80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

günaydın canım.ramazan herkesi etkiliyor.sen elinden geleni yap.ama tatlı kaçamağı tehlikeli.ramazan bitince ne yapacaksın?sadece verecek kilolarına yenisini ekliyorsun.

canım hoşgeldin, sanırım sahur yapmaman etkilemiş olabilir, zaten günler uzun sadece akşamlada bünyen yağada çeviriyor olabilir yediklerini. birde sahur yaparak denesen hem akşamları yüklenmemiş olursun...

Filizcim vallahi bir bıraksam ipin ucunu herşey daha kötü olacak da işte kendimce yöntemler geliştirmeye çalışıyorum önüne geçmek için
Özel mesaj atmıştım sana dün görmedin mi

Kime yaradı ki..

günaydın canım.biz 5 kişiydik orti olarak.onları bıraktığım falan yok.sen de katılabilrisin demek istedim.ama sen ikili istersen gülay la olabilirisn farketmez.
herkese günaydın.
aa canım ben 2 kişi oluyor sanıyordum. hani kiloları birbirine yakın 2 kişi olsun ve birbirimizin menülerini takip edelim sürekli sporunu falan. daha motive edici olur diye düşündüm.burada elbette takip ediyoruz menülerimizi ama aklımdada çoğu kalmıyor tabi. sencede mantıklımı ? 2 kişi birbirini takipte...sizinlede birlikte olmak istiyorum gülaylada. nasıl yapıcaz bir akıl ver bana

merhabalar kızlar... 2 güdür nasıl uyuyorum anlatamam 11 de kalkıyorum saati görünce sasıyorum kendime. kahvaltı ev işi faln anca geldim işte.

izlem bi etek koymuş. gercektende cok güzel. bu ayın sonunda bi site acılıyor. teseturlu bayanlara özel. onların olusturdugu bi kaç kombinde bu tarz etekler var. hatta dahada alaları bende gördükce iç geçirmekteyim. site acılsın hepize davetiye yollarım. tesettüre yönelik ama pek ala acık bayanlarda bi çok sey bulabilir. tabi suanda olusturdukları kombinler gibi ürünler satarlarsa. valla ben dört gözle beklemekteyim. umarım fiyatlarıda uygun olur ki tesettür giyim dedinmi 2 kuruşluk seyler bile 10 kuruş oluyor türkiyede bi kaç fotosunu koyayım

sanırım istediğin 2 li ortilik.çok da güzel olur.siz gülay la olun canım..

Sadece ne yediğinizi değil, neyi ne zaman yediğinizi de dikkate alarak uygulanan bu rejimle hem favori yemeklerinizden vazgeçmek zorunda kalmayacak hem de zayıflamayı başaracaksınız. Günün belli saatlerinde tüketilen ekmek şişkinlik yapıyor, sebze kalçalara hücum ediyor, et ise göğüslerde toplanıyor.

Saat: 06.00-09.00

* Sabahları ilk olarak lipazlar devreye giriyor. En önemli hazım işlemini sağlayan emzimler olarak bilinen lipazlar, besinlerin içinde bulunan yağlara saldırıyor. Hemen hemen aynı sıralarda proteolizler göreve başlıyor. Bu enzim grubu, proteinlerin parçalanmasında önemli bir yer tutuyor. Üçüncü önemli sabah erkeni ise insülin hormonu. Bu hormona göre ya tüm gün açlık hissi oluyor ya da yeme isteği tüm gün normal düzeyde kalıyor. Ö yüzden sabahları biraz yağ ve karbonhidrat şart. Kepekli ekmek, biraz yağ, 1yumurta ve peynir bunun en mükemmel kombinasyonu. Aynı şekilde yulaf ezmesi ve menemen de tercih edilebilir. Şeker , reçel, bal, pasta ve buna benzer kurabiyeler de sabah alındığında insülin salgılama miktarını etkiliyor.

Saat: 12.00-14.00

* Protelizler sabahki yoğunlukta olmasa da halen işbaşındalar. Bunlara diyastazlar da ekleniyor. Bu enzimlerin hepsi besinleri hazmetmenize yardımcı olarak biliniyor. Fazla olmamak kaydıyla biraz yağı da işin içine katabilirsiniz. Karbonhidratları geri plana atmalısınız. En ideal kombinasyon ise 1 parça et veya balığın yanında hafif bir garnitür. Örneğin tavuklu yağsız makarna, somon balığı ve pilav veya kuzu etiyle yapılmış taze fasulye olabilir. Ekmek ve tatlılar öğle yemeği sırasında uzak durmanız gereken besinler arasında yer alıyor.

Saat: 16.00

* İnsülin doruk noktalarına ulaşıyor. Uygun olmayan besinler alındığında protein depoları parçalanıyor, enerji ve moral düzeyiniz anında sıfıra düşüyor. Bu saatlerde canınız ne isterse, aşırıya kaçmadan rahatlıkla yiyebilirsiniz. Taze meyvelere ise sınır dahi koymuyoruz.

Saat: 18.00-19.00

* Bu saate hazmı kolaylaştıran belli başlı yardımcı enzimler yavaş yavaş çekiliyor. Saat 19.00 dan sonra ise bu enzimlerden bir şeyler beklemeyin. Eğer çok aç değilseniz, akşamları kesinlikle hiçbir şey yememeniz daha yerinde olur. Kolay hazmedilir ve hafif besinleri, küçük porsiyonlar halinde yemeye özen gösterin. Örneğin az yağlı balık, deniz ürünleri, sebze ve taze salata en uygun olanlar. Bunlar aynı zamanda sizi doyuracak ve gereksiz yağların depolanmasını da engellecek besinler. Yağlı et yemeklerinden ve pastalardan uzak durun.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Amerikada yapılan bir araştırma, 10 hafta boyunca günde iki avuç düzenli olarak yenecek bademin, tokluk hissi vererek obeziteye karşı mücadelede yararlı olduğunu gösterdi. Sonuçları kamuoyuna Boston kentinde yapılan Obezite Yıllık Bilimsel Toplantı sında duyurulan çalışmada 20 aşırı kilolu kadına badem diyeti uygulandı. İki gruba ayrılan kadınlardan birinci gruba 10 hafta boyunca badem yedirildi. Diğer gruba ise badem verilmedi. Sürenin sonunda badem yiyen grupta yemek yeme isteğinin daha azaldığı ortaya çıktı. Araştırmacılar, "İçindeki antioksidanlar, vitamin E ve magnezyum tokluk hissi veriyor. Kimse badem zayıflatıyor sanmasın" dedi.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eskiler kahvaltıyı kral gibi, öğle yemeğini prenses gibi akşam yemeğini ise fakirler gibi yemeği öneriyor. Bu yaklaşım alınan kalorilerin günlük aktivitelere göre düzenlenmesi prensibine dayanmaktadır. Ancak maalesef çoğumuz aktivite bakımından en düşük düzeyde olduğumuz dönemde yani akşam yemeklerinde en fazla yiyecek tüketiyor ve sonrasında hiç hareket etmeden aldığımız kalorileri depolamakla vakit geçiriyoruz. Yenen yiyeceklerin çokluğu açısından akşam yemeğini genelde öğle yemeği izliyor ve kasıtlı olarak veya yoğunluktan ve plansızlıktan solayı sabah kahvaltıları ihmal ediliyor/atlanıyor.

Gece boyunca dinlenen vücutta sabah kan glukoz düzeyi düşük düzeylerdedir. Eğer kahvaltı yapmadan güne başlarsak vücut kendini bir nevi kış uykusunda gibi algılar ve vücudun enerji kaynaklarını korumak için minimal düzeyde kalori tüketmeye kendini programlar. Bu nedenle inanmak güç gibi görünse de sabahları midenize bir şeyler girdiğinde vücudunuzun metabolik hızı artar ve siz kilo vermeye başlarsınız.

Günümüzde bilinen, vücudun metabolik hızını arttıran en etkin yöntem; midenize miktar olarak değil besleyici özellikler olarak yüksek nitelikli yiyecekler girmesidir. Bu nedenle sabahları vücudunuzu minimum düzeyde kalori tüketen durumdan yüksek miktarda kalori tüketir duruma geçirebilmek için yapabileceğiniz en etkin yöntem sağlıklı bir kahvaltı yapmaktır. Bu şekilde kan şekeriniz yükselecek ve metabolik hızınız artarak daha çok kalori tüketmeye başlayacaksınız.

Yapılan bilimsel çalışmalar güne sağlıklı bir kahvaltı ile başlayanların daha kolay kilo verdiklerini ve ulaştıkları ideal kilolarını daha uzun süre koruyabildiklerini ortaya koymaktadır.

Valderbilt Üniversitesinde gerçekleştirilen bir çalışmada güne sağlıklı bir kahvaltı ile başlayan bayanların diyet programlarına daha kolay uyum sağladıklarını ve daha kolay zayıfladıklarını göstermiştir. Yine aynı çalışmada kahvaltı yapanların gün boyunca daha az abur-cubur yedikleri ortaya konmuştur.

Sağlıklı Bir Kahvaltı

Sağlıklı bir kahvaltı için temel şartlar: basit şekerlerden uzak durun, kompleks şekerler tüketin, menüde bir miktar protein ve az miktarda yağ olsun. Özellikle yağı ihmal etmemek önemli aksi taktirde öğlen yemeğine kadar tokluğunuz devam etmeyebilir.

Sağlıklı Kahvaltı Örnekleri

- Kepeği alınmamış ekmek, süt, muz, zeytinyağı

- Yumurta, kepeği alınmamış ekmek, meyve suyu

- Kepeği alınmamış ekmek, tereyağı, süt

Tabii ki yukarıdaki örnekler dışında da yeni sağlıklı örnekler geliştirmek sizin elinizde: örneğin bir gece önceki yemekten kalan yiyeceklerden ve bitiremediğiniz meyvelerden bir menü oluşturabilirsiniz. Tek yapmanız gereken gece yatmadan önce 10 dakikanızı ayırarak sabah kahvaltınızın hazırlığını tamamlamak.

Düzenli kahvaltı yapmaya başladıktan sonra 2-3 hafta süresince tartılmayın, daha sonraki tartılarınızda eğer diğer öğünlerinize de dikkat ediyorsanız ayda 1,5-2 kg zayıfladığınızı görebilirsiniz.

tülin canım gel biz orti olalım senle sonuçta herkes burda kimsenin bi yere gittiği yok,biz hem kendimizle ,hem grupça yaparız ortaklığımızı...ama çoğu takip etmek zor ama birbirimizi takip edersek daha verimli oluruz ..olarmı ne dersin

SUT TOK TUTUYOR

Yağsız süt için
Amerikan Klinik Beslenme Dergisi'nde yer alan çalışma süresince, Avustralyalı araştırmacılar, sabahları meyve suyu yerine yağsız süt içmenin tokluk hissi verdiğini ve böylece bir sonraki öğünde kalori alımının azaldığını belirlediler. Süt içenlerin öğle yemeklerinde yaklaşık 50 kalori (yüzde 9) daha az yemek yediklerini belirten araştırmacılar, çalışmaya katılan aşırı kilolu ancak sağlıklı 34 kadın ve erkeği iki gruba ayırıp, birincisine 570 gram yağsız süt; ikinci gruba ise aynı miktarda meyve suyu verdiler.

Süt içenler daha çabuk doydu
Kahvaltı ile öğle yemeği arasındaki 4 saat boyunca, erkekler ve kadınlar tokluk duygularını ölçtüler ve öğle yemeğinde doyana kadar yemelerine izin verildi. Süt içen yetişkinler daha çabuk doyduklarını ve öğle yemeğinde daha az yediklerini bildirdiler.
---------------------------------
---------------------------------
YUMURTA TOK TUTUYOR

Özellikle kahvaltılarda tavsiye edilen bu gıda maddesi adeta protein deposu. Ancak, bir ayrıntıya dikkat!New York Presbyterian Hastanesi'nin Beslenme ve Kilo Verme Bölümü Başkanı Louis J. Aronne tarafından yazılan 'The Skinny" (Sıska) adlı kitap hangi gıdaları ne zaman yememiz gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunarak iştahı yatıştırmanın yollarını anlatıyor. İşte her öğün için tavsiyeler:

Protein bakımından zengin yumurtanın beyazını tüketin. Kahvaltıda yenen yumurta, öğle yemeğinde 140 kalori daha az almanıza neden oluyor. Ayrıca kahvaltıdan sonraki 36 saat içinde daha az yemeyi sağlıyor. Kek, ekmek, şekerli kahvaltı gevreği ve meyve suları ters etki yaratıyor.

YOGURT YAG YAKIYOR

Diyetlerine yağsız yoğurt ekleyenler yüzde 22 daha fazla kilo kaybediyor. Göbekteki yağların yüzde 81 i de yoğurtla eriyor. Göbeğini hızla eritmek isteyenler, bol bol yağsız yoğurt yesin! ABD de yapılan bir araştırmada, düşük kalorili rejimlerine yoğurt seçeneğini ekleyen ve günde üç öğün yağsız yoğurt yiyen aşırı kiloluların, yoğurtsuz bir diyet uygulayanlara oranla yüzde 22 daha fazla kilo verdikleri ve yüzde 61 daha fazla yağ yaktıkları tespit edildi. Yoğurt yiyenlerin ayrıca, karın bölgelerinde yüzde 81 daha fazla yağ yaktıkları ortaya çıktı.

Tennessee Üniversitesi ndeki araştırmaya katılanlardan Dr. Michael Zemel, yoğurt yiyenlerin hem ortalama yedi kilo olan zayıflama seviyesinden daha fazla inceldiklerini hem de kaslarını diğerlerinden iki kat fazla koruduklarını belirtti.

Dr. Zemel, kas kütlesini korumanın diyet yapanlarda önemli bir konu olduğunu belirterek, "Önemli olan yağ yakmak, kas değil. Kaslar kalori yakmaya yardımcı oluyor, ancak kilo verirken kas kütlesi de kaybediliyor. Buna en iyi çözüm, kalsiyum ve protein ağırlıklı bir diyet, yani yoğurt" diye konuştu. Araştırma Uluslararası Obezite Dergisi nin nisan sayısında yayımlanacak.

Bu arada Japonya da yapılan araştırmalar da, yoğurdun nefes kokusunu giderdiğini, diş taşı ve diş eti iltihaplarını doğal yollardan önlediğini ortaya koydu. Altı hafta boyunca günde bir porsiyon yoğurt yiyenlerin yüzde 80 inde, nefes kokusuna yol açan hidrojen sülfit düzeyi azaldı.

FAYDALI BILGILAR SIZIN ICIN SECTIM..

elayyyy isim gülaymıydı :)))
verdigin bilgiler cok güzel tşkr ederim. ya herkes kahvaltıda nohut kadarda olsa tereyagı tuketin diyor. çok duydum bunu. önceden kullanırdım ama diyete girdigimden beri cesaret edemedim. kullanan varmı? sebebini bilen?

deryacım dene bence, ama bir ara öğün yaparsan meyveyle falan iyi olur canım

kizlar buda benim son halim ....bende tayt giymeyi cok seviyorum

Eki Görüntüle 240151 Eki Görüntüle 240152

ahhh şu elmaların bacaklarına hastayım
deryaya katılıyorum bel bölgeni platesle halledersin canım
bu arada beni geçtin kuuu
ben 60.5im

ayy zekiye harikalar yaa
yeşil etek-beyaz minimal çiçekli bluzlu kombine bayıldım
gerçekten tesettürlüler için güzel düşünülmüş, bende görmek isterim etrafımda böyle bakımlı şık tesettürlü görmeyi

selam kızlar, bir yandan sizi takip ediyorum bir yandan da gürkan kubilayı açtım şimdi onu seyredicem. ödemi anlatacak

arzu benim oğlan çizgi film diye tutturdu
sen izle de şu formülü söylersiz bizede

saçma salak işler yapıyor, reyting için harf harf açıklıyor yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…