80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

zümrem derya için söylediklerin bencede çok doğru hepimiz sanki zayıflama için mi burdayız her akşam....
inan halamlara gezmeye gittik eve geldim ilk işim ayağımla hemen bilg açmak o arada kızımı uyuttum ve hemen geldim başına pc nin...
deryacım seni sıkan boğan konu ne bilmiyorum ama sen kendini tanıyosundur mutlaka yaa tamamen üstüne git konunun ya da tamamen görmezden gel... zaten sen halledrsin...
bak canım allahım dermansız dert vermesin bugün halamlara gittim niyemi halamın oğlu kas hastası 5. sınıf ve genetik diyorlar çaresi hiç bir şekilde yok günden güne eriyor ve bu hafta tekerlekli sandalye kullanmaya başladı bana ve kızıma çok düşkündür onu öyle görmemek için bu hafta içinde hep çağırdılar ama gidemedim.. bugün babaanneme kahvaltıya onlarda geldiler va nasıl kötü oldum onu görünce... birlikte ilk defa parka gittik koskoca yaz bitti ve o evde geçirdi düşün daha 5. sınıf öyle mutluyduki anlatamam....
gece gece canınınızı sıkmak için yazmadım ama allahım böyle sıkıntılar vermesinn...
3 oğlundan sonuncusu biri mühendis 23 yaşında biri ünide en son bu yani keyif için yapılan bir çocuk maddi yönden süperler ama yok işte çaresi yokkkkk... amerikada deseler tedavisi gidecek durumdalar ama yok....dmd denilen amansız bir hastalık......

lütfen elimzde olan şeyler için üzmeyelim kendimizi.. bu ben de olsam uyaralım birbirimizi...
konu nasıl buraya geldi deryacım bilmiom ama canım da sıkıldı bu akşam ne bileyim.....

ortim menün güzel gayet ohhh kurabiye de gitmiş yarına kaçamaksız özenli bollll sulu bir menü bekliyorum hadi bakalım

benim yarın boş günüm pazartesi evde olmak çok güzel yaaaaa...

çalışkan zümremmm kolay gelsin sana bende yavaştan kaçayımmmm ii geceler

Nilgünüm...Öncelikle seni hüzünlendirmek istemezdim
Sen bu topikteki lafı boşa demeyen, söyleyince illa ki kalbinden gelen, içi dolu dolu olan insanlardan birisin..Çok isterdim senin gibi derdimi demeyi, ağlayıp dertleşip rahatlamayı ama yapamam..Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil demiş ya fuzuli, o işte benimki de...
Zaman diyorum zaman belki hakettiğimiz adaleti verir bize nilgünüm ...
Çok acı çektiğimizi, artık huzuru hakettiğimizi düşünürken nerede hata yaptık bilemiyorum ki..Bu dünyanın adaletine inanmaktan mı vazgeçmeliyiz acaba..Hayat bu işte adaletsiz , bitti... Kabullen artık bunu diye bağırmak istiyorum içimdeki çocuğa çoğu zaman..Hala çocukça bir melankoliyle adaletten bahsediyorum..

İyiyim mutluyum çok şükür, hayata küsmüş değilim, çok mutluyum aslında bakarsan evliliğim, hayatım her şey yolunda ama işte şöyle anlatabilirim..
Hani çok sevinçli bir gün geçiriyorsundur, güzel olaylar ard arda gelmiştir ve birden birinin ölüm haberi gibi ağır bir haber alırsın ya da bir olay yaşarsın ya...İşte tam o anda kalbe saplanan bıçak gibi acılarım...Bazen unutuyorum her şeyi pembe bulutlarda gezinirken birden geliyor aklıma ölecek gibi oluyor ruhum..Mutlu muyum mutsuz muyum karar veremiyorsun, bir siyah bir beyaz...Bazen de gri..İşte o en kötüsü arada kalmak, siyaha ya da beyaza ait olmayı istemek en kötüsü...Hangisinin gerçek olduğunu bilememek...

Of nilgünüm sanırım yaram dokundun ilk defa bu kadar..Seni ve buradakileri çok seviyorum...Yardımınız olacağını bilsem tereddüt etmezdim...İyi ki buradasınız, iyi ki varsınız....iyi ki...

deryacım sıkıntın nedir bilemiyoruz ama dönem dönem hepimiz böyle şeyler yaşıyoruz herşey anlamsızlaşıyor aslında öyle olmasada.......

bu bir süreçtir ... sen kendini mutlaka ii tanıyan birisin neyin sana ii geleceğini daha ii bilirsin.....
bu dönem kilo vermesen de olur canını sıkma zevk aldığın şeylerle uğraş ki yapıyorsun....
sevdiğin birlikte olmaktan zevk aldığın kişilerle görüş veyaaaaa ben gibi yanlız kal bu bana çok ii gelir kendimi dinlemek....
o gri dönemleri çoook ii biliyorum.....mesela doğumdan sonraki şu iki yılım bu kilolarla da ilgili değil çok başka bir durumdu mutlaka bekle sen güçlü bir kadınsın üstesinden gelirsin arkadaşımmm...

bizler burdayız paylaşmak istersen ok?

Tesekkurler cnm.Sedımden sonra ASo testı yuksek cıktı romatologa gıttım bır sorun yok dedi.sedımde dusmustu buyuk ıhtımla ayakta nezle gıbı bırset gecırdım ondan olmustur dedı.dusmus cok da onemlı degıl dedı doktor.kalp ıcınde gecmeze gıdıcem artık.belkı usuttugum ve oksurdugum ıcın oluyordur gecmezse gıdıcem.

ögtencıyım cnm 24 yasındayı.yksek lısans yapıyorım.oksuruyorum oksururken cıgerlerımı zorluyorum oda kalbımı zorluyor galıba.bırde yatıp dınlenemedım oyle en ufak harekette zorluyor sanırım kalbımı duzelmzse gıdıcem doktora.
bılmıyordum beze olabılecegını.usttugumden mı adet oldugumdan mı boyle oldu bılemedım.oda arkadasım her adet donemınde gogsum agrır dedı belkı ondandır ama baktım gecmıyor eve gıttıgımdde anneme kontrol ettırıım o anlar bırsey hısseterse goturr zaten doktora ıhmal etmez gogus olayını.kendınde kontrollere gıttıgı ıcın

günaydın kızlar............
ankara sogudu artık kış geldiyor sanırım ve bu evde bir kış daha geçircemmm umarım çabucak geçer biter.
kaplumba kabını begenmemmiş misali dgeil tabiki çok şükür bir evim var ama okadar sogukki artık kombi yekmaya bile başladım çocukların dolabındaki kıyefetleir kndi odama getircem okadar soguk oluyorki ........ çocuk odası güya .çocugu koysan donar orada..........

deryamm sana gelelimm
neden bu kadar canın sıkkın bileiyorum biraz ketumsun sanırım yani derdini sıkıntını çok paylaşmayı sevmiyorsun
herkes gibi banada yardımcı oldugun günler var deryoşum hatta geçen gün neredeyse kapl krizi gerçiricek konuma gelmiştim salya sümük aglarken yine sen vardınn cnm netin diger ucundaaa
bendeee diger arkadaşlarım gibi snei çok seviyorumm gerçek hayattaa tanışmak istedigim insalar arasındasın
birde gerçekten sadce zayıflamak için burada dgeilizkii... yani ööle olsa ben 8 aydır filan burada olmadım sanırım sen bizden kaçırma kendini bu kadar tatlışım seviyoruz seni liste içinde eline saglıkk

nilgüncüm
dün fotolarını görüdm facedenn baktım birazzz ne kadar güler yüzlü ve içtensin yahu
tıpkı yazıların gibiii yaşadıgımm sıkıntılardna kurtuldum cnm inşş faceyi degiştirmekle umarım bana arkadaşlık teklif etmezler birde tutupp
ayrıcaaa kurabiyeleri geçen bende attım vallahii allah günah yazmaısn ama napiyim
hakim olamadım kendimeeee eee yeidigmiz kuranbiyede 1 gün kaçamak yapmadıgımızda eriymeyecegine göree
etkileri baya sürüyor yaniiiii

ayşecikk
cnm bend eöglen uyumayı hiç sevmiyorum neden mi uyandıgımda dolabınn
önünd ebuluyorum kendimiii heppp yeme istegim artıyor o sebeten çok uyumam öglenlerii

bugün öglen hastaneye gidicez
kayrayı ön muayne eidp bilgi vericeklerr cnm okadar sıkkın ki ben bu olayı 2 kez yaşadım hastanelerde ameliyatlarrhastane günelri diger tarafta kalan bir çocukkk kalbin ikiye bölünürrrr((( nasıl ameliyat oclak bilemiyorum yaa
ameliyat hane kapısında beklemek te ayrı bie olayy zatennn allahım sen yardım et daha büyük dert verme şükür diyorum ama gel birde içimi görrrrr
ne diyet kaldı ne miyet vallahi yeidm yeidm şitim 2 gün detoks yaptım 3 gündür dibini gördüm herşeyin kendimi veremiyorumkiii bir türlü diyeteee filannnn

GÜNAYYYDDDIIIINNNNN....ALLAHHHIIIMMM TARTIII 74.4 DEDİİİİİ.BAKKIINN DUMA GÜNÜ 75.3 DÜM.AAANNNAAMMMM TUTMAYIN BENİİİİİ

bugun spor yapcam inşallah bi işlerimi bitireyimdeeee...

canım ilk üç rezerve dedi sevdacım ...nilgün gelio gümbür gümbür sevda da var ben bu hafta o kadar iddialı değilim çünkü hafta sonu sporum yok geçen haftaki gibi artık 3. kim olur bilemem.....
olsun canım olsun ben 2 kg vereyimde 4. olayım ayyyyy ilk 3 şöyle ozmn. 1 nilgün 2 sevda 3 ayşe 4 tülin olmazmı ama kübrayla sevdamce de geliyoooo.

canımm patates ahh patatesss çok seviyorum bende ya ama sen kendini tutmuşsun yine maşallahhh.. kurabiyede ara yapmamışsın zaten bişey olmaz. bu arada eşinde gitmiş Allah kavuştursun canım. eh oda gitttiğine göre e sende ilk 3 te rezerve olduguna göre gelsin sporlaaarrrrrrrrr

canım sözlerine çok katılıyorum. sabah uyanınca hemen bakıyorum yazıyorum kk ya. amacımız hep aynı derdimiz hep aynı:: zayıflamak. halanın oğlunada Rabbim şifa versin.hiç belli olmaz belki bir umut doğar inşallahhh

canım benim bilirim bende o duyguları ... griler içinde yaşamaya çalışmayı.. bi yanın güler eğlenir , öbür yanın kan ağlar...ama kimseye belli bile edemezz.kimse çözüm bulamaz der derdime. ama inan mutlaka biri bulur dermanını. belki bize göre çok basit bir sebeptir..sana göre çok ağır..korkarsın ne saçma bunumu taktın kafana derler diye. ama unutma kim ne derse desin hayat senin dert senin. sen güvendiğin dostlarınla paylaş en azından canım. at içinden amaaan olan oldu bitti unuttum diye telkin ver. eğer geriye atar kabullendim böyle yaşayacağım dersen hiç bitmiyor... ara ara hatıralardan sıyrılıp geliyor. zaman farklı uğraşlarla unutturuyor olanları merak etme canım. Rabbim sıkıntını alsın , gücüne güç , yüreğine huzur katsın.....

kızlarrrrr bird euzun zmandır aklımda ama yazamadımm
kaptan olarak başkasını seçelim lütfen
ne kaptanlık yaptında diyebilirisnizzz
benim ne gücüm var nede istegimmm
ben belki istedigim kiloya bile düşemiycemmm bile
çümnü artıkkk yaktım gemleir geçtim ben herşeydennnn

aylardır ugraş ugraş olmadı hep boşa kürek çektimm
şimdiidee istesemd ekendimi diyete veremiyorummm
kayranın ameliyatıı ,sonrasınd abayram var snaırım bayram sonu ancak kendime gelirim
yavaş kilo vermekkk beni artık bıktırdııı inankii
neyse deryanın deidig igibi aglamıycma bendeeee şimdi

kaptanlık için akımdaki isimler
sevda,tülin,nilgün ve ayşeeee
haydi bakalımmmmmmmmm

GÜNAYDINNNNNNN
bugün okul günü erken kalktım kahvaltımı yaptım. evi havalandırıyım dedim pencereyi açmamla kapamam bir oldu çok üşüdüm.

banucum oğluşuna allah şifa versin geçsin gitsin çabucak.
kaptanlığı bıraksan bile burdan kopma sakın yazmaya devam et. ayrıca o kadar kilo verdin sen uğraştın ve başardın geriye birkaç kilo kaldı onumu halledemiyceksin .veremiyorsan kilon sabitlenmiş demektir.

kaçamaksız bir gün diliyorum herkeze. akşam görüşürüz

günaydııın... bugün benim de boş günüm..
dünki listeme akşam fırında peynir yazmışsım 2 ince dilim ekmekle idi o....
şimdi bir adet activia- ananaslısı çıkmış bu arada ben daha yeni gördüm- ve bir incir yedim..şimdi lesli zamanı...dün yatmadan bir mil daha yaptım:) şimdi 2 mili deneyeceğim hadi bakalım...
bugün hepinize kaliteli gıda bol su acayip enerji müthş bir huzur diliyorum. hata olan hastası olanlara geçmiş olsun... hepinize hepimize kolay gelsin....

Ahh ayşecim hastalık denilince akan sular duruyor işte..Hak vermekten başka söz çıkmıyor ağzımdan..Dertlerimizin ne kadar basit olduğunu hastalık bizi bulunca anlıyoruz...O durumu da yaşadım, biliyorum..
Allah gönlümüze huzur, bedenimize sağlık versin...
İnsan anlaşılamayacağını düşünürken bile ne çok onu anlayan çıkıyor değil mi..Çok teşekkürler bütün sözlerin için..

Umarım bir an önce her şeyi atlatırsın yavrum, allahım acil şifalar versin

Günaydın tülincim...Bir kaç arkadaşımla paylaşıyorum zaten onlarda olmasa ne yapardım kim bilir..Eskiden inanamazdım konuşmanın gücüne şimdi ketum diyorlar ya eskiyi bir görseniz bildiğiniz duvar :))
Şimdilerde ben konuşmaya başladım ki hala öyle anlatmaz derler bana..Hep mantığım şuydu eskiden beri, çözüm var mı? yok ..O zaman boş konuşmanın anlamı ne..Ama ne kadar yanlış bir görüş olduğunu artık anlıyorum..
Ben de öyle yapıyorum zaten sevdiğim şeylerle uğraşıyorum kafamı dağıtmak için, çok sağol desteğin için

Senin ağlama kotan dolmaz ki yavruu, benim kadar yiyip yiyip yüzsüzlük yapmadın burada kilo vermek istiyorum diye ağlayarak
Hadi bakalım hayırlısı olsun, benim baş adayım nilgün ama zamanı yok ki artık bilmiyorum üstlenir mi?
Filiz bence bu topikteki en duyarlı kişi ama o da pek giremiyor artık, olsa o da harika bir kaptan olurdu..

Günaydın kızlar
İlk müşterim sevda oldu o kadar mutlu ve heyecanlıyım ki
Hiç tahmin etmezdim böyle çabuk alıcı bulacağımı bilirsiniz özgüvenim pek yoktur ama sevdanın sayesinde tavan yaptı

Şimdi başlıyorum işlerime, gülüyorlar bana bilgisayar başında iğne iplik elişini her yere taşıyan kadınlara döndün diye dalga geçiyor arkadaşım kızıyorum ben de
Bu sabah 75.4 ile bismillah dedim, bir şeyler yapmaya çalışacağım, umarım bırakmam allahıma yalvarıyorum bana güç vermesi için

senle bir başladık biz diyete burda hatta daha önceside aynı mart-nisan gibi ama fark şuki sen 90 larda ben 82 lerde ...şimdi kg aynı ,bu benim için çok üzücü arkadaşım çünkü ne kadar dikkatsiz davrandığımın kanıtı bu...ama bugünden itibaren bayrama kadar çok özel bir ay olacak çünkü ben dün regl oldummmmmmmmmmmmmmmm şükür geldi benim prenses.... artık sorunsuz devam edebilirim...
kardeşin adına üzülüyorum izlem senin gibi. farkında değil ki evlenince çok kilo alacak ve gitgide vermesi zorlaşacak,pizza olayıda tam bir fiyasko,senin için değilde kardeşin için,üstelik durumun farkında değil,sen buluşmaya getir onu getir....
spor yapanlar çoğunlukla neyi tercih ediyor? yürüyüş pilates yüzme?? spor salonu ev?
valla güzelim ben salona gidiyorum ,evde hiç yapamadım ama yapanlar benden iyiler ,yeterki iste yer-durum fark etmiyo
kız nilgünnn sayfalarda tarif aramadım naptım google da wisper ıslak kek yazdım ordan buldum hahahaha....
süper ya internet ünlüsü arkadşaım nilgün
allah allah ya lodosa bak sen neler yapıyomuş ,bende hem bağırsak-hem gribal hemde adet var e bide bugün hava esiyo ne şanssız bedeviyim,
hımm ,bizim zılgıtlar işe yaramış aferin arkadaşıma
sen 3 izmir lokma dememişmiydin heee kırıyım mı kafanı şimdi senin kızım kaçmaz bendennnnn heyyyyyyyyyyyyyyyyyy
arkadaşım ,hatta canım kardeşim hayat okadar plana gelmiyo canım bak ben sana söyliyim,ne hayallerim,planlarım vardı kafamda ama hiç birini gerçekleştiremedim ben,ama şuan o plansız hayatın bana getirdikleri ile çok mutluyum inan bana,sende tam bir keşmekeş içindesin şuan ,ne yapsan ,nelere karar versen bilemiyorsun ama biraz akışna bırak...bırakki güzellikler seni bulsun...
kız derya çok beğendim bende taçları eğer doğurursam 2.ye isterim ona göre
Haydi ağalar beyler liste görün liste
En sondaki banuşum bile 400 gramcık almış sadece :87::87: Hep böyle listeler görmek dileğiyle, tebrikler sevdacım

görünmüyo ki buuuu
Kızlar alıntılarınız dahil hepsinde görüyordum ben listeyi ama durun başka yere yükledim.Görünüyor mu? :26:

heh gördüm süper yaaaa ,artılar çok azalmış bir dahaki haftaya görüşcez kızlar ,yavaş atın çiftesi pek olur unutmayın

derya canım arkadaşım ,hep hüzünlüsün sen,böyle yağmur yüklü bulutlar gibisin,ben demiştim gözlerinde bir buğu var senin diye,keşke yanıda olsam konuşsak anlatsan,hiç dermansız dertmi olurmuş tatlım yaa....sen ne grri ne siyah olma ,hep beyaz ol....ışık gibi yeşil ol mesela ,orman gibi ,mavi ol deniz gibi....ama siyah olma... etrafında da siyah olmasın,ççıkar onları hayatından,geçen gün kızımın tüm resimlerinde siyah kullandığını gördüm(5 yaşında henüz) neden annecim dedim hep siyah boyuyorsun -anne dedi senin bibloların koltukarında siyah sen seviyorsun diye boyuyorum,---o an hepsini atmak geldi içimden ...anlıyorsun değilmi beni canım .... çok kalbi güzel bi insansın sen çokkk

banucum yapacakların için değil yaptıkların için kaptanımızsın sen bizim,vereceğin 3-4 kg yüzüünden değilde verdiğin 25 -30 kglar yüzüden kaptansın sen....gitme bırakma desem bi hatrı olurmu bilmiyorum arkadaşım ama bırakma ....tabiki önerdiğin isimler süper hele tülin tam bir azim abidesi ama sen ol ,daha erken

günaydınnnnnnnnnnnnnnn arkadaşlarımmm!!!!!!!!!!

bugün 3 ekim 2011 ben gülay,5 kasım kurban arifesi gününe kadar size hergün en az 1 saat spor,2,5 litre sıvı,ve 3 ana 2 ara öğün kaçamaksız bir menü paylaşıcağıma dair söz veriyorum.... kendime tam 1 ay verdim aradaki 2 gün kaçamaak günlerim olacak 2 pazar günü kaçamağı ....

dahada sözüm yok arkadaşlar,yapmadığım hergüne bir cezaya kabulum,tenkit,sopa,falakaya açığım.....adetimin ilk günü bugün,bir gebelik söz konusu değilmiş boşuna işgillenmişim...ama iyi oldu bayrama kadar 70 olmalıyımmmmmmmmmm

evet evet sonunda 2 mil yaptım!! ama internetetn indirdiğim bir 2 millk program vardı onu değil de kk da leslie başlığında olan 2 mili...bugün bir 2 mil daha yapsam süper olacakk:)

merhaba arkadaşlar 3 aydır diyet yapıyorm, 6.5 kilo verdim yaklaşık 30 kg daha vermem gerek.. burda beraber zayıflayabilir miyiz acaba? aranıza katılabilir miyim?

hoss geldinnn
ben cok geriden okumaya basladım
ilerşeyecegim insallah :)

sevgili arkadasım ne guzel anlatmıssınn
kilonu da cok tebrik ediyorum
cok bariz duzenli ve poziitf bir yasam surduyorsun iste kilo kaybındaki basarı insanın tüm hayatına yansıyor sanırım
pazartesi sabahı icin gercekten ilham aldım
ben geen kötü bir hafta sonu gecirdim ama maalesefff

hafatsonu gozum dondu gene saldırdım yemekler halbuki tartıda da 82,9 gib ibir raka mgormustum tabii ki bugun yerlerinde yeller esiyorrr

haftasonu bunları yedimm iste halbuki kendime soz vermistim cuzdanıma kağıtlar yazıp koymustum üstelik brunch ta kimse bir sey yemezken ben oturup bir suru seyi resmen götürdümmm yani ayıp hani bir de etrafım da ki herkes diyette be kimse bir sey yemedi diyebilirimmm

Cumartesi
Sabah evde 3 çatal yumurta ve domates salatalık
Sabah dısarıda 2 adet kıymalı kuru poğça (kadıköy beyaz fırın o kadar cok cnm istedi ki anlatamam )
öğlen Hamsi tava ve salata (ekmeksiz)
öğleden sonra 1 simit
aksam 5 gibi 2 top mado dondurma ve 1 orta sekerli türk kahvesi
Pazar
brunch 1 dilim su böreği , yarım lavas, 6-7 patates kızartması , 2 dilim patlıcan kızartması
brunch 2-3 dilim peynir ve acuka ile menemen
brunch yarım dilim kadayıf ve 1 orta şekerli türk kahvesi
aksam 4 gibi zeytinyağlı fasulye ve barbunya , beyaz peynr , 1 dilim kıymalı börek
aksam 4 gibi 1 dilim muhallebili etimek tatlısı
değerlendirme o kadar kötü ki çöp kutusu gibi yedimm ahh ahhh beni bu haftasonları mahvetti
P.tesi
sabah 1 baget sandviç
ara 1 adet hindistan cevizi rüyası (kurabiye) miss gibi iş yerine getirmis arkadasım kokusuna dayanamadım

biryandan okul planlarımı programlarımı düzenliyorum bir yandan buraya göz atıyorum. birazdanda hazırlanıcam çıkıcam.
kızlar eylülül 9nda 82 kiloymuşum geçen hafta 78.3 oldum. yani eylül ayında 3 kilo 700 gram gitmiş.
bana göre gayet iyi yani yavaş yavaş giden kilolar hızlı geri alınmazlar inşallahhh.kasıma kadar haftada birer kilodan 4 kilo daha gitse süpper olucakk.
akşama görüşürüz kızlarrr

ARKADAŞLAR HEPİNİZE TÜNAYDINLARRRR:92:

hafta sonu annem ve kızkardeşim bizdeydi kayınpederşm falanda onun yanına geldi ev hınca hınc doluydu paso yemek ve bulaşık ile ugraşıp sizlerin yanına gelemedim canlarımmm

diyet konusuna gelince kendimi çok kasamadım ama koyvermedimde düzenyemek yiyamediğim için cumartesi pazar menümü yazmıyorummmm

bu arada neler oluyor bakiiimmmm herkeste bir kasvet bir sıkıntı

yapmayın kızlar kendini sıkmayın hayata güzel yönlerinden bakın. herkesin derdi sıkıntısı bitmez hepimiz üzüntü ve sıkıntı sahibiyiz

ama inanın pozitif eneji çok önemli. ben kader bana tuzaklarını kurarken yıllar önce ARTIK YETER BE dedim ve ağlamıycam artık inadına boşvericem dedim herşey benim kontrolümdeymiş gibi düşünüp mutlu olmaya çalışıyorum yoksa inaanın bu hayat insanların kalleşliği paranın kötü yüzü hepsini düşündükçe ya niye ne için yaşıyorum diyor insan

o yüzden sizde karalarınızı ve hayatınızı önceKENDİNİZ İÇİNyaşayın ve en çok kendinizi sevinnnnn

SEVGİLER CANLARIMMM

akşama menümü yazarımmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…