80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Metu hem meslektaş hem de branşdaşmışız :)İnşaallah umduğuna kavuşursun hayırlısı ile...

listen genel hatları ile şöyle

sabah 2 ekmek peynir alternatifli yumurta ve zeytin
kuşlukta süt
öğlen sebze yemeği etli veya etsiz olmasına göre porsyonları farlı ve alternatfiler var yoğurt veya ayran salat ve ekmek
ikindi 2 ekmek bir peynir
akşam öğle gibi ama yoğut yok gene ekmek var yerine çorba olabliyo ve salata
gece 4 ceviz
toplam 3 mjeyve ne zanan istersen bol su ve yürüyüş..
kabaca oldu ama liste çok alternatifli ve porsynları anlatan mataryeller hazırlamışler epey güzel..

[/Bmerhabaa!!!!!!!!!!!!!!
okadar çok yeni gelen arkadaş varki ben takipte zorlanıyorum
çokta giremedigim içinnnn
öncelikle hepiniz hoşgeldinizzz:102::102::102:

her cuma bildiirm yapıyoruzzz
başlangıç:
geçenhafta:
bu hafta:
giden:
toplamda giden diye

spor yaptıysanız onuda ekliyorunuz
1 kereye mahsus boyunuzuda yazın

2 hafta düzenli bildirim sonrası listeye girebiliyorsunuz.

HEPİNİZE BOL AZİM VE İRADE DİLİYORUMMMMM
]

nazar deymesin ablacım nazar boncugumuzu takalım
tebrik ederim hepiniz azimli hatunlarsınız
thanks....
[SIselam kızlar şöle bir göz gezdirdimm
ayşecimmm bütün eksili rakamları hak ediyorsun tatlımm umarımmm
cumaya çok güsel sonuçlar alırısnn

ZE=2][/SIZE]
canımsın inşallah güzel gidioo banuş....
canım bunların hepsi aynı üretim gaiba....
inşallah....
canım aslında sıkıntımız şu benim eşim beden eğitimi öğretmeni ..
ben 3 e kadar çalışıyorum o öğleci 18:30 da çıkıo ve haftanın 3-4 akşamı bi kulübün antrenmanlarına gidiyor buna bile bozulurken ben birde hafta sonu sabahları 13 e kadar çocuk futbol okulu çıkardı başıma buda tetmezmiş gibi hafta sonu 1 gün öğleden sonra ilçelere maçlara gidiyorlar e yani ev otel anlayacağın çalışıyorsun çocuk var hiçbişeye yetişemiom o hiç bişeye destek olmuyor son 1 yıldır...
üstüne üstlük artık hiçbir konuda paylaşımımız da kalmadı..
ona aşkım demememi bile farkedemeyecek kadar yoğun kendince ve bu halinden de memnun ee ben tepki gösterdim ama geri adım atmıyor daha özenli olacağım ama bu işlerde benim yaşantımın bir parçası diyor yani ortak nokta bulamıyoruz gece 3 e kadar konuştum yine ama yok yok tartışıp ilk sebelerin üstüne dahada bişiler ekleyip kalkıyoruz.. demem o ki şans verdim bi kez daha ve bakalım zaman gösterecek çocuk bazen insanın elini kolunu bağlıyor boşanmayı bile teklif ettim ama tabiki içimden gelerek değil ama dediğim gibi zaman....

Kesinlikle katılıyorum sanki benim eşimi anlatıyorsun,aynı muhtemelen çoğu erkek aynıdır.
:)
bizim 3 şahıs olayı hiç olmadı allaha şükür ama bizimki odan kaynaklanan şeyler hep ve bunun farkında olmasına rağmen geri adım atmıyor yani ben taviz vermem sen kabullen havasında....
canım bu işin hiç bir zoru yok...
birkere yapmışsın bu sefer birlikte daha güzel rakamları göreceksin...
hepimiz bu yüzden burdayız nolur hayalleriniz için burdan ayrılmayın...
süper bir menü.....
bencede herşey hazır şu andan itibaren başlayabilirsin..
yanlız ara öğünlerde meyve yoğurt süt de tüket inan daha güzel kilo verdiriyor....
aman fatma öğretmenim kopma burdan...
su mucizesini hergün sabah bir kere daha yaşıyorum lütfen su için...
geçmiş olsun canım inşallah kolaylıkla atlatırsınız...
konu anne olunca allah onları başımızdan eksik etmesin....
iremcim geçmiş olsun sen elinden geleni yap tedavin adına gerisini allahıma bırak ..
listeni bekliyoruz..
senin düzenine göre verilmiş bir diyet listesi neden hala üzülüyorsun nöbet günleri farklı bir düzen vermiştir sanırsam...
ahhh ahhh irem neredeyse 30 olacağım ömrümce yaşadım o sıkıntıları artık istediğim gibi giyinebileceğim günleri iple çekiyorum....elalem alır 5 liraya sütyen ben yıllardır 1 sütyene 50-60 liralar verdim niyemi olsun diye..
ve hep sabit tekdüze modeller hep içimdedir şöyle renkli renkli...

benimde son iki yıldır 39-40 idi şimdi 38 tekrardan..
biraz önce eşim terziye verdiğim 6 tane pantolonumu getirdi hepsi kuş kadar kalmış ben bile inanamadım bunlar bana olurmu diye...ama oldu....hepsini nasıl heyecanla denedim anlatamam..

canım sendemi ingilizcecisin bende ..
birde zümrem nilgün var wisper...
sen ne zaman mezun oldun ben 2005 mezunuyum ve 6 yıldır çalışıom ...
bu kilolar yüzünden asla tarzım olmayan şeyleri giymek zorunda kaldım yıllardır inşallah seneye yepyeni bir gardropla başlıcam döneme....

Metu hem meslektaş hem de branşdaşmışız :)İnşaallah umduğuna kavuşursun hayırlısı ile...
eder 4 ingilizceci....
sen çalışıyormusun canım ....

canım listeni sen den 2-3 hafta zamanla değişimlerini daha kolay ayarlayabilirsin sonucu hep birlikte görücez inşallah...

güzeller gelince hemen geçmişe daldım söyleyemedim...

salonda 2 saat sporum var bugün çok güzeldi....

birazdan menümü de yazarım.....

inşallah gönlüne göre bir elbise bulursun cnım.

sağol canım ağrılı ve sancılı bir regl geçiriyorum.spor asla yapamam şu durumda.o kadar hayal etmiştim bence.call yaparım nişanda daha iyi görünürüm diye.neyse artık.

nasıl yapıyorsun anlatsana.balla taçını kaynatıyor musun?

üsteki rafı ikeadan almıştım geçen yıl her kış bitki çaylarımı diizyorum

fincanımda mudo dan:)) 3 yıl önce almıştım

çok görsel ve itah açıcı.ne güzel dekore etmişsin.raf da çok pratik bir çözüm olmuş.afiyetle iç.

deryam sen de resim koyacaktın unutma.

güzel menü ama dediğin aleti bilmiyorum canım.

çok üzüldüm.neden umursamıyorki..zaten güzel ama daha da güzel olurdu.sen artık bir şey söyleme.belki ilgilenmezsen daha umursamaya başlar.

afiyet olsun canım çok güzel menü.

aldım resim de çektim ama laptopum tamirde bunda da sorun var resim ekleyemiyorum.

azcık daha düzeldim ama sancım var.belki soğuklardan sancım artıyor ama göbek fıtığım inanılmaz ağrıyor.fıtık soğuktan etkilenir mi ki?

hain koca düğünden geldi, çok açıkmış kendine bişiler hazırladı. offf nasıl koktu nasıl koktu anlatamam.
hain nolcak. bende iki minik mandalina yedim. ve hala su içiyorum

harikasın inşalllah rahat rahat yiyeceğin günler yakın canım.

suyun sporun menün harika.çok pozitif mutlu hayata sıkı sıkıya tatunmuş bir derya görüyorum.enerjin bize de yansıyor maşallah diyelim.

alemsin senden korkulur valla.

çok güzel afiyet olsun canım.

çok geçmiş olsun canım.allah beterinden esirgesin.

suyu taşıyorum çanta gibi yanımda gittikçe artıyor tüketimim.kızına da geçmiş olsun.nasıl şimdi iyi mi bari?

arkadaşlar bende katılmak istiyorum çok mutsuzum . yaa inşallah burada bırazda destek bulurumda sizlerden bu işi başarırım 82 kıloyum hemde 1 yılda 70 ten bu kıloya geldım

hoş geldin ben nilgün.

Çay ve kahve hakkında bilinmeyenler | Mynet Haber
bi çay tiryakisi olarak bu bilgiler çok hoşuma gitti

paylaşım için sağol..

eskiden daha dikkatli yerdin.şimdi kaçamakların biraz fazla.kilo veriyon diye şımardın mı bakimmmmmmmmm?aman dikkati elden bırakma hayatım.

güle güle giy canım.

çok güzel bir resim içesim geldi valla.

Kızlar bende başlamak istiyorum ama bi türlü abur cuburdan vazgecemedımmm 82 kiloyum bu arada mesajları okudum gayretınız falan super ınsanı motive ediyor :)

vazgeç hamen çabuk..yoksa evine gelir alır onları çöpe atarım şekerim.yok sana abur cubur.eve almazsan haliyle yemezsin.

çok geçmiş olsun canım.diyetisyen ne verdiyse aynen uy lütfen.inan daha fazla kilo vereceksin.

menün çok güzel canım ama suyun az.buna rağman 75.5 çok güzel yakışır arkadaşıma.harikasın.

eski işine dönmüşsün hayırlısı olsun.kıymetin bilindi ya iyi bari.menün de güzel sık sık girmye çalış..

inaşallah canım biz bir takımız ve çok iyi arkadaşlarız.bizden kopma sakın.sık sık yediklerini yaz.ben nilgün hoş geldin.

gel gel de bir totona totona vurayım.nerelerdesin sen bakim.valla spoa elimde kovalarım bir dah gidersen.akıllı akıllı başla diyetine bakim hemen....seni tekrar görmek güzel..

canım hoş geldin.oğluşun se nasılsınız?

ellerine sağlık canım.

nilgün canım sen nasılsın tamamen atlatabildin mi,hastalığı?spor ve diyet nasıl gidiyor?halleyli pastayı denedim biyerde hata yaptım galiba olmadı?

canım reglim normal hastalık değil ama çok sancım var.üstüne soğuktan mı anlamadım fıtığım da çok acıyor.spor yok ama diyet ve su çok iyi gidiyor.

eşine geçmiş olsun.inşallah sen hiç bu hastalıkla tanışmazsın.

canım öğle yok akşam çok karbonhidrat olmuş.dengesiz ama her zman böyle değildi.bu seferlik olsun bakalım.

ne güzel ne güzel.inşallah daha da çok gider.

tebirkler az az ama hep gider inşallah.lütfen daha sık gel.

yaşasın senin adına çok sevindi.koysana bir resmini artık ya.söz verdin ama hatırlamıyorum koyduysan da...

güzel bir davranış ama sorunların sadece üstü örtülüyor.ama hala oradalar çözümlenmiş değiller.mecburuz uzatamıyoruz.yoksa aile olunmuyor.o kadar kırılıyoruz ki ah bizi bir anlasalar.hep kendi kafalarına göre,burunlarının dikine gidiyorlar.

benimki de nişanda sorun çıkartıyor.cuma isteme var öğleden sonra kaçta çıkarız izin alacaksın ya diyorum dur bakalım izin de verilmeyebilir diyor gazete okumaya devam ederek.insan derki tabiki alacağım inşallah bir mani olmazsa.ben de anlarım iyi niyeti o zmana.yok nerede kalacağız yok niye oraya gidiyoruz sen kuafördeyken ben ne yapacağım..ne yapacaksın babbamlarla sohbet edersin sanki seni yiyecekler...dün o kadar canım sıkıldı ki 3 saat ağladım.gözlerim şişti.sonra bir antidepresan aldım .fgıtığım korkunç ağrıdı.sızmışım ilaçtan.sabah 5 te bir kalktım göz kapaklarım şiş.nasıl böyle okula giderim?2 tane buz torbasını(içinde jel olan) aldım yarım saat gözüme tuttum.

makyajı koyu yaptım da anlaşılmasın diye.millet analdı tabikji bende fıtığın ağrısından uyuyamadım dedim mecburen.
tüm gün aradı yok eksiğini al yok şunu yap yok seni merak ettim.eve gelince konuştum arttık ne yapayım küs kalsak ne oluyor.çocuklAR BÜYÜYOR VE ANLIYORLAR ARTIK ARAN BOZUK OLUNCA..

hadi içimde kalmasın bugün 73.0 idi son zamanların en iyisi ... gümbür gümbür geliom haberiniz ola..

tebrikler canım.

tatlım lat alta yaz daha iyi anlaşılsın afiyet olsun.eksikler var ama telafi edeceğiz beraber.

harika bir menü tebrikler

harikasın canım.inşallah başarılı olursun operasyonda :)))))

allah acil şifalar versin sana canım.

tekrar geçmiş olsun canım.

çok güzel afiyet olsun.

sağol canım.baksana uzun süredr spor yapıyorsun kesinlikle sıkılaşmışsındır resim eklesene bize...

kızlar meslektaş olduğumuzu bilmiyorsum.ben ve ayşe(aycan) de ingilizce öğretmenyiz.ayşe sen kaç seneliksin? unuttum tatlım.ben 11 . senemi çalışıyorum.inşallah emekleriniz boşa çıkmaz ve atanırsınız gönlünüze göre.

kızlar çok alıntı oldu kusura bakmayın.yoğunum az giriyorum.yine yazarım öptüm...

eder 4 ingilizceci....
sen çalışıyormusun canım ....

canım listeni sen den 2-3 hafta zamanla değişimlerini daha kolay ayarlayabilirsin sonucu hep birlikte görücez inşallah...

vanım biraz sakin düşününce daha iyiyim şimdi. ben bunları ilk defa yaşamıyorum neticede davranış değişikliğinde beraberinde getirmesi gerken bir süreç ben ilk diyetimde kahvaltı yapmayı öğrendim bu bile büyük bir kzanım. bunu da ögrnice buna da alışacam inşalllah neticede adamlar dediğin gibi bu işin piri dört sayfa anket ile 1 ssaate yakı konuşarak hazırlandı bu liste.nöbetlere ayrıca birşey demedi canım ama ben dedim siz bana yüz listede verseniz benim işim çıktı mı yapacak birşey yok dedim. hayatta elimde bir iş varken de yarım bırakamam zaten 5 saat aç kalablirim dedim öyle olursa hemen süt iç dedi...

Alllaaahhhhh kırmızı olmuşuuuummmmm ellerine sağlık canımmmmmmm.5. olmuşummm.burcumm tebrikleeeerrrrr...kilo veren arkadaşlarımı tebrik ediyorum ve eminim bu hafta lisetemiz artısız olacakkkk.canımmmm kırmızım için ayrıca teşekkür ederimmmmm
tülincim nick değişmiş sanırım...çantacılığa devam mı?
...
canımmm evet nick değiştiii. çantacılığa devam ama smileylerim yok şimdilikkk:))))
canım arkadaşlarımda yazmış benim yazdıgımı. mesela tarçınlı yoğurt çok çok güzel. yada süte 3 kaşık müsli olabilir.
canımmm hoşgeldin.. yinede vermişsin bak 300 gr azmı bidenem. çizelgene yansıt tabi canımm 82 değil 81 sin artıkkkkk
hadi içimde kalmasın bugün 73.0 idi son zamanların en iyisi ... gümbür gümbür geliom haberiniz ola..

canım aslında haklısın tabiki madem 3 saat konuşuldu sonuçsuz kalmamalıydı. ama hiç konuşmamaktansa bu daha iyi azda olsa sorunlar belli olur.bırak bakalım zamana ama sonuna kadar haklısın. hata içi zaten yok haftasonuda sebep çok. inceliğide var ama tabi bak çiçeklerle gönlünü almaya çalışmış.Rabbim mutluluk versin yuvanıza.
bu arada 73e de maşallaaahhhhh
hoşgeldn canım ben tülin.daha 18 yaşındasın canım senin enerjin ve metabolizma hızın şimdi çok yüksek. sen 72 iyi görmüşsün yine görürsün. bizde deneyimlerimizle yardımcı oluruz sana.
canım geçmiş olsun. çok üzüldüm canım. inşallah hayırlı haberler verirsin bize

hosbuldum canım tesekkur edrım ewet ne yazıkkı boyle gıcık ınsanlar var heryerde karsıma cıkıyor artık algıda secıcılıkmı bılmem daha cok yemekten bahsedıyorlar yanımda yada daha once rejım yapmadıgım ıçın ben farketmemısım onların bu kadar yemekten bahsettıklerını
neyse ben hedefıme yaklasayım onlardan dahada zayıf olayımda ben bu sefer yemeklerden bahsedeyım

Çok ilginç ya ben ne kadar alırsam o kadar yaradı :26:

bende eger sadece proteın yersem ama yanında karbonhıdrat almazsam verıyorum bu bayram oyle yaptım atkıns ıle karatay rejımı 4 gun bol cerez ve et ama hıç ekmek pırınc tatlı nohut turu seyler yoktu 3 kılo verdım ama karbonhıdrat aldıgımız an vucut etı ve yagı yag olarak depolayıp once karbon. erıtmeye calısıyor

[

[
merhaba hoşgeldin canım ben tülin.azimle devam et canım.birlikte halledicez inşallaahhhh... bu son dankın olsun canımmmmmm[/QUOTE]

Teşekkür ederim ,İnşaallahhhh,ben Neslihan.Şu sıralar baya bi hırslandım zayıflamak için.Eşimde de biraz kilo fazlası vardı O verdi kiloları benim de vermem gerek...[/QUOTE]
tatlım eşin nasıl verdi anlatsana.sen de aynısını uygula istersen.

ah tatlım o zman sena da söyledi ya..günde 3 fincan biberiye çayı -en az 21 gün boyunca- migrenden eser kalmıyormuş.hem biberiye zayıflatır da..

kolay gelsin canım.allah emeklerini boşa çıkarmasın.

bak şimdi oldu mu..eşin ne yerse yesin senin ağzını incir ıoyalıyor ya..benimki de gofredo diye bi,r şey yedi ama nasıl da merak ediyorum tadını.ama ne yaptım..akıllı akıllı incirimi yedim.

sağol bebeğim.

tatlım boşver böyle densizleri.kıskançlığından yapıyordur gıcık şey.aksine ne tepkini belli edip ona bu hazzı yaşatıyorsun?baksana ne düşünecek ben lafımı sokarım onun da moralini bozarım.hayır özellikle ara görüş demiyorum ama aynı ortamda bulunsan bile sallma onu.ne laf atarsa atsın sakince içinden sabır çekerek cevap ver ama evdeki gerekirse ağla.ama onun yanında lütfen dimdik dur.saa yakışan bu.üzme tatlı canını.bırak o salak düşünsün sen kiloları verdikçe.

QUOTE]

tesekkur edrım canım bende artık takmamaya calısıyorum onlar taksın kılolarını ben onlardan dahada zayıf olunca dımı ama

ewet canım yagda var onunda hesabını yapıyorum gunde 3 ekstra yag hakkım var 1 tatlı kasıgı yag 1 ekstra yag demek yada 5 zeytın yada 5 cerez 1 hamburgerdede en az 2 ekstar yag var dısarda yedıgım kıymalı yemekler bıraz yagı oluyor ama evde kendım yagsız kıymadan kofte yapıp hamburger yapabılıyorum dısarda yedıgımde ıse gunlık ekstra yaglarımı almıyorum

paketlı urunlere gelınce 1 dılım ekmek 70 kalorı ve paketlı urunlerın kalorısını okuyup 70 e boluyorum o kadar ekmek yemıs sayılıyorum yagı vs hepsı ıcınde bu hesabın kalorı hesabını sadece paketlı urunler ıçın yapıyorum dr oğrettı ıstedıgımı hesaplayıp ekmek yemıs sayıyorum

ewet dahada guzelleselım ıyısallahhhhhhhh

dunku ve bugunku menumu paylasayım dun dısarda arkadastaydım ama daha oncekı yazdıgım menuye uydum
dun dısarda pıde yedıgım ıçın bugun dengelemek ıçın sebze rejımı yaptım yarında ıs nedenıyle sehır dısında olacagım ama planladım sımdıden ıyısallah bı aksılık cıkmazsa onuda su sekılde yıyecegım

yarınkı lıstem
sabah sut ve muz
oglen kofte
aksam sebze tabı bu kapuska olabılır buyuk ıhtımalle ben sebzeyı pek sevmıyorum ama kapuskaya bayılıyorum bıkasıya kadar onu yıyorumaradada sut ayran ve meyve ıle yaparım ıyısallah

13 KASIM 2011 PAZAR-NORMAL BESLENME-

Sabah
1 bardak sut -1s-
1 muz -1m-

Öğlen:
4-5 yk kapuska
1 mandalına-1m-

Aksam:
3 parca kıymalı pıde (1 pıdenın yarısı kadardı) 2 et + 4 t
Salata
2 sb ayran -2s-

Toplam:4t + 3 s + 2 m + 2 e

14 KASIM 2011-KALSIYUM REJIMI-

Sabah:
1 sımıt -4t-

Ara:yesıl cay

Ara:1 mandalına -1m-

Öğlen:
4-5 yk kapuska
1 armut -1m-
Turk kahvesı sekersız

Ara:1 muz-1m-

Ara:1 fıncan sutlu kahve sekersız -1s-

Aksam:
5 yk kapuska
1 buyuk bardak ayran-2s-

Toplam:4t + 10 yk sebze + 2s + 3m

menüm: yuanınca bir kayısı 2-3 badem
2 bardak sıcaklıkları farklı su-biri ılık biri daha soğuk-
kahvaltı:2 dilim tam tahıllı ekmek ile 2 dilim peynir den sandviç ve 4 zeytin yeşil çay ile
ara:süt olmalı idi ayrım nescafe oldu
öğle bir tabak şehriye çorbası bir tabak etli türlü ve ayran
ikindi:ufak bir peynirli sadviç çavdar ekmeği ile
akşam 7 fırında mantar az zeytin yağı ile domates kırmızı birberden salata bir dilim beyaz peynir
2lt su yeşil çay spor maaaleeesef yok
az sonra ceviz olacak toplamda 2 tane kayısı meyvem eksik kaldı

Hepinizin cevaplari icin tesekkur ederim cok cok bugun baslamadm ama artk bu saatten sonra bende kararliyim once sonra yapicam fotograflarimida cektim ins tkrr 25 kilo atabilirm :)) ben bsyler sorucam sizr brn hafta ici dershaneye gidiyorm sabahlari zor kalkip yetisiyotum yani yani kahvalti yapmam imkansiz zaten kucuklugumdrn beri bu boyle tenefuste arkadaslarla firima gidiyoruz notmaldr oradan hep aldigim kumru tarzi icinde domatez ve peynir olan seylerdendi ogleni ise hic sormayin arkdaslari uyup pizza donrr ne geliosa aklimiza yiyorz smdi bn gne sabah icin firindan ne tercih etmeliyim ayrica oglenide firindan dusunuyorum onun icin ne olabilirki

Son düzenleme:
inaşallah canım biz bir takımız ve çok iyi arkadaşlarız.bizden kopma sakın.sık sık yediklerini yaz.ben nilgün hoş geldin.
hoşbulduk nilgüncüm teşekkür ederim:) umarım ben de katılıyorum artık aranıza, çok motive ediyo burda yazılanlar beni gerçekten. bi de görüyorum insanlar 20-30 kilo vermiş, daha da hevesleniyorum imkansız değilmiş demek ki diye:))
canım kahvaltıyı atlamamak çok önemli ben de dersaneye gidiyorum aynen ama sabahları bi yarım saat erken kalkıyorum kahvaltı yapabilmek için. ben de yeni başladım diyete, öğlenleri bizim kızlarla sürekli dönerciye hamburgerciye gidiyoduk ama artık ev yemekleri yapan yerler buldum. gidip çorba içip yanına da zeytinyağlı bi sebze yemeği yiyip kalkıcam artık. öbür türlüsü çok fena çünkü. bence sen de bi araştır ev yemekleri yapan yerleri. çünkü fırından alacakların ister istemez yağlı ve kalorili olur. ya da evden kepekli ekmeğe sandviç yap götür ben bazen öyle yapıyorum, peynir domates marul filan koyuyorum hem tok tutuyo hem ne yediğini biliyosun yani.. inş beraber atarız bu kiloları:))

Son düzenleme:

o erken kalkmak bana ölüm gibi gelıyor test mest mesaj telefon derken zaten cok gec yatıyorum ama sımdı bak sen beraber verırız deyınce gaza geldım yarınki alarmımı yarım saat erkene kurucam kalkmaya calısıcam ama ogle konusunda aslnda evım yakın ama arkadaslarımıda bırakmak ıstemıyorum bıde oturdugum yer kucuk senın gıbı ev yemeklerı yapan yer bulmam bıraz zor olmazsa yarın bı kepeklı ekmek alıp tost yoluna gıdebılırım ıns cok cok ıyı gıderr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…