walla tülincim ilk hedef bayrama 73 ama olurmu bilmemkiii.....
.
canım bu devirde iş aş zor gerçektende. her işin bi zorlugu var. ama daha 3. sınıfmışsın. bu yılı bi atlat bakalım1 yılda neler neler degişir. belki biri girer hayatına gelecek kaygın azalır. belki dersin ben bunu yapıcam fikirlerin degişir. belki altarnatifler daha cazip gelir zamanla.
sen gönlünü ferah tut ve rabbine sıgın. hep hayırlısını iste hep hayırlısı de. deki onune cıkan ne olursa olsun buymuş hayırlısı diyebilesin. şimdiden kendini bunca sıkıntıya sokma. hayatı biraz sallamak gerekiyor. yoksa daha yolun coook uzun.
Merhabalar,hoşgeldiniz.Ben bir lisede matematik öğretmeniyim ve matematiği de mesleğimi de çok seviyorum..Şu an liseyi yeni bitirsem istediğim yer yine matematik öğretmenliği olurdu.İlk atanma yerim de güneydoğuydu,2 yıl kaldım.Genç-yaşlı,minyon -iri diye de bakmayın.Önemli olan sizin tutumunuz,sert ya da yumuşak değil klasik bir söz ama yerine göre tatlı -sert olmanız.Ayrıca sınıfa ve derse hakim olduğunuz takdirde de siz de öğrencilerizden takdir toplarsınız.
Hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun...
canımmm kendini o kadar güzel anlatmışsınki hepimiz aynı dönemlerden geçtik hepimiz aynı endişeleri yaşadık bende ingiliz dili mezunuyum ve formasyonu 3. sınıfın yazında almıştık ki sen gibi kararsızdım eşimle de 3. sınıfın 2. dönemi çıkmaya başlamıştık ki o beden eğitimci atanması çok zor... bir yandan okul bir yandan ilişki bir yandan aileyi ikna etmek bir yandan gelecek kaygısı ben ilk yıl atandaım eşimde benden 1 yıl sonra ve bir yıl sonrada evlilik bir yıl sonra çocuk derken hepsi inan sırasıyla oluyor bende ilk urfaya atandım eşim adıyamana sonra ben eş durumundan onun yanına derken şimdi benim memleketim denizli yani zamanı geldiğinde herşey sırasıyla oluyor tabiki her işin zorlukları olduğu gibi öğretmenliğin de zorlukları var ben ilköğretimdeyim eşim lisede ...
tavır tabiki önemli ve zamanla tecrübe çok önemli ilk başladığımda herşeyi çok ii bildiğimi zannediyordum ( fena da değildim aldığım tepkilerden) ama şimdi öğrenciye yaklaşım derste hakimiyet herşey zamana oturuyor...evet mesleğimiz çok özel bir meslek nesil yetiştiriyorsun bir nevi....
sana bir abla olarak 29 yaşındayım meslekte 6. yılım ilk tavsiyem anının tadını çıkar üniversite asla geri dönemeyeceğin bir dönem dolu dolu yaşa her anlamda... çünkü insanı inanılmaz geliştiriyor her yönden.....
sonra gözün hep açık olsun eş konusunda çünkü ömür geçirmek için birini seçiyorsun 3-5 ay değil...
gittiğin yer gerçekten samimi bir şekilde söylüyorum neresi olursa olsunordan öğreneceğin mutlaka çok şey var kültürüyle yaşamıyla....
sonrası zaten kadere inanırsan yazılmış bizler oynuyoruz sadece....
kııızzzzz bbaaaalllllııımmm ben seni yerimm yerrrr..ayyy ablalığım depreştiiii. canım kendimden örnek vereyim. ben 32 yaşındayım.eşimle 24 yaşımda ünv. son senesinde evlendim ve hayallerime bay byyyy yaptımmm.ben dahil tanıdıgım herkes evlenmeme şaşırdıdaha işyeri açacak kariyer yapacaktım.hiç düşlemediğim beklemediğim bi hayatta buldum kendimi..okul ev eş falan..ve hala iş arıyorum yıllardır.iyikide evlenmişim diyorum şimdi.ama hayallerimde olsaydıda evlenseydim fenamı olurdu yaaa..neyse hayat öyleki beklenmedik süprizleride getiriyor aniden. sen yine kafanda planlarını yap hayallerini kur ve asla vazgeçme. ha bu arada sevdiğin biri olursa oda bilsin hayallerini ve o doğrultuda devam et ilişkine.bende okulda kalmayı düşündüm ama oku oku nereye kadar..hep altsın hep alt. en güzeli öğretmenlik canım. öğretmen olan arkadaşlarım daha iyi bilgiler verir sana elbette.ama babanıda alıştır akademik kariyer yapmamaya karar verirsen. en çok aileler yıpranıyor.onlarda bizim adımıza hayaller kurup sonra olmayınca çok üzülüyor.hakkında hayırlısı olsun canım benimmm hayırlı kısmetler çıksın gönlüneee
canım benim niye okumayalım çok güzel ifade etmişsin kendinii
okulunu hele bir bitirr inşş. hayırlısı ile herşey olur merak etmee
inşşş. hayatına seni çok ama çokkkk sevenn bir erkekk girerr
ve eminim ki girecekk geç olsun güç olmasın seçici olmanı tavsiye ederim kimseye körü körüne baglanma
derimm ..inşş. çok mutlu olursunnnn
ahhhhh ahhhhhh keşke benide okutsalardı şinci ingilizce ögretmeni olmuştummm
ol kuzum ögretmenlikten güzel bişimi varrr
ama tabiki sen en dogru tercihi yaparsın ve en dogru kararı verirsinn
her daimm yapabilecegin bi işin olsunn bence ögretmenlik çok kutsal bi görevv rabbim herkese okuyacak para
ve arkasında destek olacak bir aile nasip etsinnn:85::85:
inşşş. canımm inşşşşş. istediğin herşeyy en güzel şekliyle hayırlısıyla olsun hayatındaaaa
canım fena üşütmüşsün.kuluç kalkmış derler bizim orda.ağrısı da direk kalbe vurur.evde viks varsa oraya sürdür.yaksın ısıtsın orayı.eğer yoksa zeytinyağını biraz ısıt içine karabiber koy.iyice sür o bölgeye.yine ısıtır yumuşatır orayı.ama mutlaka bunlarla beraber bir kas gevşetici hap alman lazım.
.
canım geçmiş olsun.çok büyük ihtimalle soğuk algınlığı. ama yorgunlukta karışmış sanırım.çok çok sıcak tut kendini. bi dr a gitsende iyi olur canım.
...
canım geçmiş olsun sol kolundada bir agrı mevcutsa veya kolunda kasılmalar söz konusuysa görün doktora Allah korusun kalpp olabilirr
cok tesekkur ederım denıycem onerını.
ballı ıhlamur fılan ıcıyorum bol bol fexofen fılan ıcıyorum.
sagol cnm..evet yol yorgunlugu hava degısımı fena etkıledı.bırde arabada klıma mı carptı ne yaptı bılemedım.
cok tesekkur ederım
sırt agrısı kolda uyusma bır iki kere oldu.benımde aklıma hemen kalp geldı baba tarafımda kalp sorunu olunca ılk o geldı aklıam ama sureklı olan bır durum degıldı.
sırt agrısı sımdı yok buyuk ıhtrımla cam acık yatmakdan oldu dıye dusunuyorum uyusmamda yok artık.romatolog gıtmıstım ona dedım usutmussundur ondandır demıstı..
usuttum ya belkı yatıp dınlenmek yerıne temızlık fılan yapıyorum onun etkısı olabılır kalp sıkısması dıye dusundum eger gecmezse devam ederse kalp sıkısması fılan ozaman bayramda eve gıttıgımfe anne dıyecem kardıyologa mı gıderız dahıleyeymı ıste neresı en uygunsa o bılır goturur benı.
sımdıkı korkum gogsum.sol gogsumun sol yanı ara ara acıyor daha dogrusu sabahları kalkınca acıyuor.bu acı adetımden 1 gun once basladı hala devam edıyor adettden dolayımı bılemedım oda arkadasım adet doneımdne benım hep olur dedı.benımde ılk kez geldı basıma .acaba gogsumun uzerıne mı yatıyorum gece dırek farketmeden de ondan mı oluyor yoksa oksuruyorum oksurtukce sırtlarım fılan acıyor onun etksıımı gogsume vuruyor bılemedım.
bırde ılkkez elle muayene etmeyı denedım beceremedım sanırm gogsun kendı sertlıgı gelıyor elıme sadece bır yerde sankı gogus ucu cıvarında sankı bır yuvarlak bırsey vbarmıs gıbı geldı sonrada bulamadım onu .acaba gogun kendı yapıımı bılemedım.bayrama kadar gecmesse eve gıttıgımde anneme kontrol ettırırım gosgsumu olmadı doktora artık
hanı daha 3 hafta once hastaneye gttım sedımım kan tahlılerım fılan normal dı bırsey olsa ozamanda bellı olurdu dımı hanımlar.
2hatta daha once yaklasık 2 ay once gıttım sedımım yuksekdı hemoglobın fılan normaldı osedımım dusmus bır sorun yok dedı doktor.
korkmaya basladımda
günaydııınnnn... senacım erkencisin sende günaydın canımmm.bende ballı tarçınlı suyumu hazırladım onu içiyorum canımmm. bugun herkes iksir yapsın olurmu.ben birazdan hazırlıycam.azda olsa sporda yapsak iyi olmazmııııııı
canım sen bu azimle 71 i görürsün bayrama inşaalllahhhh.bende o niyetteyim hadi bakalımmmm
canım benim senin gibi deay ablacığım çok sağol çok mutlu ettin beniinşallah bende senin gibi (sizin gibi) doğru kararlar verir mutlu olurum.ya inan çok uçuk hayallerim yok eskisi gibi.söyledim ya beni seven ve benimde sevdiğim biri olsun,bir işim iyi bir maaşım olsun huzurlu olayım yeter.böyle söyleyince arkadaslar için geçmiş diyorlar ama gerçekçi olmayı öğrendim artık.
ailemi çok takıyorum kafama.annem öğretmen olmamı istiyor babam akademisyen.nasıl işlediğini de bilmiyor bu işlerin ama işte profösör kızım var demek istiyor herhalde.srekli tez hazırlamak sürekli ders görmek düşününce o kadar zor geliyor ki. ama nebileyim bir yandan da bir ders kitabında adım geçer,bir tezim çok beğenilir önemli hissederim kendimi güzel olur.ben hayatım boyunca silik bir insan oldum.ikkinci plana attım kendimi.her anlamda ama.sınıfta bile kalkıp konuşmadım dogru düzgün.ezik bir insan değildim ama kendi kendimi sindirdim diyelim.belki akademik düşünürsem bu pasifliği atarım iyi olur diyorum ama söylediğiniz gibi kısmet herşey.
:
benden güzel ekmek kadafıyı olurrrrgünaydınn fıstıklıı lokumlarımmm,ekmek kadayıflarımmm,limonlu chess kekleirmm
maşallah bende dışarda turlıycam şimdiiilesli ile yürüme zamanı!!!
canım bizimkilerde de kalp, şeker , tansiyon hepsi var. bende de 90 kg lardayken hızlı kalp atışı ve tansiyon vardı. zayıfladığımda çok şükür geçmeye başladı. yinede dr a git ailenin yanına gidince. büyük ihtimalle soğukalgınlıgından.öğrencimisin sende canım unuttum inan. yaşını adını hatırlamıyorum.genç kızlarda bezeler olabiliyor. ağrı olunca korkmayın derler. sen yinede tedbirli ol. geçmiş olsun canımmmsagol cnm..evet yol yorgunlugu hava degısımı fena etkıledı.bırde arabada klıma mı carptı ne yaptı bılemedım.
sımdıkı korkum gogsum.sol gogsumun sol yanı ara ara acıyor daha dogrusu sabahları kalkınca acıyuor.bu acı adetımden 1 gun once basladı hala devam edıyor adettden dolayımı bılemedım oda arkadasım adet doneımdne benım hep olur dedı.benımde ılk kez geldı basıma .acaba gogsumun uzerıne mı yatıyorum gece dırek farketmeden de ondan mı oluyor yoksa oksuruyorum oksurtukce sırtlarım fılan acıyor onun etksıımı gogsume vuruyor bılemedım.
bırde ılkkez elle muayene etmeyı denedım beceremedım sanırm gogsun kendı sertlıgı gelıyor elıme sadece bır yerde sankı gogus ucu cıvarında sankı bır yuvarlak bırsey vbarmıs gıbı geldı sonrada bulamadım onu .acaba gogun kendı yapıımı bılemedım.bayrama kadar gecmesse eve gıttıgımde anneme kontrol ettırırım gosgsumu olmadı doktora artık
hanı daha 3 hafta once hastaneye gttım sedımım kan tahlılerım fılan normal dı bırsey olsa ozamanda bellı olurdu dımı hanımlar.
2hatta daha once yaklasık 2 ay once gıttım sedımım yuksekdı hemoglobın fılan normaldı osedımım dusmus bır sorun yok dedı doktor.
korkmaya basladımda
sevdamm senin yedigide ne var kuuu sen benim yeidkleirmi görsennn
gözleirn şaşı olmakla kalmaz yerinden fırlar anacımmm
şu kayranınn ameliyatından sonra ancak toparlarım sanırım ben e birde bayram giriyor ozman araya
bayram sonu ancakkk ben kilo vermeye başlarım sanırım
zatenn önümüzdeki haftalarda kilo vermeyi planlamıyorumm
anladım canım sağol.bazen sandvic yaparım diyorum ama işte çantada eziliyor dışarıda yediğimde genelde ızgara tercih ediyorum ya da çorba salata felan.önceleri böylemiydi peeeh burger kingte whooper menü mc donaldsta dondurmalı elmalı tatlı kahve dünyasında karamelli kremalı frappe
of of aslında dertliyim kızlar.dert demeyelimde kafam karışık.gönül meselesi felan değil bildiğin gelecek kaygısı.bu sene 3.sınıfım seneye inşallah edebiyat mezunu olucam.( yazım hatalarımı dikkate almayınız)
sorun şu ki hala mezun olduktan sonra ne yapacağıma karar veremedim.formasyon aldığım için sene kaybı olmadan kpssye girebilirim.yani inşallah iyi puan tutarsa lise öğretmeni olmak isterim.aramızda öğretmen arkadaslar var aslında öğretmenlik mesleği yorucu mu tatiller ne bileyim işte tecrübelerini bana aktarsalar süper oluryani hadi öğretmen olmaya karar verdim lisede öğretmenlik benim yapabileceğim birşey mi yan kendi lise dönemimden biliyorum yüz veren hocanın tepesine çıkılır sert olan hocanın arkasından konuşulurdu.ben yapı olarak sert bir insan değilim hatta dersi eğlenceli geçirecek planlar yapıyorum şimdiden.ama genç tecrübesiz eh eli yüzü düzgün:82: ve minyon bir öğretmende liseliler için baya bir uğraş kaynağı olabilir.ilkokulda türkçe öğretmenliği yapsam ufak çocuklarla ugraşabilir miyim bilemiyorum.hepsini geçtim hadi kpssde bir puan yaptım ve doguya atandım diyelim.kız başıma nasıl yaparım orda.hayatımda gelecek planladıgım bir erkekte yok yani beni yanlız bırakmayacak zaten duygusal ve cabuk bunalıma girebilen bir insanım yalnızlıktan ölürüm ama tatilleri maaşı çalışma saatleri de cazip geliyor.yani öğretmenlikle ilgili kesin bir karar veremedim.
2. şansım akademik kariyer olabilir.bizim bölümde halk bilimi kürsüsüne ilgi duyuyorum ve sadece o bölümde yapabilimişim gibi geliyor.ama zaten okul muhtemelen bir yıl uzatmalı bitmiş olacak üzerine birde yüksek lisan hem maddi acıdan bir kazancım değil aksine kaybım olacak.onu gectim öğrencilik hic bitmeyecek.dersler tez hazırlama bilmem ne.ee 2 yıl yüksek lisans yapınca doktora yapmazsan o yüksek lisansında bir anlamı kalmıyor.akademisyenlikte sürekli çalışmak ve devamlı öğrenci konumunda olmak acısından zor.babamın tercihi akademik kariyer adama diyorum baba sen benim profösörlüğümü göremezsin ki Allah gecinden versin yani bende bildigin ihtiyar olucam çünkü diyorum
önce kpssye girip bir yere atanıp o atandıgım yerdeki üniversite de istedigim bölüm varsa orada yüksek lisans yapsam hem iş hem okul zor olurhem nereye atanıcam belli değil ki.
dershane de çalışsam ne gecen belli ne gündüzün tatiller cok az maaşta yeterli değilmiş pek.hem devlet gibi olmaz sonucta.
cok uzun oldu içimi döktüm okumayın isterseniz boşverin.okuldakilerde aynı dertlerden muzdarip onlarla derteşemiyorum.kendi kendimi yiyorum anca.çünkü artık hayatım düzene girsin istiyorum;
-kilo vereyim,
-kendi paramı kazanayım,
-beni seven biri girsin hayatıma
-kendi hayatımı kurayım.kendi evim olsun eşyalarım...kendime ait bir düzenim olsun işte.mutlu bir yuvam olsun şimdi yaşın küçük diyebilirsiniz (21 yaşındayım) ama çok anaç bir ruha sahibim.erken anne olmak istiyorum mesela.aşk dolu bir evlilğim olsun ben ona yemekler yapayım o bana sürprizler yapsın
21imde evlenecek değilim ama bugüne kadar hayatıma biri girmediğim için heves ediyorum işte anlayın beni
sagol cnm..evet yol yorgunlugu hava degısımı fena etkıledı.bırde arabada klıma mı carptı ne yaptı bılemedım.
cok tesekkur ederım
sırt agrısı kolda uyusma bır iki kere oldu.benımde aklıma hemen kalp geldı baba tarafımda kalp sorunu olunca ılk o geldı aklıam ama sureklı olan bır durum degıldı.
sırt agrısı sımdı yok buyuk ıhtrımla cam acık yatmakdan oldu dıye dusunuyorum uyusmamda yok artık.romatolog gıtmıstım ona dedım usutmussundur ondandır demıstı..
usuttum ya belkı yatıp dınlenmek yerıne temızlık fılan yapıyorum onun etkısı olabılır kalp sıkısması dıye dusundum eger gecmezse devam ederse kalp sıkısması fılan ozaman bayramda eve gıttıgımfe anne dıyecem kardıyologa mı gıderız dahıleyeymı ıste neresı en uygunsa o bılır goturur benı.
korkmaya basladımda
canımm ben sana inan çok güveniyorumm bi başlicaksın pir başlicaksınn tutabilene aşk olsun misali olucak yaniii
hadi ortimmm iki gün sık kendini gelir gerisiii sağol canım ben de sana güveniyorum.b-fite başladın artık kaçamaklarını azaltmaya çalış hayatım..
füsunun aziminden sonra utanarak bugunkü menüm
uyanınca: 1 yk yoğurt içine çörek otu keten tohumu /1 kupa ballı tarçınlı çay/1kuru kayısı
sabah : 1 kupa çay / 1 dilim denge ekmek / 2 yk lor / dom-sal / 4 kızarmış patates
ara: yok
öğle: 2 tavuk baget / 3 kaşık kuru fasülye / salata / 1 yk pilaz
ara : 1 izmir lokma tatlı / 1 ısırık gözleme
akşam: 5 yk kuru fasülye / 7 acı süs biber / 2 yk yoğurt / 3 yk pilav /salata
ara: aslında ara değil hemen yemeğin üstüne 2 lokma tatlısı
2 lt su. bugun aslında izin günü olsun dedim ama çok olmuş yaaa. ben 3 4 gündür hiç ama hiç doymuyorum. bi el atın banaaaaaa.
hep ben mi utanacağım biraz da sen utan.çok gıcığım değil mi?o doymama fikrini biliyorum canım.nasıl bir çözüm önersem ki bilemedim..yemekelrin yanına bol bol yoğurt ye.şişer hemen miden..
ben eski azimli nilgünü gördüm bian. inş devamı gelir. gerçi cokta koyvermiş degildin. valla su sana ugrayan azimden azda bana yolla
nasıl yollayayım şekerim telepati yolunu kullanalım.kızlar o kadar yazıyorki bana istesem de bırakamıyorum kendimi...
nilgünnnn
yaaa sorma kurabiye ve gevrek almıştım d.günü için allahım dibini görene kadar yeidm ya
bir daha almıycam en iyisi almamamkk bu tip şeyleriii
2 gevrek 1 kurabiye kaldı atıcam vallahiii
aynen canım varsa yiyoruz.en iyisi almamak..
at canım attt. haketti bu kafammm..salatayı 2 katınamı çıkarsam.ben 2 dom.1 saltlk soğanla yapıyorum. eşimde yiyince miktar artıyo tabide benim yediğim bu kadardır. ay ne yapsam.
mantıklı canım.zaten önce salata yersen daha az yiyorsun yemeği.
kahvaltı: saat11 de bir dilim ekmek
yumurta yarım domates ve biraz salatalık 5 zeytin 3-4 dilim dilimlenmiş muz2 ince dilim peynir
ara 10 tane fındık
ara:bir tane incir-kuru
öğleden sonra 3-4 saat uyudum
akşam:çorba ve 2 ince dilim ekmeği üzerlerine peynir koyarak fırına verdim ekmekler tahıllı ekmeklerdendi
dışarı çıkacağımı yazmıştım ya yagmura yakalandım evde de canım peynir isteyuince böyle bir çözüm buldum...
2 litre su
3 bardak yeşil çay
bir adet kahvaltıdan yaklşık 2 saate sonra bir adet de akşam yemegi sonrası 1 mil yapabildim...
şimdi biraz badem yesem olur mu acaba...
bence güzel bir menü..
canım benimki arzum fitness çok çok memnunum.önce sinbonun vardı. tartılıp iniyodum tekrar tartıldıgımda farklı çıkıyodu deli oluyodum. ayşecimin tavsiyesiyle arzum aldım.çok iyi.hep aynı tartıyo.bide arzumun sotilleyi tavsiye etmişlerdi.fiyatı daha uygun hemde. bi bak istersen
bende de sinbo var.yanlış mı ölçüyor şimdi?
süpersin yaa bak gördünmü spor başladımı tıkır tıkır gidecek gör bak....
bu arada ıslak kek süperdi canım ya tam ayarında birde akşam misafirlerim geldi hazır olmuş oldu...benimde bi aralar bir kekim vardı yaklaşık 2-3 yıldır yapmıyorum onu bulup yazayım size herkes çoook beğenirdi...
inşallah canım spor yapmayı özlemişim.eşim bugün akşam gidiyor.leslie ye başlamak istiyorum..
menüm
sabah
1 dilim tam buğday
tereyağlı yumurta
domates
marul
1 tk bal kaymak
ara
yarım elma
öğle
yarım dilim tam buğday
domates kuru soğan
marul
3 yk çorba
1 tk biber salçası
( biraz ondan bundan bir öğün oldu yazlık kışlık işinden dolayı)
ara
10 tane kadar üzüm
1 ısırık muz
akşam
6 yk taze fasülye
marul
ara
nilgüncüğümün kekinden minnacıkk bir parça
4.5 litre su
1 naneli yeşil çay
1 yaseminli yeşilçay
1 kayısılı form çayı
çoook şekersiz çay
booooool ev işi
misafir ağırlama
1 de gittiler ve ben anca oturdum sabahtır spor yapamadım ama acısını yarın çıkartırım.....
bende yatayım artık sabah babaanneme kahvaltıya gideceğiz öğleden sonra gelirim boool sporlu bir gün olacak inşallahh....
anam sen ne yaptın?gerçi okudum banu da kzımış sana ve sen de farketmişsin.suyunu azaltmalısın.menün güzel afiyet olsun..bu kadar suya wc den çıkmazsın herhalde..
nilgün zekiye ii geceler ben kaçıom ..... bu arada eşimin bir kitabı var set halinde almıştı beden eğitimi ile ilgili şişmanlıkla başa çıkma yolları diye inanılmaz bilgiler var ben hepinize bi doktora gitmeyi teklif ediyorum en yakın zamanda tüm tahlilllerimizi yaptıralım bence diyet çok farklı bir süreç yanlışlarımız olabilir mesela benim bugünkü çok su içmem gibi az alınması da tehlikeli çoğuda...
gereğinden fazla alınan su çok idrarla kalsiyumun atılmasına sebeb oluyormuş bu sadece bunlardan biri ben okudukça yazacağım size bundan böyle 3-4 en ideali bence..
bugün 4.5 abarttım....bi yudum süt alayım bari ağzıma yatmadan giden kalsiyumlarım için....( açlığımdan değil sanki)
ii geceler.....
sen okudukça yaz canım.bende de yasemin soysal ın " tek şişman beyniniz" kitabı var.okumuştum 2 sne önce yine okumak istiyorum..
Evet bu devirde gerçekten zor.benim ne hayallerim vardı.anadolu üniversitesinde reklamcılık okuyacaktım.20 puan daha fazla alınca istanbul edebiyat seçtim.mantıklı bir karar verdiğimide düşünüyorum.
...........arkadaşlar hepinize teşekkürler.içimi ferahlattınız ben yine tedibiri elden bırakmadan akışına bırakaym herşeyi.bir söz vardır;
"kısmetinde varsa eğer el getirir,yel getirir,sel getirir;kısmetinde yoksa eğer el götürür yel götürür,sel götürür.hepimiz için hakkımızzda hayırlısı
canım ben de istanbul edebiyat mezunuyum.amerikan kültürü ve edebiyatı.formasyonu 2.sınıftan itibaren aldım.2000 mezunuyum.meslekte 11. seneye başlıyorum bu yıl.200 de kpss yerine DMS sınavı vardı.ben 65 almıştım hoş 30 da alsam yine de atanıyordum.şimdiki gibi zor değildi atanmak.bi de istanbul isteyince hemen çıktı.neyse ünişversitede bol bol sınıfım basıldı bize hep kominist derlerdi.yemekhanede doğrudüzgün yemek yiyemezdik hep bi protesto falan.sürekli okulda polis vardı hep tv ye çıkıyorduk.kafamızın üzerinden memerler uçardı arada kalırdık kavgalarda.zor bir süreç.bi de ben hem okudum hem çalıştım dershanede.babam hep akademisyen olmamı istedi çünkü yan komşumuz doçentti.adam sınavı kazandığım ilk gün beni tebrik etti ama önemli olan akademisyen olmak dedi.yani sevincimi kursağımda bıraktı.sonra dedim ya çalışıyordum diye.zaten dersler ağır.ben artık okumak ders istemedim.bi de tez sınav falan uğraşamayacağım dedim.les i kazandım ama gitmedim seçim yapmadım.dms ye girdim istanbul da bir ilköğretime tayinim çıktı.babam uzun süre konuşmadı benimle.ne salaklığım kaldı ne aptallığım.ben de kzıdım hayat benim hayatım nasıl istersem öyle yaşarım dedim.
şu an memnunum hayatımdan.hiç içimde uhde falan da kalmadı.lise de olsa ilköğretim de olsa farketmez.öenmli olan duruşun.öğrencinin sana saygı duyması senin elinde.zaten kendine şans ver.ben bile 11 yılındayım hala bir şeyler öğreniyorum.
bence akademisyen olmak isteseydin bunun muhabbetini bile yapmazdın.arkadaşların gibi ders çalışıyor olurdun.hocaların peşinden ayrılmazdın.
aşk desen bambaşka bir şey.zaten fırlamaydım derdimki öğretmen oldum aldığım parayı çatır çatır yiyeceğim.araba alacağım her yeri dolaşacağım.ne oldu?tayin olduğum okula gittiğim gün eşimle tanıştım.
hayatın sana ne getireceğini bilemezsin.inşallah her şey gönlünce ve hayrına olur.
korkmaya basladımda
çok hoşsun ya.madem korkuyorsun neyi bekliyorsun dr a gitmek için.belki ciddi bir şeyin var.bayrama kadar beklenir mi?6 kasım bayram .1 ay acı mı çekeceksin?lütfen canım ya.yumurta kapıya dayanmadan git varsa sorun hemen ilacını al.yoksa da için ferahlar en azından.biz de rahatlarız.kontrol eddceğim gidip gitmediğini ona göre :)))
nasılsınızz kızlarrr:80::80::80:
iyiyiz tatlım.temizlik yaptım.yemek yapacağım şimdi.eşim akşama gidiyor.ütü var bir kaç parça.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?