:
cnm daha gün bekliyoruz işte haber gelicek hastanedenn bin kez strese giridm bi olsada kurtulsak
nilgüncümm hayatım bak eger seni sebzesizlik zorluyorsa
şöyle yapabilirisn yemekleirn yanına salata eklee
akşamda etli tavuklu,yumurtalı bir yemek ye
günde 1 porsiyonda meyve eklee
kendinii kasmana gerek yokkk
umarım yanlış yazmadım nikini
arkadaşım drum dmeişsin ne doktorusun merak ettim
birde bu ameliyat kaç saat sürüyor acaba
canım keşke yardım edebilsem. bende sabah dışında ekmeği kestim. yemeklerde nerdeyse sıfır yağ. bundan sponra neden kıscam bilmiyorum bende. sanırım a9raları azatıp porsiyonları küçültmem lazım. eh sporda var zaten.taş devrini bende bi ara araştırdım dene istersen.canım başlangıç kilonu , şimdiki kilonu , hedef kilonu, boyunu , diyete ne zmn başladığını yaşını yazda ben yapam sana bi çizelge istersen canımtekrar merhaba arkadaşlar.
iki gündür menümü yazamadım bugün yazayım;
dün kü menüm:
uyanınca:sirkeli su,1 greyfurt suyu
KAHVALTI: 1 dilim denge ekmek üzeirne krem peynir,1 tane yumurta,2 dilim salam,küçük bir bardak süt,2 ceri domatesi
ara:6 tane badem
ara:yarım bardak süt
ÖĞLE: ton balıklı salata,7-8 kaşık zetinyaglı taze fasulye
akşam:5 parca soslu tavuk,1 tane haşlama patates
bugün kü menü:
uyanınca:1 greyfurt suyu
KAHVALTI:1 dilim denge ekmek üzeirne krem peynir,1 zeytin,2 ceri domatesi,2 dilim salam,1 küçük bardak süt
ÖĞLE:80gr light tonbalıklı ve peynirli salata
AKŞAMırasalı tavuk sote,200ml light yoğurt
iki gün boyunca 2-3 litre su,yeşilçay,form çayı içtim.
bol bol yürüyüş yaptım
arkadaşlar arsızca tekrar tekrar yazıyorum ama 76lı rakamlara düştüm sizce beslenme düzenimde ne gibi değişmeler yapmalıyım?çizelge yapamadıgım için zor oluyor sürekli belirtiyorum ama:26:
ben diyetisyene de gittim akapunktur tedavisine de ama inanın burada motive olduğum kadar hic bir zaman motive olmadım.o yüzden sürekli sorular soruyorum size ama ne yapayım:44:
yani protein agırlıklı besleniyorum genelde.sebzemi meyvemi de cok kısmıyorum.duydunuz mı bilmem taş devri diyeti var.mantık aynı protein al karbonhidrat alma.ama en azından karatay diyeti gibi balı ve meyveyi yasak etmiyor.doğal olduktan sonra tüketiliyor.ona uygun sanırım benim beslenme düzenim.
canım yorgunsun belli. misafirler belli oldu öğlen menünden. az yemişsin ama yinede ..akşamda telafi olmuş. hadi geçmiş olsunsabah
1 dilim ekmek
2 zeytin
yarım domates
1 haşlanmış yumurta
ara
1 siyah erik
öğle
1 dilim kek
birazcık patates salatası
1 lokma kabak tatlısı
ara
1 siyah erik
yarım armut
akşam
az salata
1 bardak ayran (eşim ve kızım pide söylediler bende öğleyi telafi etmek için onların kalan salatasını yedim ve ayranından içtim)
ara
1 cennet elması
1 siyah erik
3 litre su
1 yaseminli yeşil çay
1 kayısılı form çayı
spor maalesef yok misafirim vardı öğleden sonra ve malum cumartesi temizliği ve misafir hazırlığı şimdi de canım sıkkın ve hiç bişi yapmak istemiyorummmmm....
canım tekrar geçmiş olsun. dediğin gibi devam ederse git dr ahaberbeklemek daha kotu nezaman grecek amelıyata stresı cok kotu
neyse canım gec olsunda guc olmasın dıyelım inş.sag salım amelıyatını olucak ve ıyılesecek kayra.
sabah 7 de uyuynca 13,30 da kalktım dogal olarak oyuzdende kahvaltı yok
ogle yemegı
yarım tabak mercımek corbası
domates salatası(tuzsuz)
az ekmek
araogun
1 elma
aksam
kflakes yogurtlu
araogun
1 kasık sekerlı cay.
spor:
12 dk yuruyus ( hastalıkdan yenı cıktım tam olarak ıyılesmedım daha.birde kalbım sıkısıyor dıyordum ya sıze hanımlar oyuzdne korktum bırden yuklenmeyım dedım azar azar artırrcam yuruyuslerı.bu arada oksurukden hasta olmamdan sanırım bıraz topalarmaya baslayalı kalbımde oyle sıkısma fılan kalmadı tabı devam ederse doktora gıdıcem malum genc yasta kalp oldurucu olabılıyormus)
banucum link vermek yasak mı bilmiyorum ama prof. dr. aydın yagmurlu nun web sitesi var orayı incele istersen...günübirliktir yazıyor en fazla 2 saat olsa gerek...
canım bende seninle aynıyım ve bende aynı endişeleri taşıyorum ama daha da kısamam spor yapmak lazım bol bol yada tekrar diyetisyene gidip şimdiki kilomuza göre bir listemiz olmalı elimizin altında...
benim de hep aklımda tam anlamıyla bir sağlık kontrolü kan ve hormonlardan bide diyetisyen ....
gerçi söyleyeceklerini de biliyorum 90 iken gittiğimde 1600 kalorilk bir liste hazırlamıştı şimdi galiba verse 1300 civarı verir bana....
canım keşke yardım edebilsem. bende sabah dışında ekmeği kestim. yemeklerde nerdeyse sıfır yağ. bundan sponra neden kıscam bilmiyorum bende. sanırım a9raları azatıp porsiyonları küçültmem lazım. eh sporda var zaten.taş devrini bende bi ara araştırdım dene istersen. kilonu boyunu yaşını yazda ben yapam sana bi çizelge istersen canım
bu diyeti derinlemesine işleyen bir site var buraya yazamıyorum ama paleo diye aratınca bulunur.site sahibesi taş devri diyetini yaşam biçimi haline getirmiş.ona göre tarifler vermiş.mesela bugday unuyla değil badem tozuyla ekmek yapıp tüketiyormuş.kendi fındık ezmesini kendi yapıyormuş fındık ve balla.tatlı krizleri icin bir sürü tarif geliştirmiş.şekersiz-unsuz yani karbonhidratsız.ben fındık ezmesini denemeyi planlıyorum bakalım.
o site beni baya sardı.diyetin mantıgını güzel ve ayrıntılı acıklamış.cok yararlı bilgiler var.baya takipçisi de var kadının.tebrik ettim valla.kadın doğal ürünler tüketmek icin deli gibi caba harcıyor.özendim valla ne diyeyim.
canım ben cizelge yapıyorum onda sorun yok ama cizelgeyi kadınlar kulubüne koyamıyorum.beceremiyorum bir türlü:44:
canım ben cizelge yapıyorum onda sorun yok ama cizelgeyi kadınlar kulubüne koyamıyorum.beceremiyorum bir türlü:44:
canım maşallah boyun var galiba allahım doğru zamanda tekrardan sağlıklı bir hamilelik nasip etsin bak burayı bulman bir nimet gerçekten ben kızım 1.5 yaşındayken burayı buldum onun öncesinde hep bebek bakım sitelerinde dolanır dururdum ve bu arad sadece yemişim galiba tartı 100 dedi ve ben dur demeye başladım burayı bulduğumdada 93 civarındaydım sen devam et diyetine bebek te olur zayıflarsında herşey olur ama sağlıklısını hayırlı zamanda iste....
teşekkür ederim canım çok mutlu oldum:90:fazlalıklarımı verip eski fit görünümüme geri dönebilirim inşallahAl güzel bi hatun daha valla canım fıstık gibisin,çok fit duruyor vücudun.Çok az zamanda güzel işler yapacaksın gibi geliyor...bayıldım canım
Sağol canım nasıl moral buldum anlatamammaşalhh. canım boyunda yerinde, biraz kilo verince afet olursun fiziğin çok hoş duruyor, fazlalığından kurtuluncada innşş. bebek düşünürsün, hayırlısı olsun hakkında...
Tülaycım çantalar kendime getirdi beni bugün düzelttim menülerimi birazdan yazacağım umarım toparlamışımdır.Kriz anıma geldi diye saçma bir bahane uydurmayacağım ve çantaları hakettimcanım gülayım sana vermiş çantayı ama dur bende kendine getireyim seni....hadi puding yedin o borwni kaç kalori haberin varmıııya o 4 kare çikolatada neeee ehhh artık kendine gelirsin dimi canımmm.kaşarlı eriştene de kızardım ama çok olmasın dedimmm
canım kızdık ama şimdide övgüyü hakettin. bak fıstık gibi kızsın maşallah... nasılda azimle vermişsin 20 kg. boyunda uzun sanırım.2. resmine ulaşmanda yanındayız canım. Rabbim herşeyi bir sebeple verir.bizimle tanışmanda bir vesile yıpratma üzme kendini artık. sıra yeni bebişteeeee....
Teşekkür ederim canım amin inşallah Rabbim herkese sağlıklısını versincanım boyun uzun sanırım. çok hoş duruyorsun. Allah sana ve isteyen herkese sağlıklı evlat nasip etsin
Nilgüncüm ben o raconu bile aştım biliyorum ve bugün,dün giden 700 gr yerine 500 gr eklendiğini görünce daha çok utandım ve ilk çantamı da yedimutan ve kendine gel lütfen.kaçamağında vbir raconu var canım.bu kadar da abartılmazki.tülin çantaaaaaaaaa :))
inşallah 2. resimdeki kilona inersin canım..
canım aksine benim diyetisyen yasak yok diyordu canın ne çekerse onu yiyeceksin diyordu ...Evet canım ya bende diyetisyenin söyleyeceklerini tahmin ediyorum.onu yeme bunu yeme.aslında zaten pek çok şeyi yemiyorum ama biri yeme deyince inadına yiyesim geliyor.
belki sporu artırırım biraz.bende kısamam yediklerimi zaten normal geliyor bana.daha ne kadar kısayım.sabah ki bir dilim ekmegide yemezsem hiç güç bulamam ki karbon ve kalorisi düşük zaten.
canım evet o sabah ki ekmekte olmazsa ölürüz yani.saclarımız dökülür:18:
taş devri diyetiyle ilgili baya bir araştırma yaptım.bana tıp okuyan bir arkadasım tavsiye etti.bu diyeti bulan kişi onların hocasıymış.adam cok fitmiş.öğle ve akşamları kebap veya döner yiyormuş ama ekmeksiz pidesiz.ve adam "günde sadece bir dilim ekmek yiyorum o da kahvaltıda üzerine tereyağı sürebilmek için" diyormuş:26: çok sağlıksız felan diyorlar ama bence karatay ve dukana göre daha iyi meyve sebze bal kuruyemiş yasağı yok en azından.ben meyvesiz ve sebsesiz duramam.yeşilçayımı da balla tatlandırırım.aralarda da kuruyemiş yerim.ya ne bileyim ben uygun buldum kendime.protein seven bir insanım Allah'tan.
bu diyeti derinlemesine işleyen bir site var buraya yazamıyorum ama paleo diye aratınca bulunur.site sahibesi taş devri diyetini yaşam biçimi haline getirmiş.ona göre tarifler vermiş.mesela bugday unuyla değil badem tozuyla ekmek yapıp tüketiyormuş.kendi fındık ezmesini kendi yapıyormuş fındık ve balla.tatlı krizleri icin bir sürü tarif geliştirmiş.şekersiz-unsuz yani karbonhidratsız.ben fındık ezmesini denemeyi planlıyorum bakalım.
o site beni baya sardı.diyetin mantıgını güzel ve ayrıntılı acıklamış.cok yararlı bilgiler var.baya takipçisi de var kadının.tebrik ettim valla.kadın doğal ürünler tüketmek icin deli gibi caba harcıyor.özendim valla ne diyeyim.
füsuncum tebrikler yine süpersinnn...
tülünnn resimlerini gördüm eklicem seniii çanta da saolasın aldım ağzımın payını
nilgüncüm sende valiz işine girmişin ne güldüm yaaa...
canım karbon zor iş ve insan yemediği şeyi bile canı istiyor gel sen az öz mantığıyla herşeyden ye sporunu da yap.....
gülüm dün öyle oldu ama olsun.bu hafta daha çok düşmüş oluruzzzzbenim gülümm yapmaz kaçamak. 1 er kaşık yersin canımmmm..gecen güzel geçsinnnn
kaçamak , prenses şişlik falanmı var acaba canımmm
canımmmm teşekkürler gördün demek.hemen bakam faceeemeşhur ablamıda görmüşsündür
sende 300 gr da olsa vermişsin canım maşallah. eğer karbon seni çok zorluyosa yapma bence. çünkü aklında bişeyler kalınca daha çok yemek istersin.bozarsanda fazlaca geri döner.
tü tüüü maşallaaaahhhh
canımmm ekel ekle mutlu olurum çok. çantada iyiliğin için yoksa kıyarmıyım sanaaa
canım hemeeenn kabul etttiiimmmm saolllll.
bugunkü menüm:
uyanınca 1 yk yoğurt içine / çörek otu/keten tohumu
sabah : 1,5 denge ekmek / 4 çatal kıymalı yumurta / dom.sal.maydanoz / lopr ve beyaz peynir / 2 kupa ç,ay
ara :yok
öğle : 2 servis k. mantar sote / salata
ara :1 yk kadar mısır
akşam: ızgara tavasında yağsız 4 uskumru / salata
ara: armut yemeyi düşünüyorum
1 lt iksir
1 lt suya tamamlıycam inşallahhh
sporumu yazmayı unuttum
spor : leslie 3 mil exprees 50 dak + 100 twist
sabah incir ve activia kayısılı
sonra 3 mil leslie
kahvaltı-öğle
2 dilim ekmek
pir parça sucuklu yumurta
zeytin peynir ve salata
ara: meyve suyu taze
akşam 5 köfte salata bir dilim de ekmek
pir parça kakolou tatlı
2lt su yeşil çay
nilgüncümm hayatım bak eger seni sebzesizlik zorluyorsa
şöyle yapabilirisn yemekleirn yanına salata eklee
akşamda etli tavuklu,yumurtalı bir yemek ye
günde 1 porsiyonda meyve eklee
kendinii kasmana gerek yokkk
sabah
1 dilim ekmek
2 zeytin
yarım domates
1 haşlanmış yumurta
ara
1 siyah erik
öğle
1 dilim kek
birazcık patates salatası
1 lokma kabak tatlısı
ara
1 siyah erik
yarım armut
akşam
az salata
1 bardak ayran (eşim ve kızım pide söylediler bende öğleyi telafi etmek için onların kalan salatasını yedim ve ayranından içtim)
ara
1 cennet elması
1 siyah erik
3 litre su
1 yaseminli yeşil çay
1 kayısılı form çayı
spor maalesef yok misafirim vardı öğleden sonra ve malum cumartesi temizliği ve misafir hazırlığı şimdi de canım sıkkın ve hiç bişi yapmak istemiyorummmmm....
ortim banu doğru söylüyor 50 karbona kadar yolu var bunun sabah ekmek yeme
mesela sabah
kaşarlı* sosisli *sucuklu *omlet
yarım domates
zeytin
öğle haşlanmış tavuk ve az tavuk suyu çorba gibi limon sık baharat at ve ayran( ben yapmıştım çokta güzel oluyorr........)
akşam da ızgara balık* tavuk* et birde salata
bir meyve ye istediğin
birde salatalık ye arada bildiğim karbonu az.....
çok canın isterse patlıcan kabak aralara sebze koy
selam kızlar
dün evde kalmadık bugün geldim odalarda değişiklikler yaptım. kociş mesaideydi bugün.
koltukların yerlerni değiştirdim belim kopuyor şuan(
kocama söyleseydim değiştirelim diye "ne gerek var" der biliyorum değişiklikleri sevmiyor akşam görünce güzel olmuş demesini beklerken ben o koltuğu orda istemem diyor( sinir buhranı yaşattı bu akşam bana yani kavga ettik.
nilgünnn adım özlem değil adım deniz:))
topikte iki deniz var yani
geçen haftaki 300 gram şokundan sonra cuma gününden beri resmen ölüm diyeti yapıyorum
iki gündür bol su domates salatalık yoğurt elma. tüm gün bunları yedim. yarında tavuk ve yeşillik alıcam marketten öğlenleri tavuk haşlama akşamları bol salata sebze haşlama ve inş. bol spor. haftaya 1500 gitmeliiiiii
şimdi geçmişi okuyacağım uykuya dayanabildiğim kadar
kızlar çoooooook yoruldum ablamlar annemler babaannem hepberaberdik bu akşam anca mutfağa topladım buaya geldim kızlar ama bu akşam biraz kaçırdım annemler köyden geldiler bu akşam bizim köyün helvası meşürdür ondan yedim yemekten sonra kötü oldu o yorgunluktan sporumuda yapamadım.. nese kötü de olsa menümü yazayım.
bir kupa yeşil çay taçınlı
kahvaltı=iiki dilim ekmekle kaşalı domatesli tost-salatalık
öğlen=3 çorba kaşığı buğday çorbası-yarım tabak etli mantar-bir dilim ekmek-salata
akşam=yarım kanıyarık-bi çorba kaşığı pilav-salata-yarım dilim ekmek
işte bombalar geliyor
çayın yanında leblebi ve ordunun meşhur cevizli helvası sonuncusu kötü oldu yüüyüşde yapmadım yandımben yandımyaın tartı bana artı göstermez inşalllah...iyi geceler kızlar
Canım boyum 1.77,bu yüzden avantajlı sayılırım ama dezavantajı da var kilo aldıkça devleşiyorum resmen.Evet burayı iyiki buldum,tek başıma irademe söz geçiremezdim.Amin canım inşallah hayırlı zamanda olur bebekte.
teşekkür ederim canım çok mutlu oldum:90:fazlalıklarımı verip eski fit görünümüme geri dönebilirim inşallah
Sağol canım nasıl moral buldum anlatamamçünkü özellikle son 2 gündür fena takmış durumdayım kilolarıma.Hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah
Tülaycım çantalar kendime getirdi beni bugün düzelttim menülerimi birazdan yazacağım umarım toparlamışımdır.Kriz anıma geldi diye saçma bir bahane uydurmayacağım ve çantaları hakettimboyum 1.77 canım,zayıflayınca daha çok ortaya çıkıyor boyum böyle kendimi dev gibi hissediyorum çünkü eşimle aynı boydayız ve benden 8 kilo kadar zayıf sizinle birlikte o eski halime döneceğim inşallah,zferi birlikte kutlayacağız
Teşekkür ederim canım amin inşallah Rabbim herkese sağlıklısını versin
Nilgüncüm ben o raconu bile aştım biliyorum ve bugün,dün giden 700 gr yerine 500 gr eklendiğini görünce daha çok utandım ve ilk çantamı da yedim
nasılsınızz kızlarrrr:80::80:
nilgüncüm söyle canım bir kadının canı neye sıkkın olur sence???????????
Kızlar dünkü rezil menümden sonra bugün toparlandım sanıyorum
sabah:ballı limonlu ılık su,1 dl kepek ekmeği,1 yumurta,3 dl domates,4 küp eski kaşar,1 fincan şekersiz çay
ara:1 şeftali
öğle:3yk bamya yemeği,1 porsiyon salata,2 kaşık yoğurt
ara:7 adet badem,1 bardak süt
akşam:4 adet ızgara köfte,1 porsiyon salata,1 bardak ayran
ara:1 adet elma
3 fincan limonlu yeşil çay
3 lt su
5 mil lessli,öldüm öldüm dirildim yaparken
eşime de çok sinirlendim bugün.Sabah tartıda +500 fazla çıktım,ona da söylendim tabi alma artık eve çikolata diye,Sen iradesizsen ben ne yapabilirim dedibir kere bozdun diyeti bir daha toparlayamazsın bir defa verdin o kiloları bu defa artık zor dedi bende,zaten verecektim ama artık iş inada bindi,diyetten sıkıldığım zamanlarda bu sözlerin aklıma gelecek ve daha çok azmedeceğim dedim,20 kiloyu vereyim de utansın söylediklerinden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?