Selam bayanlar ben 2 haftadır giremiyrdum hem internet sorunluydu hem de kızımla çok hastaydık.
ISPANAKLI YAŞ PASTA
Ispanak yapraklarından birazını iyice haşlayıp(sapı değil ama yapraklarını) robotta püre yap.(1 su bardağı olacak)
Kek: 5 yumurta
5 fincan şeker (türk kahvesi fincanı)
köpük olana kadar çırp.
6 fincan un (türk kahvesi fincanı)
1 su bardağı ıspanak püresini iyice çırp.yağladığın tepsiye dök pişir.
Krema: 4 su bardağı süt
1.5 su bardağı un
karıştırarak pişir.(topaklanmasın diye karıştır)
Soğuyunca 200 gram yumuşak margarini,1 su bardağı pudra şekerini ve 1 paket vanilyayı kat ve çırp iyice.
Kek soğuyunca ortadan ikiye kes.Kenarlarını yuvarlak kes (1cm kadar)Robotta çek. ikiye ayırdığın kekin üzerine kremayı sür ve üstüne kalan kremayı sür.kenarlarını da kremayla iyice kapla.Çektiğin kek kırıntılarını üzerine serp.
nefis bir pasta oluyor.mutlaka yuvarlak bir tepside pişirin.eğer yoksa elinizde önemli değil dikdörtgen bir tepside de pişebilir.kekten kesip robotta çektiğiniz kırıntılar beyaz krema üzerinde sanki antep fıstığı dökmüşsünüz gibi görünüyor.tadı da harika oluyor.ah irem ah..unuttuğum tatları hatırlattın bana..
neyse bugün erken yatacağım.artık uykusuzluktan gözlerim ağrıyor valla.herkesi öpüyorum iyi geceler..
sabah uyanınca:bir badem bir fınfık
kahvaltı: 2 tam tahıllı ekmek 2 dilim peynri domates ve biraz zeytin ezmesi
ara:bir küçük parça yumurta
bir tane dolma
öğle:5 köfte büyüklüğünde et ve salata
bir saat sonra:1 dilim kek
ara:bir avuç kuru yemiş
akşam tavuk şiş salata ve ayran
yeşil çay-2 lt su
menün gayet ii canım canını sıkma arada bir böle şeyler olmazsa diyet çekilmez bir hal alır....Eki Görüntüle 278960
abi böyle bir pasta yapmışlar bu da bu foruma konur mu bilmiyorum ama bir çatal aldım acayip hafif birşeydi nilgün kesin biliyordur...
ıspnaklı yaş pasta
ortim evet erkencisin yazılılarda ben bu hafta sonu hazırlayıp önümüzdeki hafta yapacağım zaten 7 ve 8 ler bende ortak bir yazılı hazırlarım...nasılsın canım.bu hafat yazılı haftamdı.millet çok erken yapıyorsun dese de bayramda soru hazırlama yada yazılı okumakla uğraşmak istemiyorum.ama bu bir kaç gündür uğraştım ama bittim.uykusuzluk ve yorgunluk bende sinir stres yapıyor.yüzüm düştü asık suratlı oldum valla.bu haftada hep şubeler var bittim ya.
pastayı da yapmışsın ellerine sağlık..salona da sonra başlarsın artık..
ISPANAKLI YAŞ PASTA
Ispanak yapraklarından birazını iyice haşlayıp(sapı değil ama yapraklarını) robotta püre yap.(1 su bardağı olacak)
Kek: 5 yumurta
5 fincan şeker (türk kahvesi fincanı)
köpük olana kadar çırp.
6 fincan un (türk kahvesi fincanı)
1 su bardağı ıspanak püresini iyice çırp.yağladığın tepsiye dök pişir.
Krema: 4 su bardağı süt
1.5 su bardağı un
karıştırarak pişir.(topaklanmasın diye karıştır)
Soğuyunca 200 gram yumuşak margarini,1 su bardağı pudra şekerini ve 1 paket vanilyayı kat ve çırp iyice.
Kek soğuyunca ortadan ikiye kes.Kenarlarını yuvarlak kes (1cm kadar)Robotta çek. ikiye ayırdığın kekin üzerine kremayı sür ve üstüne kalan kremayı sür.kenarlarını da kremayla iyice kapla.Çektiğin kek kırıntılarını üzerine serp.
nefis bir pasta oluyor.mutlaka yuvarlak bir tepside pişirin.eğer yoksa elinizde önemli değil dikdörtgen bir tepside de pişebilir.kekten kesip robotta çektiğiniz kırıntılar beyaz krema üzerinde sanki antep fıstığı dökmüşsünüz gibi görünüyor.tadı da harika oluyor.ah irem ah..unuttuğum tatları hatırlattın bana..
neyse bugün erken yatacağım.artık uykusuzluktan gözlerim ağrıyor valla.herkesi öpüyorum iyi geceler..
ben dedim nilgün bilir dedim ama de mi:) valla sevinirim.ilk sırada ıslak kek var ama bu da 2. sırada olur niye olmasın de mi:)hafif birşey sanki değil mi?
selma ablacım seni görüyorum aşağıda umarım daha iyisindir seni görmek güzel....
bende annemdeydim okuldan sonra ve menüm ilk defa bu kadar berbat yazayım da ibretlik bir menü görün
sabah
simit
öğle
tantuni
ikindi
1.5 bezdirme
1 haşlanmış yumurta
domates
zeytin 4-5
akşam
1 kepçe tarhana çorbası
2 kaşık pilav
2 kaşık et sote
salata
ara 3-4 çatal kavun
1 litre su
hiç bu kadar kötü bir menü yazmamıştım bugüne kadar
sabah geç kalktım ve okulda simit neyse dedim yemeğimi akşamdan tuppera koymuştum
taze fasülye ve yoğurt okulda arkadaşlar sormadan tantuni söylemişler ve görünce dayanamadım yedim
anneme gittim ikindi çayının yanında bu yazdıklarımı yedim ohaa dedim kendime ve yok akşama imkansız bişi yemem dedim üstüne 1 saat uyudum ve kalkınca sanki resetlenmiş gibi birde akşam yemeği yedim...
yani battı da battı bugün menüm...
okulda içtiğim 1 litre suyla kaldım yani saat 3 ten beri 1 bardak anca içtim unuttum içmeyi...
nolur yorum bile yapmayın ne kadar kötü olduğunun farkındayım....
şimdi form çayımı içeyim de hemen gitsin vücudumdan bu kadar gereksizlik...
Van'a ptt yoluyla gönderilen 26 kolinin içinde taş ve bayrak çıkmış. mahşer günü de bayrak sallamanız temennisiyle! insanların acısıyla dalga geçenlerin merhamete muhtac olacağı muhakkaktır!
ya kızlar bunu mynette okudum bi habere yapılan yorum olduğu gibi kopyaladım inanamadım bu kadar acımasız da olunmazki......
kendini üzme arkadaşım sen hakediyorsın bu kadarcık kaçamağı ama bu haftanın kaçamağı olsun bu bence
menümü gireyim
sabah:08:30
1 domates
1 salatalık
5 zeytin
1 kk peyaz peynir
ara30
kaşarlı yağsız tost
1 ayran
öğle: 3:00
kaşarlı yumurta
1 kase lahana çorbası
ara: elma
akşam: 7:30
5 kaşık kepekli makarna
1 kase lahana çorbası
ara00
1 mandalina
akşam 1 9 yazınca gülen insan çıkıyo:))
ıspanaklı pasta süper oluyorrrama benim sebze sevmeyen kocam sırf içinde ıspanak var diye yemiyor
şimdi uçakta gece Allahın izniyle evde olucak.
neyse menümü yazıyım.
sabah:
domates, salatalık, biber
h.yumurta, b.peynir
2 dlm tb ekmeği, yeşilçay
öğle: yok
akşam:
bir tabak bürüksel lahanası
3 yk yoğurt
ara:
yeşilçay, 2 tane yulaflı bisküvi
sağol canım tam da antep fıstığı gibi oluoyr.. teşekkürler tarif için..canım sen de hızır gibi her tarife yetişiyorsun vallahi..
mrh arkadaşlar bugünkü menüm şöyle idi:
sabah 1 kupa lahana suyu
1 kupa sıcak su uyanınca bunlar
saat 7.30 da 1 dlm denge ekmek,1 dometes,1 salatalık,çok az peynir,2brd şekersiz çay
saat 10 da 1 elma 1 mandalina
saat 11 de 1 kupa yeşilçay
saat 12 30 da çorba,yoğurt ,2 dilim patates fırında
saat 15 de 6 adet badem
saat 17 de 1kupa yeşil çay,1 kupa lahana suyu
saat 17 40 da yeşil fasülye,2 kaşık domatesli bulgur pilavı,yoğurt
saat 21 de 1 kupa kiraz saplı form çayı
toplamda 2 lt su
herkese tatlı rüyalar
iyi aksamlar kizlar,
bugünkü menüm
sabah
bir dilim ekmege,bir dilim kasar
5 zeytin
salatalik,domates
ara
2 kücük elma
ögle
1,5 tost
aksam
yogurtlu sebze yemegi
ara
2 kück elma
2litre su
1 kupa yesil cay
selam arkadaşlar dün giremedim yatılı misafirim vardı annemler gelinimiz çoluk çocuk bu akşam döndüler evlerine bnde soluğuburda aldım yeni gelen arkadaşlar var hepsi hoşgeldiler gerçi bnde daha çk yeniyim dünkü menümü yaziyim önce
sabah :1 d k ekmek yarım salatalık domates peynir
öğlen:4 kayısı
akşam:3 tane lahana sarma 1 tabak kabak yemeği 3 lt su 2 yeşil çay
bugünkü menümde şöylee
sabah:1 haşlanmış yumurta 1 dilim k ekmek domates peynir maydonoz
öğlen:1 k ekmeğinden tost 1 bardak ayran
akşam:1 kocaman tabak tarhana çorbası 2 tane lahana sarma
3 lt su 2 yeşil çay 2 t kahvesi
kızlar çok heyecanlıyım yarın diyetisyen günüm 3 haftayı devirdim bakalım verebildimmi ve nekadar gitmiş çk merak ediyorum ben bundan 4 sene önce 73 le diyetisyene başlaştım ve 3 hafta sonundada 5 kilo vrmiştim ama o zaman herkez farketmişti ve çk ii şeyler sölemişlerdi sanki 5 deilde daha çk vermişsin gibi falan dediler neyser uzatmiyayim ama bu sefer kimse bişi demio dün kardeşime sodum yoo anlaşılmıo falandedi vermişsindir ama dikkatimi zi çekmedi falan dediler acaba kilom bu sefer 86 dıya ondanmı acaba farkedilmio siz nedersiniz deneyimlerinizden faydalanmak isterim şimdiden teşekkürler
menün gayet ii canım canını sıkma arada bir böle şeyler olmazsa diyet çekilmez bir hal alır....
bu pastayı netten bulduğum bir tarifle yapmıştım ve mükemmel oluyor... biliyorummm
ortim evet erkencisin yazılılarda ben bu hafta sonu hazırlayıp önümüzdeki hafta yapacağım zaten 7 ve 8 ler bende ortak bir yazılı hazırlarım...
benim geçen yılki halim senin yazınki halin akılllara zarar bir hırs vardı ...
3.5 ay salona gittim ve ne kadar yorgun olsamda aksatmadım nasıl dayandım bilmiyorum 5 te giderdim 7 ye kadar gel duş al saat 8 yemek çocuk derken nasıl bitti bilmiom şimdi cumartesi görümcem gidecek belki başlarım pazartesiye...
ya da bayram sonuna...
bu tarifler hiç de ii olmuo nilgün yaaa... şaka bi yana aklımıza gelio bak bu hafta sonundaki hedef belli şimdiden aslında geçen haftadan biraz ıspanak ayırmıştım tuppera çorba falan yaparım die tam bu pastaya yetecek kadar var yarın yapsam mı ne.....
selma ablacım seni görüyorum aşağıda umarım daha iyisindir seni görmek güzel....
bende annemdeydim okuldan sonra ve menüm ilk defa bu kadar berbat yazayım da ibretlik bir menü görün
sabah
simit
öğle
tantuni
ikindi
1.5 bezdirme
1 haşlanmış yumurta
domates
zeytin 4-5
akşam
1 kepçe tarhana çorbası
2 kaşık pilav
2 kaşık et sote
salata
ara 3-4 çatal kavun
1 litre su
hiç bu kadar kötü bir menü yazmamıştım bugüne kadar
sabah geç kalktım ve okulda simit neyse dedim yemeğimi akşamdan tuppera koymuştum
taze fasülye ve yoğurt okulda arkadaşlar sormadan tantuni söylemişler ve görünce dayanamadım yedim
anneme gittim ikindi çayının yanında bu yazdıklarımı yedim ohaa dedim kendime ve yok akşama imkansız bişi yemem dedim üstüne 1 saat uyudum ve kalkınca sanki resetlenmiş gibi birde akşam yemeği yedim...
yani battı da battı bugün menüm...
okulda içtiğim 1 litre suyla kaldım yani saat 3 ten beri 1 bardak anca içtim unuttum içmeyi...
nolur yorum bile yapmayın ne kadar kötü olduğunun farkındayım....
şimdi form çayımı içeyim de hemen gitsin vücudumdan bu kadar gereksizlik...
Van'a ptt yoluyla gönderilen 26 kolinin içinde taş ve bayrak çıkmış. mahşer günü de bayrak sallamanız temennisiyle! insanların acısıyla dalga geçenlerin merhamete muhtac olacağı muhakkaktır!
ya kızlar bunu mynette okudum bi habere yapılan yorum olduğu gibi kopyaladım inanamadım bu kadar acımasız da olunmazki......
inanamıyorum ne biçim bişey bu ya orda enkazdan çıkan 14 günlük bebeğin nişalı evli ölen öğretmenlerin ve masum onlarca insanın ne ilgisi var terör ile olaylar karıştırılmamalı bence tamam canımız çok yandı ama mantık denen bişe var yanii
menüm kızlar
ya kızlar ben spor yapamıyorum sevmiyorum sporu ne yapsam bu konuda bilemiyorummm......
kahvaltı
1 kase yoğurt
tam kahvaltı sırasında kardeşim geldi sütlü tatlıgetirmiş birkaç kaşık aldımm
öglen
ton balıklı salata 1 dilim ekmek
beyz leblebii
1 mandalina
akşam
yeşil fasulye 1 lokma ekmek 2 kaşık pilav
ara 1 bisküvi
3-4 badem
gece 1 süt 1 mandalina
başım çok ağrıyo iyleşemedim bir türlüüü
işyerinde de türlü türlü insanlar var şimdide bir dolandııcı şahıslar ile muhattabım sanırım 5 aydır muhasebe ücretini vermiyorlar 2000 tl oldu adama ağzıma geleni saydım ama heralde beni salak sanıyorlar insanlar ne rahat sanki be çocuğumu bırakıp buraya ekmek parası için gelmiyorummmm terbiyesizlerrr
kafanızı şişrdim canlarımmm
iyi geceler
allahım sen ölümünde yaşamında hayırşısını verr
Valla derya benim bırakmam lazım aslında herkes bırakabilse keşke.....offf dün gece kızım bana ''Anne sen ölürsen ben babamla mı yaşarım''dedi ? nasıl kötü oldum.Elay'da çok etkileniyor bu haberlerden,deprem ,şehit cenazeleri...Her ne kadar ekrandan uzak tutmaya çalışsamda denk geliyor...Bu soru beni mahfetti,ikimizde sarılıp ağladık birbirimize,ben sigara konusunu bir daha düşünücem...Derhal bırakmalıyımmm....Gülayım yaşanan olaylardan dolayı herkesin morali bozuk ve çok gergin, her ne kadar sevmesem de internette tartışıyorum sürekli birileriyle dayanamıyorum vicdanı yokolmuş herkesin
Ama artık topikçe toparlanmamız lazım yoksa yolumuzu kaybedeceğiz..
Sigara tamamen irade işi..Bu konuda eşime hep hayran kaldım, bırakıyorum dedi ve bıraktı..Umarım sen de başarabilirsin, artık maddi boyutu dayanılmaz noktaya geldi zaten..
çok güzel çok beğendim,çok orantılı duruyorsun tatlım...şöyle 10 kilo bile gitse çok afet olursun vallaakşamı beklemeye gerek kalmadı fotomu buldum... bu 1 ekim tarihli nişanda çekilen fotom...
yorumlarınızı bekliyorum
Valla ben kimden duyduysam tatlım,karbonhidrat-protein ayrımı yap diyor ama bilmem burdaki arkadaşlar ne der...pilav-yoğurt,ekmek-somates-peynir....böyle şeyleri bir yemicekmişsin.Ben de dikkat etmeye çalışırım hep...iyi akşamlar bayanlar;ben yeni yeni başladım sağlıklı beslenme proğramına..ancak aklıma takılan bişey var...akşama yeşil fasülye bulgur pilavı ve yoğurt var menümde...şimdi ben 2 kaşık bulgur pilavı yiyecem nasipse yanında yoğurt yersem yanlışmı olur...kısaca karbonhidratla yoğurt nasıl olur..bilgisi tecrübesi olan bayanlar yardımcı olursa sevinirim...
valla burda evet fazlan göbekte görünüyor ama benimde böyleydi şimdi çok farkedecek kadar toplandı...spor ,spor,spor..başka lafım yok göbeğe.....teşekkür ederim canım. çokta orantılı değilim aslında kocaman bir göbeğim var onun içinde mekik çekmeye başladım.
iri balıkım :))
canımsın sağol güzel iltifatın için. Valla iyi moral oluyor burası...
çok kilom var be güzelim. bir ara takıldım buralarda ama sonra hastalıktı işti derken gruptan ayrıldım. şimdi yine aranıza katılmak istiyorum kilom 89 a kadar çıktı geçen hafta biraz sıktım dişimi 88 oldum. ben farkettim ki diyetteyim deyince kıtlıktan çıkmışa dönüyor tatlı ve dondurmaların azılı katili oluyorum. o yüzden sadece dikkat ediyorum diyorum kendime. çok kasmıyorum zaten kilo verdiçe iyice azimlenirim inşallah.
kızlar tekrar teşekkürler. size bugün çekilen resmimide koyayımda gerçek tombolu görün burda ne korse var ne göbişi içeri çekme burda sadece ve sadece sevgi var tombul ve hımbıl :)) .
ay çok hafif ve güüzel oluyor ben herkış haftada 1 yaparım..besleyici hem de hafif....Ağzım sulandı yawEki Görüntüle 278960
abi böyle bir pasta yapmışlar bu da bu foruma konur mu bilmiyorum ama bir çatal aldım acayip hafif birşeydi nilgün kesin biliyordur...
ıspnaklı yaş pasta
evet caım nasıl içim sızladı o bebeği görünce ,aileden herkes kurtulduda babası öldü bir tek bebeği,onada çok üzüldümarkadaşlar haberleri seyredip yada okuyup gözleri dolmayanınız yoktur herhalde.
bu akşamki 14 günlük mucize bebek beni çok duygulandırdı. nikahla ölüm şaşmazmış derler saati var günü var. tam ibretlik....
Allah ölümünde hayırlısını versin..
cnm Allah nazarlardan korusun öncelikle
gelelim sana çok şıksın, vücudun orantılı. göze batan bir yer yok gibi fotoda.
bacakların çok kalın değil dizinde giyebiliyorsun hiç değilse.
bugün çektiğin fotoğrafıda gördüm. kilo vücuda göre belli bir yerde toplanıyor. benim basenlerim geniş, sendede göbek var cnm.
ama eriticezzz durmak yok.
geçmiş olsun cnm, hoşgeldin tekrar iyileştinizmi?
canım geç oldu ama eşinin doğumgünü kutlu olsun.allah ona ve sana sağlıklı huzurlu ömürler nasip etsin.
canım nasılsın?
başlangıç harika canım.lütfen devamını getir.
sendeki spor aşkı benim bu yazki halime benziyor.deli gibi spor yapardım doyamazdım yapmaya.ama hayat çok yorucu ya.halim kalmıyor valla.
canım zor şeyler yaşamışsın.allah kimsye yaşatmasın böyle şeyleri..
gayet güzel canım.sütlacı ölçülü yemişsin bravo.
nasılsın canım.bu hafat yazılı haftamdı.millet çok erken yapıyorsun dese de bayramda soru hazırlama yada yazılı okumakla uğraşmak istemiyorum.ama bu bir kaç gündür uğraştım ama bittim.uykusuzluk ve yorgunluk bende sinir stres yapıyor.yüzüm düştü asık suratlı oldum valla.bu haftada hep şubeler var bittim ya.
pastayı da yapmışsın ellerine sağlık..salona da sonra başlarsın artık..
bırak be güzelim ya sağlığını düşün lütfen.valla reklamları görünce çok üzülüyorum sigara içen insanlara başta eşime.o da bırakamadı bi türlü.kolay gelsin.
süper..afiyet olsun..
selam canım uzun süredir görünmüyordun.nasılsın?
Allahım ya.çatlatıcak mısın beni akşam spor sabah spor..maşallah maşallah valla..
inşallah canım tek isteğimiz bu..
derli toplusun.kıyafet düzgün.çok güzel çıkmışsın.
ye canım ne olacak.o kadar ince hesaplara girmene gerek yok..
afiyet olsun canım.çok güzel bir menü..
çok geçmiş olsun.
çok çok güzel canım.afiyet olsun.
bilmezmiyim bebeğim verim tarifi istersen..
arkadaşlar haberleri seyredip yada okuyup gözleri dolmayanınız yoktur herhalde.
bu akşamki 14 günlük mucize bebek beni çok duygulandırdı. nikahla ölüm şaşmazmış derler saati var günü var. tam ibretlik....
Allah ölümünde hayırlısını versin..
çok güzelsin ama maşallah..ama verirsen yakarsın ortalığı valla...hoşgeldin aramıza..inş istediğin gibi zayıflarsın ben fatma bu arada..ankarada yaşıyorum öğretmenim
kızlar çok heyecanlıyım yarın diyetisyen günüm 3 haftayı devirdim bakalım verebildimmi ve nekadar gitmiş çk merak ediyorum ben bundan 4 sene önce 73 le diyetisyene başlaştım ve 3 hafta sonundada 5 kilo vrmiştim ama o zaman herkez farketmişti ve çk ii şeyler sölemişlerdi sanki 5 deilde daha çk vermişsin gibi falan dediler neyser uzatmiyayim ama bu sefer kimse bişi demio dün kardeşime sodum yoo anlaşılmıo falandedi vermişsindir ama dikkatimi zi çekmedi falan dediler acaba kilom bu sefer 86 dıya ondanmı acaba farkedilmio siz nedersiniz deneyimlerinizden faydalanmak isterim şimdiden teşekkürler
Valla derya benim bırakmam lazım aslında herkes bırakabilse keşke.....offf dün gece kızım bana ''Anne sen ölürsen ben babamla mı yaşarım''dedi ? nasıl kötü oldum.Elay'da çok etkileniyor bu haberlerden,deprem ,şehit cenazeleri...Her ne kadar ekrandan uzak tutmaya çalışsamda denk geliyor...Bu soru beni mahfetti,ikimizde sarılıp ağladık birbirimize,ben sigara konusunu bir daha düşünücem...Derhal bırakmalıyımmm....
çok güzel çok beğendim,çok orantılı duruyorsun tatlım...şöyle 10 kilo bile gitse çok afet olursun valla
Valla ben kimden duyduysam tatlım,karbonhidrat-protein ayrımı yap diyor ama bilmem burdaki arkadaşlar ne der...pilav-yoğurt,ekmek-somates-peynir....böyle şeyleri bir yemicekmişsin.Ben de dikkat etmeye çalışırım hep...
valla burda evet fazlan göbekte görünüyor ama benimde böyleydi şimdi çok farkedecek kadar toplandı...spor ,spor,spor..başka lafım yok göbeğe.....
ay çok hafif ve güüzel oluyor ben herkış haftada 1 yaparım..besleyici hem de hafif....Ağzım sulandı yaw
evet caım nasıl içim sızladı o bebeği görünce ,aileden herkes kurtulduda babası öldü bir tek bebeği,onada çok üzüldüm
Ayşe insanlıktan çıkmış artık millet.Sapla samanı birbirine karıştırıyorlar....Allah ıslah etsin........
arkadaşlar dün güzel bir kahvaltı,aralar güzeldi öğlen minik bir kaçamak dışında 10 numara ,akşam desen ekmek yok tavuk yedim sadece ama gelin görünkü gecenin 3 ündfe 5-6 kaşık nutella yedim...kendime geldiğime çok geçti......ben neden geceleri çikolata yiyiyrum yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Herşeyi mahfediyorummmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?