canım bende sadece yeşil çayı içemiyorum.illaki tarçın limon olacak.reglde bende bi iki kez 800 gr falan vermiştim. gülayla sözleştik yarın kuşhana başlıyoruz diye. ona başlasammı diye fikrinizi alayım dedim. o zmn ben ben kuşhana başlıyım yazdıgım liste olmaz şimdi gülüm yarını iple çekiyor. valla gülayda dolu dolu geliyorrrrr.sende malzemeyi tmmlada başla tabi canım. lapa yapacakmısın
bizim okulda da bi çocuk başlamıştı okulu dondurup okumak istemiyodu bir hafta sonra bırakmış patates kızartmaktan bıkıp yapamam demiş. temiz olduğunu birinci ağızdan teyit etmiş olduk ama:) sana da değişik bir tecrübe olmuştur ama bir hafta bile olsa değil miii.. aslında varya insan bir şekilde hallediyo isterse benim kardeşim168 boyunda ve 57 kg falan orada yemek zorunda isek hotwrap diye birşey var haşlanmış tavuklu diyet ürünlerde hep onu yer...ama ben diyorum ya bazen 2 tane yerdim..
sağol canım başaka zaman bu kadar vakit harcayamıyorum diye bu tatilde spora ağırlık veririm demiştim.. 5 günde 3 gün yapabildim. daha iyi olablirdi aslında .ama o da olur de mi..
aa nilgün sen hataylı msısn gerçi acılı ezme tarfinden anlmalıdım de mi::)
keten tohumu ve çörek otuna bende baktım ama hiç kullanmadım...
kızlar biliyorsunuz yazın harika gidiyorduk ramazan bizi mahvetti.toparlanamadık.bu bayram da aynısı olmasın.yarından itibaren başlayalım artık .yememize dikkat edelim.banu kaptan olarak kural koysana bize.mesela (önerilerim)
herkes yarından itibaren her gün..
1) 3 lt su içecek.
2) 1 saat spor yapacak (hangi spor olacağına kişi karar versin)
3) 7 den sonra bir şey yenmeyecek.sadece saat 21.00 de 1 bardak süt ve 2 kayısılı ceviz yada fındık olabilir.(gün kurusu kayısı içine 1 adet ceviz yada 1 adet fındık koyulacak)
4)her gün akşam menü yazılacak.
hadi bakalım kızlar.bana da ne olduysa..sporu bile yarın yaparım diyordum sonra saçmalama nilgün seni engelleyen ne dedim ve yaptım.avatarımı koyayım buraya da gaza gelin biraz.(zamanında izlem de yapmış böyle)
Eki Görüntüle 286059 Eki Görüntüle 286059 Eki Görüntüle 286059
haklısın çok yıprandın bu sene ya.hastalıklar falan.neyse artık herkes iyi çok şükür.griplik durum bende de var.duruya ilaç veriyorum.alıştık artık bu gribe.ben iyileştiriyorum sonra bir şekilde yine oluyor.allah başka hastalık vermesin.kursa da gitmene gerek yok tabi.youtube da videolar var derslerin anlatıldığı.onları izle.soru çöz netten.bi tek direksiyona gidersin düzenli.
alllah allahhhhhhhhh....
nilgünüm gümbür gümbür geliyor işte bunu sewiom yaaaa biri nasıl hissederse diğerleri de aynı modda oluyor...
süpersin ortim avatarın zaten muhteşem ötesii...
bugünün işini yarına bırakmamışsın ne güzel....
bende kendime 31 aralık hedefi koyup yazıcam şimdi....
nilgün ne varsa su da var arkadaşım bek dünden beri içiom hem wc hem de tartım güldü bugün yüzüme....
spor da geliyor yarına menüde....
canım bende dediğin gibi tavuk yendi yğında kızarırken kekik karabiber ve pubiber eklerim. baharatları çok sever ve kullanırım bende.Ama salataya karışıtıramıyorum.sıcak olacak yağ donmayacak yanında yiyorum salatayı. akşamda öyle yaptım. baklavalarıda gittiğim yerlerde götürdüm. daha evde hazır baklava ve yaptıgım şekerparem var.ama yemek yok tabiii..leslie yapamadım kızınca.çok yoruldum gerçekten herkes gibi. keten tohumu öğütülünce 1 ay süreyle kullanılır diye biliyorum tazeliğini yitiriyormuş sonra. bende sabahları aç karna 2yk yoğurda 1 yk ekliyordum. ama ablama doktor gece yatmadan önce demiş. ben içine çörek otuda ekliyorum.canım salatanın içine tavuk koy ye bence.sever misin bilmem.ben hataylıyım diye illa baharatlı yerim herşeyi.şöyleki haşladığın tavuğu didikle az yağ koyduğun tavaya koy üzerine pul biber,kekik az da tuz koy.sotele azcık.hazırladığın salatanın üzerine dök karıştır ye afiyetle.
baklavalar bitmiştir inşallah.yarından itibaren yeme istersen.
eşin haklı.1. gün kaç saat etle uğraştın ,e misafirin de vardı hep.öldün yorgunluktan ya.bırak bugün ve yarın sporu.aslında regl iken spor yapmak daha iyiymiş.sen de leslie 2 mil yaparsın kendini yormadan.
aklıma gelmişken sorayım.keten tohumu almıştım bayramdan önce.nasıl kullanayım onu?çok eskiden aç karnına 2 yemek kaşığı yoğurda 1 tatlı kaşığı koyar yerdim.doğru mu yada öneriniz var mı?
canım aslında diyetisyenlerde haftada 3 gün spor öneriyor biliyorsun. çok güzel yaptın. bedeninde dinlenmesi lazım.sağol canım başaka zaman bu kadar vakit harcayamıyorum diye bu tatilde spora ağırlık veririm demiştim.. 5 günde 3 gün yapabildim. daha iyi olablirdi aslında .ama o da olur de mi..
canım ben facede yazdım başlıyomuyuz diye oda cvp yazmış tam gaz geliyor. bende gördüm kk da ama sanırım yazmaya vakti olmadı. lapada başarılar. bende hiç yapmadım ama merakta ediyorum hani :)))))gülayla ne zman konuştun?ikidir onu gördüm hayrola niye yazmıyorsun nasılsın dedim.cevap vermedi?işleri vardı galiba.okudu çıktı yazamadan.uygula canım sen planını.öyle konuştunuz zaten.planlı olunca daha iyi oluyor.
ben yarın lapa yapacağım evet.cuma da verdiğin listeyi yaparım.
.
canım ben sabahları 2 yk yoğurda 1 yk keten tohumu + 1 tatlı kaşığı çörek otu koyup yiyordum. keten tohumu tokluk hissi veriyor ve bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlıyor.çörek otu isa bağışıklıgı güçlendiriyor ve ayıflamaya yardım ediyor diye kullanıyordum. ama bendeçok bağırsağa etkili olmadı. ama 2 ay kadar sonra fayda göstermeye başlıyormuş düzenli kullanmak gerekli canım.keten tohumu ve çörek otuna bende baktım ama hiç kullanmadım...
canım hoşgeldin maşallah günlerin yollarda geçmiş. önümüzdekş hafta tam gaz geliyoruz canım. artıların hepsini hallederiz nasılsa bu haftada. regl dönemindede genelde spor boşa gider ve diyetde anlamsız derlerdi eskiden. ama zamanla hafif spor yapmanın doğru oldugunu öğrendim. sende diyetisyeninle onayladın şimdi :))) teşekkürler canımmİyi akşamlar kk'nın güzel hatunları
Dün sabaha karşı evimize geldik ama size yazmak bugün nasip oldu
eskişehir-yozgat-istanbul ve tekrar eskişehir
yollarda geçti günlerimiz birde üstüne misafir,kolumu kaldıramıyorum yorgunluktan şuan
gelelim diyete
bu arada bayramda beni gören herkes ne kadar zayıflamışsın çok güzelleşmişsin dedi
nasıl mutlu oldum anlatamam 5 kilo bile belirgin bir fark yaratmış
eşim söylüyordu zayıfladın iyice diye ama ben kendimde pek farkedemiyordum :26:
duyduklarım çok iyi geldi bana ama önümüzdeki 1 hafta bayramda yaptığım kaçamakların telafisiyle geçecek
Tülay regl döneminde bol su ve spor ödem için birebir demişti diyetisyenim (gittiğim dönemde) ve sakın kaçamak yapma o dönemde diye uyarmıştı
6 günlük aradan sonra tekrar sizlere yazmak çok güzel kızlar
ohhh döndüm sonunda ve kendime geldim
canım ben hiç kullanmadım o yüzden bir fikrim yok yarına ton balığı götürcem bende birde salata yaptım havuç kara lahana maruldan yağsız tuzsuz.. nilgün ben light ton balığı aldım üçlü okula bırakcam acıkınca yerim öğlenleri kaçamak yapmamam lazım bundan gayrı....canım teşekkür ederim.sporum süper evet.bi de boğazımı tutarsam gidecek kilolar.ama hafta içi nedense daha dikkatli oluyorum ben.o yüzden yarını sabırsızlıkla bekliyorum.dikkatli olmak zorundayım nişanda iyi görünmek istiyorum.
o yüzden callaneticse başlayayım dedi.ama bugün aklıma ne geldi.ben her ayın 15-18 arası regl oluyorum.isteme 18 kasım,nişan 19 kasım.geciktirici mi kullansam acaba?onu kullanınca yine şiş hissediyor musunuz?banu canım anlatsana biraz.bi de ne zaman kullanmalıyım?
kör olmayasacılar ne güzel yaaa hoşuma gitti.. nilgün sporun var bak diyette yaptınmı kiii suyunu unutma mutlaka gidecek sende yılbaşı hedefi koysana...yarına rapor verilecek unutmaaaa......salona başlaman o kadar iyi olacak ki..şimdiden konuşmalarına yansıdı heyecanın azmin.ben de varım canım.ben de öğleden sonra giyeceğim eşeofmanları ,evime yakın bir çocuk parkı var yanında da spor aletleri.kafama göre çalışayım diyorum artık yarım saat mi daha fazla mı bilmem.akşam da yatmadan yürüyüşümü yaparsam harika olur.
beni araba yakıyor ya.evim iş yerime uzak.her yere arabayla gidiyorum.onu da azaltmam lazım ama nasıl bir yolunu bulacağım.
hedefim şu an için 75.bakalım ne zaman ineceğim.aslında bakınca 4 kilocuk.ne kadar yakın değil mi ama gitmiyor kör olmayasacılar..senin verdiğin liste çok mantıklı geldi.ama öncesinde banunun yaptığı sıfır yağ diyeti 2 günlük iyi gelir bana.
canım kaptana önerdim de daha değerlendirmedi.ama 3 lt suya bana çok deme.inan bir iç faydasını göreceksin.
sülüman tek izlediğim dizi ama onu bile izleyemedim saçımı düzleştirdim french yaptım yarına hazırlık...ciddi ciddi düşündüm süleyman kim diye:))
eline sağlık canım her işini bititrmişsin kek falan da kalmamış:)
ahhh o eski alışkanlıklardan hiçbişi kalmadı..markete su almaya gididnce burger king in motorlu kuryelri oluyorya onu gördüm allahım 2 güne bir isterdim bazen 2 tane yerdim yanındaki atıştırmalıklar da cabası...
ortim ben de keten tohumu aldım ama çekilmemiş aldığım yer çekilmiş tavsiye etmios dedi...canım salatanın içine tavuk koy ye bence.sever misin bilmem.ben hataylıyım diye illa baharatlı yerim herşeyi.şöyleki haşladığın tavuğu didikle az yağ koyduğun tavaya koy üzerine pul biber,kekik az da tuz koy.sotele azcık.hazırladığın salatanın üzerine dök karıştır ye afiyetle.
baklavalar bitmiştir inşallah.yarından itibaren yeme istersen.
eşin haklı.1. gün kaç saat etle uğraştın ,e misafirin de vardı hep.öldün yorgunluktan ya.bırak bugün ve yarın sporu.aslında regl iken spor yapmak daha iyiymiş.sen de leslie 2 mil yaparsın kendini yormadan.
aklıma gelmişken sorayım.keten tohumu almıştım bayramdan önce.nasıl kullanayım onu?çok eskiden aç karnına 2 yemek kaşığı yoğurda 1 tatlı kaşığı koyar yerdim.doğru mu yada öneriniz var mı?
izleyemedim tülüüü.....anlaşılan herkes sülümanaaa takıldı. bende kaçayım artık iyi geceleeeeerrr kızlarrr bende kaçıyoreeeee
cansen kendine inan tatlımım hoşgeldin tanışalım benim adım semra inşallah olacak kilolar gidecek ilk önceHepinize çok ama çok teşekkür ederim.
Bana sahip çıkıp,cesaretlendirdiniz. Ben bile tam olarak kendime inanamıyorken
siz bana inandınız. Bunun için teşekkür ederim.
Kusura bakmayın ablalarım,yeni olduğum için hepinizin adını bilmiyorum.
Derya abla, Nilgün abla, Ayşe abla, Tülin abla ve diğer ablalarım.
Hepiniz çok iyisiniz.
Derya abla tavsiyene uydum çizelgemi yaptım.
Söylediklerine de uyacağım.
Önceden de diyet yapmaya çalışmıştım.ama yaptığım diyetlerin hepsinde hemencecik
kilo vermek istiyodum bu yüzde çok az yiyordum.
Ama sonuç 3-4 gün dayandıkan sonra açlığıma yenik düşüyordum.
Bu sefer uzun zamana yayarak yapacağım.
yarın resmi olarak diyetime başlıyorum. :)))
Başarı hikayeleri o kadar güzeldi ki...
ben bile bir okuyucu olarak ne kadar sevindim. Sanki ben vermişim gibi.
Bu başarıları okumak bile böyle hissettiryorsa zayıfladığımda nasıl olurum bilemiyorum :)
Bu arada bir sorum olacaktı.
bitki çayları kilo vermemde yardımcı olur mu?
Sizler etkisini gördünüz mü? Bizim evde 5'i bir yerde poşet çay var.
Bir ara içmek için yapmıştım ama alışkın olmadığım için tadı ve kokusu pek hoşuma gitmemişti.
Bu yüzden içememiştim. sizlerde denediniz mi?
neyse, herkese iyi geceler. :)
yarın görüşmek üzere.... :)
saol canım kahveyide yaptım patatesi malesef birden fazla yedim ama iyiyim çok şükürGene harikasın
Semracım sadece bir ufak patates haşla ayranla ye o toplayacaktır. Patates de aldırır çünkü :26: Ya da bir sade türk kahvesi iç o da iyi geliyordu sanırım.
Ablacım hızlı koşan çabuk yoruluyor emin ol, o yüzden yavaş da gitse sakın acele etme, biliyorum hepimiz aynı hataya düşüyoruz hemen kurtulalım istiyoruz ama nasıl bu kilolar hemen gelmediyse hemen de gitmiyor işte..250 gramı bile küçümseme bir arkadaşımız vardı onun lafı bu : 250 gramlık paket yağları al eline,koy beline bak bakalım az mı çok mu sen işte vücudundan o kadar yağ attın.Bu lafı hiç unutma yavaş gitsin ama tam gitsin.
Bitki çaylarının bana çok yararı oldu. Ama form çaylarına bağımlı yaptım kendimi onlarsız tuvalete çıkamıyorum artıkBenim kadar abartmadığın sürece özellikle tarçın çayı (şeker isteğini bastırmak için) yeşil çay ve form çayı en büyük yardımcın olacak..Bir de süt ve süt ürünlerini bol tüket aynı su gibi zayıflamaya yardımcı olduğunu birebir gördük.
çok sevindim gelen olumlu tepkilere.inşallah vereceğiz beraber.ben de elimdeki diyet kitaplarına takıldım.ara ara okuyorum.su ve spordan önemli bir şey yok.sen de bu ikisini yerine getireceksin.ve vereceksin fazlalıklarını.
canımsaolasın ama kahveye limon sıkmaya cesaret edemedim ama kahveyi içip ardından telvesini kaşıkladım ama ii geldi iyiyim şimdigeçmiş olsun.annem bize ishalken kahve limon yedirirdi.1 tatlı kaşığı tepeleme türk kahvesi üzerine biraz limon sık.iç ve su iç arkasından.ben yemek kaşığının yarısı kadar alıyorum kahveyi üzerine limon sıkıp öyle içiyorum.hemen keser.muz ve kola da keser ama bize yasak bunlar biliyorsun.
inceledim canım sağol.
çok çok güzel bir liste.uygulayabiliriz rahatlıkla.
sağol canım aynen dediğin gibi yedim.
canım bu olumlu ifadelere sevindim.kilo vermek zor bir süre.alırken çok kolay ve keyifli.ama malesef zorlanacağız
zaten kimse kolay olacağını söylemiyor.lütfen iyi konsantre ol.kararlı ol.bu konuda ben iyi bir örnek olamasam da diğer kızlar harika birer örnek olacaktır.
bitki çaylarını sıcak içmeyi sevmiyorum ben.genelde ılık içerim ve kafama dikerim.içmiş olmak için yani.form çayı kullanmak istemesem de wc de inanılmaz rahatlattığı için her gün içiyorum.zayıflarken içmeyeni daha görmedim.günde 2 fincandan fazla içme yanlız.
günaydın.
geçmiş olsun.diyet listesi gayet iyidi.sen de sana söylenen gibi yaparsın.aynı diyetisyen olması ne tesadüf.sana vereceği püf noktaları olursa bizimle paylaşır mısın?
afiyet olsun.yarından itibaren dikkat edelim artık.
günaydın kızlar.eşim 3 gündür evdeydi bugün işe gitti.akşam 9 a kadar yok.ben de sabahtan beri miskinlik yapıyorum.temizlik yapmam lazım ütü var var allah var.yarın da okul var ama canım bir şey istemiyor.ayşeye yazdım ya elimdeki diyet kitaplarını okuyorum diye.tülin şahin in "kral,prens,fakir" ktabına bakıyordum.kadın ciddi anlamda spor yapmış günde 2 saat.ama spor salonunda değil hepsi her yere yürüyerek gitmiş.
yürüyüşlere başlamam lazım.geçen bir veli okulun ilk günü daha zayıftın dedi.hani koymuştum ya fotoları.o zaman günde 1 saat yürüyordum ve twist yapıyordum.şimdi de aynı kilodayım ama kadın bana yok kesin 2-3 kilo daha azdın diyor.kızlar ne yaparsak yani yersek yiyerim spor spor spor.resmen şekillendiriyor vücudu.
deryam pilatese başlasana bir ara artık.banuyla ne güzel yapıyordunuz hatta o da gelir artık.yapın bi başlangıç artık.
gazwtede bebkle ilgili yazı okurken aklıma (juu)filiz geldi.ne yaptı acaba ya?inşallah hamileliği kesinleşmiştir.
günayyyddddıııınnnnn. dün son misafirim gece 1 de gitti. öldüm ciciler öldüm bel ağrısından. bugunde biz çıkıcaz bakalım ben ne kadar kaçırcam. ama yeşil çayımı yaptım bugun. eminim o bana çoook iyi gelecek
canımmmmm çabuk gelen çabuk gider..haftaya tartı korksun bizdeeennnn
canım lapamı yapacaksın. onu yiyemiyorum diyosun ya hani yeşil elmalı sıfır yağ şeker olanımı yapsan
sabah: 1 haş. yumurta / 1kase yulaf ezmesi / light süt
ara: 1 yeşil elma
öğle:ızgara et/ tavuk / salata
ara:1 yeşil elma / 2 yk tarçınlı yogurt
akşam:haşlama sebze / yoğurt
ara:1 yeşil elma/1 çayb süt
bunu canım....2 yada 4 gün yapılıyodu.misafirlerim nerdeyse şok oldular. çok çok övgü aldım.çok mutlu oldum. motivem tavan yaptı durmakkk yok artıkkkkk
canımmm bu güzel halin çok çok hoşuma gitti. toparlanıyorsun demekki. hep iyi ol canım. seninde bayramın mübarek olsun canımmmm
canımmm ne değişiklikler var. maşallah ya insanlaraaaa. sıra bizde artık ...
canım sarmayı abarttım ama en sevdiğim şeydi ama dediğin gibi milföy bidaha yemedimmmmcanım 1 öğünde 8 i geçmesin demek istedimmm. bana göre 2 tanesi 1 çk pilav yerine geçer. böylece 4 çk pilav eder diye düşündüm...milföy yemek yok artık tabiiii:))))
canımm saol kaptım kaptııııımmmmmmm
canım benim daha iyisin belliki. umudundan hiç ama hiç vazgeçme. seni ayakta o tutacak. elbette takılacaksın haftalarca kilo veremeyeceksin ama bizden kopma ve diyetten yılma. daha yaşın küçük oldugu için bence 5 li çaylardan içme. bağırsakların alışmasın. sen yeşil çay iç canım. bende tadını sevmem ama 2 poşet yeşil çayı 1 lt kaynamış suya koy. kabuk tarçın karanfil 5 6 adet ekle. 5 dk demle süz. içine yarım limon sık ara ara iç.ılık tadı güzel oluyor.
yada sevdamın verdiği bi tarif var onu yapabilirsin
1 tane elma
1 tane limon
1 tane kabuk tarçın
5-6 tane karanfil
1 tatlı kaşıgı tane karabiber
1 tane zencefil
1 litre su
5 dakka kaynat , dinlendir
süzz ve içç....
sen önce bunları yap canım. 5 li çayları şimdilik ertele olurmu. daha yaşın küçük. bayram sonrası biz hep buralarda oluruz. sen menülerini paylaş. bak aycan33 ün ayşemin yazdığı listelere bi bak.uygunsa yapmayı dene. kilonu yaz canımki ona göre tavsiyeler verelim. bide adın ne canımmm
canım çok geçmiş olsun. ıhlamur ayları geldi malummm. ıhlamur nane limon devammm
waaaaaaaawwwwwww harikasın tatlım çk iii görünüyosun inşallah hedefine kısa zamanda ulaşırsın ama bnce böylede gayet ii görünüyorsun deryacımmAyşeciğime söz vermiştim taytlı halimi ekleyeceğime, o yüzden bayramda sadece bunları çektirdim onun için
Eki Görüntüle 285936 Eki Görüntüle 285937 Eki Görüntüle 285938 Eki Görüntüle 285939
okcanım ben hiç kullanmadım o yüzden bir fikrim yok yarına ton balığı götürcem bende birde salata yaptım havuç kara lahana maruldan yağsız tuzsuz.. nilgün ben light ton balığı aldım üçlü okula bırakcam acıkınca yerim öğlenleri kaçamak yapmamam lazım bundan gayrı....
kör olmayasacılar ne güzel yaaa hoşuma gitti.. nilgün sporun var bak diyette yaptınmı kiii suyunu unutma mutlaka gidecek sende yılbaşı hedefi koysana...yarına rapor verilecek unutmaaaa......
sülüman tek izlediğim dizi ama onu bile izleyemedim saçımı düzleştirdim french yaptım yarına hazırlık...
salata mı yaptımmmm ohhhh düzene giriyor herşey...
ahhh o eski alışkanlıklardan hiçbişi kalmadı..
iremcim ilk urfada göreve başladım..
sabahları pide biber peynir bilirsin oraları fırın muhabbetini..
öğlenleri 2-3 lahmacun nereme yiyordum bilmiom şimdi 1 i yetio da artı bile...
akşam mutlaka tepsi yemekleri yanında bol pideyle tam bir obezdim yanii
tabii araları saymıyım daha evli de değilim arkadaşlarla madoda soluğu alırdık cheesecake ohhhhh.........
ortim ben de keten tohumu aldım ama çekilmemiş aldığım yer çekilmiş tavsiye etmios dedi...
bende yiyem bari yaından itibarenn..
izleyemedim tülüüü.....
güzeller inşallah anlımızın akıyla bu işin üstesinden geleceğiz hep birlikte nolur pes etmeyin olmayacak şey değil birlikten kuvvet doğar bizde bunu başaracağız...
bu haftayı unutun
yada unutmayın vücudumuzun da bazen şımarması gerekiyor onun istediklerini verdik bu hafta sıra bizim isteklerimizde.
hadi bakalım ben de kaçıom yarın mesai başlıyor....
sizleri seviyorum..
yarın özenli ve dengeli menülerle akşam herkes yazıyor..
sporunu elinden geldiğince yapıyor ..
3 litre su içiliyor....
ok?????????????
Aerobik egzersizi : Kas gruplarımızı kullanarak, düşük şiddetli uzun vadeli aktiviteler olarak düşünebiliriz. Aerobik yürüyüş, bisiklete binmek, joj, yüzme gibi çeşitli spor dallarını içerir.
Anaerobik ise kısa süreli fakat, yüksek miktarda şiddetli çalışma şeklidir. Bunlara örnek olarak tenis, kısa süreli hızlı koşmalar, ağırlık kaldırmalar, futbol, basketbol, hentbol gibi spor dallarına da anaerobi hakimdir.
Bu tür çalışmalarımızı hafta 4-5 kere 1 saatten az olmamak şartıyla uygulanmalıdır düzenli olarak.
Bir haftalık çalışmadan sonra düşük tempolarda koşuları programınıza dahil edebilirsiniz.
Koşularınızın temposunu ayarlamanın önemli olduğunu söylemiştik. Diğer yöntemlerin yanı sıra, koşu hızımızı ayarlamak için; solunum, nefes sıklığımızdan yararlanılır. Koşuyu rahatlıkla nefes alıp verebileceğimiz bir şekilde sürdürmeliyiz ki tempomuz uysun. En kolay tempo tutturmamızın yolu adım sayısı ile yapılmaktadır. 5-6 adımda yavaş yavaş nefes alınır verilir. Göğüs kafesimiz şişirilir, yine 5-6 adım yavaş yavaş kasları kasarak nefes verilir. Bu davranışımız nefes, solunum kaslarımızın daha güçlü olmasını sağladığı gibi ileriki koşularımızda daha dayanıklı olmamızı sağlayacaktır. Bu davranış biçiminde ayrıca nefes eğitimi solunum çalışması yapmış oluyoruz. Akciğerlerimizdeki havayı çok z yenileyebildiği için, kısa süreli sık nefes, solunum yapmanız önerilmez. Nefes, Solunum gibi hastalıklarınız varsa aerobik egzersizine başlamadan önce mutlaka Doktorunuza başvurun. Unutmayın ki bu site sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Peki Çalışmalarımız hep bu şekilde mi devam edecek ? İnsanoğlunun organizması öyle süper bir yapıya sahip ki eşi ve benzeri olmayan sistemlere sahiptir. Bilinçli ve düzenli yüklenmelerle kapasitesini arttırabilirsiniz vücudunuzun. Fakat yüklenme derken aşırı yüklenme değil tabi ki aksi takdirde Allah korusun felç geçirebilme riskiniz var.
çok sevindim gelen olumlu tepkilere.inşallah vereceğiz beraber.ben de elimdeki diyet kitaplarına takıldım.ara ara okuyorum.su ve spordan önemli bir şey yok.sen de bu ikisini yerine getireceksin.ve vereceksin fazlalıklarını.
okudukça bilgileri bizimle paylaş canım
evet yaa müthiş etkiliyo hem inceliyosun hem daha kolay kilo veriosngeçmiş olsun.annem bize ishalken kahve limon yedirirdi.1 tatlı kaşığı tepeleme türk kahvesi üzerine biraz limon sık.iç ve su iç arkasından.ben yemek kaşığının yarısı kadar alıyorum kahveyi üzerine limon sıkıp öyle içiyorum.hemen keser.muz ve kola da keser ama bize yasak bunlar biliyorsun.
inceledim canım sağol.
çok çok güzel bir liste.uygulayabiliriz rahatlıkla.
sağol canım aynen dediğin gibi yedim.
canım bu olumlu ifadelere sevindim.kilo vermek zor bir süre.alırken çok kolay ve keyifli.ama malesef zorlanacağız
zaten kimse kolay olacağını söylemiyor.lütfen iyi konsantre ol.kararlı ol.bu konuda ben iyi bir örnek olamasam da diğer kızlar harika birer örnek olacaktır.
bitki çaylarını sıcak içmeyi sevmiyorum ben.genelde ılık içerim ve kafama dikerim.içmiş olmak için yani.form çayı kullanmak istemesem de wc de inanılmaz rahatlattığı için her gün içiyorum.zayıflarken içmeyeni daha görmedim.günde 2 fincandan fazla içme yanlız.
günaydın.
geçmiş olsun.diyet listesi gayet iyidi.sen de sana söylenen gibi yaparsın.aynı diyetisyen olması ne tesadüf.sana vereceği püf noktaları olursa bizimle paylaşır mısın?
afiyet olsun.yarından itibaren dikkat edelim artık.
günaydın kızlar.eşim 3 gündür evdeydi bugün işe gitti.akşam 9 a kadar yok.ben de sabahtan beri miskinlik yapıyorum.temizlik yapmam lazım ütü var var allah var.yarın da okul var ama canım bir şey istemiyor.ayşeye yazdım ya elimdeki diyet kitaplarını okuyorum diye.tülin şahin in "kral,prens,fakir" ktabına bakıyordum.kadın ciddi anlamda spor yapmış günde 2 saat.ama spor salonunda değil hepsi her yere yürüyerek gitmiş.
yürüyüşlere başlamam lazım.geçen bir veli okulun ilk günü daha zayıftın dedi.hani koymuştum ya fotoları.o zaman günde 1 saat yürüyordum ve twist yapıyordum.şimdi de aynı kilodayım ama kadın bana yok kesin 2-3 kilo daha azdın diyor.kızlar ne yaparsak yani yersek yiyerim spor spor spor.resmen şekillendiriyor vücudu.
deryam pilatese başlasana bir ara artık.banuyla ne güzel yapıyordunuz hatta o da gelir artık.yapın bi başlangıç artık.
gazwtede bebkle ilgili yazı okurken aklıma (juu)filiz geldi.ne yaptı acaba ya?inşallah hamileliği kesinleşmiştir.
kesinlikle katılıyorum hep aynı şeeyleri yemek insanı sıkıyo zaten değişim şartbirde arada şaşırtmak lazım sanki vucudu...mesela benim kahvaltım hep aynı idi bir gün uymama rağmen şişlik hissettim ve o gün activya kahvaltılık ve meyve ile değiştirdim kahvaltımı..sanki daha rahat oldu bünyem.tabi benim o kadar uzun boylu bi tecrübem yok daha...
çok güzel olmuş güle güle kullanAyşeciğime söz vermiştim taytlı halimi ekleyeceğime, o yüzden bayramda sadece bunları çektirdim onun için
Eki Görüntüle 285936 Eki Görüntüle 285937 Eki Görüntüle 285938 Eki Görüntüle 285939
nilgünnnn bu gaz bizi bi 4 -5kilo eksiye götürene kadar yeter harikasınkızlar biliyorsunuz yazın harika gidiyorduk ramazan bizi mahvetti.toparlanamadık.bu bayram da aynısı olmasın.yarından itibaren başlayalım artık .yememize dikkat edelim.banu kaptan olarak kural koysana bize.mesela (önerilerim)
herkes yarından itibaren her gün..
1) 3 lt su içecek.
2) 1 saat spor yapacak (hangi spor olacağına kişi karar versin)
3) 7 den sonra bir şey yenmeyecek.sadece saat 21.00 de 1 bardak süt ve 2 kayısılı ceviz yada fındık olabilir.(gün kurusu kayısı içine 1 adet ceviz yada 1 adet fındık koyulacak)
4)her gün akşam menü yazılacak.
hadi bakalım kızlar.bana da ne olduysa..sporu bile yarın yaparım diyordum sonra saçmalama nilgün seni engelleyen ne dedim ve yaptım.avatarımı koyayım buraya da gaza gelin biraz.(zamanında izlem de yapmış böyle)
bence menün güzel arada 2 dilim kek kaçamak olarak bile sayılmaz sporunuda yapmışsınbelki aklına gelmiştir ama yazayım dedim yine.sarımsaklı yoğurt dökebilirsin üzerine.domates sos seversen 1 domatesi az yağda sotele.1 diş yada sevrsen 2 diş sarımsak ez biraz acı biber koy.sarımsaklı yoğurtlu karnıbaharın üzerine dök.
afiyet olsun şimdiden.
ben de menümü yazayım inşallah bu son kötü menü olur.
sabah: 2 dilim etimek üzerine yağ bal,1 çatal peynir,3 çatal yoğurtlu biber közü
ara: kalan yoğurtlu biber közü
45 dk bantta tempolu yürüme
161 twist
30 dk callanetics
öğle :1 kupa hazır çorba
ara: 1 kupa neskafe,2 dilim ıslak kek
akşam: 1 haşlama patates,1 küçük kase yoğurt
4 tane gün kurusu kayısı
1.5 lt su oldu şimdi.içmeye devam ediyorum
hoşgeldin banunilgüncüm başta ben olmak üzere hizaya gelmemiz lazım cnm hakılısın
ben herşeyi yeidm bayramda tatlı,çikolata,ekmek,börek
ve göbegim çok fena oldu heryerim çıktı gelince hemen tartıya çıktım ve tam tamına 70.0 gördüm
tabi bu akşam saati,regli,wc ye çıkmadıgımı göze alsamda 68 oldum diye düşünüyorum
ama yarından itibaren montiye başlıyorum kesin karar verdim.
hafta içide plates ve lesile yapıcam
artık yaza hedefimde olmak istiyorum bu kilo almam beni acaip gaza getirdi
yazdıgın şeyleir onaylıyorum cnm bende
ama akşam 21 de süt ve meyve olayını herkes kendine göre ayarlasın
mesela ben çayın yanında 2 kayısı yerim örnegin
herkes kendine göre ayarlarr bu durumu tabiki
nilgüncüm derslere katılmadan başarabilecegimi düşünüyorum ama bi ilk hafta gideyim bakalım
ama direksyn derslerine katılcam
ne zaman kullana bilir duruma gelirim acaba çok merak ediyorum?
ayşecim spora başlamışsın sevindim cnm
maşallah ne güzel gezmişsin moral depolamışsındır anne ve kv evinde diet yalan oluo zaten 1 haftada toparlarsın sıkma canınıİyi akşamlar kk'nın güzel hatunları
Dün sabaha karşı evimize geldik ama size yazmak bugün nasip oldu
sabaha karşı gelince hemen yattım uyudum ee tabi çok geç uyandım
bavulları açtım,çamaşırları yıkadım,evi temizledim,ütü yaptım
bugün de eşimin iş arkadaşı geldi eşiyle birlikte,biraz önce gittiler
kaç gündür öldüm yorgunluktan
eskişehir-yozgat-istanbul ve tekrar eskişehir
yollarda geçti günlerimiz birde üstüne misafir,kolumu kaldıramıyorum yorgunluktan şuan
gelelim diyete
bayramda her yemeğin sonuna gördüm kızlar
k.validemin yaptığı çullamalar,katmerler,arabaşı birde üzerine kavurmalar beni mahvetti derken
hoopp istanbula annemlere gittik
biz selanik göçmeniyiz ve göçmen yemeklerinin hepsine bayılırım
annem,teyzelerim,yengelerim eksiksiz hepsini yapmışlar dayanamadım yedim
cuma günü + kaç çıkacağım bilmiyorum
bu arada bayramda beni gören herkes ne kadar zayıflamışsın çok güzelleşmişsin dedi
nasıl mutlu oldum anlatamam 5 kilo bile belirgin bir fark yaratmış
eşim söylüyordu zayıfladın iyice diye ama ben kendimde pek farkedemiyordum :26:
duyduklarım çok iyi geldi bana ama önümüzdeki 1 hafta bayramda yaptığım kaçamakların telafisiyle geçecek
Burcu başın sağ olsun canım,Rabbim babanın mekanını cennet eylesin sizlere sabır versin inşallah
Nilgün azmine hayran kaldım tatlımyarına ben de hazırım inşallah,kızına da çok geçmiş olsun
Derya çok yakışmış tayt,çok fit görünüyorsun
Tülay regl döneminde bol su ve spor ödem için birebir demişti diyetisyenim (gittiğim dönemde) ve sakın kaçamak yapma o dönemde diye uyarmıştı
6 günlük aradan sonra tekrar sizlere yazmak çok güzel kızlar
ohhh döndüm sonunda ve kendime geldim
Aerobik egzersizi : Kas gruplarımızı kullanarak, düşük şiddetli uzun vadeli aktiviteler olarak düşünebiliriz. Aerobik yürüyüş, bisiklete binmek, joj, yüzme gibi çeşitli spor dallarını içerir.
Anaerobik ise kısa süreli fakat, yüksek miktarda şiddetli çalışma şeklidir. Bunlara örnek olarak tenis, kısa süreli hızlı koşmalar, ağırlık kaldırmalar, futbol, basketbol, hentbol gibi spor dallarına da anaerobi hakimdir.
Bu tür çalışmalarımızı hafta 4-5 kere 1 saatten az olmamak şartıyla uygulanmalıdır düzenli olarak.
Bir haftalık çalışmadan sonra düşük tempolarda koşuları programınıza dahil edebilirsiniz.
Koşularınızın temposunu ayarlamanın önemli olduğunu söylemiştik. Diğer yöntemlerin yanı sıra, koşu hızımızı ayarlamak için; solunum, nefes sıklığımızdan yararlanılır. Koşuyu rahatlıkla nefes alıp verebileceğimiz bir şekilde sürdürmeliyiz ki tempomuz uysun. En kolay tempo tutturmamızın yolu adım sayısı ile yapılmaktadır. 5-6 adımda yavaş yavaş nefes alınır verilir. Göğüs kafesimiz şişirilir, yine 5-6 adım yavaş yavaş kasları kasarak nefes verilir. Bu davranışımız nefes, solunum kaslarımızın daha güçlü olmasını sağladığı gibi ileriki koşularımızda daha dayanıklı olmamızı sağlayacaktır. Bu davranış biçiminde ayrıca nefes eğitimi solunum çalışması yapmış oluyoruz. Akciğerlerimizdeki havayı çok z yenileyebildiği için, kısa süreli sık nefes, solunum yapmanız önerilmez. Nefes, Solunum gibi hastalıklarınız varsa aerobik egzersizine başlamadan önce mutlaka Doktorunuza başvurun. Unutmayın ki bu site sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Peki Çalışmalarımız hep bu şekilde mi devam edecek ? İnsanoğlunun organizması öyle süper bir yapıya sahip ki eşi ve benzeri olmayan sistemlere sahiptir. Bilinçli ve düzenli yüklenmelerle kapasitesini arttırabilirsiniz vücudunuzun. Fakat yüklenme derken aşırı yüklenme değil tabi ki aksi takdirde Allah korusun felç geçirebilme riskiniz var.
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?