneee ama iyiki sevmişim iyiki aşık olmuşum iyiki hayatıma giren ilk ve tek erkek o olmuş iyiki benim olmuş çok seviyorum ömrümüüü
(her ne kadar beni gıcık etsede,kıskançlık krizlerinden tımarhanelik etsede,napimm çok seviyorum)
rabbim herkesin yuvasına agız tadı versin,huzur versin,bolluk bereket,güzel geçimler nasip etsin inşşşş.
kafanızı agrıttım ama mutlulugumuda paylaşmadan edemedim sizleri çok seviyorummmmm
Hanımlar felaket gaza geldımzayıflamam lazım.
Erkek arkadasımla konustum ıste bana dedıkı zayıfla artık. Bende zayıflayacam dedım.İnanmıyorum senın zayoflayaccagına dedı.2 senedır bırbırımız tanıyoruz 2 senedır zayıflayacam dedın bak aynısın dedı.2012 de kıyamet kopcagına ınanırım senın zayıflayacagına ınanmam dedı.(bunu gulerek benı gaza getırıp zayıflamam ıcın dedı ama olsun saka maka gaza geldım verıcemmmm )
eger 5 kilo verırsem sokakta saklabanlık yapıcam dedı.İnatına kilo verıcem.
Yarından tezı yok dahada kısıcam daha da yedıklerıme dıkkat ettıcem.Bol bol spor yapıcamVericem bu kiloları ve onun sokakta saklabanlık yaparkanki halını gulerek izleyecegımvideoyada cekıcem
Su ramazan bıtsın daha sıkı rejım ve spora baslıyacagım.Valla inat ettım verıcem bu kıloları
Ramazanda spor zor oluyor ama olsun yıne elımden geldıgınce yapıcam spor.Hiçdegilse kilo almamak için spora devam
kızlar yardım edın bana.Artık daha dıkkatlı ve bılınclı olmam lazım .
Gobegım mıdem ve basenlrım var.Bunları nasıl erıtcem yol gosterın bana lütfen .
yıllardı kıloluyum.dogdugumda sısmanıdın 4 kılo dogmusum sonra ılkokulda zayıftım ama bunyem zayıf dıye vıtamnler ılaclar fılan derken (ilacların yan etkısı ıstah ama) ustune okul ders sınavlar derkn yedım ıctım oturdum aldım kıloları.oldum 85sonra temmuz 18 de basladım sızle ve 2 kılo verdım
hedefım ılk oncelıkler 75 e ınebılmek sonrada 60 a ınebılmek.
Hala vıtamın antıbıyotıklerı ara ara alıyorum ve ıstah acıyorlar malesef
yardım edın hanımlar .
Sakada olsa erkek arkadasımın oyle demesı guruma dokundu.
Vermem lazım bunları.Siz tecrubelı ve bılgılı hanımlar lutfen bana yol gosterın.Hıc bukadar ısteklı olmadım
canım bende hep oldum olası balık etliydim yani tartılmazdım bile eşim hiç bir zaman bu konuda şaka bile yapmadı bi kere erkek kardeşim eşimin yanında 1 lokma ekmek aldım nefsim körelsin bari dedim o da sende ne körelmez bir nefis varmış dedi öyle bozuldum ki kardeşime ki eşimin yanımda olması beni mahvetmişti tuvalete gittim dakikalarca ağlamıştım ama ii gaza getirdiği de bir gerçekkkk
keşke düğünümden önce aklım başıma gelseydi de gelinliğimi gönlüme göre alabilseydim.....balayında göğsümü gere gere bikini giyebilseydim ama olmadı hala da öleee....
geç olmadan onu şaşırt derim.......
tabiki önce kendin içinnnnnnnnnnnnnnnnnnn
sevdacım çok sevindim canım, evinden ve gönlünden mutluluk, huzur, sevinç, sağlık, neşe ve aşk hiç birzaman eksilmesin ve hep taze kalsınayyyy bugün salak gibiyim ben yaa her yanım agrıyo.. bi çogunuz biliyosunuz kızlar benim eşimin kendi dükkanı var (lahmacun pide ve kebap salonu)dükkan yetmiyomuş gibi bide ocakbaşı ve kokoreç açmıştı ve evden öglene kadar uyuyup öglen iş yerine gidip gece 3te 4 te eve geliyodu haa hakkını yiyemem her hafta bi yerlere gideriz gezeriz yeriz içeriz kendi restoranımız oldugu halde yemeklere çıkarız falann ama artık çok dolmuştum çünkü hep yanlızdım ona sorsanız zaten her dakka dükkandasın her yere götürüyorum her istediginizi alıyorum daha napıyım diyoduben ona derdimi anlatamamıştım (gerçi sizler beni çok iyi anlamıştınız eksik olmayın) ben beraber oturup sohbet etmek ne biliyim bi demlik çay demleyip bi yandan film izleyip oturmak ne biliyim yani birbirimize daha fazla zaman ayırmak istedik hep olmadı gerçi oda haklı çünkü bigün çok iyi paralar kazanırken öbür gün hiç iş yok hiç belli olmuyo yani ve bu işlerin başında olmak zorunda ama dedimki senin eve bu kadar geç gelmene tek sebep ne? kokoreç bırak yahu dedim istemiyorum bi şeyleri eksik alırız bi şeyleri eksik yeriz yaşar gideriz ama ben sen yokken daha fazla katlanmicam bunlara dedim ve bayagı bi bozuşmuştuk....evettt tatilden geldigimden beri dogru dürüst yokum biliyosunuz ama ramazanla beraber kokoreçi kapattık ve bi dahada açmicak inş. ve her akşam saat 10 da dükkanı kapatıyo ve her akşam bizz el ele kol kola orası senin burası benim fuarıydı sahiliydi derken sürekli geziyoruz ....
vee her gece saat 1 de balık tutmaya gidiyoruz gece 3.30 - 4.00 de eve geliyoruz kuş kadar bişi yiyo zaten sonra yatıyoruz şimdi diceksinizki eeee niye anlattın bunları ?dedigim gibi bir çogunuz biliyosunuz ben artık çok bunalmıştım iki çocuk eş sürekli işte falan artık daha huzurluyum daha mutluyum çok şükür rabbime
mutlulugumuda paylaşmak istedim dostlarımla(bu arada kaç günden beri dün gece balık tuttu ilk defa ama kocaman Allahım dün geceden beri ölüyo sevincinden çocuk gibii
bu arada yarın bizim evlilik yıldönümümüz koskaca 9 seneee ama iyiki sevmişim iyiki aşık olmuşum iyiki hayatıma giren ilk ve tek erkek o olmuş iyiki benim olmuş çok seviyorum ömrümüüü
(her ne kadar beni gıcık etsede,kıskançlık krizlerinden tımarhanelik etsede,napimm çok seviyorum)
rabbim herkesin yuvasına agız tadı versin,huzur versin,bolluk bereket,güzel geçimler nasip etsin inşşşş.
kafanızı agrıttım ama mutlulugumuda paylaşmadan edemedim sizleri çok seviyorummmmm
inşallh bizde öyle incelirizizlem bloğu inceledim hatuna bak ya ne güzel üşenmyip giyip çıkarıp duruyor..
para da var belli..güzel incelmiş ama iyi olmuş darısı başımıza..
erkek arkadaşın çok büyük ayıp etmiş, söylememesi gerekirdi seni gaza getirmesi açısından iyi olmuş. senin önce kendin için çaba göstermen gerekiyor. ilaçta kullanıyormuşsun dr. yardımıyla denesen daha iyi olur, yanlış yönlendirmelerle sağlığın bozulabilir. tabi sen bilirsin yürüş yapabilirsin kilo vermeye fazlasıyla yardımcı olur. suyu çok içmeye çalış ve tabi yeşilçay. zayıfladığında arkadaşın şaklabanlık yaparken resmini çek ona ders olsunHanımlar felaket gaza geldımzayıflamam lazım.
Erkek arkadasımla konustum ıste bana dedıkı zayıfla artık. Bende zayıflayacam dedım.İnanmıyorum senın zayoflayaccagına dedı.2 senedır bırbırımız tanıyoruz 2 senedır zayıflayacam dedın bak aynısın dedı.2012 de kıyamet kopcagına ınanırım senın zayıflayacagına ınanmam dedı.(bunu gulerek benı gaza getırıp zayıflamam ıcın dedı ama olsun saka maka gaza geldım verıcemmmm )
Yarından tezı yok dahada kısıcam daha da yedıklerıme dıkkat ettıcem.Bol bol spor yapıcamVericem bu kiloları ve onun sokakta saklabanlık yaparkanki halını gulerek izleyecegımvideoyada cekıcem
Su ramazan bıtsın daha sıkı rejım ve spora baslıyacagım.Valla inat ettım verıcem bu kıloları
Ramazanda spor zor oluyor ama olsun yıne elımden geldıgınce yapıcam spor.Hiçdegilse kilo almamak için spora devam
yıllardı kıloluyum.dogdugumda sısmanıdın 4 kılo dogmusum sonra ılkokulda zayıftım ama bunyem zayıf dıye vıtamnler ılaclar fılan derken (ilacların yan etkısı ıstah ama) ustune okul ders sınavlar derkn yedım ıctım oturdum aldım kıloları.oldum 85sonra temmuz 18 de basladım sızle ve 2 kılo verdım
yardım edın hanımlar .
Vermem lazım bunları.Siz tecrubelı ve bılgılı hanımlar lutfen bana yol gosterın.Hıc bukadar ısteklı olmadım
Hanımlar felaket gaza geldımzayıflamam lazım.
yardım edın hanımlar .
canım hormon ama hangi hormon?sen bana testin adını söyle eğer bilgim varsa cevaplıyım. total IgE mi?ortttttiiii
nurancım ben seni yakalamışken bişi sorcaktım bu hormanlarda 100 çıkan değer nasıl bi bilgin varmı bu konuda normali 0-60 arasındaymışşşş
saol canım. inş bi daha bişi olmaz..nurancım [/COLOR]geçmiş olsun, nedir senin şu çaydan çektiğin, dikkat ette bugece tekrar çay dökülmesin
[/B]
dediğin doğru izlemcim insanın içinden gelecek..ben de hergün işe gidiyorum ama maşallah erkek çocuğu gibi..kot capri,üstüne bir tshirt altıma beyaz spor ayakkabı ya da sandalet..saçlar at kuyruğu...geçenlerde bir siyah elbise topuklu ayakkabı açık saç makyaj yapttım tanıyamadılar ayol beni...yok giyinmek lazım ama işte giydiğini yakıştırmak herşeyden önce zayıflamakla alakalı..zayıflayınca insanın giyinesi de geliyor makyaj yapası da...denemediği şeyşleri deneyecek cesareti de geliyor..her kadın tatmalı bunu bence..işallah hepimiz yaşarız senin gibi canım..
parayla da alakası var tabiki ama
hergün işe gidiyor hayatım tabiki giyecek, giydiğinide yakıştırıyor maşallah
bu birazda insanın içinden gelmesiyle alakalı
çoook tşk ederim denizcim dua et benim için..nihalcim bebek yapmaya karar vermişsin canım Rabbim saglıcakla hayırlı bir evlat nasip etsin ve inşallah çok saglıklı rahat ve keyifli bir hamilelik geçirirsin
zum canım maşallah Allah agzınızın tadını bozmasıninşallah daha nice nice seneleri birlikte mutlu bişekilde sevdiklerinizle yaşarsınız canım
izlem yiterrrrr yaaa tarifleri okurken burda midem kazınıyorşaka bi yana bende hemen not alıyorum canım teşekkürler paylaşımların için ellerine saglık becerikli hatunsun maşallah
nilgün senin başkalarına yazdıgın yorumları okumak bile çok keyifli iyiki burda bizimlesin canım
selmacım Allah bağıslasın seninkileri de ne güzel büyüttün sen genç anne oldu benim öle şansım kalmadı da bari genç görüneyim bacum:)nihalcim inş hep ilk günün sevgisi ve mutlulugu olsun hayatındanere gitsen yapacaksın sen bu cocugu en iyisi yap gitsin kotümü olur bir kuzu hayatınızda bak ben 37 yaşındayım kocaman cocuklarım var iyikide dogurmuşum büyütmüşüm gerci büyüyünce cok gıcık oluyorlar ama ne yapacaksın yinede cok seviyoruz halen benim için kırk günlük bebekler
kızlar sabah annemden azar işittim dedim bir iki kilo daha vereyim ozaman alışveriş yapacagım kızdı bana dahada verirsen yaşlı görünür yüzün yeter artık taktın kafaya daha neler neler dedim anne nerde taktım herşeyden yiyorum görüyorsun olsun yeter verme artık diyor gerçekten zayıflayınca yüzüm yaşlımı görünecek yaaaa
tatlım evet karnın şiş görünüyor.mutlaka ödemin de etkisidir ama yanlış da poz vermişsin.bi de fotoyu çeken de alttan almış.biraz daha karşıdan alsaydı daha iyi olurdu.deryacığım sanırım daha iyi anlatırsın sen.
bana mı öyle geldi yoksa...elbisen çok güzel.güle güle giy..
canım bende hep oldum olası balık etliydim yani tartılmazdım bile eşim hiç bir zaman bu konuda şaka bile yapmadı bi kere erkek kardeşim eşimin yanında 1 lokma ekmek aldım nefsim körelsin bari dedim o da sende ne körelmez bir nefis varmış dedi öyle bozuldum ki kardeşime ki eşimin yanımda olması beni mahvetmişti tuvalete gittim dakikalarca ağlamıştım ama ii gaza getirdiği de bir gerçekkkk
keşke düğünümden önce aklım başıma gelseydi de gelinliğimi gönlüme göre alabilseydim.....balayında göğsümü gere gere bikini giyebilseydim ama olmadı hala da öleee....
geç olmadan onu şaşırt derim.......
tabiki önce kendin içinnnnnnnnnnnnnnnnnnn
evet canım densizlik ötesi ki ben zaten çok hassasımdır bu konuda hemde eşimin yanında ama öle tepki gösterdimki bidaha yapamaz artıkkkhiçbir şekilde kilo açısından şakayı kabul edemiyorum.illa gaza getirmek için kırıcı olmak mı gerekiyor.
Ayşeciğim senin kardeşin afedersin herkesin içinde densizlik yapacağına bir köşeye seni çekip abla yanlış anlama ama kilo versen iyi olur.bak güzel kadınsın önce sağlığın için ver dese bu da gaza getirmezmiydi seni..
Mavikelebek senin de erkek arkadaşın 90-60-90 istiyorsa ayrılın başka birini bulsun yani.zayıfla artık ne demek ya..bi de kıyametin kopacağına inanıyormuş senin zayıflayacağına inanmıyormuş.azimlendirdi falan geç bunları.için nasıl parçalanıyordur senin..kendini kandırma.
Gaza gelmen güzel ayrı bir şey.hep böyle motivasyon dolu ol bizi de motive et ama yani konu açılır dersin diyet yapıyorum.o da derki(inanmasa da) sana güveniyorum,zaten güzelsin daha da güzel olacağına inanıyorum.
şimdi böyle dese daha güzel olmaz mı?
Daha bir kadının kilo yüzünden eşini aşağıladığını yada kötü söz söyledi görmedim,duymadım.ama erkekler hep böyle konuşuyor...
Neyse benimki de laf söyledi ya..yaralı ceylanım şimdi laf yazar dururum erkekler hakkında..
Menüm
sahur: 2 dilim tb ekmeği,domates,yumurta,peynir
iftar: 2 dilim tb ekmeği,hurma,çökelek salatası,çay
bol su
1 şişe soda
1 saat spor
canım hormon ama hangi hormon?sen bana testin adını söyle eğer bilgim varsa cevaplıyım. Total ıge mi?
evet canım şimdi baktım ıge total yazıo
Saol canım. Inş bi daha bişi olmaz..
banuşşşş elbisen gayet güzel ama evet duruş yanlışşş sen bide bunu daha ii hissettiğin anda bi çekil bak ne iltifatlar gelecek özellikle eşinden
ayşecim benim de kardeşimden var bombalar ki o zamanlar çok daha iyiydim şimdiden 15 kg falan zayıftım...
Elekrikler kesilir bizimli alır eline ışıldağı açar kamera gibi ışığını üzerime tutar yayına başlardı"evet sayın seyirciler miss lod ayı lod yarışmasının favori ismi nihal var şimdi karşınızda...."
sonra tv nişn önüne geçtiğimde abla ya çekilsene maşallah 52 ekran toton var ...
Dışardayız bana sesleniyor:ablaaa..yanıt yok..nihalll..ses yok..dombidiiiiii...sonra ben bakınca bakın gördünüz mü naısl biliyor kendini...
Yanında dolaşırken (kardeşim o zamanlar çok yakışıklıydı şimdi o dombidi)abla ya yanımda dolaşmasana git uzaktan yürü şimdi kızlar bakacak vay be çocuğa bak ne hoş ama gitmiş bir dombidi bulmuş diyecekler karizmamı bozuyorsun deri..ben de nee öyle mi der sokak ortasında öperdim onu..gel bak nasıl çiziliyormuş karizma diye..
Yıllarca kardeşimin tacizlerine maruz kaldı..babamın da keza öle..
Yaaa nihal bizim köyde köğün vardı...
Eee baba napayım...
O ne biliyor musun?
Bilmiyorum..
Koca ekmeklerin konulduğu kocaman bir sepet..
Eee napayım baba..
Aaa kızım napayım olur mu senin toton da aynı onun kadar...
Ben negatif motşvasyona innamıyorum..bende hiçbir işe yaramadı valla..ama annem şimdi olumlu motive etmeye çalışıyor sağolsun..kurbanda izmire gidicem nasipse..kızım o zaman akadar 10 kg ver...çizmenden kabanına eteğinden elbisendne iç çamaşırlarına bikinine ayakkabı çantana kadar ne istiyorsan alacam diyor...bende daha çok işe yarıyor valla...
hahaaaaa evet cnm kocacım klkmaya üşendiii
gözü tvde resim çekti yattıgı yerden sonuç buuu
şinciiii bi r dahamı çektirsem ne etsemmm
ayşecim benim de kardeşimden var bombalar ki o zamanlar çok daha iyiydim şimdiden 15 kg falan zayıftım...
elekrikler kesilir bizimli alır eline ışıldağı açar kamera gibi ışığını üzerime tutar yayına başlardı"evet sayın seyirciler miss lod ayı lod yarışmasının favori ismi nihal var şimdi karşınızda...."
sonra tv nişn önüne geçtiğimde abla ya çekilsene maşallah 52 ekran toton var ...
dışardayız bana sesleniyor:ablaaa..yanıt yok..nihalll..ses yok..dombidiiiiii...sonra ben bakınca bakın gördünüz mü naısl biliyor kendini...
yanında dolaşırken (kardeşim o zamanlar çok yakışıklıydı şimdi o dombidi)abla ya yanımda dolaşmasana git uzaktan yürü şimdi kızlar bakacak vay be çocuğa bak ne hoş ama gitmiş bir dombidi bulmuş diyecekler karizmamı bozuyorsun deri..ben de nee öyle mi der sokak ortasında öperdim onu..gel bak nasıl çiziliyormuş karizma diye..
yıllarca kardeşimin tacizlerine maruz kaldı..babamın da keza öle..
yaaa nihal bizim köyde köğün vardı...
eee baba napayım...
o ne biliyor musun?
bilmiyorum..
koca ekmeklerin konulduğu kocaman bir sepet..
eee napayım baba..
aaa kızım napayım olur mu senin toton da aynı onun kadar...
ben negatif motşvasyona innamıyorum..bende hiçbir işe yaramadı valla..ama annem şimdi olumlu motive etmeye çalışıyor sağolsun..kurbanda izmire gidicem nasipse..kızım o zaman akadar 10 kg ver...çizmenden kabanına eteğinden elbisendne iç çamaşırlarına bikinine ayakkabı çantana kadar ne istiyorsan alacam diyor...bende daha çok işe yarıyor valla...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?