80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

benim bir ay boyunca menüm sabit.sabit olan menümü mü yazayım,yoksa gün içinde yediklerimi mi.çünkü birebir uyamıyorum listeme.evdeki tartı ile doktordaki 1.1 kilo fark ediyo.sağlıklı bi bildirim olur mu bilemiyorum.doktorda 83.5 kilo çıktım.eve gelince tartıldım 84.6 yarım saat içinde yani...bu arada ismim gülizar:)

tsk ederim

cok kolay bir diyet aslinda et balik tavuk süt yogurt sebze sevenler icin... ben sana özetini yapistirayim buraya... oku...
hatta herkese öneririm, metapolizmayi sasirtmak icin 5 gün boyunca SIRF YAGSIZ ET TAVUK yiyin... ve light süt yogurt... bak nasil veriyon

nerde bende o marifet nilgümcüm mümin sekmanın kitabından canım kişisel gelişim uzmanı

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN DUKAN DİYETİ (PROTEIN DIYETI)
diyet 4 evreden oluşur. Başarı elde edebilmek için de 4 aşamayı eksiksiz olarak uygulamak gerekir, aksi taktirde daha fazla kilo alırsınız.
1)ATAK DÖNEMİ

Bu aşamada sadece saf protein ile beslenilir.Kişinin kilo durumuna bağlı olarak 1-10 gün arası uygulanabilir.
5 kilodan az hedefi olanlar için 1 gün
10kilonun altındaki hedefler için 3 gün
10-20 kg arası için 5 gün
Çok ciddi obezite için doktor kontrolü ile 7-10 gün arası yapılabilir.

Yenmesi Gerekenler:
1)Az yağlı etler (kuzu ve pirzola hariç)
2)Sakatat
3) Bütün balıklar
4)Bütün deniz ürünleri(karides vs.)
5)Ördek ve kaz dışı tüm kümes hayvanları
6)Yağsız jambon,hindi ve tavuk dilimleri
7)Günde 2 Yumurta
8)Yağsız süt ve süt ürünleri
9)En az 1.5 litre su (mineralli sular da içilebilir), 3 litre icilirsa daha uygun tabi
10)1.5 yemek kaşığı yulaf kepeği
Atak sürenizi dukanın resmi sitesi dukandiet.co.uk dan hesaplatabilirsiniz.
Atak süresinde bu 10 kategori dışında başka besin tüketilmeyecek. Bu besinler sınırsız miktarda yalnız yada birbiriyle karıştırılarak yenebilir.
Sadece baharatlar,çay.kahve.salatalık turşusu ve baharat ve tat vermesi amacıyla maydonoz ve limon serbest.Ayrıca light kola her evrede serbesttir.Şeker yerine tatlandırıcı kullanılacaktır.(çay kahve vs.için)
Spor: Günde 20 dk yürüyüş
2)SEYİR DÖNEMİ
Bu dönem hedef kilonuza ulaşana kadar saf protein ve saf protein+sebze günlerini dönüşümlü uygulanmasıdır.
Sebzelerin olduğu günlerde sebzeyi her öğünde tüketmemeye ve her öğünün yanında mutlaka sebzeden fazla protein tüketmeye özen gösterin.
5+5 uygulama: Ataktan sonra 5 gün sebze artı protein, 5 gün saf protein olarak dönüşümlü uygulanır. Uzun vadede sıkıcı olabilir.
1+1 uygulama: 1 gün sebze artı protein, 1 gün saf protein şeklinde uygulanır. Dukan tarafından önerilen yöntemdir.Uzun vadede fazla sıkmadan rahat uygulanabileceğini düşünür.
2+7 uygulama: Kilo fazlası az olanlar haftanın 2 günü pazartesi Perşembe saf protein diğer 5 gün sebze+protein olarak beslenir
2/0 uygulama: Kilosu fazla olmayan basenlerinden bölgesel olarak şikayet edenler haftanın 2 günü pazartesi ve Perşembe saf protein diğer 5 gün ise abartmadan normal beslenme düzeninde beslenir.Bölgesel incelme yöntemiyle beraber uygulanırsa işe yarar.
Yulaf kepeği: Seyir döneminde 2 yemek kaşığı
Sebzeler: Domates,salatalık,turp,ıspanak,kuşkonmaz,pırasa,ye şil fasulye,lahana,mantar, kereviz,rezene,hindiba,patlıcan,kabak,dolmalık biber, her öğünde tüketilmemek kaydıyla havuç ve pancar
Spor: Günde 30 dk yürüyüş
3)GÜÇLENDİRME DÖNEMİ:
Hedef kiloya ulaştınız. Verdiğiniz her kilo başına 10 gün güçlendirme dönemi uygulayacaksınız. Yani 10 kg verdiyseniz 10*10=100 gün güçlendirme yapacaksınız.
Bu dönemde:
1)Atak rejiminin proteinli besinleri
2)Seyir döneminin sebzeleri
3)Muz,üzüm ve kiraz dışında her gün bir porsiyon meyve
4)Günde 2 dilim tam tahıllı ekmek
5)40 gr çok yağlı olmayan peynir
6)Haftada 2 porsiyon nişastalı gıda
7)Kuzu budu
8)2çorba kaşığı yulaf kepeği
9)25 dk yürüyüş
10)Haftada 2 kez ödül yemeği
11)Haftada mutlaka 1 gün saf protein günü (Hangi gün yamacaksanız sonraki haftalarda da aynı gün yapın örneğin her Perşembe gibi)
4)KORUMA DÖNEMİ
Güçlendirme dönemi için gereken süreyi de başarıyla uyguladıktan sonra haftanın 6 günü dilediğiniz her yemeği serbestçe yiyebilirsiniz.
Bir daha asla kilo almamak için ise haftada bir gün saf protein alın.
Yaşamınızdan asansörü tamamen çıkarın.
Yaşamınızın tümü boyunca günde 3 yemek kaşığı yulaf kepeği tüketin.
Tüm bu 4 evreyi başarıyla uygulamazsınız tekrar kilo alma riski ile karşılaşırsınız.
Yumruk Harekatı: Seyir döneminde eğer kilo vermeniz 15 gün veya daha fazla durmuşsa vücudu şaşırtma amaçlı 4 gün saf protein ile beslenin ve yürüyüşünüzü 60 dk.ya çıkarın.Kilo verme tekrar başlayacaktır.
Kabızlık: 4. Veya 5.günden itibaren başlayabilir. Üstesinden gelmek için yulaf kepeği kullanımını ihmal etmeyin,kepek aynı zamanda doyurucu ve proteinin atıklarını atmaya yardımcıdır.Aynı zamanda günlük 1 yemek kaşığı goji berry(kurt üzümü) yemek kabızlığa karşı alınabilecek önlemdir.
N0T:
Bu diyet sürekli protein beslenmesi nedeniyle oldukça maliyetlidir. Et ve yağsız ürünlerin pahalı olması bütçenizi sarsabilir.
İlk günlerde özellikle atak döneminde ağız kuruluğu yanı sıra halsizlik hissetmek normaldir. Her ikisini de önlemek amacıyla su kesinlikle ihmal edilmemelidir.Su proteinin kötü atıklarını temizlemeye yardımcıdır.
Yenilmesi gerekenlerde sınır yoktur diğer diyetlerde olduğu gibi az yemeyin, doyana kadar yiyin,ne kadar çok protein o kadar çok yağ yakımı demektir.
Protein ağırlıklı beslenme yağ yakımını hızlandırırken kas oranınızın artmasına yardımcı olur.
Atak dönemindeki hızlı kilo kaybının nedeni vücutta bulunan ödemin de atılmasının sonucudur.Seyir döneminden aynı hızı beklemeyin hatta tartıda göreceğiniz artı rakamlarına üzülmeyin sebzenin diyete eklenmesiyle artılar görmek çok normaldir.
Yapılan tüm bu açıklamalar kitabın kısa bir özetidir.Diyeti layıkıyla uygulamak isteyenlere kitabı edinmesi tavsiye edilir.Daha detaylı açıklamalara oradan ulaşılabilir.Kaldı ki gerçek bir Dukanist kitabı alarak rehber olarak elinin altında bulundurmalı,takıldığı yerde göz gezdirmeli diyeti uygulayan diğer arkadaşlarıyla bilgi alışverişinde bulunabilir.

DUKAN DİYETİ TOPİĞİNDE SIKÇA SORULAN SORULAR:
1)Yulaf kepeği temini
Şu anda en yaygın olarak gurmenet.com dan temin edilen ru-sheim yulaf kepeği kullanılmakta ancak onun yulaf unuyla karışık olduğundan tüm dukanistler hemfikirdir.Hiç bir şekilde bulamayanlar için temin edilecek ve kullanılabilecek alternatiflerin en iyisidir
Dukan diyetine daha uygun olarak Doğalsan marka yulaf kepeği tercih edilebilir.
Ankara ve İstanbul’da Rossman ve Real marketlerden temin edenler vardır.
2) Ramazanda Dukan
Tabi ki bu konuda Dukandan alınmış net bir bilgi yok ancak daha önce uygulayan arkadaşların tecrübelerine dayanarak 1+1 seyir dönemi ramazanda de devam ettirilecektir. Tek sorununuz susama olabilir ki
3) Dukan diyet Tarifleri
Forumda bulunan dukancıların geliştirdiği yada dukanın orijinal sitesinden alınan tariflerin yer aldığı sayfamızın linki aşağıdadır:

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-gruplari/diyet-gruplari/diyet-...ariflerim.html (Dukan diyet tariflerim)

Son düzenleme:
tünaydınlarrr
canlarım özledim sizleri netimde problem var kesilip duruyor geçmişe bakabildiğim kadarıyla bayram kg kaybı açısından bende dahil kimselere yaramamış
toparlanalım artık nolurrrrrrrrrrrrrrr biri bizi durdursun
kilo bildirimimi yapamadım baskülüm çalışmıyor ya pilimi bitti ne
evdeki oda planlarını tamamen değiştirdim kızıma oda yapabilmek için 2 gündür evde herşey karışmış durumda bugünde kızımın odasına boya yapacağız nete giremem kendinize iyi bakın

evet gelelim asıl konuya yazıyorum dikkattttttttttttt :18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18:

başlangıc 90

gecen hafta 85500

bu hafta 88300

aaaaaaaaaaaaa neler olmuş neler
derya hayırlı olsun canım kafeyi devretmişiniz çok sevindim yeni işinizde bol kazançlar diliyorum
nilgün canım kırşehire gidişin hakkında hayırlı olur eşinle problemlerinin yavaş yaval yoluna girmesine çok sevindim
geçmişi okumaya devam ediym sizlerin haberlerini okuyunca biran önce yazmak istedim

evet gelelim asıl konuya yazıyorum dikkattttttttttttt :18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18:

başlangıc 90

gecen hafta 85500

bu hafta 88300

eyvah eyvah toparlan hemeen
ben bir tatli bile yemedim bayramda toparlaaan

gülizarcığım sen akşamları gün içinde ne yediysen onu yaz lütfen.tartı olarak da evdekini baz al .dr a ayda bir gideceksin çünkü.her zaman aynı tartının bildirimini yaparsan bize sorun olmaz.

bi düşüneyim deneyebilirim belki..
not ettim verdiğin bilgileri sağol canım.

nerde bende o marifet nilgümcüm mümin sekmanın kitabından canım kişisel gelişim uzmanı

bayılıyorum o adama.bende de "her şey seninle başlar" kitabı var.atalet ve öğrenilmiş çaresizlikten bahsediyor.tam bize göre yani..

kolay gelsin canım..

dene dene.... proteinden zarar gelmez.... ama YAGSIZ yapcan hepsini, yag yasak

başlangıc 90

gecen hafta 85500

bu hafta 88300

hep beraber vereceğiz merak etme.

sehercim mayısta tayin isteyeceğiz haziran da belli olur diyor eşim.daha buradayım yani..tayin çıkarsa seminer sonu yani temmuz başı taşınırım.

menü yazma konusunda çok haklısın nilgünüm yazmayınca kaçamaklar çoğalıyor ipin ucu kaçıyor dünkü menümü yazıym aklımda kaldığınca dün yediğimi bile bilmiyom yani o derece
sabah
omlet
peynir
çavdar ek
yeşilçay
zeytin
domates salata

1 çikolata

öğle dışardaydık yemedim

akşam karışık kızartma (fırında)
salata
1 porsiyon meyva
saat 23 gibi acıktım karışık kızartmadan acuk daha götürdüm :18: ramazanda bile gece acıkmazdım bişiler oldu bana 22 den sonra b işiler yiyesin geliyor hiçde geri çevirmedim önceden olsa süt yoğurt ile geçistirirdim

yeşilçayımı içtim
suyumda 2 lt yi geçmiştir
bolca yürüdüm
ama gelgelelim kilomuda bilmiyorum biryerden baskül bulmalıyım çok şiş hissediyorum kendimi

ben aciktim... DUKAN omletimi yapayim hemen

Faydalari: WC cikartiyor ve uzun süre TOK tutuyo

Malzemeler:

2 Kasik YULAF KEPEGI
2 Yumurta
100ml light süt
maydonoz bol bol

bu karisimdan omlet oluyor. lezzetlidir

kızlar ben 1 ayda 7 kilo verdim diyet falan yapmadım sadece yediklerime dikkat ettim tatlımıda yedim ama aşırı değil ramazanda insan kendini tutamıyo nefsimi köreltecek kadar yedim. ama günde 4 litre su içtim. su diyorum başka bişe demiyorum. deneyin anlayacaksınız. kolay gelsin hepinize

hep beraber vereceğiz merak etme.

sehercim mayısta tayin isteyeceğiz haziran da belli olur diyor eşim.daha buradayım yani..tayin çıkarsa seminer sonu yani temmuz başı taşınırım.

oo daha var inş güzel olur canım benim gibi alışkanlıklarını terketmek istemeyen birine çok zor gelirdi ama neyapacksın yuvan için
bakarsın çok daha mutlu olursun orada önemli olan sevdiklerinde birlikte olmak değilmi zaten ailenin yanına gittiğinde evine dönmek istemiyordun eşinin yanında mutlu olduktan sonra hangi şehirde olduğu çokta önemli olmasa gerek

evet dogru bende 3-3,5 litre su iciyorum COK FAYDASI VAR!!!!!!

canım zaten ilk diyete başlanıldığında ödemdi, suydu derken hızlı bir şekilde kilo veriliyor dediğin gibi çok zorlamaya gerek bile kalmıyor. ama bir ay sonra metabolizma alışıyor ve kilo verme ya yavaşlıyor yada duruyor . bende senin gibi ilk ayda 7 kilo verdim. ama şimdi metabolizmam alıştı daha az yememe rağmen gram gram gidiyor kilolar.

neyse bugün çok çok dikkat edicem kaçamak kesinlikle yasak
sabah kahvaltım: 1 haşlanmış yumurta, 1kk b.peynir
3 yeşil zeytin, 1 dilm ekmek, domates-salatalık-biber
ara: yarım şeftali
şuandada bir bardak sütümü içiyorum.

Metapolizmayi sasirtmak isteyenler OKUSUN ACIL!!
sana bir önerim olucak.... aslinda simdi tam zamani DUKAN DIYETI yapmaya. benim yaptigimdan...
ilk hafta 2-4 kg vermen mümkün...

sunlari ye yarindan itibaren:

sabah:

2 yumurta, biraz süt ve maydonoz ile omlet yap teflon tavada. 1 damla yag damlatip kagitla yay.
(yulaf kepegi alma sansin varsa, rossmann veya real den, 2 kasik kat, bulursan süper olur, tok tutuyor ve wc cikiyon, hemde lezzetli omlet oluyor)

öglen:

tavuk but haslayabilirsin, derisiz! sogan katabilirsin
yada izgara yapabilirsin... teflonda yapacaksan 1 damlacik yag sadece, kagitla yayiyorsun

aksam da:

0,1 yagli yogurt dan ayran yapabilirsin, light süt icebilirsin, salatalik tursusu 2-3 tane yiyebilirsin... veya tavuk gögsü teflonda kusbasi dograyip tavukl baharatiyla soganla kavurabilirsin, veya yagsiz kiymayi teflonda kavurup soganli maydonozla tat verebilirsin, salca da mümkün...
böyle 1 hafta dayan bakalim gör sonucu 3 litre su!!!!!!!!!! unutma! yapabilirsen yürüyüs

cnm bende bugün dukan diyetini araştırıyorum hakkındaki yorumları okuyorum araştırmadayım yani. sağol cnm ama ben 3 öğün yerine 3+3 besleniyorum aralarda süt, meyve , yoğurt hiç eksik etmem. araları uzun tutunca halsizleşiyorum

yogurt süt yiyebiliyosun/icebiliyorsun iste aralarda... istedigin kadar... tabi abartmamak sartiyla...
sabah yedigin yulaf kepekli omlet seni 6 saat tok tutuyor inan bana... yaninda bide ayran icersen bayaa bi tok tutuyo... iste yulaf kepegini BUL sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…