Allah!a sığın,ona dua et affetsin onu,ben düşündükçe çıldırıyorum...seni düşünemiyorum,kuş olsam uçsam yanına gelsem,ah ablam ölümün beteri yok korusun allah dicem ama allah evlat vermesin....sağlarsa anacığına-babacığına sabır versin..beni anlıyorsun degilmi kareş demek insanın canı demek canından bir parca demek nasıl dayanılır bu acıya bilmiyorum cocugum gibiydi
Başınız sağ olsun.Allah rahmet eylesin.Çok zor bir durum sizi anlayabiliyorum,10 yıl önce bir abim şehit oldu benim de.Kardeş acısı bambaşka.Allah geride kalanlara sabır versin inşallah.Çok üzüldüm
slm herkese malesef bizim 24 eylülde kıyametimiz koptu yüregimize cok derin bir yara acıldı acımız cok büyük birtanecik kardeşimi katbettik yaram cok derin care yok ne yapsak herşey yaramı knatıyor malesef kızlar inanın hem yazıyorum hem aglıyorum cok zor cok
baktımda meydan bana kalmış, topikte kimse yok
babamın ölüm yıldönümü olduğu için dünden beri çok duygusaldım :85: şimdi daha iyiyim
evet canım moral önemli bende rahatlamak için zaman zaman zaman ağlıyorum beni kendime getiriyor
beyzacım kendini herşeydende yoksun bırakma bulguru rahatlıkla yiyebilirsin abartmadan.. makarna kepekli pirinçte esmer ve haşlama olarak yapabilirsin sebze yemeklerinide yağsız yaparsan sağlıklı beslenerek kilonda kurtulursun. ben hala kahvaltıda 2 di. ekmek yerim, yumurta olursa 1 di. yiyorum, sende kendine göre bi düzen yaparsın
fatmacım paylaşım ve takip çok önemli sana yapılan yorumlarıda dikkate alırsan başarılı olursun...
füsuncum tebrik edrim
ilknur moral bulmana sevindim kiloyuda takma rahat ol çok takınca gitmiyor bu illet...
canım her tartı sonucunu söyleme eşine bırak zayıflayınca kendisi fark etsin böylesi daha motive edici oluyor ve eminim eşini utandıracaksın
ayşecim malesef hepsi aynı fabrikanın ürünü gibi
afiyet olsun söylede yerimizede yesin...
takılarda çok güzel ençokta sondan ikinci kolyeni beğendim arkadaşlarda söylemiş, canım kayranın durumu bellimi yani ameliyat günü...
seni hırslandırmaları çok güzel olmuş.. seninde öyle incecik olmana az kaldı canım
ortime tebrik edrim
hoşgeldin canımben filiz. hepimiz aynı şeyleri yaşadık ve şimdi doğru yolda azimle ilerliyoruz
canın sağolsun.emeğine sağlık.suyu içebilmen ne kadar güzel..menün de güzel tabiki.
gel valla.istesen yaoarsın sen..
oooo süpersin.benim de ciddi bir spor geçmişim var ama vücudu yormamak adına önce 4. 5 la başlıyorum.yarım dk yürüyorum ve 5.5 a çıkıyorum.sonlara doğru 6 da yürüme yada 8 de koşma yapıyorum.ne kadar farklı şu metalar ya..sen vücudunu bilirisn canım.spor yap da..belki vücudun buna alıştı..
bir ayda 10 kilo mu..şaka mı bu?haftada 1 kilo vermek bile her baba yiğidin harcı değil.en ideali ayda 4 kilo..kilo vermek bu kadar kolay değil arkadaşım.ama düzeni tutturursan zor da değil.sen bize takıl sorularını sor.sağlıklı menüleri beraber paylaşalım.
nöbet deyince insan bir şey diyemiyor.canın sağolsun.sık sık tarçın çayı içsen belki nefsin daha körelir.sabahın köründe insan tabiki simit poğaça hayali kurar.çok normal.kaç kere çocuklarımı sabahın 3-4 -5 inde acile götürdüm.o saatte gelen hastaya sağlıklı karar verip ilaç yazmak kolay değil diye düşünüyorum.yaptığın işi düşününce boşver.nöbet sabahları senin kaçamak zamanın olsun.diğer zamanlar dikkat edersin.
inşallah nöbetin iyi geçmiştir.
yazmayayım diyorum ama yazacağım.kızlar ben nasıl bir insanım bilemiyorum ya.hayır yazıp beni teselli edein diye değil.sadece içimden yazmak geldi.sabah yani şimdi sizi okurken ne geldi aklıma.ben tatilden eve 30 temmuzda geldim.1 ağustos de yuvarlak.2 ay 10 gün geçti.geldiğimde 79.8 dim şimdi 80.5 um.700 gr artıdayım..yani koskoca 2 ayda 1 kilo verememişim.bu ne acı bir şey ya..
dün ders için materyal hazırlarken*ki gece 12 ye kadar hazırladım ara ara size takıldım-karton kestim yapıştrdım vs.yani kızlar 9.30 da yattı ve ben tam 2.5 saat krtonlarla uğraştım.dersim mesleğim konusunda uyku yorgunluk dinlemeyen ben diyet ve spor konusunda aynı kararlılığı göstermiyorum.
ne demek ya..2 ayda 1 kilo bile verememek..çok koydu bana.diyeceksin biz bu 2 ayda seni sürekli uyardık ama.haklısınız ama ne beni harekete geçiriyor ben neyden anlıyorum bilemedim.
sakın beni teselli etmeyin.lütfen.aksine haklısın deyip bi azarlayında kendime geleyim..
artık giyineyim öpüyorum hepinizi...
geçmiş olsun canımcanım liste çok güzel olmuş eline sağlıkkkkkk ayrıca verdiğin kilo için tebrik ederimm
kilo veren diğer arkadaşlarımıda kocaman öptümmm
kızlar hepinizin hamburger konusundaki yorumlarınızı okudum ve çok teşekkür ederim dikkate alıcammm
size bahsetmişdim bir bürom var orda çalışıyorum mali müşavirlik yanımdaki kız çıktı yeni eleman geldi yeni olduğu için işlerde çogunluklatekrar kontrol etmem gerekiyor elimden geldiğince gircem ama sizleride çok özliyorummm kusruma bakmayın canlar
hafta sonu sapıttım demiştim menüleri yazmaya lüzüm bile yok berbatttt
ama tunam kek istedi birlikte yaptık yemedimmmmm
akşam yemeğide yemedi meyve ve bir kaç badem ile geçitirdimmm umarım telafi etmişimdir.....
bu arada kocacım dün az kasın bir trqfik kazası yapıyormuşşş zaten o evden çıktı bir sıkıntı oturdu içime dua falan ettim sonra akşam geldi kayınvalidemleri almıştı onlar anlattı kurban kescez dedi kıl payı atlatmışlar hatalı sollama yapmış bizimki allahımsana şükür bişe olamamışşşş
sizleri kucaklıyorummm akşama görüşürüzzzzz
:92::92::92::92::92::94::94:
selammm
ameliyat günümüz belli oldu haftaya salı 18 mayıs
akşama kendime köz patlıcan salatası yapayım dedim . ama merakımdan kalorisine bakarken bunları buldum.
1 patlıcan 28 kalori
değeri düşük bir besin olan patlıcanda A, C ve B vitaminleri ile kalsiyum, fosfor ve demir mineralleri bulunur.
Patlıcanın Faydaları: Sinirleri yatıştırır ve tansiyonu düşürür. Kalp çarpıntısını giderir. Bağırsakları yumuşatır ve idrar söktürür. Kandaki kolesterol seviyesini düşürür ve damar tıkanıklığına iyi gelir. Kansızlığı giderir. Karaciğerin ve pankreasın çalışmasını düzenler. Böbrek ağrılarını ve yanmasını azaltır. Basura iyi gelir. Kilo vermeye yardımcı olur.
patlıcan, A vitamini ve fosfor deposu olarak bilinmekte. Ciltteki kırışıklıkların belirmesini geciktirirken, strese, yaşlanmaya ve zihinsel sorunlara karşı da oldukça etkili oluyor. Bunun yanında, damarları yüksek kolestrolün yarattığı etkilerden de koruyor; çünkü içinde istemsiz kas kasılmalarını önleyen maddeler bulunuyor. Kalbin ritmini ayarlayıcı özelliği var. Yüksek oranda lif içeriyor ve hazımsızlığa iyi geliyor. Düşük kalorili diyetlerde rahatlıkla tüketilebiliyor.
Dikkat! Olgunlaşmamış patlıcanda solanin denen bir madde bulunmakta. Patlıcanı pişmeden tüketmek, bu madde nedeniyle zehirlenmelere yol açmakta. Ancak patlıcanı pişirdiğinizde, bu maddenin parçalanarak yok olmasına sebep oluyorsunuz.
100 gram patlıcandaki besin değerleri:
- 24 kalori
- 5.5 gr protein
- 0 karbonhidrat
- 2 gr kolestrol
- 1 gr yağ
heşle karbonhidrata sıfır diyoooooo..
selma ablacım başın sağolsun. mekanı cennet olsun inşallah. böyle zamanlarda ne dense kelimeler yetersiz kalıyor ablam. Allah sabır versinslm herkese malesef bizim 24 eylülde kıyametimiz koptu yüregimize cok derin bir yara acıldı acımız cok büyük birtanecik kardeşimi katbettik yaram cok derin care yok ne yapsak herşey yaramı knatıyor malesef kızlar inanın hem yazıyorum hem aglıyorum cok zor cok
slm herkese malesef bizim 24 eylülde kıyametimiz koptu yüregimize cok derin bir yara acıldı acımız cok büyük birtanecik kardeşimi katbettik yaram cok derin care yok ne yapsak herşey yaramı knatıyor malesef kızlar inanın hem yazıyorum hem aglıyorum cok zor cok
canımm saol eminim bende çok severim onları. oturur yeriz çorbalarımızı artık bizde karışma diye sana kızarızzz. akşamıda ihmal etme canım..ya ne kadar sekersinnn :)
bizimkiler bayılır sana kesinnnnn
tamam peki aksam cok hafif bir seyler yerim o zaman
canım diyetisyen seni daha iyi bilgilendirir ama vücut bazen sinyalleri verir ve durur zannederiz. sakın listeni bozma. şu an yapacağın kaçamaklar artı çıkmana sebep olacak moralini bozacaktır. büyük ihtimalle kalorini azaltıp yeni bir liste verecektir canım.ihmal etme git mutlaka.bir ay oldu anca diyete başlayalı 1600 kk diyet listemle 4 bazende 4 kusur kilo verdim ama 2 haftadır gram dahi vermedim neden acaba fikri olan var mı ? yarın tekrar diyetisyene gidicem bakalım ne diyecek ...
ayyy bizdenmi öğrendin ne mutlluuuuu oldum..çok haklısın canım harika bi yemek. patlıcan yoksa kabak rendele 5 dk kadar yağsız tavada kavur dök yoğurdu yeee ohhhh yemek hazırrrsüpermiş canım ben bayılırım sizden öğrendim sebze yemeği yapamdıysam hemen 2 patlıcanı közle bide kırmızı biber ohhh mis gibi akşam yemeğiii dimi yani
canım bencede pudingler daha az olmalı ama en güvenilir bunu buldum.Canım suyu ve sporu aksatmamaya çalışıyorum artık ve kendimi daha hafif hissediyorum spor yapınca.Tabi psikolojik olarakutanacak canım inşallah zaten o bu şekilde yemeğe devam ederse benden beter olacak
Tülincim pudinglerin kalorisi daha az olablir diye düşünüyorum çünkü diyetisyene gittiğim zamanlarda haftada 3 porsiyona kadar izin vermişti.Paylaşımların için teşekkürler canım
Patlıcan közlemesine bayılırım,kalorisi daha çok mutlu etti beni
canım menülerim güzel.misafirlerin olmasına ragmen tutmuşsun kendini. sabahta simitini yarım yemişsin. suyun çayın sporun harikaaaa. canım sporla ilgilideKızlar dün akşam misafirlerim vardı menümü yazamadım
pazar günü:
sabah:ballı,limonlu ılık su,yarım simit,1 kk ezine peyniri,4 dl domates,1 fincan şekersiz çay
ara:1 şeftali
öğle:1 kase tarhana çorbası,3 yk taze fasülye,2 kaşık yoğurt
ara: 1 avuç leblebi,1 fincan lift-aktif
akşam:1 kase mercimek çorbası,2 kk kadar beşamel soslu krepli tavuk,1yk yoğurtlu patates-havuç salatası
3 lt su
3 kupa limonlu yeşil çay
5 mil lessli
misafirlerime bir sürü yemek ve meze hazırladım ama ben sadece bunları yedim,irademe hayran kaldım
bugün
sabah:ballı,limonlu ılık su,1 dl tb ekmeği,3 dl domates,4 küp tulum peyniri,3 ceviz,3 adet yeşil biber,1 tane yeşil zeytin
ara:1 kuru kayısı
öğle:5 adet ızgara köfte,1 bardak ayran,6-7 adet patates kızartması,2 çatal pirinç pilavı,3 çatal mevsim salata,ince 1 dilim salatalık turşusu (öğlen dışarda yedim o yüzden menü böyle oldu)
akşam:1 kase nesfit yiyeceğim ki öğlen yediğim patates ve pilavı telafi edeyim
ara: 1 şeftali yerim diye düşünüyorum
3lt suyumu tamamlayacağım şimdiye kadar 2 lt oldu
3 kupa limonlu yeşil çayımı içtim
5 mil lessli yapacağım uyumadan önce
Kızlar sporu akşam mı yoksa sabah mı yapmak daha faydalıdır :26:
canımmm ruhu şad olsunnn. başın saolsunnnnnn....Başınız sağ olsun.Allah rahmet eylesin.Çok zor bir durum sizi anlayabiliyorum,10 yıl önce bir abim şehit oldu benim de.Kardeş acısı bambaşka.Allah geride kalanlara sabır versin inşallah.Çok üzüldüm
canım ruhları şad olsun. ailesinin ve sizlerin başı saolsunnnİlknur'cum şehit acısıda başka bir acıdır,ben 2 kuzenimi şehit verdim hele birinin sadece giysilerini defnedebildik ,çok acıydı..Allah onların şehadetinin gölgesine sığınmamızı nasip etsin...
[
tülincim neredeyse günaşırı patlıcan közlüyorum bazen sade bazen de 1-2 kaşık yoğurtla karıştırıp yiyiyorum. kalorisinin düşük olduğunu biliyordum ama bu kadar düşük olduğunu bilmiyordumkayısının kalorisi de işe yaradı. nereden bakıyorsun kalorilere
]
Canım ellerine sağlık,listeye 2 hafta bildirim yaptığımız zman giriyoruz değil mi
sagolun kızlar gercekten cok zor kendimde gegilim rabbim kimseye vermesin böyle acı resmen yıkıldık dayanılır şey degil kardeşim 33 yaşındaydı ögretmendi malesef intihar etti acıların en acısı dayanılmaz bir şey kelimeler malesef yatersiz
evde nasıl közlüyorssunuz patlıcanı kolay bi yolu var mı?
canım bende ocaküstü közmatik diye bişey var. azsa onda közlüyorum.yada teflon tavadada olur.çoksa fırına yağlı kağıt üzerine delikler atıp koyuyorum arada çevirerek közlüyorum. bazı şehirlerde fırınlarada veriliyor ve onun tadı bambaşka oluyor.fırın poşetine koyanda var canım.evde nasıl közlüyorssunuz patlıcanı kolay bi yolu var mı?
merhaba arkadşlar.2 gündür giremedim.
ben zaten gergin ve mutsuzum ben gelmeden ruhumun buhranı gelmiş buraya
menülerimi yazayım önce.
dün kü menüm:
ama regl dönemine girdim.tam anlamıyla olamadım.benim yazdan beri cok düzensiz 30 günde bir 40 günde bir oluyorum.hatta tam olamıyorum.10 gün felan karnım göğüslerim şiş ve agrılı şekilde geziyorum.sanırım doktora gidicem.
şu an o kadar gerginimki dokunsalar ağlarım.zaten evdeki kızlara da söyledim şaka felan yapmayın bana nolur elimde olmadan kırarım sizi dedim.elim ayagım titriyor bulaşık yıkarken sürekli elimden düşürdüm birşeyleri.yürüyorum kapıya felan carpıyorum kolumu.anlamadım kendimi bugün.
bu arada yaptığım fındık ezmesi hakkında bilgi vereyim.80 gram tuzsuz kavrulmuş fındıgı rondodan gecirdim.iyice ezildiler.sonra tadına baka baka bal ekledim.sanırım 1 bucuk yemek kaşığı ya da daha fazla ayarlanıyor o.1 cay kaşığı zeytinyagı koydum tekrar ondodan gecirdim.arada kaşıkla alt üst ettim.sonra kendi kendime karar verdim ve 1 çay kaşığı kakao ekledim.tekrar rondodan gecirdim iyice karıştılar.ama fındıgın feci bir şekilde yağı çıktı.onu döktüm.ev yapımı nutella mı küçük kapaklı bir kaba aldım üzerine kagıt havlu bastırıp yagını iyice cektirdim.ertesi sabahta yarım dilim denge ekmegimin üzeirne sürüp afiyetle yedimfındık ezmesi oldugu için 2. aramda normalde yediğim 5 bademi yemedim dengelemek adına.sabahları canım cektiginde yemeyi düşünüyorum.sonucta karbon degeri cok fazla degil, doğal ve balla yapılmış.hatta bu bittiginde sıvı tatlandırıcı ile yapmayı denicem bakalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?