80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

canımcım alıntım uzun olunca ben unuttum süprizi kuuuu
şeyy dicektim karbon yapıyom dediğim sıkı degil ama daha fazla protein almaya gayret gösteriyorum
vee cumaya göre 1.200 eksideyimmm
senden naber kuşum?

harikasın bebeğim..-1200 ne demek süper bir şey..ne olur dikkat et de listede üst sıralarda ol bu hafta..aferin ortim.sevda sahalara döndü

sağol canım kopyaladım ..

Bugun kü menüm
Sahur : 2 dilim ekmek
salatalık
1 y.k kaşığı reçel

İftar: 1 kase çorba
Patates salatası
4 kaşık fasulye
3 kaşık pilav
1 dilim revani

sahura kadar 2 litre su

hiç fena değil.bi de pilav yerine ekmek ye lütfen inan daha doyurucu.1 dilim tb ekmeği yesen pilavı aramazsın..tatlını da yarım porsiyon yiyebilirsin..

kızlar o kişinin isminin altında reklam amaçlı üyelik yazıyor ya farketmediniz mi? bırakın reklamını yapsın belki biri faydalanır..gerçi bizim bunlara ,htiyacımız yok.mübarek diyetisyen kadar olmasa da bir şeyler biliyoruz işimize yarayacak..

mükemmel durmuş.bayıldım canım..güle güle giy.

hayırlı yolculuklar iyi tatiller..

çok güzel canım.pepeçure nedir hiç duymaddım?

kızlar resimler konulmuş hepinizde muhteşemsiniz
banu izlem nilgün derya süpersiniz hatunlar
DERYA pembe elbise süper
nilgün cnm göbekten bayağı gitmiş maşallah cnm böyle devm eder kilolar inşallah

inşallah canım sağol güzel sözlerin için..

ne rahatlamışsındır.harika bir tesadüf olmuş demek çok istedin allah gönlüne göre verdi.çok sevindim senin adına..

ben de sporumu yaptım geldim.menümü yazayım..

sahur : k ve süt

iftar : karışık kızartma (fırında yaptım az yağla ve yoğurt döktüm üstüne),2 dilim tb ekmeği,çay

bol su
1 maden suyu
1 saat tempolu yürüyüş
400 twist

birazdan karpuz yerim sanırım..

bi de şunu farkettim.akşam bu şekilde yiyince biraz şiş oluyorum.sanırım sahura kahvaltı iftara k yesem daha iyi olur.okul başlayana kadar biraz daha vermek istiyorum.çünkü bayram da illaki evde yemesem gittiğim yerde biraz yiyeceğim.

kızlar kendimizi bayramdaki tatlılara hazırlamalıyız.istesek de istemesek de(tabiki bayıla bayıla yeriz de neyse) ikramlardan yiyeceğiz bari 1-2 kilo önceden vermiş olalım bayrama kadar...

izlem o şişlik bende de var.karnım davul gibi ne yapsak bilemedim.biberiye işe yarıyormuydu ki evde var da içerim işe yarar derseniz..

Sevgili arkadaşlar, ben vınn kullanıyorum, o da çok ağır çalışıyor ve düşüyor, ben de düştü diye bir daha yolladım, mesajlar çift çıkmış, özür diliyorum. Çift mesajları silmenin bir yöntemi var mı?
İlgi ve alakanız için şimdiden tşk ediyorum. Sevgilerimle.......

ayakkabılar çok hoş. benimde birsürü heves edip aldığım topuklu ayakkabılarım var ama kiloluyken o bile çirkin duruyo gibi geliyor giymiyorum. o kiloyla o topukluların üzerinde yürümek zaten zor. neyse 4-5 aya kadar inşallah bende etekler, elbiseler topuklular giyebilicem.(İNŞALLAHH)

Bugün ne yedim: 2 kepçe domates çorbası,
2 köfte 1 dilim patates (fırında)
yoğurt, salata
bu akşam evde olmadığımdan yeşilçayımı içmedim. akşam otururkende bir tane şeftali yedim. herkeze iyi gecelerrr forumdaşlarım...

Son düzenleme:

direk silme yok ama ikinci çıkan mesajdaki mesaj düzenleme panaeline basıyorum altta görülüyor zaten yazıları siliyorum " yanlışlıkla 2 kez çıktı yazıyorum" ve kaydediyorum.

canım istemezse olduğu gibi bırakıyorum.silmesen de olur..

bugünkü menüm:

sahur:
2 t.b ekmegi
1 üçgen 1 peyaz peynir
1 domates
2 biber
3 zeytin

iftar:
2 kepçe mercimek çorbası
yarım kase z.yaglı barbunya
2 kasık pilav
biraz salata

yemekten sonra 2 tane cevizli lokum yedim :26:

suandada karpuzumu yiyorum

Son düzenleme:

wallahi keşke bi anda bıçak gibi kesecek bir formül olsa o göbeği ama, işte bi anda şişmediği gibi bi anda da inmiyor malesef
ama biz iksir içiyoruz genelde
3 tane poşet yeşil çayı 1,5lt kaynamış suyla demliyorsun
içine yarım limon sık, kabuklarını doğra
soğuk sıcak farketmez gün içinde bitir
ramazan öncesinde ayda bir filan 1 hafta kürler halinde yapıyorduk biz

banu bence hiç moralini bozma, çok hoş duruyor ama ben giyecek olsam biraz renklendirirm
mesela güzel bir kemer takarım, ister ince deri, düğüm şeklinde bağlanan
ister kumaştan fiyonk yapıp salla

birde 3-4 sıra kolye tak, zincir de olur, küçük renkli boncuklu kolye de olur
sakın aldığın platformu giyme, renkli bişiy giy kii tulum hareketlensin biraz

ayakkabı da
canım bu platform ayakkabı değil sanırım resimden görebildiğim kadarıyla normal topuklu
ön kısmının yükseltisi yok yanii
çok şık, herşeyin altına gidebilecek bir ayallabı, iyi yapmışsın
böyle parçalar bulunmalı her kadının dolabında :82::82::82::82:

önemli değil, ikinci mesaj yerine başka bir mesaj yazabilirsin ama toptan kaldıramassın...
çok önemli değil canım
bu arada hoşgeldin, ben izlem 28 yaşında 4 senelik evli 1 erkek bebek annesiyim, şu an için çalışmıyorum bilgisayar programcısıyım

her gece sahur saatine kadar star da Hz. Yusuf oluyor kızlar izliyormusunuz
bu 3. izleyişim seriyi ama bıkmıyorum hiç

züleyhanın geçleştiği sahne vardı, off nasıl güzel hissettiriyorlar o manevi duyguyu...
netten de izleyebilirsiniz, izlemek isteyenlere tavsiye ederim...

bu akşam gene bi film izledik eşimle

özcan denizin ya sonra filmini
listemizde vardı sürekli ama bi türlü sıra gelmiyordu
gerçekte çok başarılı olmuş, yabancıların çektiği romantik filmlerden pek bi farkı yok yanii
büyük bir aşk var ortada, ama sorunlar 2. plana düşme bunu kaldıramama
şahsen ben bazı sahnelerinde kendimden çok şey buldum sorguladım
eşinizz ya da sevgilinizle izlemenizi tavsiye ederim...

bazı şeylerin değeri kaybedilince mi anlaşılıyor????

Şeftalinin Faydaları;
*Ağız kokusunu alır.
*Böbrek taşlarını eritir.
*Bağırsak kurtlarını öldürür.
*Kanı zehirlerden temizler.
*Gut hastalığına karşı etkili bir ilaçtır.
*Çiçekleri kabızlığı giderir ve barsak solucanlarını düşürür.
*Bol miktarda idrar söktürür.
*Meyvesi hazmı kolaylaştırır.
*İdrar yollarını temizler.
*Basur memelerinden doğan şikayetleri giderir.
*Safra kesesi ve böbrekler için faydalıdır.

kalorisi de yaklaşık 60kcal

Son düzenleme:
Hatunlar, nasilsiniz..

Tarafimdan coook özlendiniz bilginize..

Herseyin cok daha güzel olacagi günlerde,

Gönlünüzde ne varsa Rabbim nasip eylesin

Full enerjimle kisacik bir aradan sonra burdayim yine..

Aslinda hic gitmedim, sadece kendimle basbasa kaldim bir müddet.

Simdi cok cok iyiyim, hepinizi öpüyorum.

Yarin gecde olsa görüsmek üzere iyi uykular

gelll kuuuu gelllll canım.evet 2 kişi azcık kızdım ama olsun artık geçti..keşkoe hepiniz gelsenizde şöylee kocaman bi masa olsakkkkk

canım bende çok beğendim iyi günlerde giy. zayıf bi hanım olunca böyle hoş duruyo tulumda tabi. ayakkabılarında hoooşşş. cicilerini iyi günlerde kullan

maşallah.kaçamaksız devam diyete demekki..ne güzel yürüyüşte tamam ooohhhhhh....

canım pepeçure karadenizde yapılır genelde. siyah üzüm şeker nişasta falan katılır. damak zevkine göre beğenisi değişir tabiii..kim yediydi unuttum afiyet olsun diyeyimmm...bence bi liste daha yapılmalı
rumuz / ad / yaş / evlilik durumu / varsa çocuk / memleket /meslek / forumda ne zamandır var / ne kadar kilo verdi/ ne kadar sürede nasıl listemmm..becerebilsemde ben yapsam.me nün harika. bende çatlıycam şişlikten 2 gündür laksatif içiyorum banamısın demedi. bu hafta anca 300 500 gr veririm gibi bakalım hayırlısı.

nilgün bak iyi dinle şimdi ben geçen sene spora giderkene bazı yağlar alıp streçle sarıp gidiyordum o ay göbek bölgesinden 10 cm inceldim diğer 2 ay zor geldi totoişime yağları sürmedim 2 ay toplamı 5 cm inceldim ,bu demek oluyorki benim sürdüğüm yağlar mucizeydi,biraz zahmetli ama %100 etkili ben bi spor hocamdan duymuştum bunu
1 adet tane zencefil 1 çay bardağı suda 5 dkk kaynıcak ,ocaktan alınca içine
biberiye
susam
portakal
melisa yağlarından 10 ar damla damlatılacak ve bölge tatbik edilirken masaj yapılacak bolca sonra streçle sarılacak ...bu ka , ama 10 dakika ayırmak bana zor geliyordu şimdi yine yapıcm bayram sonra adet bitince canım.tavsiye edilir

canım güzel görünüyorsun demek isterdim ama sen çok çok harika görünüyorsun bu tulum içinde,sadece izloşun dediği gibi kesinlikle hareket lazım
pudra rengine ben kırmızı çok yakıştırırırım kırmızı pabuçlar,kemerle süper olur ne dersin güle güle giy cnım

çıkmadık candan ümit kesilmez diye buna denir

bu güzel fikirmiş ortim derya ne dersin

canım benim ben cuma günü özel nedenlerimden dolayı yapamadım bildirimi yapmadım değil yani. ayrıca zaten dikkat edersen sorarkende bunu kastetmiştim yapamadığım için mi ? yoksa 3. cuma oldu ya şimdi bilgiler alınıp sonraki hafta mı yayınlacak o amaçla sormuştum. tabi ki deryacım müneccim değil tabiki sevgi gelse de yazsam diye beklemeyecek bilgisayar başında ben sadece merak ettiğim için sordum bunu bir önceki msjda da belirtmiştim zaten. Yarın sabah tüm istenen bilgileri ayrıca yazarım şekerim. kocaman öperim seni. ilgin içinde ayrıca teşekkür ederim.

bu arada günaydın demeyi unuttum zumcuğuma açıklama yapayım derken. hepinize kucak dolusu sevgiler.

hemen dünkü menüme geçeyim,

sabah,
kepekli sandaviç 2 çay

ara beyaz leblebi
öğlen kahvaltılık ve biraz tavuk haşlama

akşam cozuttum 3 tane yufkadan peynirli yalancı gözleme

ramazandan sonra daha iyi olacak arkadaşlar merak etmeyin. herkeşler oruç ya ben su bile içemiyorum neredeyse, çok çekiniyorum bişey yiyip içmeye çünkü.

GÜnaydınlaaaaar
izlem teşekkürler canım özcan denizin filmi izlenmesi gerekenler listemem eklendi
Banu harika olmuş tulum hiç fazlalıkta gözükmüyor kolların ne kadar ince özel bir spor yaptın mı ?
buarada dün menümü yazdıktan sonra çok kötü şeyler yaptım diyetim güme gitti fff gene noluyo bana bayram öncesi

canım çok güldüm sağolasın her kadında var süperlik birde eşleri anlasa ellerim yara bere olmuş beyefendi asılmadı halılar diyom niye hepsini bir günde yıkadın yavaş yavaş yıkasan asamazsın böyle diyo yani odunun önde gideni

günaydın kızlarr allahım elim ayagıma dolanıyor ya nasıl yetiştircem işleirmi diye bugünden başladım valiz toplamayaaa
tulum yotumlarınız için tşk ederim.
dige rkıyafetleirmide tatil fotolarımdna ekleirm artık

tulumu 2 sn giyidm düznelmedim bile üzeirmi size göstereyim diye

izlem
ayakkabılarım mantar topuk cnm düze degilll

seher
benim kollarım çok kalındıı cnm ama plates sagolsunnn

[TABLE="class: contentpaneopen"]
[TR]
[TD="class: contentheading, width: 100%"]Kızlar nette araştırma yaparken böyle bir yazı buldum hoş hepiniz biliyorsunuz herşeyi ama ben yinede paylaşmak istedim. bugün son kez son kararımı verdim biliyorsunuz ben kısa sürede vermek için çabalıyordum ama artık öyle yapmayacağım kendime seneye hazirana kadar süre biçtim bu süre içinde 30 kilo vereceğim. acele etmeden yavaş yavaş sindire sindire. düşünümde kızım doğalı 15 ay oldu 4.5 aylıkken süt bitti o zamanda hep acele ettim bir an önce vereyim diye kiloları halbuki kaplumbağa gibi kararlı ve yavaş olsaydım şimdiye çoktan istediğim kilodaydım. neyse zararın nersinden dönersem kardır. Şu an almam gerekn 1942 kaloriymiş. bunu 1500 e indirip üstüne 400 - 450 kalorik te bir spor yaparsam, bir de aşağıdaki gibi diyetten sıkılmamak adına değişimlerle de diyetimi zenginleştirirsem rahat rahat kasmadan verilir değilmi bu kilolar....
birde sizlerin desteği oooo kim tutar beni Allah aşkına....
bu arada her 10 kiloda diyetten 100 kalori eksilterek gideceğim ki kilo vermede problem olmasın daimiyetlik devam etsin değilmi. diyetisyene vereceğim her 100 tl yede kendime her ay güzel güzel kıyafetler alacağım ki afeti devran olduğumda eksiğim kalmasın...

Nasıl bu fikir kızlar sizce başabilir miyim ???

Değişim Listeleri [/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE="class: contentpaneopen"]
[TR]
[TD="colspan: 2"]Diyet düzenlemede birbiri yerine geçebilen besinlerin neler olduğunun bilinmesi büyük kolaylık sağlar. Değişim listelerinde her grup içindeki besinler hemen hemen aynı miktarda enerji, protein, yağ ve karbonhidrat sağladıklarından birbirinin yerine kullanılabilir, yani her bir yiyecek diğerinin yerine geçebilir. A. Ekmek ve Tahıl Değişimi: Listede gösterilen her bir değişim yaklaşık olarak 15 gr karbonhidrat, 2 gr protein içerir, yağ içermez ve 68 kalorilik enerji sağlar.

Aşağıdaki listenin kullanılışına şöyle bir örnek verilebilir : 1 ince dilim ekmek yenilmediği zaman, onun yerine 1 adet orta boy patates veya yarım su bardağı pilav veya makarna yenebilir.

[TABLE="align: center"]
[TR]
[TD]Besin[/TD]
[TD]Ölçü[/TD]
[TD]Miktar (gr)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ekmek[/TD]
[TD]l ince dilim[/TD]
[TD]25[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Kraker[/TD]
[TD]2 - 4 adet[/TD]
[TD]20[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Makarna, şehriye (pişmiş)[/TD]
[TD]Yarım Su Bardağı[/TD]
[TD]100[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Makarna, şehriye (çiğ)[/TD]
[TD]3 silme çorba kaşığı[/TD]
[TD]15[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Patates (pişmiş)[/TD]
[TD]l adet orta boy[/TD]
[TD]100[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Pirinç, bulgur (pişmiş)[/TD]
[TD]Yarım su bardağı[/TD]
[TD]100[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Pirinç, bulgur (çiğ)[/TD]
[TD]2 silme çorba kaşığı[/TD]
[TD]15[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Sade kek[/TD]
[TD]3-3.5 cm
kalınlığında dilim
[/TD]
[TD]25[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Tarhana[/TD]
[TD]15[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Un (buğday, pirinç vb.)[/TD]
[TD]15[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

B. Et Değişimi:

Her bir değişim yaklaşık olarak 6 gr protein, 5 gr yağ içerir, karbonhidrat içermez ve 69 kalorilik enerji sağlar.

Aşağıdaki listenin kullanılışına örnek: l köfte kadar et yenilmediği zaman onun yerine bir adet yumurta veya bir kibrit kutusu kadar beyaz peynir veya bir sosis ya da listede belirtilen diğer başka bir besin yenebilir.

[TR]
[TD]Besin[/TD]
[TD]Ölçü[/TD]
[TD]Miktar (gr)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Et[/TD]
[TD]1 köfte kadar[/TD]
[TD]30[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Balık[/TD]
[TD]1 köfte büyüklüğünde[/TD]
[TD]30[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Yumurta[/TD]
[TD]1 adet[/TD]
[TD]40-50[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Sosis[/TD]
[TD]1 adet[/TD]
[TD]40-50[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Salam[/TD]
[TD]Çok ince 4-5 dilim[/TD]
[TD]40-50[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Peynir (beyaz)[/TD]
[TD]1 kibrit kutusu[/TD]
[TD]30[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Peynir (kaşar)[/TD]
[TD]2/3 kibrit kutusu[/TD]
[TD]20-25[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Çökelek, lor[/TD]
[TD]1/4 su bardağı kadar[/TD]
[TD]40-45[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Kuru fasulye[/TD]
[TD]5 - 6 çorba kaşığı[/TD]
[TD]100[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Bitkisel besin olmasına rağmen kurubaklagiller (kurufasulye, nohut, bakla vb.) fazla miktarda protein içerirler ve değişim listelerinde etler ile aynı sınıfa konularak incelenirler. Et cinsi gıdalara benzemeyen yanları, hiç yağlarının bulunmaması ve bunun yerine 15 -16 gr. kadar karbonhidrat içermeleridir. Örnek olarak, yukarıda listede adı geçen 5 - 6 çorba kaşığı kuru fasulye 100 gr gelir ve ve 6 gr protein yanında 15 gr da karbonhidrat içerir.

C. Süt Değişimi:

Belirtilen miktardaki süt veya yoğurt ortalama olarak 4 gr protein, 6 gr karbonhidrat, 4 gr yağ içerir ve 76 kalorilik enerji sağlar.

Örnek olarak: 1 su bardağı süt içilmediği zaman onun yerine 1 su bardağı kadar yoğurt yenebilir.

[TR]
[TD]Besin[/TD]
[TD]Ölçü[/TD]
[TD]Miktar (gr)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Süt[/TD]
[TD]1 orta boy su bardağı[/TD]
[TD]160[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Yoğurt[/TD]
[TD]1 orta boy su bardağı[/TD]
[TD]160[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Az Yağlı Süt Değişimi (Light süt)

4 gr protein, 6 gr karbonhidrat ve 2 gr yağ içerir ve 58 kalorilik enerji sağlar.

Sütü sütlaç veya muhallebi gibi sütlü tatlılar şeklinde de alabilirsiniz.

1 porsiyon muhallebi veya 1 porsiyon sütlaç 1 süt + 1 ekmek değişimi şeklinde düşünülmelidir.

D. Sebze Değişimi:

Sebzeler içerdikleri kalori miktarına göre 2 gruba ayrılırlar: 1. Grup: Bu grup sebzeler enerji değerleri düşük olduğundan serbestçe yenilebilir.

[TR]
[TD]Besin[/TD]
[TD]Ölçü[/TD]
[TD]Miktar (gr)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Domates[/TD]
[TD]1 küçük boy (çiğ)[/TD]
[TD]100[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Domates suyu[/TD]
[TD]1 büyük su bardağı (çiğ)[/TD]
[TD]240[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Çarliston biber[/TD]
[TD]4 orta boy[/TD]
[TD]100[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Yeşil sivri biber[/TD]
[TD]10 orta boy[/TD]
[TD]100[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Kıvırcık salata[/TD]
[TD]15 yaprak[/TD]
[TD]100[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Salatalık[/TD]
[TD]1 orta boy[/TD]
[TD]100[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Kırmızı turp[/TD]
[TD]5 orta boy[/TD]
[TD]100[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Maydanoz[/TD]
[TD]1 orta demet[/TD]
[TD]75[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Yeşil soğan[/TD]
[TD]3-4 orta boy[/TD]
[TD]75[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Kuru soğan[/TD]
[TD]1 orta boy[/TD]
[TD]75[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Kereviz[/TD]
[TD]1 küçük boy[/TD]
[TD]100[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Kırmızı lahana[/TD]
[TD]1/8 orta boy[/TD]
[TD]100[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Lahana[/TD]
[TD]4 çorba kaşığı (pişmiş)[/TD]
[TD]100[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Karnıbahar[/TD]
[TD]100[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Taze kabak[/TD]
[TD]150[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Patlıcan[/TD]
[TD]125[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ispanak[/TD]
[TD]150[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Pazı[/TD]
[TD]150[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ebegümeci[/TD]
[TD]150[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Bamya[/TD]
[TD]75[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

2. Grup: Bu grup sebzelerin her birimi 2 gr protein, 7 gr karbonhidrat içerir, yağ içermez ve 36 kalori sağlar.

[TR]
[TD]Besin[/TD]
[TD]Ölçü[/TD]
[TD]Miktar (gr)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Havuç[/TD]
[TD]1 orta boy (çiğ)[/TD]
[TD]100[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Şalgam[/TD]
[TD]1 orta boy (çiğ)[/TD]
[TD]150[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Bezelye[/TD]
[TD]100[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Pırasa[/TD]
[TD]5 çorba kasığı (pişmiş)[/TD]
[TD]150[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Bakla[/TD]
[TD]4 çorba kasığı (pişmiş)[/TD]
[TD]100[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Enginar[/TD]
[TD]1 orta boy (pişmiş)[/TD]
[TD]100[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Bal Kabağı[/TD]
[TD]3-4 parça[/TD]
[TD]100[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Değişim listelerine bakılacak olursa bir yumurtanın veya bir kibrit kutusu kadar beyaz peynirin veya bir köftenin ya da bir sosisin benzer miktarlarda besin elemanı içerdiği görülür. Böylece, hasta isterse, sabah kahvaltısında yumurta veya peynir yemez; ancak öğle yemeğinde onun yerine fazladan bir adet köfte veya sosis yiyebilir. Yine bu listede bulunan akşam yemeğindeki 2 köfte kadar et yenilmeyebilir; bunun 1 köfte kadarlık miktarı sosis değişimi olarak öğleye alınabilir. Akşam yemeğine de 1 köfte kadar et içeren etli sebze yemeği konabilir. Sonuç olarak liste aşağıdaki sekile dönüşebilir.

[TR]
[TD]Sabah[/TD]
[TD]Öğle[/TD]
[TD]İkindi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]1 çay bardağı süt ( şekerli)
2 tatlı kaşığı kahvaltılık yağ
3 tatlı kaşığı bal veya reçel
2 ince dilim ekmek
[/TD]
[TD]2 adet sosis
5 çorba kaşığı pilav
1 çay bardağı yoğurt
1 ince dilim ekmek
veya bu yemek yerine çalışan bir kimse 2 adet sosis içeren bir sandviç ve bir çay bardağı yoğurt yiyebilir.
[/TD]
[TD]1 bardak çay (şekersiz)
1 dilim kek
2 adet akide şeker
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Akşam[/TD]
[TD]Gece[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]1 kase un çorbası
4 çorba kaşığı kıymalı sebze yemeği
1 kase ayva kompostosu
1 ince dilim ekmek
[/TD]
[TD]1 çay bardağı süt (sekerli)
1 porsiyon elma
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Bu liste de 40 gr. protein ve 1500 kalori içermektedir.

Bir başka örnek:

40 gram proteinli ve 1500 kalorili diyet yemeği yemek isteyen hasta, eğer muhallebi istiyorsa şöyle bir değişikliğe gidebilir:

Kahvaltıda 1 dilim ekmek yemez, çayını şekersiz içer, 3 tatlı kasığı bal veya reçelini 1 tatlı kaşığına indirir.

Öte yandan, öğle yemeğindeki 1 bardak yoğurdu da yemez ve onun yerine bir bardak süt kullanma imkanı doğar. İkindide içeceği çaya şeker koymaz, akide şekerini yemez, kekini de yemez, tüm bunların eşdeğeri olan toz şeker ve pirinç ununu kullanır.

Sonuç olarak; kahvaltıda artırdığı şeker ve öğle yemeğinde artırdığı süt ile muhallebisini hazırlar; burada, sabahki 1 dilim ekmeği yemediği için muhallebisini yaparken onun yerine 2 çorba kaşığı pirinç ununu ve ikindide şekersiz içtiği çayın şekerini ve akide şekerinin eşdeğerini de kullanabilmektedir.

Yine aynı hastanın canı kurubaklagillerden yemek isterse akşam yemeğindeki l adet köfteyi yemez, onun yerine öğle yemeğinde 5 çorba kaşığı kadar kuru fasulye veya nohut ya da mercimek yiyebilir. Akşam yemeğindeki kalan l köfte kadar kıymadan ise, 1 adet etli biber dolması hazırlanarak yenebilir. Böylece değişim listelerindeki besin elemanlarını kullanarak aynı miktarda protein ve kalori içeren başka yemekler hazırlama imkanı doğar ve liste şu hale döner:

[TR]
[TD]Sabah[/TD]
[TD]Öğle[/TD]
[TD]İkindi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]1 bardak çay (şekersiz)
2 tatlı kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı bal veya reçel
1 adet yumurta
1 ince dilim ekmek
[/TD]
[TD]5 yemek kaşığı kuru fasulye
5 yemek kaşığı pirinç pilavı
1 adet domates
1 ince dilim ekmek
[/TD]
[TD]1 kase muhallebi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Akşam[/TD]
[TD]Gece[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]1 kase un çorbası
1 adet etli, biber dolma
1 kase ayva kompostosu
1 ince dilim ekmek
[/TD]
[TD]1 porsiyon elma[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Bu liste 40 gr protein ve 1500 kalori içermektedir.

Bu listeyi bir kez daha açıklayalım:

Sabah kahvaltısı: Çay şekersiz içildi, buradan şeker arttı.
3 tatlı kaşığı bal veya reçel yerine 1 tatlı kaşığı bal veya reçel yenildi, bunların yerine eşdeğer şeker arttı. Ekmeğin 1 dilimi yenilmedi, bunun yerine eşdeğer olan, 2 çorba kaşığı pirinç unu arttı. Bunlar muhallebi yapılmak üzere saklandı.

Öğle yemeği: 1 çay bardağı yoğurt yenilmedi, bunun eşdeğeri o an 1 bardak süt muhallebi yapılmak üzere saklandı.

İkindi: Şekerli çay içilmedi, kek yenilmedi, akide şekeri, eşdeğer şeker ile değiştirildi. Böylece elde edilen besinler ile yapılan muhallebi ikindide yenildi.

Akşam yemeği: 2 köfte kadar et yenilmedi, 1 köfte kadarına eşdeğer 5 çorba kaşığı kuru fasulye öğle yemeğine alındı, 1 köfte kadar et ile de akşam 1 adet etli biber dolma yapılarak yenildi.

Aynı prensipleri kullanarak, hastalar kendilerine tarif edilenlerin dışında, pek çok değişik yemek listeleri yapabilirler.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

nihalcim çok teşekkürr canım, beni duygulandırdın :85::85: canım sen ozamana kadar kendi işinde çok büyük bi usta olursun inşş. canını sıkma ne zaman fırsat bulursan foto eklersin....

canımcım alıntım uzun olunca ben unuttum süprizi kuuuu
şeyy dicektim karbon yapıyom dediğim sıkı degil ama daha fazla protein almaya gayret gösteriyorum
vee cumaya göre 1.200 eksideyimmm
senden naber kuşum?
canım çok sevindim, gerçekten süpriz oldu, cumadan sonra dikkat ette tekrar artı çıkma, verdiğin emek boşa gitmesin
canım niye kızdın kadına reklam amaçlı üyelik yaptığını belirtmişti, oda burdan müşteri bulurum ümidiyle geldi ama sanırım havasını aldı

ikez diyince, ellişer dk. sandıydım, sen hoplatmaya devam et canım

banu tulumla çok hoş oldun, rengide çok güzel, izlemin dediği gibi biraz hareket istiyor hareket katarsan muhteşem olur
ayakkabda çok güzel ve şık güle güle giy canım...

nilgüncüm pepeçura bi karadeniz tatlısı üzümden yapılıyor, kızkardeşim dün tarifi denemişti, tadıda fena sayılmaz
hoşgeldin canım

teşekkür canım, tarifnde açıklayıcı olmuş..
aklındaki listede güzelmiş iyi düşünmüşsün...

tünaydın kızlar

dünkü menüm

sahur 3 dilim inci dilim kepek ekmek
k k kadar peynir
3 zeytin
şekersiz çay

iftar 1 tabak makarna (eşim evde olmadığı için yemek yapmadım)
1 kase yoğurt
1 dilim karpuz

2 incir
yarım şeftali
2 bardak su

su içemedim çünkü saat 10 da yattım

Esmer pirinç: B Vitamini deposu olması sayesinde proteinleri, yağları parçalıyor, hazmı kolaylaştırıyor.

Greyfurt: Metabolizmayı hızlandırıyor, vücut direncini artırıyor.

Kırmızı üzüm: Dolaşım sistemini temizliyor. İçerdiği lif, vitamin ve mineraller sayesine kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor.

Salatalık: Lif zengini olması sayesinde tokluk hissi veriyor. Ayrıca sağlıklı bir su deposu.

Nar: Hormonları dengeliyor. Bu sayede kilonuzu kontrol etmeniz daha kolaylaşıyor. Ayrıca güçlü bir antioksidan.

Adzuki fasulyesi: (Küçük kırmızı fasulye) Fasulyeler arasında en az yağ oranına sahip. Vücutta daha fazla suyu tutuyor.

Brokoli: Lif ve C vitamini deposu. Ayrıca kilo vermeye yarayan kalsiyum içeriyor. Karaciğere iyi geliyor. Hazma yardımcı oluyor.

Elma: Hafif tatlı, bağırsakları harekete geçiriyor.

Kiraz: Yumuşak bir müshil etkisi yapıyor ve kilo kaybına neden oluyor.

Yulaf: Tok ve şişkinlik hissi veriyor. Bir kase lapası vücutta üç kase su tutmayı sağlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…