selammm
ameliyat günümüz belli oldu haftaya salı 18 mayıs
akşama kendime köz patlıcan salatası yapayım dedim . ama merakımdan kalorisine bakarken bunları buldum.
1 patlıcan 28 kalori
değeri düşük bir besin olan patlıcanda A, C ve B vitaminleri ile kalsiyum, fosfor ve demir mineralleri bulunur.
Patlıcanın Faydaları: Sinirleri yatıştırır ve tansiyonu düşürür. Kalp çarpıntısını giderir. Bağırsakları yumuşatır ve idrar söktürür. Kandaki kolesterol seviyesini düşürür ve damar tıkanıklığına iyi gelir. Kansızlığı giderir. Karaciğerin ve pankreasın çalışmasını düzenler. Böbrek ağrılarını ve yanmasını azaltır. Basura iyi gelir. Kilo vermeye yardımcı olur.
patlıcan, A vitamini ve fosfor deposu olarak bilinmekte. Ciltteki kırışıklıkların belirmesini geciktirirken, strese, yaşlanmaya ve zihinsel sorunlara karşı da oldukça etkili oluyor. Bunun yanında, damarları yüksek kolestrolün yarattığı etkilerden de koruyor; çünkü içinde istemsiz kas kasılmalarını önleyen maddeler bulunuyor. Kalbin ritmini ayarlayıcı özelliği var. Yüksek oranda lif içeriyor ve hazımsızlığa iyi geliyor. Düşük kalorili diyetlerde rahatlıkla tüketilebiliyor.
Dikkat! Olgunlaşmamış patlıcanda solanin denen bir madde bulunmakta. Patlıcanı pişmeden tüketmek, bu madde nedeniyle zehirlenmelere yol açmakta. Ancak patlıcanı pişirdiğinizde, bu maddenin parçalanarak yok olmasına sebep oluyorsunuz.
100 gram patlıcandaki besin değerleri:
- 24 kalori
- 5.5 gr protein
- 0 karbonhidrat
- 2 gr kolestrol
- 1 gr yağ
heşle karbonhidrata sıfır diyoooooo..
selammm
doğru söylüyorsunn, bayramda 78 olan hedefimin neresindne yakalarsam kar diyeceğimm artık
gelsin valla ben hakettim yazmaya bile utanıyorumm ama benimk i artık yuzsuzluk olduuu
, evet derya gercekten eline koluna sağlıkkk
amin aminnn kazalara hastalara acil sifalar diliyorummmmm bende bu vesileyle
ya bu beni cok motive etti sağolasın arkadasımmmm, geleceğiz değil mi, önceden derdim ki bir 5 kilo versem baska birsey istemiycem
oluyormus demekk i hemde hic zorlanmadan oldu bu 10 kilo arkadaslar gercekten hic anlamadım bıkmadım yorulmadım keyifli oldu
ben sadece su 78 e gitme hedefimi gerceklestiremiyorum diye uzuluyorum
ama bu 10 kiloyu tabii mevcut kilo da cok fazla oldugu icin kolay verdim tık tık tık gittiler
ama topikte cok az kisi galiba sadece 3kisiyiz, 8 li rakamlarda olan bende ucundan kıyısından olsa 79u bir görsem diyorummm
ya tülin allah beni ne yapmasın neyse bir sey yapmasın diyyimm de
işyerinde motivasyon kahvaltısı vardım motive olduk gercekten de bu arada
su örekleri gezegeninin içine düşmüş gibiydik, yanında cayalr dom.sal. envai çeşit tuzlu
bende ıspanaklı su böreğini gözüme kestirdim :95:
ama öğlen ne yaptım tülincimm
yalnızca yağsız tuzsuz yeşillik ve beyaz peynir tükettimm
aksama da bir sey yemeyi dusunmuyorum meyve yerim artık diye planlıyorum
en azından toparlamıs olayım biraz
bu arada senin ayran corbasını annem biizm akrabalar arasında meshur ettim tüm sülale ayran corbası yapıyor bu aralar
durun o oyle hergun yenmez diyorum ama kimse beni dinlemiyor
cok hoslarına gitmis
surekl,i tuketiyorlarmıs
artık haklarında hayırlısı ben uyardım am nafilee
Canım suyu ve sporu aksatmamaya çalışıyorum artık ve kendimi daha hafif hissediyorum spor yapınca.Tabi psikolojik olarakhu huuuuu günayyyddddııııınnnnnn... açtım kızlar dükkanı gelinnnnnnnnnnnnnn
canım denge ekmeğin 1 dilimi 39 kalori. ve tam bugdaydan yapılıyo içinde diyet lifide var yazıyo.ondan aldım ama tadı hafif tatlı geliyo bana. bitine yine döncem diğerlerine bi dene istersen.
canım harika menüüüüüsuyun çayın sporunda nazarlıkkkkk eşini utandırcaz artık hakettmmmmiiiişşşş b nimkinde de böyle laflar çok canım
hay ağzını öpeyimmmm..bende de var o modeldennn
banucum işaret parmağındaki yüzüğe ve siyah taşlı kolyeye bayıldım
Filizcim başın sağ olsun.Rabbim nur içinde yatırsın babacığını inşallah.Artık kilolarımı takmamaya çalışacağım çünkü sizlerle birlikte üstesinden geleceğim eminim artık.baktımda meydan bana kalmış, topikte kimse yok
babamın ölüm yıldönümü olduğu için dünden beri çok duygusaldım :85: şimdi daha iyiyim
evet canım moral önemli bende rahatlamak için zaman zaman zaman ağlıyorum beni kendime getiriyor
beyzacım kendini herşeydende yoksun bırakma bulguru rahatlıkla yiyebilirsin abartmadan.. makarna kepekli pirinçte esmer ve haşlama olarak yapabilirsin sebze yemeklerinide yağsız yaparsan sağlıklı beslenerek kilonda kurtulursun. ben hala kahvaltıda 2 di. ekmek yerim, yumurta olursa 1 di. yiyorum, sende kendine göre bi düzen yaparsın
fatmacım paylaşım ve takip çok önemli sana yapılan yorumlarıda dikkate alırsan başarılı olursun...
füsuncum tebrik edrim
ilknur moral bulmana sevindim kiloyuda takma rahat ol çok takınca gitmiyor bu illet...
canım her tartı sonucunu söyleme eşine bırak zayıflayınca kendisi fark etsin böylesi daha motive edici oluyor ve eminim eşini utandıracaksın
ayşecim malesef hepsi aynı fabrikanın ürünü gibi
afiyet olsun söylede yerimizede yesin...
takılarda çok güzel ençokta sondan ikinci kolyeni beğendim arkadaşlarda söylemiş, canım kayranın durumu bellimi yani ameliyat günü...
seni hırslandırmaları çok güzel olmuş.. seninde öyle incecik olmana az kaldı canım
ortime tebrik edrim
hoşgeldin canımben filiz. hepimiz aynı şeyleri yaşadık ve şimdi doğru yolda azimle ilerliyoruz
Tülincim pudinglerin kalorisi daha az olablir diye düşünüyorum çünkü diyetisyene gittiğim zamanlarda haftada 3 porsiyona kadar izin vermişti.Paylaşımların için teşekkürler canımcanım ben sen kek diyince baktım nette buldugum bikaç bilgiyi paylaşayım:
BİR DİLİM KEK DEYİP GEÇMEYİN
Bir dilim kekten yaklaşık 200 kalori aldığınızı düşünün. Bu kaloriyi yakmak için neler yapmanız gerektiğine bakalım:
- 1 saat tempolu yürüyüş.
- Yarım saat merdiven çıkmak.
- 1 saat süpürge ile ev temizliği. Eğer bu bir dilim keki yedikten aldığınız kaloriyi yakacak bir aktivitede bulunmuyorsanız 200 kalori haneye yazılmış olacak ve baskülde kilo olarak karşınıza çıkacaktır.
İŞTE HESAPLAMANIZ İÇİN BİRKAÇ KALORİ BİLGİSİ
- 1 dilim baklava: 140 kalori
- 3 adet tulumba tatlısı: 180 kalori
- 1 dilim kremalı pasta: 450 kalori
- 1 dilim börek: 150 kalori
- Çay: Günde 100, haftada 700, ayda 2800 kalori
bide şunu buldum:
Pandispanya (1 dilim) . .150 kaloriÜzümlü kek (1 dilim) 200 kaloriÇikolatalı kek (1 dilim) .225 kaloriÜstü bademli meyveli kek (1 dilim) .250 kaloriPonçik(l adet) 350 kaloriPasta (kremalı 1 adet) ..450 kaloriPasta (çikolatalı 1 adet) .550 kaloriPötifur (1 adet) 150 kaloriÇikolatalı bisküvi (1 adet) 100 kaloriHindistan cevizli bisküvi (1 adet) . .100 kaloriBaton sale (1 adet) .40 kalori
Tatlılar
Dondurmalı Çikolatalı Kek
1 Dilim
275
Çilekli Kek
1 Dilim
300
Çikolatalı Dondurma
Yarım Kase
150
Şerbet
Yarım Kase
135
Elmalı Pay
1 Dilim
300
Kabak Tatlısı
1 Dilim
240
Çikolatalı Puding
Yarım Kase
200
Vanilyalı Puding
Yarım Kase
140
ama ben pudinglerin kalorisine inanamadım.gerçekmi acaba
Canım ellerine sağlık,listeye 2 hafta bildirim yaptığımız zman giriyoruz değil miYazıyor yazıyor, kimin kaç kilo verdiğini yazıyor gel vatandaş geeeeellll
Aylardan sonra ilk defa listede bu kadar yüksekteyim, çok çok çok mutluyum
Sevdamcee tebrikler
Canım çok geçmiş olsun.Allah korumuş çok şükür.canım liste çok güzel olmuş eline sağlıkkkkkk ayrıca verdiğin kilo için tebrik ederimm
kilo veren diğer arkadaşlarımıda kocaman öptümmm
kızlar hepinizin hamburger konusundaki yorumlarınızı okudum ve çok teşekkür ederim dikkate alıcammm
size bahsetmişdim bir bürom var orda çalışıyorum mali müşavirlik yanımdaki kız çıktı yeni eleman geldi yeni olduğu için işlerde çogunluklatekrar kontrol etmem gerekiyor elimden geldiğince gircem ama sizleride çok özliyorummm kusruma bakmayın canlar
hafta sonu sapıttım demiştim menüleri yazmaya lüzüm bile yok berbatttt
ama tunam kek istedi birlikte yaptık yemedimmmmm
akşam yemeğide yemedi meyve ve bir kaç badem ile geçitirdimmm umarım telafi etmişimdir.....
bu arada kocacım dün az kasın bir trqfik kazası yapıyormuşşş zaten o evden çıktı bir sıkıntı oturdu içime dua falan ettim sonra akşam geldi kayınvalidemleri almıştı onlar anlattı kurban kescez dedi kıl payı atlatmışlar hatalı sollama yapmış bizimki allahımsana şükür bişe olamamışşşş
sizleri kucaklıyorummm akşama görüşürüzzzzz
:92::92::92::92::92::94::94:
Patlıcan közlemesine bayılırım,kalorisi daha çok mutlu etti beniakşama kendime köz patlıcan salatası yapayım dedim . ama merakımdan kalorisine bakarken bunları buldum.
1 patlıcan 28 kalori
değeri düşük bir besin olan patlıcanda A, C ve B vitaminleri ile kalsiyum, fosfor ve demir mineralleri bulunur.
Patlıcanın Faydaları: Sinirleri yatıştırır ve tansiyonu düşürür. Kalp çarpıntısını giderir. Bağırsakları yumuşatır ve idrar söktürür. Kandaki kolesterol seviyesini düşürür ve damar tıkanıklığına iyi gelir. Kansızlığı giderir. Karaciğerin ve pankreasın çalışmasını düzenler. Böbrek ağrılarını ve yanmasını azaltır. Basura iyi gelir. Kilo vermeye yardımcı olur.
patlıcan, A vitamini ve fosfor deposu olarak bilinmekte. Ciltteki kırışıklıkların belirmesini geciktirirken, strese, yaşlanmaya ve zihinsel sorunlara karşı da oldukça etkili oluyor. Bunun yanında, damarları yüksek kolestrolün yarattığı etkilerden de koruyor; çünkü içinde istemsiz kas kasılmalarını önleyen maddeler bulunuyor. Kalbin ritmini ayarlayıcı özelliği var. Yüksek oranda lif içeriyor ve hazımsızlığa iyi geliyor. Düşük kalorili diyetlerde rahatlıkla tüketilebiliyor.
Dikkat! Olgunlaşmamış patlıcanda solanin denen bir madde bulunmakta. Patlıcanı pişmeden tüketmek, bu madde nedeniyle zehirlenmelere yol açmakta. Ancak patlıcanı pişirdiğinizde, bu maddenin parçalanarak yok olmasına sebep oluyorsunuz.
- 24 kalori
- 5.5 gr protein
- 0 karbonhidrat
- 2 gr kolestrol
- 1 gr yağ
Banucum hayırlısıyla atlatacaksınız inşallah.Tekrar çok geçmiş olsunselammm
slm herkese malesef bizim 24 eylülde kıyametimiz koptu yüregimize cok derin bir yara acıldı acımız cok büyük birtanecik kardeşimi katbettik yaram cok derin care yok ne yapsak herşey yaramı knatıyor malesef kızlar inanın hem yazıyorum hem aglıyorum cok zor cok
Selma Ablacimm Valla Okurken Nutkum Tutuldu Inan ,
Ba$in Sagolsun Ablacim Karde$inin Mekani Cennet Olsun (AMiN) ..
Allahim Geride Kalanlara Sabir Versin , Cok Zor Bir Durum Gercekten..
Ne Desek Bo$ Böyle Bir Durumda
selmacım çok üzüldüm cnm benim ağla tabi açılırsın iyi gelir bazen ağlamak ama inan ölüm kendisinden kaçılamayacak bir hakikat ölen gidiyo sen yaşıyorsun senin hayatın devam ediyor çok yıpratma kendini rabbim kardeşine ahirette hayırlı bir mekan cennet bahçelerinden bir bahçe versin inş....çok üzüldüm inan acını anlayamam ama paylaşıyorum rabbim acınızı hafifletsin...seni incitmezsse eğer sorayım neden öldü kadeşin ?
canım 18 ekim dicektin demi,mayısa çok var daha ,haftaya yazdığın için öyle anladım ama 1 hafta göz açıp kapayana geçer canım,bu sürede sıkılma çocuklara yansımasın,tez zamanda kurtulucak bi derttten,keyfi günler yakında ,paşama kocaman öpücükler ve gönülden dualar canım...selammm
çok severim canım ,doyasıya yiyebilirim demek ki sorun yok :)akşama kendime köz patlıcan salatası yapayım dedim . ama merakımdan kalorisine bakarken bunları buldum.
1 patlıcan 28 kalori
- 24 kalori
- 5.5 gr protein
- 0 karbonhidrat
- 2 gr kolestrol
- 1 gr yağ
slm herkese malesef bizim 24 eylülde kıyametimiz koptu yüregimize cok derin bir yara acıldı acımız cok büyük birtanecik kardeşimi katbettik yaram cok derin care yok ne yapsak herşey yaramı knatıyor malesef kızlar inanın hem yazıyorum hem aglıyorum cok zor cok
canım 18 ekim dicektin demi,mayısa çok var daha ,haftaya yazdığın için öyle anladım ama 1 hafta göz açıp kapayana geçer canım,bu sürede sıkılma çocuklara yansımasın,tez zamanda kurtulucak bi derttten,keyfi günler yakında ,paşama kocaman öpücükler ve gönülden dualar canım...
çok severim canım ,doyasıya yiyebilirim demek ki sorun yok :)
ablacım canım benim okurken ayy diye bağırmışım farkında olmadan,nasıl bir acıdır .Allah rahmet eylesin,günahlarını affetsin.....çok acı çokkk ,ne denir bilmiyorum ...off bütün tadım kaçtı,gerçekten içim sızladı...Allah evlat acısı göstermesin,ailene tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum..Ağlama ablam nolur,bende bir ablayım benimde erkek kardeşim var...Allah acısını göstermesin....çok çok üzgünüm,metanetini koru ablam...dua ile.....
sagolun kızlar gercekten cok zor kendimde gegilim rabbim kimseye vermesin böyle acı resmen yıkıldık dayanılır şey degil kardeşim 33 yaşındaydı ögretmendi malesef intihar etti acıların en acısı dayanılmaz bir şey kelimeler malesef yatersiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?