80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

İyi akşamlar kızlar
bugün nutkum tutulmuş durumda,bu acının tarifi yok
ateş düşen evlerin durumunu o kadar iyi biliyorum ki nefesim kesiliyor düşündükçe
Rabbim bize böyle günleri tekrar yaşatmasın,başka anneler,babalar,eşler,kardeşler yanmasın

bugün ağlamaktan hiçbirşey yiyemedim
sadece sabah yediğim 1 dl ekmek ve biraz peynir
migrenim de tuttu
şimdi gidip yatacağım

iyi akşamlar kızlar. nasılsınız.
bugun temizlige kalktım sonunda.
menümü yazıp çıkayım birazdaha işim var.
çay keyfi yaparken okurum sizi artık

ibugünkü menüm:

sabah/öglen:
2 t.bugday ekmegi
peynir
yarın domates
3 biber

gün boyu
1 sütlü kahve
10 fındık
1 yesil elma

akşam:
kıymalı kanıbahar (1 tabak)
1 kase yogurt

ara:
1 meyva yerim

selam kızlar,
haliyle tatsız bir gün. Acı çok büyük. haberleri seyretmeye yüreğim dayanmadı(
Allah ailelerine sabır versin.
böyle haberlerden sonra ne yazsam boş gibi geliyor. yazıp yazıp siliyorum.

gözün aydın deryacım, benimde kocam bu akşam dönüyor şuan yolda. ama haftaya tekrar gidicek.o gidince bütün düzenim bozuluyor.

sabah 7de bir yumurta ve bir elma
ara:yok maalesef
öglen:vişne suyu ve tost
ara:bir elma
ara:7 fındık 4 badem bir kayısı
aksam6 köfte büyüklüğünde kırmızı et kendi yağı ile pişmiş şekilde ve salat

grip oluyorum ve korktuğum başıma geliyor spor yapamayacağım...

Siz hiç şehit cenazesinde bulundunuz mu ?
Ben bulundum,o acıyı,o kemiklerine iliklerine kadar sinen acıyı yaşadım....

buda hakan nın resmi,diğeri güzel kızı ,babasını hiç görmedi ,baba ne demek bilmiyor ama şehit ne demek çok iyi biliyor..diğer resimde hakandan sonra ayaklanan köy halkı.

Biri kuzenim Nur'un kıymetli eşi hakan'dı....Hakan la nur çocukluk aşkıydı evlendiler,8 aylık evlilerdi... diyarbakıra tayinleri çıktı...Batmanda çatışmada mayın patlaması sonucu şehit oldu.Öldüğünde Nur 15 günlük hamileydi ve şuan kızı Özüm 6 yaşında .

Diğeri annemin kuzeni Barış...Barış evli falan değildi ama babasının anasının tek kuzusuydu...Oda erzincanda mayın sonucu Şehit oldu ..Ve sadece vucudunun 10da 1 i defnedilebildi.....

bu barışın resmi ...

Böyle koca koca arabalarla büyük komutanlar gelir evine,yanlarında ambulanslar olur....zaten sen komutanları görünce anlarsın ,deli gibi haykırır feryat edersin,sonra sağlıkçılar gelir sana iğne vururlar...Olduğun yere yığılırsın....sonra o komutanlar ve bilimum kodaman insanlar 7 gün boyunca gelir-giderler,sonra unutulursun.kimse gelmez hele giden şehit hiç gelmez.....

Ben Barışın annesini gördüm yaz günüydü ayakları çıplak apartmanın önüne yığılmış,ayağına sürekli konan onlarca sineği kovamıyordu....hiç birşeyy hissedemiyordu...Hala ağlar aradan tam 3 yıl geçti....Hiç dinmedi acısı.....

Allah kimseye tekrar yaşatmasın çok çok çok acı .... Herkese sabır versin...Titriyorum sinirden,üzüntümden....

Başınızı ağrıttıysam özür dilerim ,ama paylaşmak istedim sadece

rabbim bütün şehit ailelerine sabır versin.
nereye kadar gider bu böyle.
hiç bitmeyecekmi?
elden birşey gelmiyor ama gelmeli
tek yapabildigim o pisliklere bedua
şehit ailelerine dua.
sehitlerimize fatiha.

adet yerini bulsun diye yazıcam menümü.kaç gündür yazamadım çünkü.
benimde ağlamaktan başka birşey gelmedi elimden.sinirdende başım ağrıyor.
sabaheynir,zeytin,çok az tereyağ,domates,2dilim t.b.ekmek
ara:1elma
öğle:ciğer sote,kabakkavurma,salata,yoğury,2dilim kepek ekmek
ara:3 hurma,çay
akşam:2kase çorba,1dilim kepek ekmek
gece:meyve,süt
spor:1 saat bantta yürüycem.şimdi.
hepinizi öpüyorum.allaha emanet olun.

Gülay bu acıya birebir şahit olmuşsun, hem de iki defa...Bizim uzaktayken bu kadar canımız yanarken yakından gören insan bile atlatamaz bunu...Bir de bu insanların en yakınımız olduğunu düşünsenize..
Allahım kimseye yaşatmasın artık.. Zengin evinden cenaze çıkmıyor ya işte en çok o yakıyor canımı...Bedeli hep en masumlar ödüyor.
Seher bir video paylaşmış arabayı görüyorlar başlıyorlar bağırmaya elim ayağım titredi izlerken..Nasıl bir acı ki bu, o insanlar yaşar mı daha? Yaşasa da bir şey anlar mı yaşadığından...

Bol bol dua edelim, başka da bir şey denilmiyor artık..

merhaba arkadaşlar cok yorgunum hemen menümü yazıp çıkıyorum.

dünkü menüm:

sabah: bir dilim denge ekmek üzerine krem peynir,1 küçük bardak süt

öğle:5-6 kaşık çorba,hindi sote

ara:1 adet muz

akşam:4-5 kaşık taze fasulye,80gr tonbalıgı,

ara:2 ince sarma(kermes vardı)

bugünkü menüm:

sabah:1 dilim denge ekmek üzerine krem peynir

ara:2 kuru kayısı,6 tane fındık

öğle:5-6 kaşık domates corbası,2 kaşık et sote,2 kaşık patates püresi,4 kaşık salata

ara:6 badem,1 armut

akşam:1 yumurta 1 kabaktan kabaklı omlet,4-5 kaşık bezelye,1 kepçe corba

çok mu oldu az mı oldu karar veremedim ya.iki gündür sabahları uyanamıyorum ayak üstü ekmege peynir sürüp yiyorum.mecbur..
hepinizi öpütm iyi geceler

canım çok saol bugün bir velim de kilomu söylediğimde o kadar göstermiyorsun dedi ve sevindim doğrusu...
başka bir velimde 77 iken diyetisyene gitmiş o listeyi getirecek bana yarın yazarım ihtiyacı olanlara...
canım ii olmalarına sevindim tekrar görüşürsen de bizlerden de selam söyle allahım gelmiş geçmiş etsin...

sana dedim ben ortim iki gün dinlen diye bence halaaa şansın var bak gittikçe kötü oluyorsunnn..
gülaycım bugünkü haberleri aldığımda artık yuh dedim bu kadar olamaz dedim dediğin gibi o kadar yuvaya ateş düştü kaç ana kaç çocuk kaç eş acaba yüreği yandı ben artık bişiler yapılmalı diyorum...
bu kadar basit olmamalı bu işler...
bi evlat kolaylıkla mı yetişiyor bir düşünün her anında emek var allahım daha bu acıları kimseye yaşatmasın....

canım benim seni anlatırım daha bilmediğim kişiler de var affetsinler bizim ikonumuz oldunuz o yüzden..ekmeğe gelince kaçırdığım şey işte o...bugün yediğimi saymayım bile akşama kadar süper ama akşam ip kopuyo..napsam bilemedim.

ayşe eskilerden epey güzel listeler paylaştığınız gördüm acaba 85 için kaç kalorilik öneriliyor ortalama tabi...kafam karıştı da...

irongirl sana katılıyorum ben call yapaken sıkılıyorum ve belim çok ağrıyor. bende leslie yapıyorum yada bandda yürüyorum.

irongirl sana katılıyorum ben call yapaken sıkılıyorum ve belim çok ağrıyor. bende leslie yapıyorum yada bandda yürüyorum.

benim bantım yok maalesef.bir hekim arkadaş elipotik bisiklet önermişti bana.alırsam hangisini alayım bilemiyorum.ama her halukarda şimdi almayacağım 10 kilo verince ödül olarak alırım insallah...

şu an leslie benim için idael görünüyo ama call daki sonuçlarada hayran kalmamak elde mi?leslie 3 mil(5i daha yapamadım) hem ideal egzersiz zamanına ve hem idael yağ yakım nabzına ulaştırıyor. bir de ben kollarımdan çok rahatsız olduğum için uzun dönemde faydalı olacaktır diye düşünüyorum. ama işte benim ciddi bir devam sorunum var..

ayşe eskilerden epey güzel listeler paylaştığınız gördüm acaba 85 için kaç kalorilik öneriliyor ortalama tabi...kafam karıştı da...

canım doktorcum benim galiba yanlış hatırlamıyorsam 89 iken 1600 kalorilikti ama artık onu yapamam.... geçenlerde yazöıştım istersen tekrar bulurum...

benim 90 iken diyetisyenimin verdiği listedir
ama tabiki benim düzenime göre tenefüs ve kalkış yatış saatlerime göre siz bunu dilerseniz şekillendirebilirsiniz

* BOL SU

08:00
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 kk PEYNİR VEYA 1 YUMURTA
5 ZEYTİN
YEŞİLLİK DOMATES
1 SU BARDAĞI ILIK SU
1 İNCE DİLİM EKMEK

10:00
1 MEYVE

11:00
1 yemek KAŞIĞI KURU ÜZÜM
2 ADET CEVİZ İÇİ VEYA 6 BADEM VEYA 6 FINDIK

12.30
8 yemek KAŞIĞI SEBZE YEMEĞİ VEYA KURU BAKLAGİL
SALATA
1 ÇAYBARDAĞI YOĞURT VEYA 1 SU BARDAĞI AYRAN
2 İNCE DİLİM EKMEK VEYA 4 yemek KAŞIĞI MAKARNA VEYA PİLAV

16:00
1 MEYVE

17.00
1 SU BARDAĞI AYRAN
1 ADET GALETA

20:00
1 KASE ÇORBA
60 GR ET( 2KÖFTE KADAR ) VEYA 4 YK KURU BAKLAGİL VEYA SEBZE YEMEĞİ
SALATA
1 İNCE DİLİM EKMEK VEYA 2 yemek KAŞIĞI MAKARNA VEYA PİLAV

22:00
2 PORSİYON MEYVE
1 ÇAY BARDAĞI SÜT VEYA YOĞURT

BENİM LİSTEM BUYDU ARKADAŞLAR YENİ GELENLERE FİKİR OLSUN DİYE YAZDIM AKŞAMA DİKKAT ETTİYSENİZ ÖĞLEN YİYECEKLERİNİZİN YARISI ...

VE VEYA LARI KOYU YAZDIM DİKKAT EDİN
GÜNLÜK 4 DİLİM EKMEK HAKKIMIZ VAR
HEPSİNİ AYNEN UYGULAMAK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ BEN GECE GEÇ YATTIĞIM İÇİN 2 MEYVE DEMİŞTİ SİZ 1 MEYVEYE DÜŞÜREBİLİRSİNİZ..
AYDA 4 KESİN VERDİRİYOR TABİKİ SİZİN BÜNYENİZ DE ÖNEMLİ
AĞIR SPORLARA GEREK YOK DEMİŞTİ HAFTADA 3 4 YARIMŞAR SAAT SPOR YAP YETERLİ DİYORDU DİYETİSYENİM HATTA BENİM SPORU ABARTTIĞIMI SÖYLERDİ KIZARDI... ÇÜNKÜ HER HAFTA KAS ORANIM ÇOK ARTARDI VE BU VERDİĞİM KİLOYA YANSIRDI YANİ 1500 VERECEĞİME ATIYORUM 1200 VERİRDİM....

BOL SU DİYE BAŞA YAZDIM O ZATEN OLMAZSA OLMAZIMIZ....

anladım canım bana da en son 1200 ün altına düşme demişlerdi ben dengeli mi yapıyorum diye merak ettim bir karşılaştırmak istedim çok sağol...insallah 78 olunca tekrar diyetisyene gidicem zaten..şimdi buna göre benim menuler de dengesiz değil ama ben ara öğünlerimi atlıyorum bazen o kötü oluyor...artık daha çok şey taşıyacağım yanımda...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…