eline sağlık deryacımm. internetten kaynaklımı bilmiyorum listeyi açamıyorum bir türlü. neyse denerim tekrar bu arada bir yazı paylaşıyorum ilginizi çekebilir.
Prof.Dr.Mustafa Nutku hocamızın bize ulaşan bir yazısını dikkatinize sunuyoruz:
”MSG diye bir katkı maddesi var. Mono Sodyum Glutamat. Yiyeceklere konunca tadının beyin tarafından güzel algılanmasını sağlıyor. Tatlı, tuzlu farketmiyor, neye konsa tadi güzelmiş gibi geliyor. O yüzden üreticiler en berbat ürünlere dolduruyolar bunu. Bunun zararlarının hepsi çok sayıda çalısmayla kanıtlanmis ve bununla ilgili bir rapor Dünya Sağlık Örgütüne sunulmuş durumda. Internette arastırılabilir:
ZARARLARI:
- Bu madde nörotoksin. Sinir hücrelerine zarar veriyor. Yol açtığı hastalıklar merkezi sinir sistemi tahribati ve buna bağlı olarak Alzheimer, Parkinson, Huntington hastalıkları, Sara (epilepsi).
- Retinal dejenerasyon (göz retina tabakası hasarı)
- Yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, obezite
- Büyüme hormonu baskılanması
- Pankreas hasarı, insülinde artış ve buna bağlı olarak diyabet
- Böbrek ve karaciğerde hasar
- Bu madde hamilelerde plasenta bariyerini geçebiliyor yani bebek de aynı etkilere maruz kalabiliyor.
ŞU AN PIYASADAKI NEREDEYSE TÜM CIPSLERDE BU MADDE VAR. GÜVENLI OLDUĞUNU IDDIA EDEN CHEETOS'U BILE KONTROL ETTIM, VAR. TADINI GÜZELLEŞTIRMEK IÇIN HEPSI KULLANIYOR.
IÇINDE BULUNDUGU DIGER ÜRÜNLER KONUSUNDA BILGIM YOK, ETIKETLERI KONTROL ETMEKTE FAYDA VAR.
BU ZARARLAR ORTAYA ÇIKINCA MADDENIN İSMİNİ DEĞİŞTIRMEYE BAŞLADILAR. IÇINDE MSG, MONO SODYUM GLUTAMAT, GLUTAMIC ASIT KISACA GLUTAMIN VEYA GLUTAMAT BULUNAN SEYLERDEN UZAK DURULMALI.
görünüyo şimdi deryamm görünüyooo
ellerin dert görmesin inşşşş.
eksik olmaa yawrumm
harika eline sağlık 2 haftadır görüyorum ne kadar hoş ne güzel emek vermişsizn..
görünüyo şimdi deryamm görünüyooo
ellerin dert görmesin inşşşş.
eksik olmaa yawrumm
sagoll güzelimmtebrikler..çok güzel kilo vermişsiniz...spor olarak ne yaptınız?
Siz sağolun kızlar, en kötü listemiz böyle olsun
Kızlar alıntılarınız dahil hepsinde görüyordum ben listeyi ama durun başka yere yükledim.Görünüyor mu? :26:
eline sağlıkk canım..her ne kadar 24. sırada olsamda bu hafta korkun bendennnnninşallah ilk 3 te olucam.spor dolu geliyorummm. sevdamm tekrar tekrar tebrikler ayşem kübram ve diğer kilo veren arkadaşlarım maşallahhhh. bu hafta en çok 400 gr ne mutlu. hadi bu hafta hiiiç artı olmasınnnnnn....
sagollll tülünümmmmm
inşşş. haftaya birincilik senin olsunn canım benimmm
valla ilk üçe girerimm ona göre kimse yerime oturmasınn haa
ilk üçç rezerve anam rezerve
hadi ben kaçarrr:80::80::80:
cnm ya pateteste okadarrrr kalaori oldugunu duyduktan sonra yanina birsey yiyemedim bide balik koskocamandiii hepsini humlettim ondan icime oturdu ama bide duyduklaeima gore baliki yagsiz nekadar yersen ye kilo yapmazmis olemiki acep. Diyete basliyali 3 hafta oldu 80 kilo ile basladim simdi75 yasin22 boyum 168 hedef 65 baska sorun varmi sekerincanım ama sende menü yok gibi. öğlen yok sadece meyve var. ara yok. akşamda bari yanında yoğurt yeseydin. sanırım nescafe içiyorum diye kısmışsın ama çok az olmuş canımm
canım başka şeylere kızıp diyetten kaçmak yemek yok.tabi geçerli sebeplerimiz poldugu dönemler hariç. hani moralsizlikten yemeğe saldırmak gibi yani.bende çoook yaptım zamanında ama bi faydası olmadıgı gibi kiloma artıları ekledim sadece. inşallah sıkıntıların gider canım.Allah yardımcın olsun
bugunkü menüm:
uyanınca: 1 yk yoğurt içine / keten tohumu / çörekotu / 1kupa ballı tarçınlı su
ara: 1kuru kayısı
öğle: közlenmiş 2 kırmızı biber 3 yeşil biber / 4 yk kuru fasülye / 2 yk yoğurt / 5 kaşık salata
ara: yarım şeftali
akşam: kölenmiş 1 kırmızı 1 yeşil biber / 9 10 fırın mantar / 3 kaşık salata
ara:1 bardak çay / 1kupa ıhlamur / 2çubuk kraker / 1 ısırık çikolata
1 lt iksir
2lt su
Haydi ağalar beyler liste görün liste
En sondaki banuşum bile 400 gramcık almış sadece :87::87: Hep böyle listeler görmek dileğiyle, tebrikler sevdacım
cnm ya pateteste okadarrrr kalaori oldugunu duyduktan sonra yanina birsey yiyemedim bide balik koskocamandiii hepsini humlettim ondan icime oturdu ama bide duyduklaeima gore baliki yagsiz nekadar yersen ye kilo yapmazmis olemiki acep. Diyete basliyali 3 hafta oldu 80 kilo ile basladim simdi75 yasin22 boyum 168 hedef 65 baska sorun varmi sekerin
canım ben yaptımmı tam yapıom saldımmı tam salıom suyu abarrttım ama bugün o kadar içmedim ya ben bu hafta sonunu sporsuz geçirdim canım ona sıkılıoooo....evet suyunun yüzde 5o olması gerekiyor....hayırdır banuşum canını sıkan bi durum mu oldu:26::26:
haklısın yawrum ya inşş. böyle devam eder kilo vermemizz...
ortimmm bi video linki yazmıştın geçenlerde onu yapıyım dedim 5 dakka yaptım donduu
beklemeye aldım şimdi bakıyım ilerlicek mi çizgi
yawrumm valla nasıl bu kadar su içiyosunuz şoklardayımm
ben günlük 1 litre içince bile midem alt üst oluyoo
maşallahh içebilenee..
ama hoca yagımı suyumu kasımı filan ölçerken şey dedi vücudunda su oranın çok az yüzde 40 lardaymışş
ama en az yüzde ellilerde elli beşlerde olması gerek dedi...
kadın diyo 2 litre suu herşeyine yeter 2 yi tamamla nolur diyoo
ama yokk tık yok bende
bende 30 a almıştım hepsi b....... dan...arzumun sottilesi sadece bir yerde vardı... tefaller pahalı idi.. arzum sottile yi adam 65 e satıyordu..ama internette 30 lira.. kafam karıştı...
deryacım face te de beğendim tülinnin dediği gibi 2. doğumda isterim bundan çok beğendim ellerine sağlık...Merhaba, bir zamanlar yoldaşım, şimdilerde uzaktan birer yıldız gibi izlediğim arkadaşlarım
Aranızda olmayı, eskisi gibi sohbetinize katılma isteğini içimde bulabilmeyi, bu yola nasıl sizinle çıktıysam, sonunu da yine sizle getirebilmeyi o kadar isterdim ki......
Neyse bunları boşverelim şimdi size yeni yaptığım isme özel doğum tacını takdim edeyim, facebook'u olmayan arkadaşlardan da fikir alayım, nasıl olmuş sizce :87:
Fotoğraflara tıklasanız büyür.
Eki Görüntüle 266888 Eki Görüntüle 266889 Eki Görüntüle 266890
Şimdi parçası olmayı beceremediğim listemizi yapmaya kaçıyorum..
canım bence hazır çorba eve bile sokma bak burayı bulmuşsun int kullanıyorsun bir sürü yemek siteleri var gir hergün birini dene kimse anasının karnında öğrenmiyor bu yemek işini... zamanla deneme yanılma yöntemiyle öğrenir gidersin...yok öğrenci değilim de pek yapamıyorum canım...aslına bakarsan tek yapabildiğim şehriye çorbası... utandım kendimeden ya... dışarıda ya da işte yemeye çalışıyorum çorba ama şimdi evdeyken saçma birşey yemekten daha mantıklı geldi iki gündür içiyorum..herşeyin doğalı makbul sonuçta çok sağlıklı olmadığının farkındayım..
canım ellerine sağlıkk sevdaya tebrikler......Kızlar alıntılarınız dahil hepsinde görüyordum ben listeyi ama durun başka yere yükledim.Görünüyor mu? :26:
eline sağlıkk canım..her ne kadar 24. sırada olsamda bu hafta korkun bendennnnninşallah ilk 3 te olucam.spor dolu geliyorummm. sevdamm tekrar tekrar tebrikler ayşem kübram ve diğer kilo veren arkadaşlarım maşallahhhh. bu hafta en çok 400 gr ne mutlu. hadi bu hafta hiiiç artı olmasınnnnnn....
nilgünncümmm sinirlerim bozuluyor bazı olaylaraa ondna cnm
ekledimm seniii ve diger arkadaşları unuttuklarım varsaaa zamnla ekleirm cnm
canım utandım hemde çok valla.ama bugun teklefi edicem inşallah. salataya ve köz bibere verdim kendimibenim sinbo her çıkışımda farklı tartıyodu canım.seninkide öylemi. ben deli oluyodum. tartılıp inip tekrar çıkıyodum bazen 2 kg bile anında farkediyodu.ve ben kg mu tam olarak bilemiyodum. ablamdada yağ su ölçeni var inbonun o çok memnun.
canımmmmoldumuuuu. çanta sırası bugun sende demekki canım benim h2adi seninde kaçamak günü olsun bugun ama abartma. bi tabak turşu midenden çok geç hazmedilir.patates 1 2 yeseydin tabi.domates soğan serbest tabi.çikolatada ödülün olsunnnnn
bugünki menum...
uyanınca:1 adet kuru incir
kahvaltı:kahc,valtılık gevrek ve yağsız süt ile
ara:biraz fındık
öğle yemegi:5 adet köfte ve salat
ara:5 adet badem ve activia
akaşam:çorba ve dünkü gibi iki ince dilim ekmek fırında peynir ile bir adet de yumurta
2 lt su 2 barda yeşil çay ve 2 mil leslie(ayrı ayrı)
Slm kislar dunku menum:sabah kalktigimda elma sirkeli limonlu kubuk tarcinli sicak su
Kahvaltda:1yumurta 1 dilim ekmek biraz peynir ve azicik cemen
Oglen:koskocaman cupra izgara ve salata
Arada:yarim bardak sut
Aksam:2 kasik patates yemegi ve azicik cacik
3litra su
Bugunku menum:kalktigimda elma sirkeli sicak su
Kahvaltidaeyni salatalik domates 1dilim ekmak
Arada:siyah uzum
Ogelen:ezo gelin corbasi yarim dilim ekmek
Aksam limonlu patlican salatasi yogurtlu biber salatasi 2ser kasik ve2dilim izgara gogus
3litra su
Kislar balik sizce agirmi olduuuu cokmu yiyorum sizce boyle olursa zayifliyabilirmiyim
Merhaba, bir zamanlar yoldaşım, şimdilerde uzaktan birer yıldız gibi izlediğim arkadaşlarım
Aranızda olmayı, eskisi gibi sohbetinize katılma isteğini içimde bulabilmeyi, bu yola nasıl sizinle çıktıysam, sonunu da yine sizle getirebilmeyi o kadar isterdim ki......
Neyse bunları boşverelim şimdi size yeni yaptığım isme özel doğum tacını takdim edeyim, facebook'u olmayan arkadaşlardan da fikir alayım, nasıl olmuş sizce :87:
Fotoğraflara tıklasanız büyür.
Eki Görüntüle 266888 Eki Görüntüle 266889 Eki Görüntüle 266890
Şimdi parçası olmayı beceremediğim listemizi yapmaya kaçıyorum..
kızlar çok üzgünüm ya ne spo yaptım ne diyet bugün haftasonu kocalar evde olunca çok zor oluyor gezmek için dışarı çııyoruz falan bebat ldum bugün yarın tartı gösterir bana günümümoalim çok bozuk kızlar başka şeylerede moralim bozuldu bugün biraz ,biraz da o yüzden moral bozukluğundan yedimn yaniii dua edin kızla bana bian önce düzelip devam edeyim :85:...bu hafta çizelge yokmu DERYACIM ?
deryacım ya insan bazen bıkıyor devam ettiremiyor doğal şeyler bunlar bir süreç öyle düşün lütfen.
tekrar aynı azimle başlarsın inş. herşey elimizde biliyorsun. taçlarda güzel olmuş cnm eline sağlık.
menümüde yazayım arkadaşlar.
sabah: h.yumurta, peynir,domates,salatalık,biber,y.çay 1 dlm ekmek
öğlen: 7-8 üçgen dlm karpuz
akşam: iki tabak çorba
aslında bir tabak içicektim ama hadi dedim hiç yağ koymadan yaptım nefsime yenildim.
sonrasında kalkıp ütü yaptım mutfağı topladım. diyete ilk başladığımda iradem daha sağlamdı öyle hissediyorum 2 ay hiç nescafe içmedim mesela şimdi nescafesiz gün kapamıyorum
ama yaptığım tek kaçamak nescafe yani. diyetide kendime eziyet haline getirirsem yapamam mantığım hep bu oldu.
canım ama sende menü yok gibi. öğlen yok sadece meyve var. ara yok. akşamda bari yanında yoğurt yeseydin. sanırım nescafe içiyorum diye kısmışsın ama çok az olmuş canımm
canım başka şeylere kızıp diyetten kaçmak yemek yok.tabi geçerli sebeplerimiz poldugu dönemler hariç. hani moralsizlikten yemeğe saldırmak gibi yani.bende çoook yaptım zamanında ama bi faydası olmadıgı gibi kiloma artıları ekledim sadece. inşallah sıkıntıların gider canım.Allah yardımcın olsun
bugunkü menüm:
uyanınca: 1 yk yoğurt içine / keten tohumu / çörekotu / 1kupa ballı tarçınlı su
ara: 1kuru kayısı
öğle: közlenmiş 2 kırmızı biber 3 yeşil biber / 4 yk kuru fasülye / 2 yk yoğurt / 5 kaşık salata
ara: yarım şeftali
akşam: kölenmiş 1 kırmızı 1 yeşil biber / 9 10 fırın mantar / 3 kaşık salata
ara:1 bardak çay / 1kupa ıhlamur / 2çubuk kraker / 1 ısırık çikolata
1 lt iksir
2lt su
eline sağlık deryacımm. internetten kaynaklımı bilmiyorum listeyi açamıyorum bir türlü. neyse denerim tekrar bu arada bir yazı paylaşıyorum ilginizi çekebilir.
Prof.Dr.Mustafa Nutku hocamızın bize ulaşan bir yazısını dikkatinize sunuyoruz:
”MSG diye bir katkı maddesi var. Mono Sodyum Glutamat. Yiyeceklere konunca tadının beyin tarafından güzel algılanmasını sağlıyor. Tatlı, tuzlu farketmiyor, neye konsa tadi güzelmiş gibi geliyor. O yüzden üreticiler en berbat ürünlere dolduruyolar bunu. Bunun zararlarının hepsi çok sayıda çalısmayla kanıtlanmis ve bununla ilgili bir rapor Dünya Sağlık Örgütüne sunulmuş durumda. Internette arastırılabilir:
ZARARLARI:
- Bu madde nörotoksin. Sinir hücrelerine zarar veriyor. Yol açtığı hastalıklar merkezi sinir sistemi tahribati ve buna bağlı olarak Alzheimer, Parkinson, Huntington hastalıkları, Sara (epilepsi).
- Retinal dejenerasyon (göz retina tabakası hasarı)
- Yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, obezite
- Büyüme hormonu baskılanması
- Pankreas hasarı, insülinde artış ve buna bağlı olarak diyabet
- Böbrek ve karaciğerde hasar
- Bu madde hamilelerde plasenta bariyerini geçebiliyor yani bebek de aynı etkilere maruz kalabiliyor.
ŞU AN PIYASADAKI NEREDEYSE TÜM CIPSLERDE BU MADDE VAR. GÜVENLI OLDUĞUNU IDDIA EDEN CHEETOS'U BILE KONTROL ETTIM, VAR. TADINI GÜZELLEŞTIRMEK IÇIN HEPSI KULLANIYOR.
IÇINDE BULUNDUGU DIGER ÜRÜNLER KONUSUNDA BILGIM YOK, ETIKETLERI KONTROL ETMEKTE FAYDA VAR.
BU ZARARLAR ORTAYA ÇIKINCA MADDENIN İSMİNİ DEĞİŞTIRMEYE BAŞLADILAR. IÇINDE MSG, MONO SODYUM GLUTAMAT, GLUTAMIC ASIT KISACA GLUTAMIN VEYA GLUTAMAT BULUNAN SEYLERDEN UZAK DURULMALI.
Kızlar alıntılarınız dahil hepsinde görüyordum ben listeyi ama durun başka yere yükledim.Görünüyor mu? :26:
canım ben yaptımmı tam yapıom saldımmı tam salıom suyu abarrttım ama bugün o kadar içmedim ya ben bu hafta sonunu sporsuz geçirdim canım ona sıkılıoooo....evet suyunun yüzde 5o olması gerekiyor....
bende 30 a almıştım hepsi b....... dan...
deryacım face te de beğendim tülinnin dediği gibi 2. doğumda isterim bundan çok beğendim ellerine sağlık...
canım bence hazır çorba eve bile sokma bak burayı bulmuşsun int kullanıyorsun bir sürü yemek siteleri var gir hergün birini dene kimse anasının karnında öğrenmiyor bu yemek işini... zamanla deneme yanılma yöntemiyle öğrenir gidersin...
canım ellerine sağlıkk sevdaya tebrikler......
canım ilk üç rezerve dedi sevdacım ...nilgün gelio gümbür gümbür sevda da var ben bu hafta o kadar iddialı değilim çünkü hafta sonu sporum yok geçen haftaki gibi artık 3. kim olur bilemem.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?